engelsson har nästan blåst bort ..

Publicerad 2011-10-06 12:41:34 i Allmänt,

ja ett sånt ruskväder har vi så det känns som om hela huset skulle lyfta..  Det viner runt knutarna o dubbelbjörken bredvid engelssons köksfönster böjer sig åt alla håll med vilt flaxande grenar..löven flyger åt alla håll..till engelssons glädje o grannarnas förtret ser de flesta ut att flyga över tomtgränsen..hhrrmm.. Nå det sitter inga adresslappar på dem så de kan ju knappast återlämna dem i allafall
Idag blir det ingen skogsrunda o inget utomhusarbete överhuvudtaget..  Jag har gått här o plockat o smågrejat o röjt undan sådant som blivit liggande.. Tonåringarna gick äntligen igenom sina kläder så nu kan engelsson ta en stor påse till klädinsamlingen.. För kastar fullt dugliga kläder det gör jag icke.. Jag brukar skänka bort sånt till vänners barn annars men har ingen i rätt storlek just nu.. Men lägger man kläderna  i en sån där container så får man hoppas någon får glädje av  dem nånstans..
.
.
Sitter och skänker en tanke på min gamla släkting som fått en hjärnblödning nyligen..  Det ser mörkt ut och utgången e nog tyvärr rätt given..  De börjar bli många nu..de gamla som lämnat oss..De lever ju dock i våra hjärtan o minnen..man säger ju att en människa inte e borta så länge någon minns henne.. Mina egna föräldrar e ju borta sen många år tillbaka..min mor dog redan när jag var 18..min far när jag var i 30-årsåldern..  Jag sörjde otroligt mycket när pappa dog..min mamma har jag sörjt först på sista tiden..  Jag hade så mycket oavslutat med henne när hon dog...och jag var så ung att jag tyvärr bara förträngde det mesta som hade med henne att göra.. Med min far fanns inga oavslutade saker..så där fanns utrymme för sorgen.... Ja tankarna far runt med engelsson idag..vemodiga e dom..tankarna o minnena.. Men det e rätt skönt att sitta o bara tänka ibland..
.
.
Om man skulle sticka upp huvudet ur melankolins vågdal o få lite mer gjort kanske.. Måste pallra mig iväg till affären oxå..o storhandla inför helgen..skönt när det e gjort..  Denna helgen vet jag inte riktigt vad den bär med sig...hade engelsson fått bestämma så hade den varit lugn o stillsam..  Jag vill sitta vid brasan o dricka kaffe o läsa en bra bok..medan köttgrytan puttrar i köket o regnet piskar på rutorna.. Kika på några bra filmer kanske med tonåringarna o käka popcorn.. Ja mer än så behöver inte hända...  Vi får en riktig långhelg eftersom skolorna har ledigt i morgon..
.
.
Uff jag har svårt o komma igång känner jag..så jag får ge mig själv en mental kick i form av en kopp kaffe..  Jag önskar er en bra torsdag..var rädda om er i blåsten o regnet..


Postat av: AprilSus

Publicerad 2011-10-06 15:29:26

Grått och regnigt har vi här på höglandet också, men här blåste det mer igår kväll och i natt än vad det gör nu. Man blir ju inte på toppen humör när man måste ha lamporna tända från de man vaknar tills det är dags att krypa till kojs igen.



Tycker dina helgplaner låter väldigt härlig, även om vi här hoppar över köttgrytan och någon brasa att tända har vi inte, tyvärr. Hoppas helgen blir som du vill ha den.



Massor av kramisar till en underbar blogg och FB vän. <3

Postat av: MissStorm

Publicerad 2011-10-06 22:37:37

Visst kan det vara rätt skönt med vemod och minnen. Gäller nog att inte fastna för länge bara. Var rädd om dig du med!

Postat av: Cicki

Publicerad 2011-10-06 23:47:41

SV: Här har det varit en riktig höstdag med regn och blåst, fast solen tittade faktiskt fram någon timme mitt på dagen. Vi har också IP-telefoni. Vi har allt kopplat till Telenor och Bredbandsbolaget. Det får vi en rejäl rabatt för. De har ju gått samman sedan något år tillbaka.



Gissa om jag är lycklig över Josef-tyget. Vi har en god vän som fyller 50 om några veckor. Tror jag ska sy en brödkorg och några ljuslyktor till henne. Hon uppskattar sådant. Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej