Det borde man ju ha kunnat räkna ut---

Publicerad 2011-04-30 21:01:01 i Allmänt,

att man inte kan släppa in engelsson på torget när det e blomsterförsäljning...hrrrmmm..  Vi for på loppis till karlshamn idag...magert resultat blev det där..vi hittade i stort sett ingenting..  Men sen låg ju torget alldeles intill o det bara blev så att engelssons fötter som automatisk styrde mot blomsterförsäljningen..o jag fyndade o fyndade..o fyndade lite till..det blev apelsinstimjan o chokkeladmynta o ananasmynta o tovsippa o Gojibärbuske o en ny vindruvesort o lite till som jag helt förträngt just nu..men att det var mycket lär jag bli varse i morgon när allt ska i jorden...
Ja så i morgon har engelsson o göra..men det e kärt besvär..
Sen har vi varit vid havet en runda i dag..ute på underbara Boön utanför Karlshamn.. Det e en härligt rogivande plats  med mjukslipade klipphällar..  Där fiskade käre sambon medan engelsson premiärdoppade fossingarna i havet o bara njöt av solen o vinden o lugnet..
Spännande mönster fanns överallt..o engelsson tassade barfota runt på klipphällarna o fotograferade
Ute på redden låg ett fartyg för ankar..en martall kröp längs klippan o en liten pytteräka hade blivit uppspolad på land..o sambon han bara fiskade
Detta var lite hjärtnupande faktiskt..en maskros växte i en klippskreva..helt nedvissnad hade den ändå blommat...en sista kraftansträngning
I kväll sitter engelsson o summerar dagen o sista tiden...jag har nu i sju dagar ätit enligt   LCHF-metoden..lite modifierad..jag kan bara inte äta så stora portioner eller så mycket fett som rekommenderas....men däremot har jag helt plockat bort alla kolhydrater..o ja det funkar..jag mår bra o har tappat ytterligare fyra kilon.. Så nu får vi se hur länge det funkar..
Ne  nu tar jag kväll..trött o lite seg i kroppen..ha det bra alla fina..kram

Godmorgon..engelsson mår..

Publicerad 2011-04-29 07:34:50 i Allmänt,

oförskämt bra..  O så här får man ju inte må har vi ju lärt oss..  Så snart kommer väl nåt bakslag i form av nån elak människa eller en sväng av hemskevärken...  Faaast..elaka människorna som i sin missunnsamhet ställer till obehag..det har nog engelsson lärt sig o bortse från..så tji får ni som sänder elakheter mot engelssons håll..
Ja jag mår faktiskt väldigt bra just nu...solen skiner ..trädgården grönskar o engelssons värk e hanterbar.. Mina barn mår bra..yngsta ungens migrän har gett med sig o hon e på väg till skolan..denna veckan har hon bara gått tre dagar..o en av dem har hon tillbringat hos skolsköterskan..utslagen på britsen..
I fem dagar har jag klarat av en promenad nu..ingen jätterunda men för mig e det en enorm prestation.. Min mellandotter Isabelle har lockat med mig o det e jag så tacksam för.. Det e nu inget roligt att promenera själv..och lite egentid med ett av barnen värdesätter jag...
Igår hade jag två vänner på besök..vi åt lunch o promenerade o pratade o det var underbart..jag har nog saknat det här med umgänge..har ju varit lite osocial ett bra tag nu..
Idag kommer lillsyrran som en räddande ängel o hjälper engelsson med att rensa undan lite ogräs..  Jag har ju väldigt svårt att ligga o krypa på knäna så jag e otroligt tacksam för all hjälp..
Längs ån där jag o Isabelle brukar promenera blommar nu Kabbelekan..
I går köpte käre sambon lite mer bärbuskar..o ett körsbärsträd åkte vi o köpte från en plantskola tidigare i veckan..trädet har vi hunit plantera o idag ska bärbuskarna ner..  Sen har det blivit en del perenner oxå..bl a en backsippa.. Jag ska ta med kameran ut i dag o ta lite bilder..
Här en nyinköpt vallmo..de var så vackra o fanns att köpa i många färger..engelsson köpte en röd o denna gula..
Hahah..ja den e inte fullt så vacker som knopp..ser mer ut som en smått korkad alien..
Nee dax för frukost..ha en fin fredag..njut av det underbara vädret..kram på er..

Så gick denna påsken...

Publicerad 2011-04-25 17:23:44 i Allmänt,

o i morgon kommer vardagen igen..men skola o jobb o rutiner..  Men en sån underbar ledighet det varit..fantastiskt väder..mycket god mat..grillning o härliga promenader..ja så ungefär kan man sammanfatta engelssons påsk..
Isabelle min mellandotter har nu i två dagar fått med sin moder på underbara skogspromenader längs ån o i skogen som finns här intill.. En sån fantastisk natur vi har rätt inpå knutarna..så tacksam man ska vara som får bo såhär..
Vitsipporna e som vackrast just nu..o jag bara var tvungen o fota dem..för snart e de borta för denna gången..
Den skogsstigen som vi följde slingrar sig över en kulle...helt orörd underbar skog..
Här kommer engelsson o trava flitigt hädanefter...
I  trädgården så växer allt så fort att man nästan inte hinner med..  I kryddlandet har allt kommit upp nu som överlevt den tuffa vintern...
O här ser ni beviset för engelssons senaste stolleprov..jag fick för mig att det skulle gå o trä lerkrukor över en järnpinne..o ja det gick ju men svajigt var det..o käre sambon gick stillsamt efter lite ståltråd o förankrade hela projektet stadigt i trappräcket..
I odlingslådorna e det full fart..allt som engelsson o Zac planterade för nån vecka sen e uppe ovan jord nu
I den gamla stenöknen som syrrorna förvandlade till en rabatt blommar det infernaliskt..det e underbart o se..snart blommar Caraganen oxå..ett hav av gula blommor på det lilla trädet..
Ja till sist ungfolkets påskbord..visst blir man glad??  Nu ska engelsson ta ett ryck o städalite..jag får besök i morgon..det ser jag fram emot..  Ha det så fint i det underbara vädret..var rädda om er..kram

engelsson har segat sig tillbaka..

Publicerad 2011-04-21 23:27:56 i Allmänt,

till de aktivas skara..   Deppressionen kom o gick o min vana trogen har jag surat o deppat ett tag för att sen bearbeta det hela raskt o skoningslöst o konstatera att det blir inte bättre än man gör det.. Så nu har jag diabetes..ok..då greppar vi livet därifrån då..  Matrutinerna börjar jag ju få in redan..min blodtryckssänkande medicin fungerar...vikten kryper sakta neråt....nu behöver jag bara få in motionen på något sätt oxå..  Inte för att jag inte rör mig..men jag borde nog försöka mer..  Nu har ju hemskevärken ställt till det senaste veckan ..men det ska väl lätta nån gång..o då e det bara o haka på sig stegräknaren o tassa iväg..
Sen för övrigt så e det ju kanonväder o påsk..solen skiner o alla människor e lediga o på gott humör..  Det e rätt häftigt o se hur människorna tinar upp i takt med att det blir varmare..de ler o skrattar mer..pratar med varandra o beter sig helt annorlunda..  engelsson e ju en iaktagare av födsel o ohejdad vana..så sådant här märker jag ofta o tycker om att notera..
Idag..så laddade engelsson femtioelva påskägg med allsköns gottigheter o spred ut i trädgården..nåja gömde lömskt snarare..för lite jobb skulle ju mina älskade ha medan de letade..  Sen var jag ju tvungen o namnmärka äggen eftersom ingen av dem äter samma sorts godis,,så det var surt godis i några o enbart choklad i andra o i barnbarnets var det dessutom en efterlängtad legogubbe..o engelsson hade väldigt roligt förstås..
Ja det har varit en härlig dag..en läkande--gekraftdag..o engelsson har tankat ordentligt med energi..i morgon åker vi på samlar o antikmässa..  Ha en fin långfredag..sov länge ..ät gott o mys med de era..kram

engelsson e lite ledsen idag...

Publicerad 2011-04-20 17:04:43 i Allmänt,

det kom ett brev från min läkare.. Det nya sockerprovet var även det för högt så hon anser att jag har diabetes..  Hittills så har engelsson bara blundat lite o jobbat på med ättiderna o motionen o liksom hoppats på att detta bara var nåt tillfälligt strul i systemet.. Men trots mitt idoga jobb så¨har jag inte fått ner värdena..bara vikten ..vilket jag naturligtvis e glad för.. Men nu blev det plötsligt allvar..broschyrerna jag fick av diabetessköterskan gäller på riktigt..inget kanske o tänk om....usch
Förövrigt så e jag lite nere pga extremt ökad värk..vete tusan vad som pågår i kroppen men det ylar o gnisslar i alla triggerpunkter o lederna e fruktansvärt stela..jag har svårt att använda händerna..fingrarna vill inte räta ut sig alls..
O påsken o våren som e min älsklingstid på året..att få plantera o pynta o städa o feja o bara sträcka ut armarna mot våren o ljuset o grönskan..omgiven av målade ägg o kycklingar o en o annan påskahäxa e underbart...  Men i år tar det emot..ja planterat har jag ju gjort ändå..tack vare min underbara familj som hjälper till.. O häxorna o tuppar o höns o kycklingar e framletade ur gömmorna..så nog har engelsson påsk alltid..men ingen ork..
På fredag så ska jag i allafall  ta fram lite sparad energi för då e det antik o samlarmässa i Glimåkra..o dit far jag o käre sambon vartevigaste år.. Så den villjag inte missa..helst..det e en tradition som e på sitt sjunde år nu..
Nee nu strejkar mina fingrar för mycket..blir så många stavfelo det e jobbigt o rätta o rätta..så jag önskar er en bra o fin onsdag.........

Goder lördag....

Publicerad 2011-04-16 11:47:41 i Allmänt,

engelsson har rätat ut sig så till den grad att det går någorlunda o skriva o fungera..har haft ett riktigt jobbigt skov i min värk.. Denna gången satte det sig ordentlihg i fingerlederna..som svullnade o blev stela o värkande.. O axlar skuldror o övre delen av ryggen var som ett värkande stelnat pansar..ja det har varit jättejobbigt denna gången..men nu börjar det återgå till det normala..bara mellersta fingret på vänster hand som fortfarande e helt oböjligt..
Usch vad trött jag blir på detta..det e ju fint väder ute o min trädgård kallar o lockar..allt växer så det gnisslar i grenverken o nya spännande saker inträffar hela tiden o jag orkar inte vara där..
Det ha varit allmännt jonbbigt på många sätt på sistone,..yngsta dottern har haft känningar av sin migrän..hon har ju fått blodtrycks medecin utskriven mot migränen..o den ger i sin tur biverkningar så allt blir extremt jobbigt för henne..sen har hion ju sin skola o sköta..inte det lättaste när migränen lever om i huvudet på henne..
Ni som läser o har erfarenhet av migrän..har ni provat den där nya migränmösan Migracap?
Den e ruskigt dyr men om den kan underlätta hennes liv så e det värt vartenda öre..snälla om ni provat låt mig veta...
Några nya fotografier har jag inte o visa..har inte orkat fotografera som jag skulle ha viljat..menm jag stoppar in lite sen förra veckan...
Ha en bra lördag...nu ska engelsson ta sig en jumbokopp med kaffe o styra ut mot balkongen...jag önskar en en bra helg..var rädda om er för ni e viktiga för engelsson..kram

o

engelsson helgar vilodagen..

Publicerad 2011-04-13 09:03:51 i Allmänt,

ja denna dagen ska gå i vilans tecken..  Jag har ont precis överallt man kan ha ont..blääää..  Ute e det grått o regnet ligger o tippar lite vid molnkanten..verkar inte riktigt ha bestämt sig än..men det kommer nog misstänker jag..  I går eftermiddag kom det nån skvätt regn o det tyckte ju engelssons nysådda odlingslådor om..
Sen har vi en nittonåring i hemmet nu..mellandottern firade sin födelsedag igår.. Inte för att jag fattar hur det gick till...herrejisses min lilla unge som jag nyss flätade pippilottor på o såg springa iväg på långa kalvben..höll i min famn o blåste på skrubbade knän
Ja Isabelle..älskade barn..mamma har inte hängt med...
.
.
.
.
Det var ju finväder..dock mulet på förmiddagen igår..o då vistades vi ute lite..tjejerna städade ut friggeboden..Isabelles sommarviste..o jag planterade lite påsklijor o lekte med mossa..
En gammal korgstol fick en ny befattning som blomsterkorg..
Mossan e väldigt torr så det kommer att bli bättre när vår herre vattnat lite på den..
Nee nu ska jag gå en liten bloggrunda..har varit värdelös på att kommentera hos er på sistone..  Men när jag e stel i fingrarna så drar jag mig för o skriva för mycket på datorn.. Det ökar bara värken....
Jag önskar er en bra dag...hoppas ni får sol..kram...

Underbara värme..

Publicerad 2011-04-11 19:32:21 i Allmänt,

ja engelsson har verkligen njutit av vädret idag..tassat runt i trädgården o pysslat om alla blomlådor o kryddland..allt växer med en väldans fart nu..
Det går inte i så många knop för jag har mycket värk i alla leder..försöker därför vistas ute i värmen o solen så mycket jag kan..det e som balsam för värken..
I morgon fyller min mellandotter 19 år,...  Hon ska firas med våfflor o klädshoppning.. Det ser engelsson fram emot..fast jag då rakt inte begriper att hon blivit så gammal..
Jag orkatr inte sitta o knattra här mer utan tar en paus o försjunker i mitt soffhörn..  Tänkte sluta med några kloka ord från en vän...

engelsson har vårkänslor..

Publicerad 2011-04-10 10:19:28 i Allmänt,

ja det sjunger i dur i hele kroppen..solen har gassat o lyst helgen igenom..o det e faktiskt vår nu..på riktigt..
I trädgården så tittar det upp mer o mer små plantor för varje dag o allt växer så det knakar i bladverken..
I mitt kryddland e det full aktivitet o jag älskar o stå o se på de små kämparna..  I går stod jag där igen när Zac kommer uttassande i bara pyjamasen o undrar om mummi behöver nån hjälp..  O det behövde jag ju så han klär raskt på sig o kommer ut..  O vi hittade små trädgårdsvallmoplantor som var på villovägar som vi krävde upp o planterade i en stor kruka..  Vi gjorde iordning en odlingslåda o satte lök..en massa lök..o Zac hade ett himska besvär med o se till att de kom i jorden med rumpan först..
Sen kikade vi lite efter insektskompisar men hittade inte så många mer än rysligt långa daggmaskar..som vi lät bo kvar i lådorna o göra nytta..
Lite senare när Zac tröttnat o travat in så hittade jag denna..så snart kan vi nog gå på insektssafari igen Zac o jag..
Det var underbart skönt att sitta i trädgården med en kaffekopp o bara finnas till..  En massa blommor finns att fota ..ja mest vårlökar då ju som krokus o Scilla o snödroppe..tulpanerna e på gång o slår nog snart ut..
Käre sambons älskade hallonplantor har vaknat.. Ja dessa hallonplantor en en historia för sig..  Medan vi bodde i kollektivet o hade hunden boende hos oss så gick sambon ofta en promenad längs ån med honom..
En dag kommer han hem o e lite fundersam..Vet du sa han,,det växer jättestora hallon nere vid ån..  Ja ja sa vi,,vildhallonen här nere i söder kan bli stora..  Sambon e ju från Gällivare o därikring blir inte hallonen stora nej..
Nästa dag kommer han igen o påpekar att de e allt väldigt stora de där hallonen..  Mmmm mumlar jag..det e de här nere..
Nästa dag e han nästan sur då han påpekar att de där vildhallonen e då de största han sett nångång... nånstans.. Då inser jag att han nog menar allvar o jag utrustar mig med en korg o travar med..  O får en jättechock..hela åstranden e täckt med en djungel av trädgårdshallonbuskar med de enormaste hallon jag nånsin sett.. Det var nån som dumpat hallonbuskar där vid nåt tillfälle o jisses vad de tagit sig..
Så de där vildhallonen har jag fått äta upp både en o två ggr..o vi plockade halllon o tog med oss ett par skott hem som tog sig bra o nu e medflyttade hit till nya huset..
Nu ska engelsson äta ett mellanmål o sen ut i trädgården.. Jag önskar er alla en riktigt fin söndag..kram

engelsson har varit uppe med solen idag..

Publicerad 2011-04-09 08:45:48 i Allmänt,

ja klockan sex plingade det till i engelssons ljusblå o sen vart jag klarvaken..  Ja o sen gick ju solen upp o började svepa över blomrabatterna ..ja då var man ju tvungen o ta kameran o tassa ut i trädgården...
Ja förresten så fick engelsson en undebar överraskning igår..ni minns blåsippssafarin sambon o jag for på häromdagen..nå det kunde vi besparat oss..för gissa vad som växer i engelssons rabatt..ja just det blåsippor..
Man kan ju lugnt säg att jag kände mig aningen snopen när jag hittade dem..men innerligt lycklig på samma gång..
Nå det var skönt ute i trädgården..tyst o stilla men ändå full aktivitet..en massa fåglar som höll på med sina bestyr..
O sen dessa solbelysta blommor förståss..
Ljuset direkt på morgonen e häftigt..det blir en djupare ton i alla färger
Blåsipporna växte så att morgonsolen inte nådde dem..vilket var lite synd..hade gärna sett vad solen kunnat göra med dem..men jag tog ändå några bilder..o det blev överraskande bra.,,fast de låg i djup skugga
Sen lekte jag lite med en av bilderna..jag börjar tycka det e jäkligt kul..
Ja så har engelssons morgon förflutit såhär långt..frukost har jag fått i mig oxå..o nu ska vi ut i fina vädret sambon o jag...
Ja förrresten en av de flitiga fåglarna stannade till såpass länge att jag hann höja kameran..undrar just vad han funderar på
Ha en fin lördag alla..må...solen lysa på er..var rädda om er..kram

Veckan kom o gick o fredagen e här....

Publicerad 2011-04-08 08:22:40 i Allmänt,

Ja jisses så fort denna veckan ilade förbi..o nu e det helg..härligt... Idag ska engelsson städa lite o sen traska ner på byn o fika med en vän..
Jag tittade på den där nya serien jobbjägarna eller vad den nu heter--  O jag e lite fundersam..  Det var ju en riktig solskenshistoria förstås..  Sliten långtidssjukskriven kvinna möter effektiv jobbjägerska..får nya tänder.. ny frilla..makeup o simsalabim så e hon varken sjuk.. tandlös.. rufsig i håret eller arbetslös längre..amen kom igen..
O hennes värk o all annan problematik då..den kan man inte sminka över..  Sen funderar jag väldigt på vad för form av anställning hon fick..för ingen ska inbilla mig att hon fick ett fast jobb direkt..  Så när denna provanställningen sen e slut då ..efter tre månader eller ett halvår..  O tevemänniskorna o strålkastarna e borta..o hon kanske inte orkar arbeta fulltid..vad händer då.. Vad har hon o falla tillbaka på då..  Missförstå mig inte--även jag fick en tår i ögat över hennes förvandling o hennes lycka över tänderna.. Jag unnar henne visst allt detta o mer därtill..jag tror bara inte på sådana här "nugörvibrateve" insatser..  Jag hoppas nu innerligt att den här tjejen har så mycket eget go..att hon kämpar vidare..  O om hon klappar igenom o inte fixar o jobba..att hon kan få lov o bli sjukskriven igen o inte halkar utanför systemet..
Nä nu ska jag sätta fart..plocka lite o förbereda kvällens mat..kycklingsallad tänkte jag mig..

Blåsippor i blåsväder...

Publicerad 2011-04-07 16:03:57 i Allmänt,

har engelsson tampats med idag..  En bit från byn så finns en liten skogsbacke där blåsipporna alltid e tidiga..  Så idag så tog vi bilen..käre sambon o jag--o for på sippjakt..
O visst  hade de kikat fram..men de hade det minsann inte lätt.. Det blåste så det fladdrade om kronbladen på de små raringarna..men med sina lurviga stjälkar så klamrade de sig envist fast i backen..
Det var nu inte alldeles lätt o fota dem..men jag fick till några bilder i allafall..för ni har väl..precis som jag..längtat efter dem??

Gokväller...

Publicerad 2011-04-06 19:06:08 i Allmänt,

ja nu har ännu en dag skyndat sig förbi i engelssons liv..en lång seg dag har det varit..  Regn o ruskväder har vi haft mest hela dagen..blåser gör det oxå så det viner i skorstenen.. Inte många knop har jag kommit upp i ännu..det tar tydligen tid att återhämta sig o komma i gängorna denna gången.. Men med facit  i hand så e det kanske inte fullt så underligt..  Denna FK-cirkusen har ju pågått sen i början på förra året..sen dess har jag gått sjukskriven o inte haft en susning om vad som gäller.. Handläggare har jag haft..ja ett helt kompani sådana..men ingen av dem har stannat kavr i engelssons ärende länge nog för att göra några större intryck.. Så jag har ju levt som i ett vakum..inte egentligen vetat något om vad som gäller.. O nånstans  blir man nästan skygg för själva Försäkringskassan..o det e det största tänkbara självbedrägeriet..för vi måste ta reda på fakta..vi måste kräva besked..ja vi måste orka göra just det..  O det har engelsson inte klarat av..utan kört huvudet i sanden..o naturligtvis mått ännu sämre av det..  Så nu vet jag..nu rullar maskineriet..nu ska det bli avstämningsmöte o samlas papper..o ansökas om stadigvarande sjukersättning..o förhoppningsvis kommer jag att beviljas det..
Så det e väl därför engelsson e som en sur skur i maj just nu..helt urlakad..ja som vädret utanför fönstret..  Men ändå mina vänner..så har jag en gnutta hopp just nu... En liten aning framtidstro o det känns bra..nånstans långt bortom värken o tröttheten o tröstlösheten glimtar det till inom engelsson..
Jag har faktiskt fotat nåt väldigt vackert idag..ute i engelssons rabatter var det som om älvorna strött små pärlor bland de små plantorna som kurade i ruskvädret..o engelsson log o förevigade det vackra...
Påskliljor med ett band av  pärlor
Aklejan hade fått ett helt fång av pärlor
I kryddlandet....
Lite kom väl våren av sig idag.....men de  kommer igen..precis som engelsson haha..
Nu ska jag gå en bloggrunda.....o kika till er..en rundresa i hela sverige blir det när engelsson går sin runda..från norr till söder bor ni som jag brukar besöka..
O ni som kikar in här ikväll..ha en fin kväll..sov gott kram

Nästan natt....

Publicerad 2011-04-05 23:25:50 i Allmänt,

hade det hunnit bli innan engelsson någotsånär fått nästippen ovan tillvaron idag..   Jag fick nog en traska ini väggen-light efter FK-mötet igår..
Ja det e inte mycket med en egentligen..det e nog visst o sant..  Sånt här stressar upp mig så otroligt..smärtorna skenar iväg o hela kroppen e som spaghetti..
Ja huua..men nu e jag tebax på banan igen..
O snart e  det påsk..engelssons favorithelg alla kategorier.. Nu ska alla påskägg rotas fram o fyllas med överarraskningar..påskpynt ska upp o små arrangemang med påskliljor o mossa ska göras..underbart ..  Påsk betyder vår..o det tycker jag om..  Idag har det visserligen småduggat hela dagen..men jag hoppas på sol o värme imorgon..   Jag vill ut o peta i mina odlingslådor o se hur varm jorden e..om man kanske snart kan leta fram sättlöken..   Mina små tomatplantor växer med rasande fart..
Nu ska jag leta mig fram till sängen..o sova hoppas jag..sov sött alla.kram

engelssons date med FK gick

Publicerad 2011-04-04 23:03:45 i Allmänt,

över förväntan bra..  Jag träffade en väldigt trevlig kvinna..med massor av sympati o förståelse..o det viktigaste av allt..handlingskraft..  engelsson har fått svar på alla frågor o det mesta har fått klara konturer nu..  Jag vet vad som kommer att hända och när..
Så när jag gick ut därifrån så andades jag lättare än jag gjort på många många månader..  O sen kollapsade jag förstås när jag kom hem..spänningen tog ut sin rätt..
Jag e fortfarande trött så sängen kallar på mig..jag hoppas o tror att jag får sova..inatt så sov jag inte en minut..så nervös o spänd var jag inför mötet..
Så idag har inte engelsson gjort många knop..men solen har skinit från en klarblå himmel o trädgården har lockat..så en kopp kaffe har jag druckit där ute..o sett en humla o en fjäril..
Några foton tog jag..i mitt kryddland så har de små plantorna kikat fram..o jorden var så varm att jag planterade ut mina nyinköpta rosmarinplantor..
l
Krokusarna har satt fart..underbart fina..
Dessa fina bor på engelssons yttertrappa..
Nu säger jag godnatt..jag får kika till er imorgon..jag orkar intet mer ikväll sov gott alla ..kram

engelsson e nervös

Publicerad 2011-04-04 08:54:49 i Allmänt,

idag..hjärtat skenar o panikångesten e o hälsar på..   Jag ska ner till FK idag o möta en handläggare..den första jag får nån form av närkontakt med sen den här cirkusen drog igång..
O jag vill bara inte.,.hur ska jag nå människan o få henne o förstå hur jag mår..det känns helt omöjligt...
Uff..en knapp timme kvar..nej jag mår inte bra nog för o sitta här..jag får återkomma ieftermiddag..
Må ni alla ha en bra dag ..tänk på mig o skicka lite styrka..kram

engelsson släcker ner..

Publicerad 2011-04-03 22:50:12 i Allmänt,

för ikväll...en  lång lång dag har det varit...en promenad på byn med fika på ett nyöppnat cafe blev det..tillsammans med lillsyrran..  Vi fikade varsin latte o engelsson testade deras Burek..om ni inte vet vad det e så kan jag tala om att det e gudagott o nåt vi bakar ofta här hemma..har faktiskt en serie bilder på hur det bakas som jag kan peta in här endera dagen..
Nu på kvällen har jag lekt lite med mina bilder..  Jag e ju riktigt uruselpå det här med redigering av bilder..så det ni ser e det jag tar..rätt upp o ner..det enda jag kan e o bygga de små collage jag brukar visa o sätta ram runt..o peta in lite text..som jag gjort på sistone i de ordspråkstavlor jag satt ut här på bloggen..
Men idag så blev det någon bild som jag mixtrade med..problemet e att jag inte minns hur..jag glömmer sånt så fort det e utfört..det e en del av min sjukdomsbild..
Ja så blev mina små försök... Det var roligt men lite tröstlöst eftersom jag vet att jag inte kommer o komma ihåg till nästa gång hur man gör..
Nå så e det..inte den värsta biten jag fått lära mig under min sjukdomsresa..
Nu säger jag gonatt o vi ses i morgon..kram

engelsson har varit närgången..

Publicerad 2011-04-03 11:47:16 i Allmänt,

igen..japp  Igår förmiddag så travade jag runt med min kamera i trädgården o hittade mycket daggstänkt fint o fota.. Vårblommorna hade bulnat sig igenom jorden lite här o var o perennerna hade vaknat till liv...
Ja krokus... snödroppe..gräslök...daggkåpa..löjtnantshjärta o amerikanskt blåbär ser ni här ovan...i den ordningen...
O mycket mer kommer det..bara nu värmen infinner sig..det blir aningen aningen varmare för varje dag..tror det varit plusgrader på nätterna ett par dagar nu..
engelsson längtar efter vit- o blåsipporna..
Nu ska jag trava ner o kolla vad ungfolket sysslar med..de har ju renovering på gång..så här såg det ut igår..
Kylen o diskmaskinen stod lite vilsna mitt på golvet o det mesta annat vart utrivet o utkastat på gården
Här ligger köksmattan o bänkskivorna.o nu ska nytt fint golv in o nya fräscha bänkskivor..blir nog attans fint detta..
Spännande när det händer lite..snart e det dax för käre sambon o engelsson o stöka med vårt..vi ska ju inte göra nåt såhär omfattande..jag vill ha kvar mina gamla fina köksskåp som ju e original..men lite plock o målning blir det..o min nya fina kran ska monteras upp..
Jag önskar er alla en bra o fin söndag...jag får trava runt till er i kväll o se hur era dagar varit..varm kram..o var rädda om er..

engelsson saknar sin vovve..

Publicerad 2011-04-02 11:30:02 i Allmänt,

titta bara så bedårande han e..
Men han följde med sonen till Gotland då denne flyttade dit..hmmm att det kan vara så tomt efter en hund.. För o inte tala om hur tomt det e efter sonen...han var ju hemma en helg vid engelssons födelsedag..o jag hoppas han snart kommer hem igen..o tar Spike-vovven med sig.

engelsson e full med energi idag...

Publicerad 2011-04-02 09:22:16 i Allmänt,

så därför har jag förankrat mig i soffhörnet o sitter o förmanar mig strängt.. För jag vet ju hur sådana här energikickar brukar sluta..haha..med platt fall o sängläge--
Jag o sambon hade en underbar kväll igår..det ligger något i det de säger om gamla vänner..ja att gammal vänskap inte rostar..den finns kvar o det e bara o plocka upp tråden från förr..
Idag så håller ungfolket i huset på o renovera sitt kök..allt slets ut igår o idag ska diskmaskinen flyttas till ny plats o nya hyllor o bänkskivor sättas upp..o väggar målas o gardiner sys o ja det e full rulle på nedre botten..
Ute e det gråväder..tristväder ja det småregnar nog en aning tror jag..så några utomhusarbeten blir det nog knappast..  Jag handlade nån kruka påskliljor o två stora krukor rosmarin igår..kan undra om man skulle våga sätta ut rosmarinen snart..  Vi var en tur till skogs o hämtade mossa o gjorde nåt utomhusarrangemang med påskliljorna igår..
Nää om man skulle våga sig upp härifrån o utnyttja lite av energin..gå o bädda kanske..o sen ta en kopp kaffe med sig till balkongen o kika ut på byn..  Jag önskar er alla en riktigt bra lördag..solig o värkfri..kramar om...

Godmorgon...engelsson vaknade på...

Publicerad 2011-04-01 09:36:33 i Allmänt,

strålande bra humör..har sovit som en stock inatt..första gången på bra länge..
Ute e det helt genomgrått o regnigt men det spelar liksom ingen roll när man e glad.. Frukost har jag hunnit med o snart dax för mellanmål..
Måste ut en runda o handla inför helgen..lika bra att fixa undan det innan det blir för mycket folk i affärerna..trängsel fixar jag icke..
Vad det e skönt med fredag..denna veckan har gått fort..tycker veckorna gör det nu närman blivit äldre..bara tänk på hur långa sommarloven var när man var liten..evighetslånga..så man nästan längtade tebax till skolan i början på augusti..
Ska försöka stöka undan här hemma idag..så vi kan fara med gott samvete sen ikväll..
Nee nu får jag sätta fart..jag önskar er alla en riktigt bra fredag..må ni ha sol o värme...kram