god fredag

Publicerad 2009-07-31 18:18:58 i Allmänt,

på er alla..engelsson har varit tvärledsen o arg idag..ja egentligen bara tvärledsen men det måste ju akut maskeras så då blir det ilska av det..  det e så svårt när man blir ledsen på sina närmaste för det blir en massa konstiga återvändsgränder o hörn man hamnar i innan man kan reda ut saker o ting..allt blir tilltrasslat o  fel o alla blir ledsna o så får man väldans dåligt samvete o blir nästan arg över det oxå..jamen halååå allihop..nu var de ju jag här som var ledsen ju..men det e man ju inte utåt  utan man e arg o det e ju de som ens älskade ser..att man e arg fast man inom sig e så liten o ledsen så..  ja herrejisses så det kan bli...


Men detta blev ju en attans jämmerdal detta..så nu kravlar vi oss opp ur den o tittar på lite fina bilder som engelsson o älskade barnbarnet traskade runt i trädgården o tog idag innan alla ledsamheter bröt ut.. När jag tog bilderna så tänkte jag alldeles speciellt på en person som jag hade velat ge en bukett..en tjej  som heter Sirpa o e den modigaste, klokaste mamma jag stött på

Smultronspenat eller bärmålla

Publicerad 2009-07-31 11:45:39 i Allmänt,


Smultronspenaten har jag fått frågor på så jag tänkte ett eget inlägg på dem..  Jag hade inte heller hört talas om dem förrän i våras då jag bläddrade i en frökatalog. Jag beställde en påse, sådde fröna i en slänt  o nu har de vuxit till sig rejält . I bladvecken kommer de små bären som inte smakar så sött ,men gott o e lätta för små barnbarnsfingrar att plocka . Bladen går att använda som spenat o den e väl värd o offra en plätt på tycker jag..inte minst med tanke på att den känns  lite ovanlig o spännande..

Gomorron fredag

Publicerad 2009-07-31 09:22:31 i Allmänt,

säger engelsson med ett belåtet flin..jag har sovit o vilat ut o mår riktigt bra idag..vaknade stel som en glasspinne men det har ledat upp sig.. Snart dax för frukost men först tänkte jag visa lite bilder från trädgården, tagna i går kväll.. Allting växer så det knakar just nu..

Vildtomat, druvor, fjärilskrasse o mer vildtomat..druvan fotad av sambon 

Björmbär en cikoria ivrigt uppvaktad av små flygfän samt smultronspenat.. sambons bilder

Vinbergssnäckor.. 

Amerikanska blåbär


Vildtomaterna..

engelsson vill ha

Publicerad 2009-07-30 09:49:58 i Allmänt,

en sån här robot som kokar kaffe på morron..jamen vill jag det
                                                    


gomorron på er..engelsson har sovit supersött o nu ska jag städa o tvätta o vara lagom duktig..ha en bra dag alla.kram

engelsson vill skryta lite

Publicerad 2009-07-29 23:25:28 i Allmänt,

över älskade äldstadotter som  e en pysslig varelse..hon har knåpat o knepat o haft nåt för händer hela sitt liv..alltid nåt handarbete eller pyssel på g..hon har tillverkat egna dreads till håret hon har pysslat med pärltavlor hon har scrapbookat hon har virkat o stickat o nu har hon hittat amigurumin..

Amigurumi e, om ni inte vet, en slags små virkade figurer med ursprung i Japan..det finns en miljon olika att välja på o det kommer nya mönster hela tiden.. dottern min började virka för en knapp vecka sedan o har redan hunnit med ett antal.. här nedan har jag fångat alla utom en på bild, den hade Zac gömt undan *L*E dom inte helt bedårande..engelsson funderar febrilt på vilken sorts figur jag ska beställa av henne..för jag vill oxå ha en*S* 

engelsson funderar på att skapa en fotobok

Publicerad 2009-07-28 19:06:19 i Allmänt,

På Fuji direkt http://www.fujidirekt.se/fotobok/vadar.asp kan man skapa en på  ett, i mitt tycke, enkelt sätt.. Jag är inget tekniskt geni men detta bör även jag klara.. När min dotter o svärson var på Ölands djurpark med min lille dotterson för några år sedan så tog de massor av bilder o efteråt gjorde de en fotobok som jag fick som present.. Det var hemskt kul att följa deras resa o vistelse på Öland i boken o den är ju ett fint minne även för dem...

 Min tanke med den bok jag vill skapa är att göra en bok om mitt barnbarn..Han bodde hos mig o min sambo under en lång period när hans mamma vistades på sjukhus..Under den tiden tog vi mängder av bilder som jag skulle vilja sammanställa till en bok med bilder o texter..

Jag har oxå tankar på att göra en fotobok om vår familjedag på High Chaparral.. Jag tycker om att leka med bilder och på Fuji direkts hemsida visar de tydligt hur man enkelt kan skapa en högst personlig fotobok  ..man kan beskära bilderna lägga till ramar o text..  

Fujicolor Fotobok
Fotobok - steg 1Välj bilder och effekter
Här väljer du bild, bakgrund, layout och effekter (till exempel ramar). Du kan antingen välja någon av våra förinställda layouter och bakgrunder, eller skapa egna.
Fotobok - steg 2Översikt (navigering)
Här får du en översikt över alla sidor i fotoboken. Du kan klicka på de olika sidorna för att komma till dem.
Fotobok - steg 3Förhandsgranska och markera
Detta är själva huvudfönstret, här förhandsgranskar du dina sidor och kan markera de olika bilderna för att kunna redigera dem enskilt.
Fotobok - steg 4Inställningar och val
Välj antal sidor i din fotobok, radera sidor, spara och förhandsgranska fotoboken.
Fotobok - steg 5Kontrollpanelen
Här finjusterar du sidorna och bilderna, du kan zooma en enskild bild, infoga text m.m. Här finns även en funktion som heter "Smart page". Är denna ibockad väljer programmet automatiskt en passande layout för de olika sidorna i din fotobok

Goderafton

Publicerad 2009-07-27 23:29:03 i Allmänt,

alla..engelsson har landat hemma i soffhörnet.. En trivsamt vilsam dag har vi haft käre sambon, jag o några vänner .. Vi har strövat runt i Osby..vallat små barn på Lekoseum..Brios museum..väl värt ett besök..  
Brio Lekoseum Osby

Vi har fikat på Börjes..ruskigt trevlig gammeldags konditori med urgott kaffe o smarriga bakverk

Vi har travat runt halva Osby o bla shoppat te på Tetrollet..
i

O fotat lite vattenspel

O andra Osbymotiv Sen åt vi på Vingården..ett riktigt charmigt ställe med god mat o speciell stämning..vad sägs om att äta ute i en trevlig trädgård bland vinrankor??

Ja en bra dag..lite vilsamt skönt har vi spatserat runt o inte ställt så stora krav vare sig på tillvaron eller oss själva..sådana dagar behövs..kram
 


Godmorgon

Publicerad 2009-07-27 10:04:58 i Allmänt,

engelsson har varit lite justerad efter resan till High Chaparral..värken o tröttheten slog till med ruskig kraft så jag har inte orkat just något..   Inte att blogga, ja knappt sitta vid datorn alls..så jag har inte ens valt ut mina sju bloggar som jag lovade... Jag får nog skjuta på det nån dag.

Här skiner solen med sin frånvaro..lite tråkigt o trist väder e det allt..  engelsson trängtar efter sitt kaffe o efter lite sol o sitta o dricka det i.. 

Idag tänker jag ta det lugnt o sansat...bara trava runt o göra just ingenting..en liten utflykt på eftermiddagen till Osby..fotografera lite, kanske fika på favoritstället där de har så underbara Wienerbröd o så gott kaffe..

Ha en fin dag alla som kikar in..o tänk på nedanstående sanning..kram


                               

engelsson har fått award

Publicerad 2009-07-25 23:23:10 i Allmänt,
Oj oj..engelsson har fått pris o liten tår i ögat ja minsann..men jag rullar bollen vidare..meningen e att jag efter att mottagit denna award ska nominera den vidare till sju bloggar


 
1.Vinnaren ska sätta awarden, den ovan här då..på sin blogg 
2. Länka till personen som utmärkelsen kom från. 

3. Nominera minst sju nya bloggar. 
4. Länka till dessa bloggar i din blogg. 
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.
6. Kopiera den här instruktionen så att den finns med.

Jag nominerar följande personer:

 

 

Jahaja..så långt var det ju lätt..men sen så ska jag 1 välja endast sju stycken 2 klara av o länka sju ggr*S*  detta kan bli hur  intressant som helst..hihi..önska mig lycka till..nå ja..jag ska fundera ut vilka sju jag måste välja tills i morgon. 

 

Jodå..vi tog oss till High Chaparral

Publicerad 2009-07-25 11:37:50 i Allmänt,


O krutröken låg tung över gator o torg det klapprade av klackjärn o hovar,  svängde av böljande krinoliner o fransiga   indiankjolar. Ångloket tuffade runt o blev rånat av Westerns vildaste banditer. Pangpang pangades det  överallt o bröderna Dalton sprang för livet  jagade av ett helt uppbåd av småsheriffer 

Ja en upplevelse e det ju definitivt..tyvärr hade vi nog me oss ungar i fler storlekar*L* Ungdomarna var lite för till åren komna o lillkillen var aningen för liten för att riktigt uppskatta allting. Men en supertrevlig familjedag blev det ändå..vi strosade mest runt o kikade på allt. 

Alla utom jag o käre sambon åkte efter ångloket o blev ruskigt rånade o sen räddade av sheriffen o hans män...det åktes karuseller o reds mekanisk tjur, den ritten varade enligt uppgift i 35 sekunder. 

Käre sambon, jag o stora dotter, svärson o lille barnbarnet fikade på Mamma Daltons..gott kaffe o gott fikabröd. Innan vi for hem så käkade vi,  det fanns massor att välja på..ungdomarna åt hamburgare o vi andra åt en  buffe..bra mat o vansinnigt gott kaffe ovanpå maten.

Sen for vi hem nöjda med dagen..nu ska engelsson fika lite macka o kaffe..jag har sovit längre än jag vågar berätta i natt..*S* ha en fin dag..ska kika till er efter att jag fikat
 

Regnig inspiration

Publicerad 2009-07-23 22:29:54 i Allmänt,

Som sagt det har regnat över Blekinge idag..det har regnat över engelssons luktärter o över sambons bil..o ihopmonterade så blev det så här 


Utflykten regnade inne..

Publicerad 2009-07-23 20:22:11 i Allmänt,

Jahaja så öste det ner hela dagen...så vi kom inte iväg nånstans idag..typiskt..o i morgon så har vi en längre tur inplanerad..så nu gäller det att hålla tummarna att vädret inte sviker oss..  

Vi ska till High Chaparall o leka cowboys*L*


Det e faktiskt ett riktigt kul ställe..miljön e tämligen genuin, så genuin du kan få ett kommersiellt jippo av det här slaget.
 
engelsson tycker om o sitta o titta på folk o se hur de nästan direkt förvandlas till cowboys bara genom o trava in genom entren*L* Killarna får ett scvung i stegen o tar sig nästan automatiskt åt hölstret*S*  O ungarna e en upplevelse i sig..det myllrar av små Lucky Lukes överallt o de lever sig verkligen in i miljön..  


Här en radda bilder fån High Chaparall tagna för tre år sedan då vi var där sist...Gomorron sovit gott???

Publicerad 2009-07-23 10:16:25 i Allmänt,

för  det har engelsson verkligen inte gjort..snurrat runt som en propeller hele natten..nu ska jag koka kaffe o sen har jag mängder o göra.. Städa o tvätta o hoppas på massor av fint väder, för vi hade tänkt oss en liten utflykt idag.. Åka Humleslingan en rundtripp på 5,5 mil i vackra Skåne med ett stopp i Barum o där ta bilfärjan över till Ivö..                    
                        


                   
                   

Här käre sambons bilder över Ivösjön, Ivö skymtar på översta bilden, tagna vid midsommar o nedan en karta över området.. Ivö e en spännande ö som ligger i Skånes vackraste sjö Ivösjön

hitta.gif (432×560)

Så nu hoppas engelsson på att gråvädret lättar o vi kan fara iväg på denna runda..nu ska jag kika runt lite hos er o sen frukost..kram

engelsson säger godnatt..sov sött

Publicerad 2009-07-22 23:33:40 i Allmänt,

 Så nu stänger engelsson ner för ikväll..lång dag har det varit igen..mycket intryck har  engelsson tagit emot o försöker smälta nu..lite sorgligt  för att en vän e ledsen..ledsen över sina föräldrar som beter sig illa..hon ringde idag o jag hann bara prata en liten stund innan  jag var tvungen o rusa o ta Zac..men hoppas du mår lite bättre Linda..skickar tankar o kramar till dig

Idag har jag oxå hittat igen fotoglädjen..engelsson har ju alltid älskat att fotografera..men sen digitalkamerorna kom så gick jag vilse nånstans i all den nya tekniken..men idag känner jag att jag så smått börjar  bemästra det o det e en enorm glädje...             


  Gonatt sov gott

engelsson hittade små bevingade kompisar

Publicerad 2009-07-22 15:11:02 i Allmänt,

Alla små kryp i engelssons trädgård betraktas som kompisar..det kommer sig av en händelse när yngsta dottern var tre år.. Vi var på skogspromenad o det året myllrade det av små gröna larver i skogen..o helt plöstligt så börjar Mikko gallskrika av skräck när hon upptäcker att det sitter en massa larver på hennes kläder. Med på promenaden hade vi en ung tjej..Hillevi..o denna kloka människa sätter sig på huk framför det rädda barnet o utbrister glatt..neeee men Mikko titta vad många kompisar..varvid Mikko tystnar mitt i ett vrål o börjar kika efter kompisarna..o Hillevi plockar  lugnt småpratande bort larverna o sätter sig med Mikko för o studera dem o efter det så var Mikko aldrig rädd för småkryp mer...

                        Så här bilder på några kompisar..*L*
 

Ute på vift med barnbarnet

Publicerad 2009-07-21 16:40:29 i Allmänt,


På vår åktur så korsade vi gränsen till Skåne..o engelsson får nog erkänna att det kan vara vackert även där..fast mitt hjärta slår hårdast för mitt älskade Blekinge förstås..  Denna lilla sjö passerade vi..o den e lite speciell för vissa dagar så e vattnet alldeles turkosblått.. 

                            

                             


                             

En sån oerhört häftig effekt med färgen..synd det inte syns så bra på bilderna..  Sedan hamnade vi på loppis där barnbarnet raskt inhandlade sig en Emil-Bysse o en låda lego..engelsson o käre sambon hittade böcker..som vanligt . 

Nu ska vi beställa pizza o sen bara njuta av kvällen..tonåringarna har städat o äldsta dotter o käre svärsonen e fortfarande på vift..o skall väl så vara ett bra tag till..
.  

                              

engelsson får rå om barnbarn idag

Publicerad 2009-07-21 13:26:12 i Allmänt,

Ja mer än vanligt alltså..hans mor o far har jubileumsdag idag så de e ute o far..ska äta gott o mysa på tumanhand..hoppas de får en toppendag.. Jag o sambon har städat kök idag..ivrigt hjälpta o påhejade av Zac...en företagsam liten herre e han..vippps så har mummi dubbelt så mycket att städa undan..fort går det o inte hinner mummi komma på honom..o det e ju så kul tycker lille herrn..

Nu ska vi ta o fara iväg en runda med honom så han inte blir alltför uttråkad..                       messy roomSen ska jag hem o ta itu med att motivera älskade tonåringarna o ta itu med sina katastrofområden till rum..önska mig lycka till o ha en fin dag alla..kram 

O så gick ännu en dag

Publicerad 2009-07-20 22:20:33 i Allmänt,

Vi har haft en riktig mysdag idag..tittat på film, engelsson har nu sett Damernas detektivbyrå..o den motsvarar boken på ett utmärkt sätt..se den det e engelssons rekommendation

Vi har firat att svärson Tottes semester började idag..o det med en stek..visserligen var det en måndag..men engelsson vet hur mycket käre svärsonen längtat efter sin semester..så det skulle firas tyckte jag..

Regnat har det gjort nåt så grymt...himlens portar stod verkligen på vid gavel..allt e dyngsurt ute isscchhh

               

 Den här bilden tog jag vid femtiden på eftermiddagen se hur det trummar mot biltaket..

                                    
                                     

Nu klockan 22 så vräker det ner igen..bara vi slipper åskan..engelsson tycker väldigt illa om åska o dunder..  Ungarna sjunger karaoke, gamla ABBA-låtar så engelsson e allt lite nostalgisk medan de garvar rått åt ABBAS scenkläder*L*

                                                                      

                     Abba in 1970s white disco clothes

                    Nu ska jag trava runt hos er o kika runt o se vad ni sysslat med.. 

engelsson o sambon har filmdag

Publicerad 2009-07-20 13:15:17 i Allmänt,

                                 

        engelsson o käre sambon fick en efterlängtad avi med posten idag o detta hämtade vi ut.  Så nu har vi o göra i eftermiddag..frågan e bara vad ska vi se först..misstänker att Miss Marple kommer att rulla igång först..tätt följt av Massor av Whiskey, åtminstone om käre sambon får bestämma..o det får han nog idag..engelsson e på gott humör..  

Jag fick med mig min Mikko, älskade minstungen min på lite shopping.. Det händer inte ofta ska ni veta..nåväl vi hittade lite kläder o sen köpte hon en trave böcker..så nu har hon parkerat sig i horisontalläge i sin säng o e blind o döv för världen..ska försöka dra mig tonåring numro två en dag..

                                 Nu snurrar filmen igång..ha en fin eftermiddag alla..

en glad morgon

Publicerad 2009-07-20 10:23:40 i Allmänt,

                                                  


   Godmorgon på er..engelsson har en stillsamt glad morgon..jag har mått så där mjukvarmt bra i själen i flera dagar nu o tro mig, den känslan vårdar jag ömt .  Kan det vara ålderns stillsamhet o ro som kommer sig smygande på o lindar bomull runt alla tråkigheter som brukar gömma sig inom en?  

  Jag tror kanske att jag börjar hitta sanningen med hur man ska leva..sakta men säkert har det gått upp för engelsson att man e sin egen lyckas smed..för använder man sitt liv åt att smida lycka åt alla andra så finns inget kvar åt en själv o ens närmaste.. Då försvinner man bort från sig själv o ens älskade får vika undan för alla de andra som behöver en så desperat just då o så mycket.. 
                                               

  Det e en insikt som kostat mig mycket vånda o dåligt samvete..men jag har lärt mig att vända min lyhördhet inåt o mot min familj o slå dövörat till alla antydningar om att jag behövs här o där..för engelsson räcker inte till längre för så många det e då visst o sant.. 
 Ha en fin dag alla..o tänk på att tänka på er o er närmaste familj i första hand..o alla andra i mån om tid..om det inte e en krissituation för någon såklart....kram
                                                                         

                                                    happiness.jpg                                             
                                                       

 


engelsson har gjort lömska saker idag!!

Publicerad 2009-07-19 17:06:29 i Allmänt,

Ja i alla fall om man skulle fråga älskade barnbarnet....jag har nämligen rensat o slängt från hans lekaksdepå som han har här hos oss. Han har en liten hörna under trappan som svämmade över av diverse ting såsom pusselbitar o kramdjur o legoklossar o riddare o indianer o bollar o klistermärken o delar till spel..o naturligtvis böcker kritor o block..  Nåja nu e det undanröjt o måtte han aldrig få reda på vad jag gjort..
                             

engelsson har slagit personligt rekord!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2009-07-19 11:04:20 i Allmänt,

                                            


I vadå??? Jooooo i den ädla konsten att sova..jag har sovit från klockan ett i natt till halv elva...JIPPIKAYEEEE o gommorron hälsar en störtbelåten engelsson som trängtar efter sitt älskade kaffe..det puttrar  i köket tack vare en rar älskad äldstadotter..så nu ska jag stoppa i mig frukost o sätta snurr på dagen..kram 

Lördagkväll o dagen e över

Publicerad 2009-07-18 22:25:02 i Allmänt,

Så nu har vi landat hemma då..engelsson käre sambon o lille barnbarnet..dotter o svärson drog iväg på egna äventyr för en gångs skull så vi e barnvakter åt en liten älskling ikväll.. Inte för att det e speciellt betungande..han sjunger karaoke för full hals med tonåringarna just nu..ett plastgevär gör tjänst som gitarr o han rockar o ger järnet


Karlskronaresan gick jättebra..dock bestämde vi oss för o spara Marinmuséet åt en annan gång..  Käre sambon hade lite för ont i sin rygg för o orka springa runt där oxå tyckte han.


                                        
Barnens Lekland e väl värt ett besök för er som har barn i rasåldern..massor att göra o oerhört föräldravänligt med bekväm kafeteria med sköna fåtöljer o luftigt o fint överallt.. Det kostar 95 kronor för tre timmar o det e bara barnen som får betala..vi vuxna får leka gratis*L*    Sen att det låg en loppis precis bredvid gjorde ju engelsson extra välvilligt inställd..så jag o käre sambon o  Malin smet in där medan Zac  ledde in sina föräldrar på leklandet med väldigt bestämda steg

                                      
                                                                      Vi fyndade två böcker o ett fat.. 


Efter leklandet så åkte vi in till stan o gick runt lite..engelsson bara älskar den här staden.. 

                               

                               

 Så här vackert blommade det runt Kalle elvas staty..som förresten alltid agerar landningsplats åt måsar

                             
                              

                             Vi hamnade slutligen på Michels där vi åt o drack gott innan vi körde hem 

                               

O nu sitter engelsson i sitt soffhörn o e sååå nöjd med dagen..roligt att få träffa Malin o klappa bebismagen o se hur den växt..    Tonåringarna sjunger ballader just nu.... uppe i köket hörs käre sambon o lille barnbarnets resonemang över kvällsvällingen..o engelsson mår bara så bra..

                                 

engelsson ska till Karlskrona

Publicerad 2009-07-18 10:16:03 i Allmänt,

                                         Marinmuseums entréfasad 
engelsson, käre sambon samt stora dotter med familj ska styra kosan mot Karlskrona idag..marinmuséet o leklandet står på dagordningen..  Vädret e väl inte det bästa men eftersom det e inomhusaktiviteter som står på tur så spelar det inte så stor roll..   

Vi ska även hälsa på extradotter Malin o klappa gravidmagen..ska bli så roligt att träffa henne igen. Jag önskar er en bra lördag o må solen lysa över er.. 

Fredag kväll o engelsson har överlevt marknaden

Publicerad 2009-07-17 18:22:00 i Allmänt,

                                   


Ja så har vi varit iväg på marknad då..o det var same procedure as last year..där fanns ballonger o leksaker o foppatofflor o fjorton strumpor för en hundring..det såldes renkorv o kryddor o snacks..det osade sillmacka o piroger o langos..där fanns levande musik i varje gathörn o den här unge killen snurrade till tillvaron rejält
                                                 

                                                      

Lille barnbarnet var den som var mest entusiastisk..han skuttade ivrigt fram vid pappas hand med siktet inställt på karusellerna..o mig veterligen så åker han runt där än..engelsson o käre sambon kapitulerade rätt snabbt o for hemåt..tog en runda in på COOP o köpte färdiggrillad kyckling o revben..o nu har vi ätit sååå gott o ska bara mysa o ta det lugnt..ska gå en bloggrunda o se vad ni sysslat med..kram från en trött men glad engelsson

engelsson har sovit hallelujah

Publicerad 2009-07-17 08:48:19 i Allmänt,

Sådärja..så kom den nu äntligen  natten då även engelsson fick sova.  Visserligen började natten lite sämre då sambon drog igång en snarkkoncert, ackompanjerad av sin snarkomat som glatt visslade andrastämman, behöver jag säga att jag var lipfärdig av trötthet. Nånstans efter klockan 2 så måtte jag ändå dåsat av för jag vaknade först klockan åtta, så nästan sex timmars sömn e inte fy skam.. 

Nu ska jag upp i köket o sätta på en stor kanna kaffe o bre nån macka o sen måste jag städa lite o tvätta.
                                           . 

I eftermiddag så ska vi fara på marknad..engelsson e lagom road..tycker inte om såna tillställningar..massa människor o ylande karuseller o mest skräp att köpa..fast  det e nog alla trängande människor som jag fasar mest..har man en massa värk så ska man inte trängas med andra..man blir knuffad o får armbågar i ömma muskler..folk har inget hyfs o ingen tanke på att någon kan ha ont..speciellt inte när det inte syns utanpå   

Ha en toppenfin dag alla bloggare vad ni nu än hittar på. 

Miss Marple..

Publicerad 2009-07-16 18:46:56 i Allmänt,

                                                                        Agatha Christie - They Do It With Mirrors Mug

Klockan nio kanal nio så e det dax för ett av Agatha Christies mysterier igen...återigen Helen Hayes som Miss Marple o med Bette Davis som hennes barndomsvän Miss Carrie Louise Serrocold.   Alla ingredienser för ett smarrigt mordmysterium finns på godset Stonygates..en hel drös släktingar ett gäng ungdomsbrottslingar o ett oväntat besök..                

                     

Har ni hört maken till fiskehistoria??

Publicerad 2009-07-16 17:34:07 i Allmänt,

engelsson lille barnbarn  Zac som ju e en liten fabulerande herre på fyra år, berättar gärna fiskehistorier..då kan det låta så här 

-Mummii??
-Ja lilla barn
-Vill du jag ska berätta en historia för dig??  
-Jadå lilla barn berätta du.
-Men du måste du sitta o lyssna mummi..ok??
-Ok..mummii sätter sig ner
-Mummi..lyssnar du??
-Jadå..
-Jo det var en gång en drakfisk..en stooooor drakfisk som var verkligen jättestor o jättefarlig o jättesmart
-Ojdå
-Javisst förstår du o hans kompis vet du mummi..det var en vampyrfisk
-Näää men detta låter ju som en farlig historia...vågar mummi lyssna??
-Joodå.. en liten hand läggs tryggt på min arm..jaadå..för det e inte farligt neeedå
-Ok berätta du
-Jo o den där vampyrfisken han var ännu smartare.. han luuuurades..
-Ojdå..hurdå??
-Jo för han hade en låååång lååång pinne med en lampa på..o med den...konstpaus 
-Ja vad gjorde han med den..
-Han , han, ja han lyste med den ju...men du mummi..nu e historien slut..o så slår han ut med händerna.. alldeles slut..


                                                                                          

Zacs favoritbok e en om djuphavsfiskar..så det e nog en sån här otäcking som e fisken med lampan..
                                                
 

Har ni träffat Precious Ramotswe??

Publicerad 2009-07-16 11:18:35 i Allmänt,

Om inte så se genast till att göra denna dams bekantskap..hon e nämligen en fantastisk kvinna..mycket nöje, glada skratt utlovas

                                                       The No. 1 Ladies' Detective Agency (TV tie-in)

Mma Ramotswe e en bastant dam som lever o verkar som privatdetektiv i Botswana..hennes sätt att ta sig an fallen o lösa dem e aningen okonventionellt minst sagt..men å andra sidan e inget fall för banalt för henne..hon e dessutom den enda kvinnliga detektiven i hela Botswana..   Här tecknas en bild av en fantastisk kvinna, varm, klok o klurig i bästa Miss Marple-stil..  Samtidigt så kliver man rätt in i ett Afrika som man inte haft inblick i innan..traditionsrikt o stolt.


                                 Alexander McCall Smith har skrivit böckerna om Damernas detektivbyrå 

    Alexander McCall Smith: "Visitors come because of the natural beauty of the country" 
 Damernas detektivbyrå    Giraffens tårar    Vackra flickors lott   Kalaharis skrivmaskinsskola för män   Livets skafferi  


 I muntra damers sällskap  Lycka och ett par blå skor  Bild på boken Den gode maken på Zebra Drive  Miraklet på Speedy Motors       Käre sambon köpte den första till engelsson som sträckläste den o travade direkt till biblioteket o lånade resten

           

Godmorgon från en sömnig engelsson

Publicerad 2009-07-16 11:07:29 i Allmänt,

                                     

Jaha så blev det ytterligare en sömnlös natt för engelsson då..klockan tickade o varvade timme efter timme inatt utan att jag kunde somna..  Jag har läst ut flera böcker o tittat på teve o bloggat o räknat får o gjort allt utom att dricka varm mjölk för o lyckas somna....men nääää

Det e som förgjort när jag kommer in i en sån här period..sen så kommer morgonen o man stiger upp o ska försöka funka någorlunda..vara mamma, mormor o sambo utan att bita huvet av sin familj eller tapetsera huset med arga lappar..suck. 

Gonatt ute i bloggvärlden..

Publicerad 2009-07-15 22:35:32 i Allmänt,

Nu tänker engelsson krypa till kojs..dagen har varit lång som vanligt o det ska bli skönt o krypa ner..men först så nummer tre i engelssons serie på vidrigt elaka väckarklockor..
                

                                                 
                        

Onsdag Miss Marple-dax igen..

Publicerad 2009-07-15 20:19:11 i Allmänt,

                                                             Agatha Christie - 4-50 From Paddington Mug

En högtidsstund igen för engelsson o käre sambon..fast denna gången höll det på o gå illa..vi har missat de första tio minuterna..så nu ska engelsson göra sig en kopp kaffe i pausen o njuta av Miss Marple..just denna råkar vara en av engelssons favoriter bland alla Christies böcker.. 

Vattenkrig

Publicerad 2009-07-15 19:13:58 i Allmänt,

                          Splashing water                     
                                    
engelsson har flytt fältet..ute råder det krig..ett plaskande, sploschande, schvooschande krig mellan son o moder som dock inte drar sig en sekund för o dra in hela kollektivet i sina stridigheter..engelssons älskade stora dotter o älskade barnbarnet har hjärtligt kul..jag, Bettan o käre kusin blev blöta på kuppen..käre sambon anande ugglor i mossen på ett tidigt stadium o drog sig inomhus i relativ trygghet..visserligen fick han agera ammunitionsdepå o fylla på vattenpistolen åt den lille marodören med jämna mellanrum.. men han höll sig torr                                                 
                                                                                                      

Oooooooooppppss engelsson blev visst arg!!!!!????

Publicerad 2009-07-15 10:18:48 i Allmänt,

Häromdagen så brast det för engelsson..då hamnade en lapp upp på skåpdörren ovanför diskhon...   hrmmm vi hade ätit middag o den eviga frågan uppstod..vem tur e det o diska..valet föll på minstingen Micko..o när engelsson tjatat o tjatat o påpekat ett antal ggr så tittade jag till på diskbänken o förstod med ens varför ungen drog benen efter sig..det var inte en disk utan tre som smygit sig upp i diskhon..  Så då kände engelsson demonerna komma över sig..med alla dessa massa människor som engelsson familj består av så hade ingen känt sig manad att  diska på hela dagen..  Jag ställde mig att diska undan det värsta o medan jag diskade så blev jag argare o argare o till slut så blev jag JÄTTEARRRGGGHHH o det resulterade alltså i denna lapp..

                                       


Nästa morgon möter jag en mycket sval Issa i köket som tittar sådär tonårssnorkigt på sin  mamma o konstaterar torrt..    Det var en trevlig lapp du satt upp i köket!!!! engelsson kände sig genast manad att försvara sig o replikerade blixtsnabbt att just när lappen skrevs så kände hon sig precis så trevlig..mycket nöjd med sitt svar så sätter sig engelsson ner för o avnjuta morronkaffet ...då dyker minstungen upp o levererar dödsstöten..med ett mycket förebrående småleende säger hon..Mamma......DU SVOR 

Kvällen stillnar runt oss..

Publicerad 2009-07-14 22:59:30 i Allmänt,

Så gick det ännu en dag i engelssons liv..en högintensiv dag har det varit o jag e ini själen trött..men trött på ett behagligt sätt..   E det inte konstigt hur olika dagarna sätter sig i ens minne o sinne..ibland när man summerar en dag så vet man redan att denna dagen kommer man att minnas..medan andra landar i minnet o sjunker i glömska nästan direkt..


Mycket har engelsson hunnit med o e belåten med sin dag o nu e det bara så skönt att sitta nedsjunken i mitt soffhörn o göra absolut ingenting..  Snart ska jag göra ett allvarligt försök o sova o hoppas det lyckas ikväll..för det e aningen besvärligt med detta nattsudderi..man funkar dåligt på dagarna när sovkvoten inte fylls..

Kommer ni ihåg den här lille gynnaren..kanske nåt o mana fram ur barndomens minneskammre ikväll när engelsson behöver få fatt i sömnen..
                     
                                      

                      

                                  


                                                                 Klicka för mer information om detta ordspråk! Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.
                                                                                                                                                                             
                             
                                                                                                                                                                                         
                                                                                   
                             

Har ni sett på munkar??

Publicerad 2009-07-14 17:20:28 i Allmänt,

Älskade minstungen min fick en fantastsisk idé tyckte hon...hon ville ha munkar..så en snäll o väldrillad moder som engelsson e så lydde hon ögonablink o satte en deg.. Att det  sen var 300 grader varmt i köket o munkeländena skulle friteras i olja ...ja så långt tänkte  nog varken Micko eller jag..  Nåväl vi kavlade munkdeg o tog ut munkar o friterade dem i rasande fart medan svetten lackade o det hysteriska sammanbrottet kikade på oss från hörnet av det ångande köket..tack gode gud att ungen e den hon e o snällt stod kvar o hjälpte till tills allt var klart..     Fulla av mjöl o alldeles kletiga av frityroljan så garvade vi gott åt att vi bara kunde ge oss på att fritera munkar mitt i sommaren..så roligt hade vi ju o munkarna e vansinnigt goda..så här ser de ut..                         


  Vill ni försöka er på att göra dem så e det en väldigt enkel deg...men vad ni gör vänta till hösten
  2 jäst 
1 liter degvätska..jag hade gräddfil o cremefraiche o mjölk i lika delar
1 ägg 
2 tsk salt o 1 msk socker
vetemjöl..använder du degblandare så fyll på mjöl tills det släpper bunken..ungefär som en vetedeg till bullar..

jäs 45 min..arbeta degen smidig dela upp den i fyra delar o kavla ut till en fyrkant..dela i bitar o gör ett snitt mitt i varje del..fritera dem gyllenbruna o sockra o lägg dem i en bunke efter hand...gärna lock över så de inte torkar...

Blomstervandring...

Publicerad 2009-07-14 00:19:44 i Allmänt,

Käre sambon har vandrat runt med kameran bland engelssons älsklingar o sina egna skyddslingar..så här kan ni följa han i hälarna på en liten tour runt rabatterna...varsågoda

                            
                             Kungsljus
                         
                              Gurkört

                         
                               Oxalis
                         
                              Cikoria

                        
                                Vinranka  

                         

 
                          
                           

Jahaja..fler nattugglor uppe???

Publicerad 2009-07-13 22:44:07 i Allmänt,

                                                    


Så var det klippt igen då..engelsson kan inte sova i natt heller..neeheeedå..ingen sömn som smyger sig på o pekar mot sängen..nee jag e alldeles klarvaken o lika kaffesugen som jag var i går natt.. 

                Coffe Pictures, Images and Photos

Det visade sig att det finns jävligare väckarklockor än den jag visade igår..min äldsta dotter tipsade mig om den här otäckingen...vem i himlens namn sitter o tänker ut något så här elakt  engelsson bara undrar


             
                     
                          

Måndagen lunkar på

Publicerad 2009-07-13 17:22:43 i Allmänt,

Idag har engelsson tagit time-out..somnade först halv fyra i morse o vaknade efter nio...så jag e seg som kristidens glycerinkakor idag... Har tillbringat någon timme i horisontalläge med ett par bra böcker nu på eftermiddagen..             

En serie böcker som utspelas i Norge i början på 1900-talet o där man får följa en släkt genom den unga Julies ögon.. Böckerna skildrar  Julies tonårstid vidare hur hon kämpar som ung mamma på makens släktgård o i den sista boken skildras nazi-ockupationen av Norge o hur den påverkar Julies familj..


     
Anne -Karin Eldstad som skrivit böckerna har oxå skrivit böckerna om folket på Innhaug som finns som en samlingsvolym

                                 


Nu när jag ändå e inne på böcker så undrar jag om fler än jag tycker om boken Kärlek för frusna hjärtan av LaVyrle Spencer?? Har ni inte läst den så gör det..det e den mest fullständiga bok jag läst..andlöst vackert skriven.. Den handlar om Ellen den unga änkan..den utstötta särlingen som efter sin mans tragiska död annonserar efter en äkta man..annonsen läses av Will en nyligen frigiven straffånge..o resten får ni faktiskt läsa..låter oerhört banalt men inte en rad i den här boken e banal..läs den

Morning Glory by LaVyrle Spencer Boken heter Morning Glory på originalspråket o utgavs 1994

engelsson vill soooova....

Publicerad 2009-07-12 23:59:32 i Allmänt,

men lägger man sig o läsa en stund efter maten o dåsar  bort till drömmarnas land för en timmas tid så e det naturligtvis totalt kört o försöka somna i vettig tid sen..mutter morr..nu kommer jag  bombis o vända på dygnet o strula till tillvaron totalt..

                                                              
                                           

O inget sevärt på burken heller..några entusiastiska ghosthunters som travar runt i full mundering i nån gammal kåk o "hittar" andar o annat skrymt..   Till råga på allt så e jag extremt kaffetörstig..o vill ha en enorm balja kaffe vilket naturligtvis hade varit rena vansinnet......men kaffemostern i mig kör med allvarlig övertalning just nu 


                                                                      


                                                     Om man skulle trava ut i trädgården en runda.. 


                                                       
                                                         


Fast då blir man väl bara ännu piggare...detta e jobbigt..klockan e strax tolv o jag e pigg som en mört..tur det finns online-pussel.. http://www.epuzzle.info/   På tal om pussel..har ni sett denna djävulska uppfinning...


                                   
                                                     
                      
                     Puzzle Alarm Clock

För o kunna stänga av ylandet måste du hitta alla fyra bitarna o få dem rätt...oj oj ..den klockan hade inte blivit gammal hos engelsson

                      
 Söndag eftermiddag....

Publicerad 2009-07-12 14:31:25 i Allmänt,

Så skönt med söndag vi har varit till skogs med tonåringar o plockat blåbär..det blev en himla massa tack vare Issa O Magnus, de duktiga ungarna. Sen när vi kommer hem så väntar käre svärsonen med en stor påse blåbär som han plockat under sin fisketur o  som han tänkt överraska med, o så hade vi oxå plockat. Nå det var bra det så kunde vi ge Bettan lite som hon får äta med socker o mjölk..

Nu känner jag hur resten av söndagen ligger vilsam framför mig, dagen o jag bara samexisterar i högsta samförstånd. Jag ställer inga krav på söndagen o känner inga motkrav, det mest ansträngande jag tänker åta mig idag e matlagning.   Köttfärslimpa o ugnsstekt nypotatis e planen..o naturligtvis blåbärspaj med vaniljvisp

                                                                   Sen så e det ju söndag o Agatha Christie igen..Poirot den här gången..o apropå det så finns det en konstnär som heter Bob Doucette o som gör fantastiska karikatyrer..titta bara


                                                  

                                                                                                           
                                                                    

Blåbärspromenad..

Publicerad 2009-07-11 20:13:02 i Allmänt,

                                        Vill ni följa med o plocka blåbär?? kom då..


                                     

                                    


                                    


                                   

Å så blev det lördag

Publicerad 2009-07-11 15:06:55 i Allmänt,

God förmiddag...hoppas ni mår fint alla..engelsson har sovit som en stock inatt..vaknade klockan sju men lyckades somna om en timme..frukost åt vi  o sen steppade jag  igång dagen..vädret e lite grått o trist men då kan man ju  ägna lite tid åt trädgården som fått växa sig bortom all kontroll..men först ska jag hälsa på en kusin o leverera bilder som jag tagit på henne o hennes lille barnbarn..en helt underbart söt liten kille

Så nu har vi varit iväg jag o Bettan o levererat bilder o fått kaffe..trevligt var det o vi hannn även handla o idag ska jag laga kyckling med baconfyllning o fixa ris till


  Först några bilder på mina fynd från gårdagen..först bild på fugorna åt Ragnvi..varsågod


                                           

Sen hittade jag lite gammalt pressglas..det e engelsson svaga punkt i livet det..riktigt gammalt glas med bubblor o annat mysigt i glasmassan det får mig att gå igång rejält


                                    

                                                                                 


                                    Ja fint e det....nu ska jag traska runt hos er o se vad ni sysslar med..

Fredagskväll o engelsson har landat i soffan

Publicerad 2009-07-10 23:25:43 i Allmänt,

  Så nu har vi tagit oss hem käre sambon o jag...en lång intensiv dag har det varit o roligt har vi haft o glada som tusan e vi att vara hemma..    Vi har varit på gubbdagis, Harald Nyborg närmare bestämt. Vi skulle inhandla skruvdragare o det gjorde vi medan käre sambon drog benen efter sig o  kastade lystna blickar längre in i gångarna. Men fann sig i sitt öde att ha ett kvinns med sig o ställde sig snällt i kön till kassorna..

Sen for vi på första loppisen o det var Kupan i Kristianstad  som dagen till ära hade halva priset på allting                          


                        

Därifrån travade vi ut med en kasse böcker o två skålar o sen for vi vidare o åkte igenom Broby där loppisen tyvärr var stängd på fredagar men i Glimåkra hittade vi en liten loppis där engelsson hittade en pressglastallrik till sin samling.

Sedan vidare till Osby där vi mötte upp med en lika loppisgalen vän. Vi tog en fika först på ett underbart fik med gammal inredning som engelsson tyvärr inte minns namnet på men deras wienerbröd e livsfarligt goda..

Efter fikat så for vi till Marklunda o gick på Filippos loppis som e väl värt ett besök om ni e krokarna..där hittade engelsson en Fuga-skål, stor lycka..o därefter ett ställe inne i Osby som heter Hyllan..o där fann jag en skrivbordsstol till minstungen min..o käre sambon hittade en geringssåg*L*

Sedan så gjorde vi ett stopp vid Osbysjön ..väldigt vacker natur o engelssons kamera gick varm..


                                     

                                    


                                  


                                 

                                  

                                    

Sen har vi gjort ett besök i vännens lilla  lokal där han har hysteriskt mycket glas o engelsson hittade två fugor till vad e sannolikheten för o hitta tre fugor på en dag?? Efter det har vi ätit gott på Sportbaren i Osby innan vi for hemåt.  
 
O det bästa med dagen var att jag inte hann till fotografen idag..  nu har jag visserligen hela helgen på mig o gruva mig..men men...nu ska jag lyckligt sitta o beundra mina fugor  en god stund..ha det gott kram..

Godmorgon alla bloggvänner

Publicerad 2009-07-10 07:43:50 i Allmänt,

                                 goodmorning

engelsson har sovit sött o gott o lagom länge, så nu ska jag stretcha fart i mina gamla skånkar o sätta fart på dagen. Lite frukost o mycket kaffe står först på programmet o sen har jag en alldeles förskräcklig prövning framför mig. Jag måste till fotografen o ta bild till mitt nya id-kort idag, o e det något engelsson avskyr så e det o befinna sig framför kameran. Gömma sig bakom den o terra sin omgivning e mera min melodi..men men..bara o gilla läget. 

Jag måste ha ett nytt id-kort o det har jag behövt några år nu.  O i slutet på juli så flyger jag o käre sambon till Norrland. De e lite griniga på flygplatsen om man inte kan redogöra för vem man e. Säkerhetsbestämmelserna även på inrikesflygen e ordentligt tuffa, så det e bara o bita i det bittra äpplet o trava iväg till fotografen...


 Sen ska vi fara iväg till närmaste gubbdagis o inhandla två stycken skruvdragare för det ska byggas trädäck i trädgården o trall på alla balkonger..o sen en loppisrunda o annat kul...ha en fin fredag o måtte vädrets makter vara på er sida var ni än befinner er i landet...här skiner solen just nu.. 
                                                


                                            

engelsson något förvirrade smak för böcker

Publicerad 2009-07-09 19:59:04 i Allmänt,

Nu e det så att engelsson älskar böcker..böcker o engelsson samexisterar här hemma i en outslitlig symbios, de finns överallt. I köket finns två Billyhyllor med kokböcker o trädgårdsböcker. I sovrummet finns en enormt pretentiös hög på nattygsbordet. I vardagsrummet står ytterligare fem Billyhyllor fullproppade o i hallen står nästan ständigt någon kasse eller bananlåda med bokfynd från sista loppisen..

Det var en sån jag precis packade upp o konstaterade att min smak för böcker e bred, väldigt bred o nog kan te sig aningen förvirrande. Medan käre sambon troget håller sig till sina Agatha Christie, Alistair McClean  o en o annan Westernpocket så svävar engelsson ut åt alla håll..                 


                                                  

            Detta var vad den senaste loppisrundan inbringade..fler än jag som svävar  ut som jag?     

                                                           

God kväll e det ju snart..

Publicerad 2009-07-09 18:51:56 i Allmänt,

Till engelsson oerhörda förvåning så försvann den här torsdagen tämligen obemärkt..vet rakt inte hur det gick till..men så konstigt e livet..vissa dagar segar sig fram o andra rusar sta i helt otrolig fart.. 

Inte mycket har hänt o inte mycket har jag fått gjort..kaffegäst hade vi på förmiddagen o eftermiddagen minns jag inte mycket av för plötsligt var det kväll o maten skulle på bordet..  vi har ätit en mustig köttgryta o nu vispar Totte grädden till den persikokräm jag precis kokat av färska persikor, det e lyx det..

                                                    

Jag o käre sambon ska åka iväg på egna äventyr i morgon..hälsa på en vän o gå på loppis o äta ute o bara vara lite ansvarslöst bekymmersfria för en dag..

Så glömmer ni väl inte Agatha Christies Cyankalium o Champagne ikväll kl 9 på tv 9.. 

                                                            Sparkling Cyanide [VHS]

  

Tunnbrödsbak

Publicerad 2009-07-08 18:06:51 i Allmänt,

Det var en bra dag för bak..o tunnbröd som ju inte behöver jäsa e smidigt att baka på sommaren... Detta e ett bröd som e perfekt att baka om man har kall potatis över....


                                                                  Receptet
                                     750 gr kokt pressad potatis
                                     3 ägg
                                     1-2 dl rågmjöl
                                     3-4 dl vetemjöl + vetemjöl till utbakningen 
                                     2 tsk salt eller mer om man gillar salt bröd


 Alla ingredienser blandas ihop till en relativt lös deg därav den lite svävande mjölmängden..degen ska hålla ihop o gå att hantera men absolut inte vara hård..   forma degen  till små bullar som sedan plattas  ut på bakplåtspapper o prickas med en gaffel..ugnen ska vara på 250 grader o en plåt ska värmas med i ugnen..när man sen  gräddar brödet så lyfter man ut den varma plåten o lägger bröden med bakplåtspappret på dem..in i  ugnen o grädda ca 10 min eller tills de fått bra färg..sen ut med plåt o bröd..ner med bröden mellan  bakdukar o på med nästa omgång..


                           

 Så här ser de små bullarna ut innan de plattas ut som ni ser så används mycket mjöl när man                                                hanterar degen                                      


                         

   O här en bild på de färdiga tunnbröden..så goda att äta med bara smör eller till en soppa                                     
                                 

Onsdag Miss Marple-dax

Publicerad 2009-07-08 17:06:54 i Allmänt,

Så blev det onsdag o bara för att ingen ska glömma så fortsätter jag glatt o påminna om Miss Marple.  Denna gången startar en ny serie på 8 avsnitt med käre sambons favvotant som Jane Marple..nämligen Geraldine Mc Ewan..

                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                               
                                                                                                                                   Geraldine McEwan - Miss Marple
                                                                                                                                                                                                        


Även engelsson erkänner att hon gör en utmärkt tolkning av Jane Marple..på ett stillsamt o lite finurligt sätt...


Boken filmen baseras på e Mordet i Prästgården                                                     Mordet i prästgården 
 Boken kom ut 1930 o e den första med Jane Marple i huvudrollen

Åska o dunder idag igen

Publicerad 2009-07-08 15:25:10 i Allmänt,

Jahaja det  kalla polska vädret e över oss o det med besked..här har varit en serie skyfall som varit helt sanslösa...det har formligen vräkt ner o jag tror vattendropparna varit minst ett par cm i diameter..o sen ett vansinnigt dundrande på det..


                         rain.jpg

                                                                                         
                      

Idag har engelsson flytt kollektivet o hälsat på G o hennes tre E..alla tre flickorna var hemma.. Jag o G rensade lite ogräs o vallade lilla E ute mellan regnskurarna o G hade hängt ut tvätt som fick sig en ordentlig extra sköljning..helt galet väder..

Vi har haft alla telefoner o internet avstängt i flera timmar nu..o jag som skulle ringa Linda..hoppas du förstår gumman. Nu ska jag snart sätta en deg till tunnbröd o kicka igång ugnen..bra väder o baka i idag.. 

Ska ta mig en runda i bloggvärlden först  o kika till er..kram 

Ryska värmen viker undan för Polska kylan??

Publicerad 2009-07-07 19:11:13 i Allmänt,

Konstigt väder konstaterar engelsson sedan hon kollat in väderleksprognosen för de kommande dygnen.. Det svänger ordentligt i prognoserna?? Först så skulle vi se upp för den förfärliga ryssvärmen som skulle komma med över 30 grader varmt minsann..  
                                                              men nu har vindarna vänt tydligen o det kommer kallt väder från Polen?? istället..regn o rusk o en sjunkande barometer e vad vi har o vänta oss den närmaste tiden.. så svensson har greppat luren o bokar solresor för fullt läser engelsson


                                                     

                                         Ja vad ska man tro..engelsson tror ingenting utan väntar o ser..                                                                   


                                                       O laddar upp med paraplyer för säkerhets skull

tonåringar e bra o ha

Publicerad 2009-07-07 18:46:37 i Allmänt,

                                                      


När mor i huset har ont så e det tur det finns tonåringar som gillar o laga mat..idag så föreslog de självmant att de skulle svepa ihop en baconpasta med ädelostsås.. Ni kan väl föreställa er att engelsson inte protesterade ett dugg..tack snälla underbara Issa o Magnus 


    

    Nåväl maten e lagad o uppäten o det var vansinnigt gott så nu e jag proppmätt o nöjd o belåten..värken börjar ge med sig, det har regnat ute o Totte tar disken idag, tack underbare svärson..så jag e salig..o bara njuter av att få sitta o göra absolut ingenting. 

Sent ska syndaren vakna

Publicerad 2009-07-07 12:26:55 i Allmänt,

Godmorgon mitt på dagen...engelsson har haft en ruskigt ond natt..allt som kan värka har värkt o jäklats hele natten o vid åtta gav jag upp o klev ur sängen..men bara för att tvingas lägga mig igen två timmar senare...så nu har jag lyckats få några timmars sömn i alla fall..
                                                    
                                                   


Nu vet jag ju precis varför jag har ont..jag har iofs en förmåga att lyssna på min kropp men inte förrän den säger ifrån..det e visserligen ett steg i rätt riktning..men jag borde alltså lära mig att stoppa innan den behöver börja beklaga sig.. 

Nu ska jag stoppa i mig lite lunch o försöka leda upp kroppen så den kommer igång..ha en bra dag alla o lär er lyssna på er kropps signaler, snälla..

Så har ufona landat nu då ?????

Publicerad 2009-07-07 01:12:01 i Allmänt,

Dessa konstiga, i högsta grad levande, slemklumpar har hittats i ett avlopp i USA, var annars?? Nu e frågan alla ställer sig..VAD E DET????     engelsson har ingen aning..men äckliga e dom... ...VARNING alla kvackelmagade personer..speciellt kusin klicka INTE                                              
                           

Värmen kom av sig idag

Publicerad 2009-07-06 23:59:29 i Allmänt,

Den varma dagen kom av sig o på eftermiddagen kom regnet o rensade upp luften..riktigt skönt var det o nästan hela kollektivet satt glatt kvar i regnet o bara njöt, vi e inga soldyrkare här i huset utan regndyrkare..den enda som knorrade var käre sambon..som ju vill ha sol o värme  men vi andra var överlyckliga o andades djupa friska andetag ..konstigt att man kan bli så glad över lite regn...


                                        


Vi har lite bekymmer för lille Gustav, Bettans son som bränt så illa i solen att han fått en otäck brännblåsa..men i morgon blir det doktorn för hans del.   Hoppas han får hjälp o slipper ha ont..

Tonåringen satte igång en Harry Potter film men har nu lessnat o kvar sitter engelsson o käre sambon o kikar o förfasas över dementorer o annat otäckt..men bra film e det.. 


                  

Varm måndag verkar det bli

Publicerad 2009-07-06 11:30:51 i Allmänt,

Godmorgon..engelsson hade planerat in en lång, lång sovmorgon..men klockan åtta var det tydligen dax o kliva upp tyckte kroppen som började känna sig stel..

Lite kaffe o frukost o sen röra sig åt något håll var planen..igår satt vi inomhus hela dagen o nu börjar det kännas instängt..först en runda i trädgården o plockade lite ärtor o bönor till lunchen. Sen for vi iväg med tonåringar på klädinköp..o där e de fortfarande kvar o provar kläder.. engelsson o käre sambon handlade mat o for hem..

Det e infernaliskt varmt igen o det tar emot att röra sig ute..undrar just när man vänjer sig..


Nu ska jag vila mig en stund o sen laga till en  gryta på oxkött..fullproppad med lök, vitlök, tomater, paprikor, champinjoner, persilja o libbsticka..den ska få stå o dofta ner huset nån timma..till den serveras spätzle..det e himmelsk mat det*L*


   


  

Hrmmm Poirot ikväll

Publicerad 2009-07-05 16:37:18 i Allmänt,

Ja då e det snart söndagkväll o en högtidsstund väntar för engelsson o käre sambon..nu får vi åter se David Suchet som Monsieur Hercule Poirot..   Denna gången e det Poirots sekreterare, den förträffliga Miss Lemon som har bekymmer..hennes syster behöver hjälp o som den perfekte gentleman Poirot e så skyndar han till undsättning. 


                                                      

                                                          Kl 9 på Tv 4 Plus mycket nöje

Söndagar e så bra att ha

Publicerad 2009-07-05 09:42:41 i Allmänt,

 engelsson tycker mycket, mycket om söndagar..då kan man låta dagen puttra fram i sakta mak o bara vara.   Ladda batterier o umgås med familjen...  
  
Så söndagssmart har engelsson dock inte alltid varit..det har funnits en tid där jag upplevt söndagar som oerhört stressande de har varit en startsträcka inför måndagen..dagen då allt, allt skulle fixas inför den kommande veckan.... 
 
  Nu har jag lärt mig att ordna med sånt på fredagar..tvätt o städning o planering inför nästa vecka ska vara undanstökat på fredag eftermiddag så att engelsson kan göra fredag.. 

                                        

Denna söndagen säger dessutom kroppen ifrån å det bestämdaste...den har jobbat hårt dagen innan o kräver sin vilodag..o nu e det så att e det någon som engelsson lyssnar snällt på så e det kroppen sin..  

O utan att vara ett dugg religiös av sig så helgar engelsson vilodagen..jamenvisst..ha en goer söndag alla..nu startar jag  en film o myser med sambon..                                       

Myslördag

Publicerad 2009-07-04 23:44:13 i Allmänt,

engelsson sitter i sitt soffhörn o sörplar te..ja nu e det så svalt äntligen att dylika aktiviteter går an.. Det har varit en alldeles underbar lördag..först loppisen o sen fick vi finbesök från Lund sambons systerson med rar flickvän dök upp..det var så roligt att träffa honom igen..länge sedan sist..o flickvännen var en jättego tjej...

Vi hade marinerat kött o gjort potatissallad i förväg samt bakat en kladdkaka o vispat grädde o skivat jordgubbar så allt flöt så fint o smidigt att vi verkligen kunde sitta o prata o umgås..Bettan o hennes son var oxå med fast den lille stackaren har bränt sig illa i solen o hade så ont över axlar o rygg att man inte kan röra honom..hoppas det läker snart.

 
 Underhållning hade vi i form av grannen i huset intill som spelade musik på högsta volym..han bjöd på en salig blandning av Metallica, Black Ingvars, Nationalteatern o dansband...hmmm Här hugger kära barnbarnet in på sin kladdkaka med stor iver..han har verkligen varit i sitt esse o arrangerade stor drakjakt över hela gården..han utrustade käre sambon o hans systerson o dennes flickvän med varsitt vapen o så ledde han iväg expeditionen på äventyr..om nån drake verkligen infångades fick inte engelsson klart för sig

             

engelsson o sambon har varit på loppis

Publicerad 2009-07-04 13:31:13 i Allmänt,

Lördag morron så vaknade vi redan vid åtta o kickade igång kaffekokaren....efter en stillsam frukost så for vi på loppis till en närbelägen by...vackert väder sol o lite lagom bris så vi bredde ut en filt o satt o inväntade att loppisen skulle öppna..

O fyndade gjorde vi..engelsson blev med böcker o kära barnbarnet med riddarhjälm o sköld..jag hittade en hel hög med faktaböcker om blommor trädgård o inredning..alla för en femma styck..det kallar i alla fall jag för fynd 


                                          

                                         

                                        

En enda glasgrej hittade jag..ett litet glasfat med kupa..den kostade en femma så den fick följa med hem..den lär nog bli en present till nån kanske..söt var den
 
                                        


Sen for vi hem o stoppade i oss lunch..enklaste tänkbara..spätzle med smör o salt..har ni inte provat så rekommenderar engelsson detta varmt..det närmaste du kan komma färsk nygjord pasta...

                                      

Nu ska jag vila en stund för o sen ta itu med marinering av kött o svepa ihop en citronpotatissallad, vi ska grilla ikväll. Sambons systerson med flickvän kör upp från Lund så vi ska sitta ute o äta o umgås..fast nu när jag gnällt över vädret så lär det väl spöregna*S*

                                                                    Ha en härlig lördag

Vaya con Dios

Publicerad 2009-07-04 09:13:45 i Allmänt,

                                         engelsson älskar Dani Kleins röst
                                                                 

Lila var det här

Publicerad 2009-07-03 15:11:33 i Allmänt,

När festföremålet ifråga e hopplöst förälskad i färgen lila så kan det se ut så här på engelssons lilla balkongbord..damen ifråga fyller år o har inflyttningsfest samtidigt så nu ska engelsson slå in paket..        
                            Sen så hittade jag ¨två blommor på luktärterna..en ny sort för i  år.. så underbart pastelliga i färgerna..                         


                         


                         

God morgon engelsson har en bråttom-dag

Publicerad 2009-07-03 09:33:35 i Allmänt,

                                                                              

Godmorgon idag e det en stressig dag..måste städa o dona o tvätta o putsa o feja o sen ska jag på fest.. Så jag önskar alla en trevlig dag i hettan..må ni ha kraft o orka med den...kram                                                      

 

engelsson kryper till kojs

Publicerad 2009-07-02 23:03:17 i Allmänt,

                                                    


                                                                                 God natt sov sött

Torsdag o Miss Marple

Publicerad 2009-07-02 19:32:25 i Allmänt,

Tadaa..miss Marple igen..ja ja ja jag e tjatig..men kan inte hjälpas..engelsson älskar Agatha Christie.. Helen Hayes igen o denna gången i rollen som Jane Marple 

 Filmen baseras på denna bok           kl 9 kanal 9 mycket nöje                   
 

Det har regnat på engelsson..jipppiii

Publicerad 2009-07-02 15:56:28 i Allmänt,

                                    
                                                                                                                    
                                    Blixtar o dunder o magiska under,
                                     vad man kan må bra av lite regn o åska..    


                            

Ja äntligen äntligen så fick vi oxå lite regn o rusk..det varade endast en halvtimma men sån skillnad det blev..alla blommor o örter i trädgården sträcker lyckligt på sig o spretar med rötterna i den nyvattnade myllan..hela kollektivet ler glatt o ger ifrån sig en samfälld suck av lättnad.  

Så nu ska engelsson kavla upp ärmarna o sätta igång o storstäda..en sån energi jag fick.. 

Specialbeställning på Dunderklumpen åt kära kusin..*S*

Publicerad 2009-07-02 14:29:24 i Allmänt,

Jaha min kära kusin på ovanvåningen av vårat kollektiv hyser ju en livslång kärlek för en liten klumpeduns..så här käre kusin..en liten bildkavalkad, en tripp down memory lane only for you..fast jag e nog oxå lite kär i klumpen du..                                                              


                                           

                                                Huset som pratar  


engelsson har försovit sig minsann

Publicerad 2009-07-02 11:20:55 i Allmänt,

Ja jisses klockan var nästan elva innan engelsson behagade vakna idag..kan inte minnas när det hände sist..till min ursäkt vill jag bara påpeka att klockan var nästan halv fyra i morse innan jag lyckades sluta mina blå o slumra till..det var så hett o klibbigt att jag höll på o förlora förståndet..inte en chans o sova alltså.

Minstungen min var lika illa däran så mor o dotter låg o flämtade efter luft i soffan o maratonkikade på CSI, avsnitt efter avsnitt såg vi utan att hettan lade sig ett dugg..inte kunde vi vädra så mycket heller för då kom det in mygg stora som stuka-bombare o anföll vildsint..           
  
 
Nu ska jag äta en hysteriskt försenad frukost pussa på barn, barnbarn o sambo o senare titta in o se vad ni hittar på.. 

engelsson önskar godnatt

Publicerad 2009-07-01 23:09:23 i Allmänt,

   Med en nostalgisk bild på Beppe, min barndoms favvogubbe, så önskar jag er en riktigt sval o god natt..sov sött                                                            

Missa inte Miss Marple

Publicerad 2009-07-01 20:06:15 i Allmänt,

                                                                              
                                 Nytt avsnitt med  Julia McKenzie som Miss Marple i tv 4 kl 20 00

Det har regnat..tio droppar

Publicerad 2009-07-01 16:40:22 i Allmänt,

 
                                                                    Jaha så svepte  monsunen äntligen över oss o svalkade både folk o fä..nee just  det..det gjorde den inte ..den bara retades..det kom en tio ynkans droppar sen var det slut...


Inte kom vi iväg till havet heller..mina tonåringar orkar ingenting i den här värmen..inte ens fara o bada..så då for jag o käre sambon iväg på loppis istället o fyndade..jag hittade blå glastallrikar som jag föll pladask för..tyvärr så var det bara fyra  stycken av den större storleken.


                                          

     O lite böcker hittade jag..ja för engelsson har ju inte redan en jättetrave bredvid sängen o plöja igenom.*L*  

Blombilder

Publicerad 2009-07-01 11:04:54 i Allmänt,

Nu har engelsson kikat till sina blommor o till min glädje så hade blomsterlönnen slagit ut...                                     

                                                      Och Oxalisen blommar för fullt på kökstrappan...


                                  


                                                                                        Lavendel                              


                                                                          O gubbar


                            


                                    O en hel gryta med krasse, fjärilskrassen blommar snart


                              

engelsson börjar vänja sig vid värmen

Publicerad 2009-07-01 09:33:53 i Allmänt,

Godmorgon, nu börjar tillvaron normalisera sig för engelsson..kroppen har vant sig vid värmen..jag har sovit o snusat gott hela natten o vaknade på strålande humör..  Idag ska jag slita tonåringarna från deras drönartillvaro vid datorerna o tvinga ner dem till sol o bad vid havet.  Packa kylväska o ladda kaffetermos o rafsa ihop filtar o handdukar o tonåringarna som sagt..

Men innan dess så ska mina övergivna älsklingar i trädgården få lite öm omvårdnad..de har fått klara sig helt på egen hand bra länge nu medan engelsson gömt sig för värmen. Men det har de fixat alldeles utmärkt, de växer så det knakar o blommar o frodas.  Ska gå en runda med kameran o föreviga dem.

Ha en bra dag o måtte solen lysa på er..*L*