Det regnar..det forsar.... det ÖSER ner....

Publicerad 2010-08-18 09:53:32 i Allmänt,

ja mina vänner nu har regnet kommit till byn..bokstavligt talat flyttat hit..  Det har regnat i ett sen åtskilliga timmar tillbaka..o vattnet rinner i strida strömmar längs gator o torg här nu..  Vi har ju ett lite speciellt centrum där tre åar sammanstrålar så vi e lite utsatta om det regnar väldigt mycket..ofta blir det översvämmningar..

d8a6846860f1 (400x300, 434Kb)
Annars så händer här inte så väldigt mycket..allt lunkar väl på.. Vi var till skogs igen igår o fyndade lite..kantareller o Karl Johan o Tegelröd Björksopp verkar vara stapelvaror i det skafferiet för tillfället..men jag plockade faktiskt lite av årets sista blåbär oxå....
Sen så börjar skolorna i morgon igen..o det ska faktiskt bli skönt att återfalla i rutiner igen.. Så bra som engelsson nu kan ha rutiner..min sabla värk brukar vara bra på att sabotera alla rutiner..
Just nu så e jag stel som attan i alla leder o går krokryggad för jag får baske mig inte ryggen att räta ut sig alls idag..  Jag börjar fundera mer o mer på vad tusan det e jag lider av egentligen.. Fingrarna stelnar mer o mer o jag tycker det bildas brosk över lederna.. Jag har hamnat i nån form av ingenmansland med min värk känns det som..ingen kan peka på exakt vad som e fel på mig så följaktligen gör ingen nåt åt det.  Jag skulle ge rätt mycket för o få en diagnos..hur dålig den än skulle visa sig vara..För jag e inte så korkad att jag inte förstår att mitt tillstånd förvärras mer o mer..vad det nu e för tillstånd jag befinner mig ..det e ju det som e frågan.. Jag blir inte bättre av vila.. inte av rörelse..utan det blir bara sakta sämre.
Ja nej..nu ska engelsson stulta ner för trapporna o få i sig lite kaffe...  Ha en bra dag hör ni..och o nu pekar engelsson MYCKET uppfordrande med sitt krokiga finger..KOMMENTARERNA var e mina kommentarer..ja det e frågan.. Besöker mig gör ni..era raringar..men tyst o obemärkt..herrejisses smyg inte förbi..skriv något..om så bara ett HEJJJJJ


Postat av: Cickic

Publicerad 2010-08-18 15:46:10

Jag antar att de redan utrett reumatism. Annars låter det en del som det. Det finns ju många olika sorters reuma. Oavsett vad det är så hoppas jag att du får dagar som är mindre värkiga.

Postat av: Ann Catrine

Publicerad 2010-08-18 17:28:55

Hej!!Usch vad besvärligt du har med kroppen!

Förstår det är frusterande att inte få en diagnos och adekvat hjälp!!

Och att du upplever att du blir sämre med tiden!

Sååå himla trist!!!!För mig är det så att jag nog aldrig kommer få en ordentlig diagnos, och just nu känns det ganska OK med det.

Vet ju att jag inte tål någon som helst stress, varken fysisk eller psykisk.

Har svårt att komma igång med alla kroppsdelar om jag varit stilla en liten stund.

Och så, denna förbannade värk!

Och tröttheten...Att man inte får veta vilka "smygläsarna" är ibland frusterande!Ha en skön onsdagskväll//Kramen!

Det närmaste diagnos jag kommit är, generell myalgi, allergi mot stress och utmattningstillstånd...

Postat av: AprilSus

Publicerad 2010-08-18 17:46:10

Hej, hej!Erkänner att jag är en av "smygisarna", men nu ger jag mig till känna. Det var ett bra tag sedan jag var in och kommentera både här och på andra bloggar. Har lite för brottom ibland...Usch och fy vad tråkigt det låter med värken. Själv har jag ju fibromyalgi och känner ju igen en del av både dina och mormormus krämpor. Jag har också börjat få ont i mina småleder i fingrar och tår. Det har kommit lite smygande under de senaste åren.Mycket av min värk påverkas av vädret, så hösten/vintern är inget jag ser fram emot av den anledningen.Kan ju hända att du skulle kunna ha mer än en diagnos? Det är ju jätte jobbigt att känna att något är fel, men inte få svar på vad och om det finns någon hjälp att få?Kram!

Postat av: Cina

Publicerad 2010-08-19 11:09:21

Överallt där jag har varit i sommar har det regnat. Ja, förutom DE DÄR veckorna när solen var framme jämnt, men då "jobbade" jag ju.... Regn är trist! När det blir för mycket!

Att inte veta varför det gör ont och värker är jobbigt. Jag förstår dig! Jag har utretts för borrelia, reumatism och fibro. Fler tester återstår men de hittar inget.

Mycket, allt, handlar om de läkare man träffar. Om de vågar gå vidare när de inte vet, skicka remisser till andra kliniker o s v. Det är jobbigt att tjata.

Hoppas, hoppas du får den hjälp du behöver!

Varm kram!

Postat av: Cickic

Publicerad 2010-08-19 12:33:36

Har de testat dig för fibromyalgi. Det syns inte på reumatestet. Man brukar säga för att få den diagnosen ska man haft värk i stora delar av kroppen i mer än tre månader. Man ska även "svara" på ett stort antal av kroppens triggerpunkter. Minns inte exakt hur många. Tror det är 10-15 st man ska svara på.

Postat av: Cicki

Publicerad 2010-08-19 14:20:37

Fibro är tyvärr fortfarande laddat idag. Fattar inte varför. Det är en sjukdom som finns på WHOs lista under just reumatiska sjukdomar. Forskningen har kommit långt så man är väldigt mycket på spåret. Om du svarar på den undersökningen så fattar jag inte varför du inte ska kunna få en diagnos. Utifrån det kan de sätta in behandling. Du kan väl maila mig så kan vi utbyta lite erfarenheter. Du har min mailadress i högra spalten på bloggsidan.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej