engelsson har varit på en Junk Heap..

Publicerad 2010-04-20 01:49:27 i Allmänt,

jahapp en riktig gammal hederlig sådan..en sista viloplats för en hoper med gamla charmiga bilar som stillsamt vittrar sönder...  Utanför Ryd i mörkaste Småland på Kyrkö Mosse ligger denna plats..Åkes skrot..
På Åkes skrot har engelsson varit som liten tillsammans med far o bröder då det fattades nån livsviktighet till deras älskade bilar som de ständigt skruvade på.. Här drev Åke Danielsson sin verksamhet i en herrans massa år innan han pga åldern drog sig tillbaka..sedan har det stormat ordentligt över denna plats..  Miljömänniskorna oroar sig över den miljöpåverkan skrotbilarna kan ha på omgivningen som för övrigt e en torvtäckt från början..medan andra vill se platsen som ett minnesmärke över Åke  o ett stycke kulturhistoria...nu e i allafall platsen kultförklarad o därmed skyddad de närmaste 49 åren

engelsson håller tankar o tassar borta från den debatten o nöjde sig med att vandra runt o minnas Åke o förundras över platsen i sig..för mina vänner..miljöpåverkan eller inte..detta e en sällsam plats..
O hit kom engelsson o käre sambon mest av en tillfällighet en regntung söndagseftermiddag i början på april..vi stannade bilen o gick den lilla biten in i skogen o hamnade i en kusligt förtrollande värld..en värld som på ett sätt stod stilla men där förgängelsen regerade på ett besynnerligt  obevekligt vis..
De stod där bilarna, där Åke hade placerat dem genom åren..bilar från många olika årtionden stod huller om buller  o om vartannat ..o vi lyfte våra kameror o nånstans försvann både tid o rum..vi gick stillsamt bland bilarna i regndiset o vi glömmer nog aldrig Åkes skrot
Åke..precis som engelsson minns honom


Postat av: Maria

Publicerad 2010-04-20 07:47:40

Godaste morgonen på dig!!

Visst är komposten en bra grej....var bara en del avundsjuk - det kan man välan få va, avundsjuk men absolut inte missunnsam. :)

Det kan ju tänkas att du fick tag på en väldigt exibitionistisk skata....den planerade att...NU, NU då hon siktar....då moonar jag henne!! ;)

Har haft ett långt samtal med sugen som var mycket intresserad av att se blekinge så jag skickar ner den om ett par veckor. Ladda upp med sylt och håll hårt i vinflaskan. :)

Jag kan utlova luftning av bark, bökande och en hetsig jakt på sniglar.

Ha en underbar dag goa du!!Kraaaam!!

Postat av: AnnaKK

Publicerad 2010-04-20 07:54:21

Hej på dej!Åh, Kyrkömosse! :-) Tänk, att fast att det ligger så nära har jag aldrig varit där...! Bara MÅSTE se till att komma dit nångång, innan skönheterna har blivit helt uppslukade av tidens tand (och skogens mossa)...Roligt att via dina bilder få se detta unikum - och nu noterar jag genast ett besök där på önskelistan inför årets semester! :-DHa en fin dag!!!

Postat av: Maria

Publicerad 2010-04-20 07:59:55

Tyckte om Åkes bilar....nästan lite pastoralt. Och på en plats med så mycket själ kan man väl tänka sig att det finns värre miljöbovar än Åke.

Postat av: Ragnvi

Publicerad 2010-04-20 08:20:43

Morning! Vilken härlig nostalgitripp ni gjorde! Och fint foto av Åke! Hans miljöbrott är preskiberade för länge sedan anser jag!

Härligt att du är åter i bloggvärlden! Flytta ska ni också göra läser jag...lycka till! Sambon här blir som du inskriven snart på arbetsförmedlingen...gruvsamt!

Kramen o tack för underbara foton!

Ragnvi

Postat av: Käre sambon

Publicerad 2010-04-20 09:28:01

Kan hålla med om att det var en mäktig känsla att gå omkring bland bilarna

Postat av: Cicki

Publicerad 2010-04-20 13:47:52

Kulturminnen kan vara av många olika sorter. Häftigt och klokt att detta ska bevaras. Hoppas det dessutom får vara ifred från klåfingermänniskor. Från Ryd härstammar fd makens släkt. Därför finns ortsnamnet som en del i mitt efternamn....:-)

Postat av: Fingerfärdig

Publicerad 2010-04-20 18:11:42

Fina foton. Tack för att Du delar med dig.

Postat av: Ingrid

Publicerad 2010-04-20 20:46:22

Jag har inte varit dit men tror mannen varit. Speciellt ställe och har absolut hört om det. Inte SÅ jättelångt härifrån heller.

Märkligt ibland blir fula saker rent vackra!

Postat av: Christa

Publicerad 2010-04-20 21:19:08

Hej! TACK! HUR kunde du veta hihi! kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej