Det här med sömn...

Publicerad 2013-04-23 09:09:00 i Allmänt,

det är helt klart en bristvara i engelssons tillvaro. Maken är ju av den snarkande sorten. vilket sjukvården åtgärdat md en c-papmaskin. Den förser honom med syre under natten och meningen är att han ska andas bättre och snarka mindre o alla ska vara lyckliga och glada. Ja maken är lycklig och glad, han sover sött och belåtet, lyckligt snarkande. medan hans maskin jobbar och piper och låter och pustar och allt vad den gör. Den enda som inte sover är ju då engelsson, nää precis inte ett dugg sover jag. Nu igår efter endast tre timmars sömn på morgonkvisten, efter att maken stigit upp så var jag inte direkt nåt charmtroll på morgon neee. Så nu har jag vidtagit åtgärder, maken och hans infernaliske maskin hamnade på soffan i natt..och engelsson sov som en stock. I går ringde han dessutom till sjukhuset där de försett honom med helvetesmaskinen och påtalade att den nog behöver justeras eller nåt..för  tydligen låter den påstår hans fru.. Jag svär vid gud att jag ska filma spektaklet nån natt..så får han själv se..mutter morr.
.
.
Men trots sömnbristen hann vi nog ändå med en del igår.  Jag fick en crock-pot i present av min goa svägerska när jag fyllde år.. Det är en slowcooker som en lergryta typ..men denna är eldriven. Maten blir fantastiskt god i den och igår lät vi en karrestek sakta tillagas i den..nypotatis och sås till så himmelskt gott var det. Sen gjorde jag en ugnspanna full med musli också..stoppade i en massa gott.. 
.
.
.
.Ja och nu skriver vi ju tisdag allaredan. Veckan steppar iväg under fötterna på oss.. Idag ska jag ta det lugnt..sy lite släktforska. En rolig grej hände häromdagen..en mycket god vän jag kännt i en himla massa år visade sig ha sitt ursprung i samma lilla by i Finland som jag..världen är bra liten...tänk om vi är släkt..det ska vi ta reda på ni..så häftigt.
Men nu doftar  kaffet alldeles för gott från köket..dessutom kom ett litet barnbarn travande uppför trapporna till mummi..nåja det är en sanning med modifikation..det är maken som är den stora idolen..
Ha en bra dag..kram på er
Klockan är ett gammalt fynd men Uppsala-Ekeby-burken fyndades i helgen.
John Blund med ett gäng finska Faunitroll.
Zeldas docksamling.
 
 
 


Postat av: Mia

Publicerad 2013-04-23 14:20:46

Nån har sagt att jag snarkar, men det kan jag inte förstå, jag har då aldrig hört det! Hoppas du får det lite lugnare om maskineländet ses över ;-)
Kram på're!

Postat av: AprilSus

Publicerad 2013-04-23 18:04:41

Min äldsta son har sedan ett par år tillbaka också en sån "snarkfrimaskin". Jag fick en smärre chock när han och söta svärdottern sov över hos oss första gången, innan han hade sin maskin. Jag trodde inte det var möjligt att det gick att snarka så hårt så det vibrerade i väggarna, men han kunde det. :O

När jag frågade svärdottern hur hon kunde sova, så sa hon att det var helt okej, men när det blev tyst vid andningsupphåll, då vaknade hon snabbt och ruska på honom. Så när sonen fick sin maskin tog det tid för svärdottern att lära sig sova utan sin mans snarkningar. ;)

Hoppas ni får ordning på maskinen, så ni får sova gott båda två och tillsammans.
Kramkram!♥

Postat av: Cicki

Publicerad 2013-04-23 23:45:55

Jag har ju en cpap-maskin eftersom jag har sömnapnéer. Men inte låter den så mycket. Den pyser lite grand bara. Det är nog så att din mans är felinställd. Du säger ju även att han snarkar nu när han har maskinen. Då är inte masken tät eller att han fått fel storlek på masken. Det där måste han kolla upp snabbt. Det är ju så att dessa sömnapnéer sliter mycket på hjärtat så han måste se till att ha maskinen i bra trim. Masken ska bytas en gång om året för att vara mest effektiv.

Jag är väldigt förtjust i Uppsala-Ekeby men det är nästan lögn i helsike att få tag på det här. Ska leta, om vi hinner, när vi kommer upp till Sundsvall nu i maj. Hinner vi inte nu så blir det väl en sväng upp även till hösten. Då blir det nog mer tid att springa på loppisar.

Postat av: Anna och en röd stol

Publicerad 2013-04-24 09:45:17

Hej! Va bra nu hittar jag till dig oxå :) Men jag svimmar vilken FIN klocka, har aldrig sett någon liknande...underbar med ugglan. Ha en bra dag. Kram Anna

Postat av: Sirpa

Publicerad 2013-04-24 09:47:47

Hej! Ja det där med snarkning! Huh, som tur har jag ingen man:) men Sannas man snarkar också och har haft mycket problem med det!
Så mycket fina grejer du visar!!! Nukkumatti, Monchichi och många andra,roligt!
Här förbereder jag mig för "gympa passet":/
Har en fin dag!
Kram Sirpa♥

Kommentera inlägget här
Publiceras ej