engelsson o käre sambon tog paus från allt vad Halloween heter...

Publicerad 2009-10-31 22:08:44 i Allmänt,

o for till skogs.. Nu har den mesta färgprakten rasslat ner från träden o i morse så vaknade även vi till en frostvit värld..engelsson tassade såklart ut o tog några bilder
Men på förmiddagen så tinade världen upp o jag o sambon tog en runda med bilen
Det var klart o vackert ute..en dovt blå himmel o en generös sol som flödade över skogen..engelsson såg en liten sjö skymta mellan träden o där stannade vi till..
O till engelsson förtjusning växte där tranbär..
Fader Höst hade målar asplöven så här vackra
engelsson vadade ut till sin gamle vän..den såg ömklig ut i det kalla vattnet..  jag klappade om den  o tog några foton o bad den stå ut..o inte sjunka.... nej inte sjunka
Det e lite vemodigt sorgesamt att åka runt på våra kära välkända skogsvägar nu..mycket av färgprakten e som sagt borta..den rev frosten med sig i natt..o ömkligt kala, med löven rasslande runt rötterna, står träden o ser snopet på varann...
Vi steg ur bilen på flera stycken favoritställen o gick runt o andades kristallklar skogsluft..gick stilla på mossiga stigar o bara fanns till en stund...  Svamparna hade frosten inte rått på....de stod trotsiga kvar i mossan
Ja fortfarande hittade engelsson fina motiv i sökaren..men snart lär motiven ändra karaktär när allt vissnar bort av kylan..då e det slut med macrofotograferandet tror jag..ja vi får väl se vad för motiv som står på tur..lite spännande..
Nu ikväll  var det dax att åka ut på kyrkogården o tända ljus på gravarna..vi har ju långt ifrån alla våra älskade bortgångna här i närheten..så för dem så tänder vi i minneslunden..  Det var hjärteknipande vackert att se alla ljusen..det e en fin högtid Allahelgona..
Nu ska jag ta o göra kväll o vila lite..det har varit en lång dag..vi har umgåtts intensivt hela familjen..ätit gott o haft det bra..nu har lugnet lägrat sig här hemma o engelsson börjar gå ner i varv..ha en bra kväll alla

engelsson hade en underbar far

Publicerad 2009-10-30 22:55:13 i Allmänt,

engelsson satt o läste på Annicas blogg http://afroditeskrypin.blogg.se/index.html om hur hon minns sin far..om hur viktigt det e med positiva minnen.
O detta satte igång en minneskavalkad inom mig..   Även jag har massor av bra o underbara minnen av min far..han var min barndoms trygghet o glädje..en stor varm arbetsmärkt näve att smyga in sin hand i..ett vänligt  älskat ansikte som  böjdes i kärlek ner mot mig där jag skuttade fram vid hans sida genom min barndom..
Min pappa var aldrig arg på mig..inte en endaste gång höjde han rösten i vrede..det behövde han inte ..min  kärlek o respekt för honom var så total o förbehållslös att jag aldrig kom på tanken att göra honom emot..ett stillsamt förebrående nå nå var allt som behövdes..
Han var en arbetande människa, en som hela sitt liv hade något för händer..han snidade o snickrade, målade o lackade o knepade o knåpade med än det ena än det andra..  O hela tiden han arbetade så visade han..lade sina kunniga händer runt mina o visade mig tillrätta med det jag försökte mig på..
O han såg mig..såg när jag var ledsen o behövde tröst o tog mig i sin famn..såg när jag var sprickfärdig av något oerhört spännande o satte sig då lugnt ner o lyssnade..såg när jag var arg o sökte ihop med mig en väg ut ur ilskan som hotade att övermanna mig..  Ja han såg mig alltid..o inte bara mig han såg alla barn..han var den typen av vuxen människa att han aldrig gick förbi ett barn utan att bekräfta det..med en smekning över huvudet eller några vänliga ord synliggjorde han varendaste unge i sin omgivning..
O han var en skogsmänniska av sällan skådat slag..lugnt o stillsamt rörde han sig i markerna..utan att störa eller förstöra smälte han samman med naturen..  O han lärde mig..lärde mig att älska o respektera o värdesätta skog o mark..lärde mig att skilja på ätlig o oätlig svamp..var de bästa bären växte o var fisken nappade säkrast...han pekade o visade o förklarade..o jag lärde mig..jag lärde mig att älska naturen lika mycket som han
Ja älskade älskade isäpappa..vad jag saknar dig..o vad lycklig jag e som fick dig till far
Här en treårig engelsson i en älskad famn o på lilla bilden min far som en ung man som just blivit inkallad

Först vill jag passa på att önska att ni alla ska....

Publicerad 2009-10-29 18:53:40 i Allmänt,

O sen tänkte jag ta er på promenad till en blekingsk bokskog..  Det e så vackert ute i skogen just nu mina vänner..så det rispar en i hjärtat.. Löven faller i drivor o ligger i prasslande högar överallt..  Bokarna har antagit en djupt brunröd färg nu precis när de släpper sina löv..  Idag sken solen varmt o vackert över engelsson o käre sambon där vi travade genom skogen...det gnistrade o glimmade i spindelnät  o daggdroppar
Någon som vet vad det e för bär..växte på ett taggigt litet träd
En bit in efter en liten stig så hittade engelsson en liten glänta med lärkträn..o å en gren så hade en liten klase rönnbär, eller kanske e det oxel, hakat fast..det blev en härlig bild..det mörkt röda mot lärkträdets gula
Så nu e det redan fredag imorgon..o vart tog denna veckan vägen undrar engelsson smått yrvaket..den bara försvann..o jag som skulle hunnit med så mycket..  Men i morgon ska jag baka o dona lite med ungarna..vi gjorde en kolachokladkladdkaka idag som fick vara i ugnen lite längre så den mesta kladdigheten försvann..den blir godare så..imorgon blir det lite hiskeliga Halloweenmuffins o lite småkakor..
Nu önskar jag er en fin torsdagskväll o ska kika runt lite på rea bloggar..har varit lite dålig på det..

Vi har varit i Västanå....

Publicerad 2009-10-28 15:56:34 i Allmänt,

som ligger i gränsmarkerna mellan Skåne o Blekinge.. Där bor nämligen en gammal kompis till mig så när hela byn var indränkt i brandrök så flydde engelsson sambon o barnbarnet till den friska luften o de djupa skogarna i Västanå..
O där var himmelskt vackert..tänk att få bo så fint..vilken lycka..
Ja det var skönt att komma ifrån en stund o andas frisk höstluft..vi e lyckligt lottade som har så nära tll en massa fin natur..
Idag så e det mesta av branden släckt men fortfarande ryker det o de eftersläcker bland ruinerna..för allt som återstår av 2000 kvm e just ruiner..sorglig syn. Många som miste sina  arbeten i branden..det lär inte gå o hitta nya lokaler till så många företag i en handvändning..
Nu ska engelsson sitta o vila en stund innan det e dax o dra igång matlagningen..ha en fin eftermiddag..

Himlen mörknade

Publicerad 2009-10-27 18:28:17 i Allmänt,

av brandrök över engelssons by idag..det  var alldeles förfärligt hemskt..hela byn stannade av o ingen kunde ta för sig något idag..  Ett enorm byggnad som hyste över tjugo mindre företag  brann ner till grunden o läkarstationen blev delvis förstörd o e helt nedstängd för tillfället..
Ja det var ingen munter syn som mötte byborna i morse..
Det började brinna under de tidiga morrontimmarna o branden rasade under hela dagen..delar av byn var avstängd medan brandmännen kämpade för att begränsa o hejda branden..alldeles intill ligger två bensinstationer så läget var kritiskt..
Det rubriceras som grov mordbrand så någon galning har alltså tuttat på....iscchh engelsson mår inge vidare..
Ja det har varit en omtumlande dag i kollektivet idag..först detta med branden o sen så blir bilen som Bettan o hennes son åker i påkörd bakifrån av en annan bil.. De fick åka ambulans till Karlshamns lasarett men som tur så var ingen av den allvarligt skadad utan de fick åka hem samma eftermiddag.. Till råga på allt så stack föraren till den andra bilen bara från platsen..hon hade bråttom till jobbet tyckte hon..mycket dålig stil anser engelsson
Ja en vidrigt hemsk dag har det varit..med en massa  oro o ängslan..så nu ska  engelsson sätta sig i soffan med ett styck barnbarn instoppat under armen o kika lite film..hoppas er dag varit bättre..kram

Även engelsson har höstlov...

Publicerad 2009-10-26 20:41:44 i Allmänt,

ja har man barn som har det så blir det så...o det e jätteskönt..  Idag har det fortfarande regnat lite grann men inte fullt så ihållande som i helgen..  Blött o slabbigt i trädgården..en massa löv som ligger i dyngsura drivor överallt o som engelsson sladdar runt i så fort jag försöker mig ut i trädgården..
Men vackert e det ju..löven har fortfarande sin färgprakt kvar o det lyser gult, rött, orange o brunt överallt..  Vi har en underbar lönn precis i tomtgränsen o den lyser som en sol...lite blommor har vi fortfarande att glädjas över..solrosorna blommar än o färgkullorna sprakar knallgula i slänten..
Färgkullor..tror jag de heter
Denna lilla regndränkta pigan kilade runt i kryddlandet..kan detta vara årets sista??
Här klamrar sig boklöven fast i ett ståtligt lönnlöv..
Ja ja jag vet..droppar i kubik..men jag gillar o fota droppar o har inte tröttnat än*S*
Annars så har vi haft en rätt trött dag idag..lite plock utomhus har vi sysslat med..plockaundansommareninförvintern..med andra ord..  En massa sommarsaker har fått vinterviste i garaget o nu ser det betydligt prydligare ut i trädgården.... Vi har pyntat lite med mossa o pumpor o placerat ut lyktor vid ytterdörrarna......hösten e  en härlig tid o nu kommer ju Halloween..
Japp..snart brakar det löst..hela tillvaron blir orange...  Häxor o spöken o pumpor o spindlar o andra läskigheter intar engelssons hem..
För naturligtvis ska vi fira Halloween..jag tycker det e en skithäftig tilldragelse o förstår inte alls allt gnäll.. Ja det e ytterligare en kommersiell helg...ja köpmännen tjänar pengar o ungarna äter för mycket godis..    Men det e så jäkla kul..den e så osvensk så ickenordiskt..en så sabla hejdlöst vansinnig tradition som både engelsson o resten av familjen verkligen tagit till våra hjärtan..  Vi bakar kusliga muffins o gör en tårta med spindelnät på..lagar konstig mat o gör bål med spindlar i...vi dekorerar hela huset med spindelnät o andra kusligheter..vi klär ut oss..nja kanske inte engelsson då..men det e bara för att jag inte kommit på den ultimata förklädnaden ännu..hhrrrmmm
Nåväl..ha en fin kväll mina vänner..nu ska engelsson kika på Grannfejden..kram

Goderafton såhär på söndagskvällen

Publicerad 2009-10-25 18:51:35 i Allmänt,

hälsar engelsson från ett superregnigt Blekinge..det har drippat o droppat, öst ner o småregnat om vartannat hela långa söndagen..o lördagen o fredagen med för den delen..en lite småtrist helg för man har knappt velat sticka ut näsan..liite grann var ju engelsson tvungen o lufta kameran..så fredag förmiddag så tassade jag ut i duggregnet o tog några bilder..
Först så tog jag bild på ringblommorna o denna bilden tycker jag själv mycket om..sekunden efter att jag tog bilden så föll droppen..
En ståtlig kålplanta hade samlat på sig försvarliga droppar på bladen
O så de så stiliga solrosorna slokar nu betänkligt..men vackra ännu..
om man går riktigt nära o kikar i allafall...
Ja ännu finns det mycket fint att fota..o snart kommer vintern med sina bilder som engelsson kan föreviga..det ska bli spännande.. Det e fortfarande lite nytt det här med fotograferandet..ja nytt o nytt..i sin gröna ungdom gick engelsson inte många meter utan sin kamera o få barn e väl så dokumenterade i bilder som mina..  Men att fotografera såhär som jag gör nu..det känns nytt..o framför allt digitaltekniken e ny för mig.. Jag har lite småtjurigt värjt mig för det i många år..idag begriper jag inte varför..
Vad har ni sysslat med idag..ska gå en runda hos er om en stund..  Idag har det inte gått i så många knop här hemma..lite småpyssel o plock  har vi hållt på med o en liten snabbrunda på loppis..bytet blev en enorm julröd linneduk för en tjuga..lycka lycka.. Sen gjorde vi en Shepherds Pie som blev mycket lyckad..prova gärna om ni aldrig lagat det..enkel o bra mat..  Ha nu en riktigt fin söndagsafton...

engelsson måste bara få visa

Publicerad 2009-10-24 17:30:48 i Allmänt,

sina underbart fina loppisfynd..  Vi har ju snubblat in på en o annan loppis i veckan som gått..o fyndat har vi gjort..o idag så förevigade vi några av fynden,,först ut ett stort pressglasfat på fot..ett sånt har engelsson drömt om länge..o nu hittade jag ett..o jag e så lycklig
Sen hittade jag även en burk i pressglas
.
Lite nytt att pynta med i höst följde oxå med hem
De små husen har vi fyllt med pumpor respektive kastanjer o glasbehållaren med orange glasstenar o fina löv från trädgården..
En theburk från England
En festlig sockerskål o ett fint bubbligt stop
Sen har engelsson faktiskt lyckats göra gele..på rönnbär o vildäpplen..det blev riktigt gott o så vackert
Ja lite smått duktig har jag varit..orken räcker ju aldrig till några jätteprojekt men det e roligt att höstpynta hemma o att koka gelen var en riktig utmaning.. Jag har aldrig gjort det förut o var övertygad om att den inte skulle stelna..men det gjorde den så snällt.. O idag så åt vi den med stekt kött o potatis o trattkantarellsås..såå gott o nu tar käre sambon o goa svärsonen disken..
O engelsson har sjunkit ner i sitt älskade soffhörn med en belåten suck..o ska strax ut på bloggpromenad hos er..känner att jag e grymt nyfiken på vad ni haft för er..

En lite eftertänksam engelsson

Publicerad 2009-10-23 18:30:59 i Allmänt,

kan man nog säga att jag varit sista dagarna..livet har liksom stannat av lite..tuffat på i lite långsammare takt.. Jag var på smärtrehab i går..det var en positiv upplevelse....
Jag fick träffa en underbar läkare som jag satt o bara pratade med i en o en halv timme efter att hon undersökt mig efter konstens alla regler..hon tryckte o klämde o vred o vände på arme engelsson så att jag var helt vilsen i alla leder o muskler till slut..o ont  som sjutton gör det ju..  Men hon konstaterade hon, precis som alla andra att jag har ont i precis alla triggerpunkterna...jotack det vet ju engelsson så väl att hon har..
Dskbråcket diskuterade vi o jag måste fortfarande ta ställning till en eventuell operation..  Sen pratade vi om de nya reglerna som träder i kraft första januari..o enligt henne så e inte engelsson i skick för nån arbetsträning..så då får vi väl hoppas att försäkringskassan inser det oxå..något som engelsson starkt betvivlar..
Så i mars nästa år går engelssons sjukbidrag ut..så då kommer det o bli knepigt känner jag..för jag känner ju att de nya reglerna inte kommer se till individen..man blir bara en i mängden som vår kära regering anser vara för frisk att få vara hemma..nej engelsson tänker  tro det värsta..för då blir fallet inte så stort om det blir som jag befarar..
Men nu ska jag sluta vara dyster..o se på Ice Age med ungarna..de sitter här nästan allihop..bara sonen som fattas..ha en underbar fredag allihop..kram
Å

engelsson hälsar bloggvärlden gomorron

Publicerad 2009-10-21 14:46:43 i Allmänt,

o hoppas att alla mår bara fint.. Själv har jag haft ett par trötta dagar igår o förrgår..seg som kristidens glycerinkola det var engelsson det..
Men nu har jag nog lyckats sova av mig både trötthet o seghet... Känner mig pigg o glad idag o har startat dagen med en balja av älskade kaffet..hur skulle engelsson klara sig utan kaffe????  O då mina kära vänner ska ni veta att jag inte varit en kaffemoster mer än i ca 5 år..tidigare drack jag enbart the..
Idag har Blekinge vaknat till en solig höstdag...det e underbart fint ute..o det rycker lite i engelssons avtryckarfinger...så en liten fotorunda e nog på programmet idag det tror jag..
Ja hej igen..ja för det ovannämnda skrev jag i morse o hann inte posta förrän jag befann mig i bilen med käre sambon o tre tonåringar på spontanutflykt till Karlshamn..
Riktigt trevlig utflykt blev det..med lite shoppande o fikande o lunchande o ett par loppisbesök hann vi klämma in.. Så nu har vi landat hemma o engelsson sitter o varvar nr lite..hoppas ni haft en fin dag allihop..kram

En härlig höstdag

Publicerad 2009-10-18 23:04:46 i Allmänt,

Vi tog oss ut i skogstrakterna idag käre sambon o engelsson...på slingriga grusvägar körde vi längre o längre in i hösten..det brann sprakande varmt i skogen...
Sen plötsligt så kändes det som om vi åkt ända till Småland o rätt in i en Moberg-bok..ja engelsson klev ur bilen o tyckte sig precis se Rasken stega iväg med geväret på axeln o hans Ida stod på trappan omgiven av sina nio pojkar
Ett helt underbart gammalt torp..varsamt upprustat o så tydligt älskat låg där i vägkröken..o engelssons hjärta smalt
En bit längre bort stannade vi igen o då stod han bara där..inbjudande vinkade han in engelsson till skogs..
O trollbunden så tassade jag in i skogen..o det första jag hittade var ett gäng blåfrusna blåbär som lite ömkliga hängde kvar..
O lite längre bort så blommade årets sista Lupin..
Vi gick omkring i skogen en hel timme..det var underbart vackert men lite kallt o händerna började stelna  runt kameran så vi åkte hemåt..men på hemvägen så tog vi en väg vi inte åkt på ett tag o hittade ett underbart ställe....
Bara titta så underbart huset ligger..speglande sig själv i dammen..
Sen for vi då äntligen hem o denna fina Lönn hittade engelsson inne i samhället..
Ja det har varit en skön söndag..vilsam o lugn..inte mycket har blivit gjort..men en massa energi o styrka har vi hämtat..o det behövs..nu en sista skolvecka för ungarna innan höstlovet..o de ser verkligen fram emot o vara lediga...sov så sött alla o ha en fin dag i morgon

Tänkvärt o bra...

Publicerad 2009-10-18 20:19:16 i Allmänt,

En av mina bloggvänner..Katta på http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.92548 har gjort en video som jag tänkte dela med mig av.. Hon gjorde den som en reaktion på mordet på Therese Johansson Rojos..den unga flickan som fick sätta livet till på ett så fruktansvärt grymt o onödigt sätt..så för Therese o alla andra som drabbats av det allt mer ökade ungdomsvåldet..
O till er alla vuxna som skulle kunna göra en insats o skillnad där ute..

E det bara engelsson som

Publicerad 2009-10-17 21:31:36 i Allmänt,

inte riktigt fattar vad det där ballongäventyret gick ut på????  En hel värld sitter med lipen i halsen o följer en ballong med en sexåring ombord..som sedan visst inte var ombord alls utan satt i sex timmar gömd på familjens vind???
Falcon Heene sits on theOm detta e ett pr-trick för något jag inte riktigt begriper så e det nog något av det mest vansinniga jag varit med om..

engelsson älskar böcker..

Publicerad 2009-10-17 16:50:51 i Allmänt,

ja så till den milda grad att boktravarna håller på o putta ut oss ur huset...hmmmm..  Ja jag borde nog införa köpstopp på böcker..hrrrmm eller nåja i ärlighetens namn har det väl införts ett dylikt stopp för lääängesedan..  Men det e så uderligt o konstigt att när engelsson hamnar inför en hylla med spännande böcker så minns  hon då inte alls att något sådant varit på tal..  Neehheedå..då kan inte engelsson stå emot..inte när böckerna står i skinande rader o viftar förföriskt med bladen..kom kom kom lockar de...  O engelsson låter sig förtrollas o det slinker med en trave böcker hem...
O sen står det travar överallt såklart..men älskade e de ju travarna..o vackra.. Ja böcker e vackert..en välfylld bokhylla e det vackraste engelsson vet...
Idag har det hänt saker här hemma..bägge balkongerna e vinterstädade alla kuddar, filtar, dukar o stolsdynor e inplockade o engelsson har nog skurat ett femtiotal keramik krukor o ställt undan..  Alla krukor som stått utplacerade  i trädgården , balkongerna o kökstrappan e tömda.. Mennnnn vilket slit..sen har vi tagit rätt på alla gröna tomaterna..rensat rabatter o plockat in alla trädgårdsprydnader o annat löst..  Så idag gör engelsson inget mer..nej minsann
Så här såg trappan ut i våras....hela sommaren har det blomstrat o grönskat så överdådigt.. nu står den tom o övergiven

Ännu e det höst

Publicerad 2009-10-16 19:21:05 i Allmänt,

ännu e inte vintern här..o engelsson gläds..   Idag så gick vi en fotorunda uppe i bokskogen..ingen sol men varmt o skönt o vindstilla o fint ljus att fota i..
Bokskogen flammade i gult o rött o orange..svamp fanns det gott om fortfarande..faktiskt hittade vi två fina Karl Johansvampar..samt en del oätliga lömska men ack så vackra filurer..
Mitt inne i björkdungen stod de..Flugsvamparna
Men bokarna var nog det vackraste idag
Harsyra
En bit in i skogen så öppnar sig världen mot en vidunderlig utsikt över sjön..
Ja visst kan man fortfarande glädjas i hösten..så ni som bor så långt neråt i landet så att Kung Bore inte hunnit svepa vintern om er ännu..ut i skogen o passa på o njut.

engelsson har varit ute på

Publicerad 2009-10-15 20:22:19 i Allmänt,

vift med barnbarnet idag...lille mannen o hans mummi har traskat runt hand i hand o diskuterat viktiga saker..
Första stoppet var hos Bettan på hennes jobb där fyndade mummi kökshanddukar o en tjusig röd tygkasse o Zac fick en mjuk delfin av Bettan
Sen gick vi in till frisören o där blev den lille gentlemannen riktigt tjusig i kalufsen..han satt så fint i stolen o konverserade fröken frisörskan..allt möjligt hann avhandlas innan han var färdigfriserad..
Efter frisörbesöket gick vi till stora Äventyrslekplatsen o där snurrade Zac till tillvaron ordentligt..han klättrade o hoppade o studsade o klängde o svingade sig i lianer så mummi var alldeles yr i huvudet till slut..
Efter lekplatsen så avrundade vi med en hamburgare..
Så härligt det e att ha ett barnbarn..o speciellt denne lille mannen..jodå jag e jättepartisk ..tacka tusan för det..han e ju bara bäst..
Senare på eftermiddagen så travade jag o kusin ner till byn o köpte färskt bröd o sen var vi in i en nyöppnad garnaffär o köpte lite garn o stickor..
Så idag har engelsson inte gjort annat än ränt på byn..inte ett smack nyttigt har jag gjort..o det var skönt det

engelsson kom sig iväg till

Publicerad 2009-10-14 19:58:43 i Allmänt,

skogs idag..jag käre sambon o kusin åkte en runda..vi for över gränsen till Skåne o till en gammal urskog som heter Nytebodaskogen..gulligt namn va??  Nåväl..där hade engelsson varit en gång för en miljon år sedan o mindes en urskog med gamla vackra träd o mossbevuxen mark..
Tyvärr så hade stormarna farit illa med skogen o det första som mötte oss var detta
O det var riktigt otäck stämning i skogen..en massa knäckta trän o rotvältor överallt o av de trän som fortfarande stod upprätt var många döda.. Det kändes som om hela skogen lutade o vajade o riskerade o falla ner i skallen på oss..så efter en tio minuter fick engelsson nog..jag fegade ur totalt o ville bara därifrån..
Så vi körde vidare o stannade vid en underbar beteshage o fotade lite..
Sådana här välskötta beteshagar e en fröjd att se..
Sen for vi vidare o hamnade vid Breanäs camping o där parkerade vi o gick ner till sjön med vår fikakorg..
Det var ett underbart vackert ställe..sjön Immeln bredde nästan spegelblank ut sig framför oss..det blåste knappt något o solen gassade..där satt vi i godan ro o åt mackor o drack vårt kaffe..  Plötsligt fick vi besök av en liten matfriare...totalt orädd traskade han runt oss..stoppade i sig bröd o brieost   med stor förtjusning men ratade bananen som vi erbjöd..
När maten var slut så gav han sig på våra skosnören*L*
Häftig liten gynnare..nån som vet om det e en Råka eller en Kaja..
Precis vid strandkanten växte dessa knalloranga blommor..man ser dem då o då vid vägkanterna troligen e det nån trädgårdsflykting..vet någon namnet så blir engelsson glad..
Ja det var en härlig dag..kanske en av de allra sista någorlunda varma höstdagarna...lite vemodskänsla väcker det allt..

engelssons boktips

Publicerad 2009-10-14 09:32:25 i Allmänt,

Det finns en bok som jag skulle vilja köpa en miljon ex av o bara skänka till alla o envar..det  e en hjärtevärmande bok, en klok bok, en tankeväckande bok, en varm bok fylld av kärlek..  Kärleken till ett barn..en liten underbar flicka som heter Hanna......ett litet mirakel..
MMomsl-Tryggare
Boken heter Tryggare kan ingen vara o e skriven av Sirpa Hotti..Hannas mamma..   Hanna, prinsessan Hanna, föddes med ett svårt hjärtfel samt en extra kromosom..en kromosom som gör Hanna speciell..en liten varm o glad unge som bejakar livet  o bekräftar människorna runt sig..  Att hon har Downs syndrom, ja det e något hon har när vi kommer ihåg det, som Sirpa själv säger..
Läs boken mina vänner..läs den

Hej i kvällen

Publicerad 2009-10-13 22:57:28 i Allmänt,

engelsson sitter o myser ner i sitt älskade soffhörn..o övar sig i att varva ner o ta det lugnt..mennn vad svårt det e ..jag hör hur tvättkorgen steppdansar i badrummet.. dammsugaren suckar av tristess i sitt hörn o fönstrena blinkar sorgset mot mig..men engelsson blundar o stålsätter sig..det finns en ny vecka när denna tar slut..o allt sånt där ickenödvändigt får vänta snällt nu..
Idag har vi varit på ett riktigt trevligt äventyr..vi har hämtat hem två sötnosar..titta här bara..
Visserligen ska de här två raringarna inte bo hemma hos engelsson men väl hos nästäldstadotter med pojkvän..o dit e det ju inte långt när man vill hälsa på små kattungar..
I morgon ska vi fara på fotorunda.....engelsson längtar..kaffe o  mackor o varma koppen...vi ska fara till skogs o alldeles säkert ska vi hälsa på den gamla ekan igen..
Fotona tagna av älskade sambon..
Nu ska engelsson öva vidare på att inte göra just nånting..med andra ord ingenting..ha det bra..kram

Vissa människor..

Publicerad 2009-10-11 21:21:29 i Allmänt,

kommer som ett mörker över en..som en molnbank av dysterhet rullar de över ens tillvaro...

Varför låter man sig påverkas...engelsson tränar o tränar på att säga ifrån..på att sätta gränser..på att backa ur jobbiga situationer o på att helst inte hamna i sånt överhuvudtaget..
Jag försöker leva mitt liv på ett sådant vis att jag o de mina i första hand ska ha det bra...men ibland så hamnar jag i en malström av händelser som någon annan vevat igång..  O sådana situationer har en tendens att hämta kraft ur själva skeendet..att rulla o rulla vidare o byggas på o bli mer o mer infekterat o negativt laddat  ju längre de pågår..
O sånt klarar inte engelsson av..inte ett dugg klarar jag av det längre..
O inte förstår jag det heller..jag förstår inte varför det ska var så svårt med vissa människor..vari består vinsten i att förmörka andras tillvaro..
O när engelsson inte förstår så har hon ett gnagande behov  av  att vilja försöka förstå..o då hamnar jag i ett tillstånd då jag desperat försöker reda ut jobbigheter o försöka se allas sida av saken..o vara så odrägligt förstående o klok som  självaste konung Salomo....men nån Salomo e engelsson inte...ne minsann..utan jag kör bara slut på mig själv till ingen nytta..
Så nu tänker engelsson lägga sig i hårdträning för o lära sig att hålla tassarna borta från andras igångvevade vansinnigheter..sånt får rulla på utan engelsson i fortsättningen
Helgen har varit vilsam o skön..o jag e varm i hjärtat av era kommentar o kommer att gå en bloggrunda hos er i morgon..för nu ska engelsson försöka koncentrera sig på den magnifike Hercule Poirots äventyr..kram

Hej alla...

Publicerad 2009-10-09 14:16:03 i Allmänt,

engelsson ber om ursäkt för uteblivna visiter på era sidor..jag har inte orkat varken o blogga själv eller promenera över till er för o   tacka er för era fina kommentarer o ert stöd här hos mig..ännu mindre hålla koll på vad som händer hos er..  Jag har varit helt som klubbad mentalt o inte orkat nånting..  Det händer inte ofta att jag blir så här tillintetgjord men då o då blir hela tillvaron för mycket o en händelse blir den tuva som välter engelssons mentala lass..
Så nu tar engelsson en liten bloggpaus över fredagen o lördagen...o bara försöker komma på rätt köl igen..vi ses
på söndag igen mina goa vänner..kramar om
pssst engelssons valhänta första försök i photoshop.

engelsson blev allt på mycket bättre humör

Publicerad 2009-10-08 20:28:07 i Allmänt,

av att logga in på sin blogg idag..tack gulliga underbara ni alla för era hjärtvärmande kommentarer..de styrkte mig massor..det vill jag att ni ska veta..  Nu har jag landat lite o det e dax o kravla sig uppåt o kicka igång tillvaron igen..livet e som det e o människor rår man inte över..  Men engelssons tillvaro e  oxå full av så många underbara människor.. o ni mina goa bloggvänner..er tycker jag om..o kramar massor på er..
I kväll så sitter jag barnbarnsvakt..föräldrarna hans e på föräldramöte på dagis..  O den lille mannen o jag sitter o gosar i soffan..vi har tittat på teve o diskuterat världsangelägenheter o nu börjar han bli trött så han ligger bara o myser..
I morgon e det fredag o veckan börjar gå mot sitt slut..ska bli skönt o få lite helg..engelsson e trött som bara den o vill bara sjunka ner i tillvaron o inte göra just nånting..

engelsson känner sig

Publicerad 2009-10-08 00:08:56 i Allmänt,

låg o ledsen ikväll..att man alltid ska behöva tampas med en massa konstigheter.. Tänker oxå på hur olika vi människor e..när nåt händer reagerar vissa med ilska jag blir bara ledsen jag..har inte vett o bli arg tror jag..

Hösten sprakar utanför o engelsson

Publicerad 2009-10-07 15:42:50 i Allmänt,

längtar efter en skogspromenad.. Idag har vi dock inte varit ute..ryggen värker o livet går lite på sparlåga för tillfället..  engelsson har kickat in en låg växel o puttrar fram i lite lagoma fart..  Går här o funderar på en eventuell ryggoperation..vi pratar inte rotfyllning nu utan de ska karva i ryggraden på mig..  O i ärlighetens namn så e jag inte alls pigg på det.. Det e ju inte så  att ryggvärk o smärtor e något nytt i mitt liv.. har  ju överallt jämt..o diskbråck har jag haft sen jag väntade mitt första barn..  Jo så jag har o fundera på..
Har ringt ang fästingbettet o kan gå till distriktsköterskan o visa upp det..tror inte det e så farligt egentligen..men fästingar e lömska små kryp.. Vi har ju gott om fästingar i Blekinge o jag brukar få plocka bort ett tjugotal varje säsong.. Från hunden tror jag vi plockade bort hundratals varje år..han är en riktig fästingmagnet den gode Spike..som för övrigt huserar på Gotland med lillhussen sin... O enligt sista rapporteringen så har han acklimatiserat sig så till den milda grad att han numera skäller på gotländska..VAUFF VAUVFF
Våran Spike medan han fortfarande var blekingebo..
Neee nu ska jag upp i köket o fortsätta med mitt..har bakat bröd idag..baguetter med surdeg..ett himla pyssel men det blir otroligt gott bröd...tack Cicki för tipset...
.

engelsson har varit hos

Publicerad 2009-10-06 20:25:29 i Allmänt,

läkaren o blivit petad o tryckt på o  undersökt efter konstens alla regler..  Det gick bra..tror jag kom ihåg det mesta, utom ett konstigt sår efter en fästing som inte vill läka ihop o som jag tänkt visa upp..  Mitt diskbråck e de ju väldans angelägna o få operera..engelsson däremot e inte alls på samma linje..tycker inte alls om tanken på skalpeller o annat vasst..o det där med o bli sövd..njaaeee.. Nu e det ju inte första gången engelsson har ett diskbråck så jag e ju veteran på det här..har haft diskbråcksprobbs  sen 25 år tillbaka...
Men nu har jag i allafall varit hos läkaren o fått nya recept o diskuterat allt viktigt med henne..fattar inte att man e så jönsigt rädd för o gå dit..men jag e innerligt glad att det e över så det kan ni inte tro..phhuuuuiiii O tack gulliga  fina ni för alla goa kommentarer..de värmde gott när jag klev in på bloggen..
Men nu e jag så trött o har ont så jag väntar med min runda hos er alla tills i morgon..kram

engelsson e supernojigt

Publicerad 2009-10-06 07:33:08 i Allmänt,

nervös idag..varför?? Jo jag ska till doktorn idag klockan nio..o e det något jag kan noja ihop över så e det ett läkarbesök..  O då har jag ändå världens gulligaste o snällaste läkare..hon e verkligen guld värd.  Men jag har en förmåga o tappa både tal- o tankeförmåga när jag sitter där..allt jag skulle fråga om e putsväck o engelsson e alldeles blank i tanken..  Hemmskt..pinsamt ..jobbigt..  Men jag måste dit o  o prata igenom min medicinering o få nya recept utskrivna..o sen undrar ju engelsson stillsamt var  min remiss till ortopeden e  o snurrar..diskbråck numro tre e konstaterad men remissen har jag inte sett röken av..
Så nu sitter jag här o försöker formulera en tankekedja på saker o ting som jag behöver ta upp idag...nåväl önska mig lycka till..för det kommer o behövas..o ha en bra dag allihop o må höstsolen lysa över er..kram

engelsson nyper sig i armen

Publicerad 2009-10-05 16:44:57 i Allmänt,

för o kolla om hon överhuvudtaget e vid liv....känner mig som en bortglömd disktrasa som stelnat i den första frosten..med andra ord urvriden  o totalt förstenad...
Fattar inte varför jag e så trött o stel helt plötsligt.. Linkar frysande o gäspande  genom tillvaron blinkande som en uggla mot omvärlden.. Nu e det kris i engelssons tillvaro..det stavas nog S Ö M N B R I S T misstänker jag..
Ikväll så får jag snabba mig in i sovrummet minst en timma innan käre sambon så jag hinner somna innan han drar igång sin serenad..o då menar jag inte att han stjärnögd sitter på engelssons sängkant o sjunger kärleksballader...neee tyvärr..utan det e hans evinnerliga snarkningar som förpestar mina nätter..
Vi var ute en liten runda för o få lite luft..men jag var för trött o stel för o orka trava runt nåt vidare mycket..
Idag så tog jag en liten polare med mig till skogs..han trivdes storligen med tillvaron o plirade sig storögt omkring o sen så gästbloggar han om sina upplevelser..så varsågoda engelsson presenterar NALLE

engelsson var till skogs idag

Publicerad 2009-10-04 19:46:12 i Allmänt,

o hamnade i en riktig John Bauerskog..mossan hade mjukt bäddat  över varenda kvadratcentimeter mark, varsamt stoppat om varenda sten o stubbe med sitt mjuka täcke..  Ur detta mjuka gröna stack tallarna upp o bredde sitt tak över alltihop..
Där på den mjuka mossmattan o med tallarna susande över sig traskade engelsson runt o spanade efter vättar o småknytt...efter Tuvstarr o Vill Vallareman o jättar o troll för finns de nånstans i världen så borde det vara här..ja alldeles säkert var de oxå där..gömde sig fnissande bakom mossiga stenar o kikade nyfiket på människobarnet som förirrat sig in i deras värld
Men inte visade de sig fast engelsson tyckte sig höra ett svagt fniss precis bakom sig o något som kilade iväg fort fort mellan träden..
Nå nästa gång kanske jag e snabb nog..kanske

men hej i natten..

Publicerad 2009-10-04 02:29:00 i Allmänt,

engelsson kan absolut inte sova verkar det som..begriper då rakt inte vad som tagit åt mig i natt.. Ögonen vägrar envist o bestämt o sluta sig ens en liten aning...nehedå..helt klarvaken e jag.. Till råga på allt börjar jag nog känna mig aningen hungrig oxå..ja i allafall om jag känner efter o det gör jag ju så hjärtans gärna eftersom en macka eller två hade varit oerhört trevligt att stoppa i sig.. Tror bestämt jag tassar upp till köket o brer mig några mackor med ingefäraochiliskinkapå..o en liten kopp te kanske oxå..jominsann så gör jag..
Ja det var gott o nu e jag naturligtvis ännu mer klarvaken..men jag e i alla fall inte hungrig mer*S*  Hoppas ni alla ligger o sussar sött o gott i era sängar..käre sambon gör det o resten av kollektivet oxå..endast engelsson e vaken

det regnar småspik över engelsson hus idag..

Publicerad 2009-10-03 18:56:29 i Allmänt,

Blåsigt o regnigt o hot om storm..ja så har vi det i Blekinge just nu..det har småregnat o blåst hele långa dagen o nu på kvällen så har det frisknat i ordentligt.. Så skönt att kura inomhus...maten e lagad o uppäten, disken diskad o vi har röjt upp o ställt undan..  Så nu kan man ta det lugnt..
Idag så var jag o käre sambon hembjudna till näst äldsta dottern med pojkvän...de hade städat o fixat så fint o gjort en fantastiskt god äppelkaka.. Det var så roligt att se hur de ordnat o fixat med sitt..helst vill jag ha henne hemma jämt...men jag ser att hon har det bra...
Hyyy vad det regnar nu..det låter nästan kusligt.. Det e många som tycker att det e så mysigt med regn o blåst..inte engelsson dock..jag har bott i ett dragigt hus ute på en slätt i många, många år.. Där fick man hålla i hatten o dra på sig dubbla raggsockor för att överhuvudtaget överleva..  Så jag uppskattar inte regn o blåst ett dugg...
Ett Irisblad

inte kan engelsson vara lugn inte..

Publicerad 2009-10-03 14:02:31 i Allmänt,

nee trodde nån det...det hängde ju så många vackra regndroppar från allt där ute i trädgården ju...så jag linkade mig ut o tog några bilder..ryggen fick ursäkta..
Nu blev det ju bara en tio minuters besök i trädgården o bara ett fåtal bilder mer orkade inte ryggen..
Nyponen e det enda som återstår av sommarens rosenprakt..men vackert så med
Aklejans blad
Solrosblad..en liten ringblomma o det sista blåbäret..
En regntung solros som slokade lite vemodigt..
O ett litet fikon som inte kommer att hinna mogna i år..

onder morgon e det..

Publicerad 2009-10-03 12:36:13 i Allmänt,

disc
för engelsson idag..vaknade pigg o glad klockan åtta i morse o skuttade som Rönnerdahl ur sängen o upp för trapporna o ställde mig vid kaffebryggaren när ryggen gick i spagat på mig...jisses anåda vad ont det gjorde.. Så nu linkar engelsson fram genom tillvaron med små, små väl avmätta steg.. inte går det i många knop inte*L*
Så man kan väl säga att kroppen har satt stopp..det e bara o ta det med knusende ro o linka sig igenom detta..det brukar gå bra..vila o lagom mycket rörlighet e vad som hjälper har engelsson kommit fram till genom åren..att lägga sig platt ner o inte röra en fena e inge vidare smart..fast det hade varit skönt just nu...huuuaaa vad jag avskyr detta skröpliga tillstånd..
O ute öser regnet ner o det blåser ondsint elakt runt husknutarna..en kall, kall vind som tar sig rakknivsskarpt genom märg o ben.. Väderleksprognosen för helgen e en munter läsning..bara regn o rusk..
Lille barnbarnet e dock en ständig glädjekälla..just nu leker han en vildsint o oerhört högljudd robotlek med Jossan..ljudeffekterna e fullständig fantastiska o fantasin flödar..oerhört underhållande tycker engelsson o e glad hon slipper vara med...

engelsson e på solskenshumör

Publicerad 2009-10-02 16:37:05 i Allmänt,

idag..o kan man vara annat när solen skiner från en klarblå himmel, fullproppad med duniga molntussar..det e vindstilla o varmt o engelsson har ett tomt minneskort o gott om batterier..ja då blev det en spontan fotorunda...
engelssons älskade gröna sjo
Det var otroligt häftiga molnformationer idag o vi stannade på flera ställen o fotade.. strax utanför Bromölla så finns ett område med vidsträckta beteshagar o där bromsade vi in...
Vad engelsson inte hade räknat med var att hagarna ju hade invånare, så medan jag står där o beundrande glor mot himlen  så dundrade det till i marken o en skock med får kom galopperande..
O plötsligt så vimlade det av mular o öron o viftande svansstumpar o en öronbedövande Bääähh-koncert utbröt..käre sambon, som tryggt satt kvar i bilen, fnissade glatt..
engelsson blev alldeles vimmelkantig av all trängsel
Den här lilla raringen var väldigt intresserad av kameran
Till slut retirerade jag in i bilen o därifrån tog sambon denna sista bild..de ser lite övergivna ut..men men
Detta konstiga flygfä hittade engelsson i en tappert blommande cikoria..konstig krabat ..randig åt alla håll
Tack vare Ragnvihttp://rankans.blogg.se/ som bad Anki från http://engstromsfoto.se/ titta på den lilla randiga rackare så vet vi nu att det e en Pendelblomfluga, Helophilus pendulus på latin, tydligen en rätt vanlig fluga som ser ut som ett bi eller geting för o skrämmas..engelsson tackar både Ragnvi o Anki o ni andra kila in på deras bloggar, attans trevliga..
Till avslut så visar jag dessa härliga rönnbären..e det nån som vet när de ska plockas..för eller efter frosten.
O nu tar engelsson fredagsledigt..ha en toppenkväll mina vänner o må vädret vara med er, som det var med engelsson idag... kram

Kung Bore kan känna sig blåst

Publicerad 2009-10-01 13:56:21 i Allmänt,

Han står där otåligt muttrande vid grinden o kikar upp längs trädgårdsgången..han tycker att hans tid e inne..det e dax nu att ta trädgården i besittning o lägga den i vintervila...men backa kung Bore..bort med dig..din tid e inte ännu....för titta vad engelsson hittade i sin trädgård..så ännu e det höst minsann..
Älskade solrosor vad fina de e..
Även krassen kämpar på...
med regntunga blommor
Här nån blomma jag inte minns namnet på
O även kungsljuset kör nya blommor
Samt engelssons favoriter
Färgkullorna
Bara de gula o oranga blommorna som ännu kämpar vidare..men som sagt ännu e vintern inte här..

Idag så regnar det o blåser

Publicerad 2009-10-01 09:49:12 i Allmänt,

o engelsson kurar i sitt soffhörn o blänger på vädret...Det blir nog ingen fotorunda idag..de fina vackra dagarna krymper ju i antal oroväckande fort..snart står kung Bore o knackar på. Vintern kommer med kyla o isiga vindar o engelsson kommer att ha iskalla fingrar  o klirrande isbitar till tår o ståta med en ständigt blåfrusen näsa.. Hur mycket jag än byltar på mig om vintrarna så fryser jag jämt..det där med att "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" e kvalificerat skitsnack om ni frågar engelsson..
Ja jag e på muttermorrhumör idag..jag avskyr kyla o regn o rusk..jag vill ha en torrrrr, vacker, varrrrm höst..
Lite vackra höstbilder som tröst...neee nu får jag masa mig upp o ruska av mig det dåliga humöret... Ha en bra dag mina vänner o låt inte missmodet råda...kram