Valborgsmässoafton var det visst idag

Publicerad 2012-04-30 10:43:53 i Allmänt,

kom jag på sent igårkväll..  Ingen skola att tänka på..ätteläggen sover av ren princip..är man ledig så är man.  Ja då är ju även jag och käre maken lediga..och även vi har sovit längre än vanligt..  Men solen sken så vackert ute och petade oss vakna..  Det är underbart väder ute..det verkar bli en vacker dag.. Nu börjar det grönska.
.

Jag ser björkarna här från mitt fönster..och de börjar bli gröna på allvar nu.. Man kan ju undra om fröna vi satte i förra veckan kanske har satt fart nu av värmen.  Jag ska nog greppa mig en kopp kaffe och tassa mig ut i trädgården om en liten stund.   Jag önskar jag varit i bättre skick idag för då hade jag fortsatt jobba i trädgården..men tyvärr så har de senaste dagarnas utflykter satt sig ondsint i alla leder och muskelfästen.. Jag har vidrigt ont idag och måste hejda takten nån dag nu..  Så är det tyvärr..det ena utesluter det andra..har man haft ett par roliga utflykter så måste den notan betalas först innan man kan ge sig på nästa rolighet..ja allt har sitt pris . Jag har faktiskt kommit så långt nu i min smärtförståelse att jag inte ens blir ledsen längre. Låter kanske konstigt..men har man haft smärtor i stort sett hela sitt liv så blir det något naturligt..  Det jag haft svårast är ju den tydliga försämring som pågått under några år nu.. Den har jag gråtit och rasat över i min frustration ett par ggr. Och det har jag gjort av ren och skär rädsla, jag vill naturligtvis inte bli sämre. Jag vill inte behöva bli sittande..utan jag vill kunna gå ut och röra på mig..ut i naturen famför allt..
.
Ute i naturen var vi igår..jag och maken..vi åkte till vår lilla dal..och där satt jag på ett fallet träd, behändigt klätt med mossa o bara njöt av livet.. Solen sken o fåglarna kvittrade och for runt i träden och buskagen runt mig.. Där satt jag med fötterna nedsjunkna i en matta av vitsippor..med vitsippsdoft i näsan. Kameran i näven men tog inte så många kort..för det var så skönt att bara sitta där ..just då..
.
.
Maken däremot tog desto mer foton..jag tycker det är så roligt att han börjar våga mer då det gäller fotograferandet.. Han prövar sina vingar nu testar nya saker..heja på honom.
Makens bild på vattenliljorna
.
.
Från dalen for vi vidare,,tog en väg som går rakt över Ryssberget..en lång ås som sträcker sig från Blekinge och långt in i skåne.. Där är det obeskrivligt vackert när träden börjar grönska..den är nämligen täckt med lövskog..bok mest.. Nu hade bara nån enstaka björk slagit ut igår så den skönhetsupplevelsen blev vi utan..men om ett par dagar åker vi tillbaka .  Sen åkte vi till Östafors gamla kraftverk som ligger så fint vid Holjeån..  Där har vi ofta vandrat längs åkanten och fotograferat.. Så även igår men vi hade tagit med en picknickkorg.. Så på en liten ö ute i forsen satt vi med vårt kaffe och våra mackor av LCHF-bröd..
.
.
Makens bild
.
...
Vi har det bra förspännt där vi bor..en massa fina utflyktsmål inom räckhåll..oftast bara några minuter med bilen.
.
.
En bit från picknickbordet växte en grupp lila vitsippor..jag har funderat på varför en del av dem skiftar färg..enligt Wikipedia ska alla vitsippr anta den tonen på utsidan innan kronbladen faller av..men det kan jag inte hålla med om..nog är de flesta vitsippor vita när de vissnar.
.
.
.
Ja det var allt för idag..nu e kaffet slut inlägget klart o jag har hunnit passa barnbarn emellan här..nu ska jag ut i solen..ha en bra valborgsmässoafton..kram
.


Postat av: Janne o Lilly

Publicerad 2012-04-30 19:53:10

Hej! Nej men Engelsson vilka fina bilder du lagt opp. Åhå det är den andra delen som är tillsammans med Henriksson som skriver. Alltså är det Nielsen som är den skyldige. Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej