Godmorgon..

Publicerad 2012-03-13 09:55:46 i Allmänt,

hälsar engelsson från soffhörnan..dit jag tagit mig efter en fantastisk sovmorgon..tack min käre make för den.. Jag sitter här o försöker leda upp min lekamen så jag ska komma igång med nånting vettigt idag..  Som att sitta i en skogsglänta med en kaffemugg o höra korpen ropa.. Eller trava runt på snödroppssafari kanske..ja för vitsipporna har nog inte vågat sig fram ännu..även om det inte hade varit speciellt förvånande..för nu e det väldigt milt ute.. Men svalörten o scillan kommer nog snart..o påskliljorna..oooo vad härligt det ska bli att gå stigen längs med ån med kameran o föreviga ännu en vår.. Med min sjukdom så e jag så otroligt lycklig för varje ny vår som kommer o jag kan möta den på egna ben..visserligen blir de stelare o ostadigare för varje år..men ännu håller de..
.
.
Idag e det tillräckligt varmt för en barnvagnspromenad tror jag..  Så idag ska Zelda o hennes mummi ut i våren..åtminstone en sväng runt kvarteret..  Detta ljuvliga lilla barn..engelsson hade gärna visat bilder på henne..ja på båda barnbarnen..men jag har lovat föräldrrna att inte sätta ut några bilder.. De anser att barnen ska få bestämma själva i vuxen ålder om de vill finnas på bild ute på nätet..o det respekterar jag.. Men lite gruffar det i det stolta mormorshjärtat förstås..att inte få visa hela världen mina fina barnbarn.. Ja för några finare har då aldrig funnit s..o det e inte förhandlingsbart..
.
.Lite vårstädning skulle förstås oxå behövas måste engelsson erkänna om jag kikar mig omkring...vardagsrummet svämmar över av garnnystan.. Ja för de däringa stickringarna som jag gruffade över i ett tidigare inlägg..de var inte så knepiga när allt kom omkring..  Tack vare finaste goaste Eva-vännen som pedagogiskt visade en något förvirrad engelsson tillrätta..så flyter det på jättefint nu.. Jag har knåpat ihop mössor till hela familjen nu..plus några som ska skickas iväg..långt upp i landet..  O det bästa av allt..jag kan sticka utan att få ont det minsta..det behöves inga yviga rörelser,..inga axelrörelser framför allt..utan allt sker inom en väldigt liten radie..  Så ni som har värk o e stela i axlar o nacke..prova en sån här ring.. De finns i välsorterade hobbyaffärer..eller på Panduro såklart..men Panduro e onödigt dyra med dem anser jag..
.
Förresten..e det någon som har erfarenhet av o tukta en Monstrera..våran håller på o växer oss ur huset..o engelsson befarar att den snart kommer o sjasa ut oss andra för o få plats..som en annan gökunge..  Den inhandlades för en fyra år sedan,,då hade den summa summarum fyra blad..små ynka sådana.. Nu upptar den glatt två kvadrat av vardagsrummet, i uppbundet tillstånd, hade vi släppt efter så hade den genast tagit fyra kvadrat i besittning..  Så vad göra..skänka bort den..eller kan man beskära den..toppa den?? någon som vet..engelsson tar gärna emot konstruktiva förslag.. Tills dess så håller jag konstant ett getöga på den..utifall att den skulle börja vifta hotfullt med bladen..jag e övertygad om att det ligger nån dold sanning i dess namn..MONSTRERA.
.
.
.
Nähe..nu sjunker nivån i kaffekoppen o mina leder vill upp o röra på sig..  Jag önskar er alla en underbar vårdag..för det planerar engelsson o ha..  kramen o var för bövelen rädda om er..
.


Postat av: AprilSus

Publicerad 2012-03-13 23:41:00

Hej, vännen! Skönt att höra att dina leder är lite mera medgörliga nu, så du kan ta dig ut och njuta i vårvädret.



Tack för din på hälsning och din kommenterar hos mig. Kanske har jag uttrycket mig otydligt och det är inte alltid så lätt att hålla isär vilken dotter man menar. Men Julias skola har ställt upp bra sedan vi tog kontakt med kuratorn och rektor och alla inblandade gör vad de kan för att underlätta hennes skolgång trots hennes depression.



Mathilda som har bollats runt inom sjukvården sedan augusti för sina värkande revben, som lett till hög sjukfrånvaro är den som inte får så värst mycket till hjälp och stöd från skolan för att kunna jobba ikapp sånt hon missat. Rektor, skolsköterska, lärare och skolpsykolg var med på mötet (som tog väldigt lång tid att ens få till), men de hade inget konkret att erbjuda oss. Matte, svenska och engelskan har hon kunnat få uppgifter att göra hemma, men i övrigt kan hon inte bli bedömd på grund av frånvaron. Det räcker inte med att hon är sjuk, utan hon ska även straffas från skolan för det. Normalt är Mathilda duktig i skolan, men den eviga värken under så långtid har fått henne att både tappa orken och lusten, till och med livsglädjen när det är som värst. Skolan menar att nu när hon vet att det inte är någon livshotande sjukdom, kan hon väl ta och rycka upp sig, för det är ju inte farligt för henne att gå till skolan. Ja, så kan den som inte dragits med kronisk värk resonera och är man ung som Mathilda, så är det tydligen ännu svårare att förstå hur jobbigt hon har det. Hon har inte ens kunnat få någon värkmedicin att ta för att lindra värken när den är som värst, fast jag efterfrågat detta hur länge som helst. Ingen hjälp mot hennes sömnstörningar heller. Även fast hon går upp 7, så somnar hon ofta inte för än framåt 2-3 på natten. Det har blivit en ond cirkel, men ingenstans har vi fått något hjälpmedel för att bryta cirkeln. Det är inte lätt att vara sjuk och är man dessutom bara 12 år, så får man ingen medicinsk lindring och vanliga receptfria tabletter hjälper inte alls. Tiden bara går och går med vi väntar på nästa remiss och nu har snart ett helt läsår gått, men inget har egentligen hänt mer än att vi kan utesluta vissa saker som Mathilda inte lider utav. Här näst står sjukgymnastik på tur, samt en remiss till barnkliniken för vidare utredning.



Ha det så skönt i vårsolen.

Kramisar! <3

Postat av: Janne

Publicerad 2012-03-14 08:57:01

Henriksson tittar in och puffar på Engelsson som sitter i soffan och myser. Jag puffar på Engelsson så hon får något gjort idag. Själv så ska Henriksson torka rutorna på insidan av bilen och sedan diska och feja. Så vi lever ett livligt liv du Engelsson. Ha en fin dag !

Kommentera inlägget här
Publiceras ej