Arbets-EKG avklarad

Publicerad 2011-02-28 15:45:38 i Allmänt,

O det gick väl sådär..  Blodtrycket var återigen för högt..o engelssons hjärta var egendomligt..  Vart fjärde slag kom för snabbt..Arytmi med andra ord..  Så jag får inte börja träna förrän hjärtläkaren tittat på remsorna...suck suck suck... Men jag har ju kännt att det slagit konstigt o det har liksom hoppat i bröstet..  Nåja det behöver ju inte vara farligt o går o medicinera i värsta fall..
Nu ska jag sätta mig o småsura en stund i soffhörnet.. O dricka en kopp the..   Ha det fint alla

IKEA i lördags..loppis o barnkalas igår o

Publicerad 2011-02-28 09:59:46 i Allmänt,

arbetsEKG idag..vart tog engelssons lugna tillvaro vägen..hmmm dax o slå på bromsen känner jag....
Godermorgon på er..må ni ha en aalldeles särdeles underbar måndag idag..värkfri o solig både ute o i sinnet..
Här har vi gråtrist urkväder..o jag förebereder mig för resan till sjukhuset där jag ju ska göra ett arbetsEKG..
Hoppas hoppas det blir bra så jag kan börja med min bassängträning sen..längtar efter det..
Annars händer det inga märkvärdigheter i engelssons tillvaro..allt lunkar på.. Våren kunde ju raska sig lite kan jag tycka..vill ut o peta i mina rabatter o odlingslådor.. Snart dax o så tomater  o paprika i mina miniväxthus..då e det allt lite vår anser engelsson..så de så
Fast ännu råder kung Bore..som här i Sibbarpsdalen vid en gammal kraftstation vid Holje å
Ha en fin dag alla..kram

Godmorgon lördagmorgon...

Publicerad 2011-02-26 08:11:13 i Allmänt,

välkommen vare du..o ni som tittar in.. Ni e ruskigt många ska ni veta..min besöksstatistik ökar hela tiden..alltså har jag många nya besökare..välkomna ska ni vara..men varför så anonyma..säg hej vettja..så blir jag glad..
Idag så ska vi på äventyr till IKEA i Älmhult..mellandottern behöver badrumsskåp o täcke o engelsson lite smått o gott..  Yngsta dottern ska med om vi får upp henne i tid..för engelsson vill gärna hinna till IKEA inna stooora lördasgsrusningen..
Jag har annarsen ruskigt trevlig nyhet o förtälja..jag var ju hos min ordinarie läkare i torsdags..
o mitt blodtryck hade stabiliserats av tabletterna, kostomläggningen
o den lilla motion jag lyckats prestera..o så hade jag gått ner
ytterligare nästan 2 kg..fatta att jag var lycklig...

Nej nu en kopp kaffe o sen far vi..ha en underbart fin lördag nu..
o var rädda om er..kram

engelsson e duktigt avundsjuk på..

Publicerad 2011-02-23 21:17:01 i Allmänt,

Skalman o hans ät o sovklocka..ja minsann e jag det... En som mackapär hade jag verkligen behövt just nu..  Tänk o ha en liten söt obeveklig manick som håller koll på en..rrrrrrrr dax o äta...rrrrrrrrrrrr dax o vila..rrrr dax för mellanmål.... Ja voj vad engelsson skulle behöva en sån just nu..
För av o till känns det nästan lite övermäktigt detta med o äta o äta o äta hela tiden..   Men jag vet ju att det kommer att bli lättare o med framförhållning o planerande så funkar det..bör funka...ska o måste funka..  Men att äta kl 7 o 10 o 12 0 15 o 18 o 21 00... Det blir många måltider..men det e ju små måltider o man får tänka till helt enkelt så man inte äter för mycket t ex till frukost..bättre med en macka till frukost o en ytterligare nån timme senare till mellanmål än att äta sig proppmätt direkt på morgonen..
Det underligaste e nog detta att sögsuget e helt borta..  O här i engelssons hus så bakas det ständigt o jämt..äldsta o yngsta dottern får sina infall titt som tätt o kakångorna kan ligga tunga över huset..  Men det beör inte mig ett smack konstigt  nog..   De äter o fikar o jag bryr mig inte..  Det måste ju bero på att jag fått blodsockret på en bättre o jämnare nivå inbillar jag mig..   Det e rätt skönt när man e ute o handlar oxå har jag noterat..det blir inte fullt så mycket inpulshandlande när man inte e hungrig när man e i affären..
Nåå vi får väl se hur det går i framtiden..fortsätter det så här så kommer jag klara detta galant..peppar peppar..
.
.
Idag mina vänner..så har engelsson nog gjort en av de i särklass bästa loppisrundorna..  Vi åkte en runda o hamnade på två små loppisar i ett grannsamhälle..o däääär på en hylla så stod något som fick både engelsson o käre sambon o hicka till av förtjusning..
Stig Lindberg formgav denna servisen för H-55 utställningen i Helsingborg..alltså 1955 kom den till o heter Spisa Ribb..  O vi hittade en hel drös av dem..bl a 10 djupa tallrikar o de kostade en ynka femma styck..det  var nästan kriminellt billigt o engelsson bar dem till kassan med lite av skammens rosor på kinderna..
O inte nog med detta..bredvid så stod flera travar av engelssons favoritservis..Bimbo från Rörstrand--även de en femma styck
Sammanlagt 14 delar Bimbo o 17 delar Spisa Ribb..vid det här laget var engelsson helt knäsvag av lycka..
Nästa fynd lät inte vänta på sig..ännu ett alster av Stig Lindberg..en veckla-skål Den formgavs 1950 o tillverkades under bara tio år.. Glasyren heter Carrara o påminner faktiskt om carraramarmor.. Den blev engelssons för en tia
Sen en vas från Gullaskrufs glasbruk..Reffla formgiven 1952 av Arthur Percy i underbart rött..
O när jag ändå höll på o fota våra fantastiska fynd så ville jag visa er en av mina mest älskade vaser..den e gjord av en av engelssons favoritformgivare John Orvar Lake Ekenäs glasbruk..
Ja denna loppisrundan kan engelsson leva länge på...  Helt fantastiskt att det fortfarande går att göra sådana
här fynd..
Nej nu ska jag sätta mig i mitt soffhörn...o titta färdigt på fuskbyggarna..  I morgon blir det läkarbesök hos min ordinarie husläkare som behöver uppdateras vad det gäller mitt blodtryck o blodsocker..   Ha en bra kväll o bra dag i morgon..var rädda om er..kram

Hej i kvällen....

Publicerad 2011-02-22 19:01:53 i Allmänt,

hur står det till därute i landet..  Här i Blekinge e det kallllllt o ruggigt..det blåser o snöar o hela tillvaron blir som tillfrusen för engelsson... När det e så kallt som nu o när det håller i sig så här långe så stelnar kropp o sinne o man hamnar i ett konstigt tillstånd då man bara vill gå i ide..man vill o orkar mycket mindre än när det e varmt o ljust ute..  Men nu går vi ju ändå mot ljusare tider..sakta sakta blir dagarna längre..
I dag så passade vi på under den ljusaste stunden på dagen o for ut mot våra gamla tassemarker runt Immeln på en liten fotorunda..  Där så hittade engelsson denna vackra isskulptur som graciöst doppade sig i det virvlande vattnet..så andlöst vacker  naturen kan vara..
Vi stod en stund vid sjökanten o tittade över den frusna sjön...men efter ett tag började det snöa kraftigt o fungrarna frös fast i kamerorna..
Nu ikväll så har vi parkerat oss i soffan o ska titta lite tv..Halvåtta hos mig o Sofias Änglar står på menyn...
Ha en bra kväll alla..kram

engelssons pacifist till far..

Publicerad 2011-02-18 20:27:12 i Allmänt,

ja jag sitter här o tänker tillbaka på min far..min älskade pappa som jag berättat om förr.. Han var en fantastisk människa..en märklig man för sin tid.. en lite udda existens i sin tillvaro..men så sann  så ini norden sann...  Han stred för sitt Finland..genomled o grät o svor sig sammanbitet igenom kriget.. Sårades flera ggr o hedrades för sina insatser..  Han kom hem..hängde av sig sin bössa gifte sig o skaffade en familj..o bössan..den rörde han aldrig mer..inte en endaste gång.. Han var benhård där..aldrig skulle han lyfta ett vapen mer..aldrig så länge han levde..  Mamma undrade o muttrade väl lite ibland..mat fanns i skogen för den som gick ut i den med bössan.. O tiderna var hårda i Finland efter kriget..men han gick inte att rubba..  Han fiskade o hade köttdjur på gården..men vägrade skjuta efter de arma kräken i skogen som han sa.. Det han upplevt att meningslöst dödande räckte för honom   O ibland så undrar jag vad han fick genomlida under kriget.,.vad de alla fick genomlida under kriget..  O sen tänker jag hur stark han ändå måste varit..han o de som kom hem..o som slet o drog o byggde upp sitt sargade hemland igen..  Allt låg i ruiner när de kom hem..allt hade tyskarna bränt under sin reträtt..den brända jordens taktik hette det..  Hur tänkte de vad kände de..hur orkade de..  O jag vet ju att långt ifrån alla orkade.. I min fars generation var de många..de som inte orkade.. Självmord o alkoholism följde i krigets spår..   Jag föddes en bit in på sextiotalet..som den sista av sex barn. O jag fingrade på fars medaljer tittade storögt på hans soldatfoto..den unge mannen var det verkligen min pappa det..o jag frågade o undrade.
Långt mer än vad mina syskon vågat under sin barndom..de fem föddes ju under 40- o 50- talen o då var krigets fasor  fortfarande  som öppna djupa sår hos alla..man pratade inte om det..  Men för mig berättade far ..han tog mig på knäet o förklarade att kriget var något vi finländare varit tvungna att ta oss igenom..att han varit med...och att han tyckte det var fel med krig o att allt det för med sig är fruktansvärt..men ibland har man inget val.. Men däremot sa han gång på gång...man kan välja hur man lever sitt liv i fredstid..

Godmorgon...fredag o nu stundar helgen till..

Publicerad 2011-02-18 07:44:39 i Allmänt,

o det tycker engelsson e väldigt, väldigt skönt.. För denna veckan har varit känslomässigt turbulent, minst sagt.
Jag har varit på date med diabetessköterskan o fått bekräftat att jag nu har diabetes.  Det var ett bra möte iofs, en klok människa som lotsade engelsson igenom en miljon broschyrer o svarade på en triljon förvirrade frågor..  Vi pratade om kost o motion o engelsson hade i stort sätt lagt sig rätt när det gällde maten. Det enda var att jag tydligen åt för lite fett o behöver äta mer vid mellanmålen än en frukt..
Nu ska det bara sluta blåsa nordanvid ute så man kan gå ut o promenera utan o bli alldeles söndervärkt..
Ja mycket ska man behöva drabbas av innan engelssons kvot e fylld tydligen..men jag klagar inte så mycket över detta efgentligen i ärlighetens namn..det e  mest av gammal vana..  Detta känns på ett konstigt sätt som en nystart..nu MÅSTE jag göra allt det där jag hela tiden vetat om att jag BORDE..   Äta regelbundet o försöka röra mig mer..o det e faktiskt rätt skönt..Ja jag vet det låter konstigt att ha en sån inställning men nu e ju engelsson aningen egendomlig..
Ute e det gråväder o tristväder o blåsigt värre..  Men om en stund så ska engelsson ändå trava ut i tillvaron o få veckohandlingen gjord.. I dag så ska jag laga middag åt mina ungar båda de hemmahörande o den som föredrar pojkvännens lägenhet framför modershuset..  Men bara man lockar med tillräckligt frestande mat så får man hem både henne o pojkvännen..haha  Nå jag har köpt hel karre som legat i marinad sen igår..så den ska jag stoppa in i ugnen o låta smälta sakta på låg värme..till det en svampsås på egenplockade karl-johansvampar o ugnsstekt potatis... Efterrätten får jag klura på ett tag..
O nu har jag kommit på vad som felade när jag skulle stoppa in bilder på bloggen..så här kommer mina Alla Hjärtan-dag tulpaner
Visst känner man våren fladdra till i bröstet när man ser tulpaner..  Nu mina vänner så måste engelsson komma igång..ha en bra fredag o helg..var räddda om er o de era..kram

Så fick vi vinter igen...

Publicerad 2011-02-15 14:21:53 i Allmänt,

o idag e det riktigt ruskigt kallt..huu..   Hur har ni det i kylan?? engelsson känner sig lite snopen o lurad på våren..  Jag hade lite smått börjat slå mina lovar runt rabatter o trädgårdsland o t om dykt ner i min frölåda när snön kom tebax..hoppsan nyss hade vi ju barmark..
Idag så viner blåsten över taknockarna här hemma o det e sittaisoffanmedenbrabokväder i största allmännhet.. Så en brasa en filt en kopp te o en bra bok låter som en plan idag..
På hälsofonten kan jag nu meddela en total viktnedgång på 5.3 kilogram sedan förra måndagen..alltså hade jag en massa vatten i kroppen.. Huvudvärken har lättat en del men jag e så inibomben trööötttt.. Som lök på laxen fick jag kärleksbrev från diabetessköterskan idag..uppenbarligen hade jag inte så bra sockervärden..suck Diabetes e ju inget jag haft probbs med tidigare..   Fast jag har fått göra två sockerbelastningar i mina dagar..bägge gångerna under en graviditet..uscchh o blööörk vad vidrigt det var.. Helt o hållet självförfållat när man ätit två stora sockerbullar en timme innan man träffar barnmorskan..  vad jag ätit andra gången minns jag inte men de där sabla sockerbullarna minns jag för evigt ..tvii
Annars så har jag inte gjort mycket vettigt..de sista dagarna har gått i en sakta lunk..läst en massa böcker..precis läst ut Min stad-serien av Per Anders Fogelström..har ni aldrig travat runt på stockholms gator med Henning, Emelie, Lotten, Tummen, Skräcken, Gunnar, Olof..ja då föreslår jag att ni slår följe med oss..
Ja så har vi ju firat Alla Hjärtans Dag.. O engelsson fick finfina tulpaner...Som jag inte kunde visa bild på eftersom de lyckats ändra nåt med bildhämtningen här på blogg.se..IRRITERANDE
Nå jag får väl lära om på nytt..tusan oxå..tycker inte om förändringar..

Hehej alla..

Publicerad 2011-02-10 15:21:21 i Allmänt,

jag lever o mår rätt ok..  Har varit som en sur skur i maj dessa dagarna..helt totalt slut o orkeslös omed blixtrande huvudvärk..   En bieffekt av medicinen tydligen..o det börjar klinga av nu..  Jag har lagt om min kost o gjort ett försök till motionerande..det gick bra första dagen o vara ute o gå men i går o idag har jag inte orkat pga huvudvärken... Däremot så fick jag en hysteriskt glad överraskning idag när jag ställde mig på vågen.. Dessa tabletterna e ju vattendrivande så jag har lyckats bli av med över 4 kg i vatten..underbart Så den viktökning jag trodde julen gett mig var vatten..så skönt  O vilken kick det gav..man blir så taggad o det känns inte alls svårt o  äta broccoli o blomkål..hihi
Ja hihi för livet..det känns rättbra just nu trots huvudvärk o allt..jag e så hjärtinnerligt glad att jag tog mig till läkaren..
Nu ska jag börja fixa lite med maten..blomkålen o broccolin..ha det bäst där ute..var rädda om er...

Jahaja..då åkte även engelsson på

Publicerad 2011-02-07 12:19:09 i Allmänt,

högt blodtryck..faaaasen oxå..   Jag har mått pyton i flera månader med huvudvärk o tryck över bröstet o andfåddhet..men har man som engelsson en drös sjukdomar sedan innan med smärtproblematik o ångest så e det inte lätt o veta var den ena diagnosen slutar o nästa tar vid..de flyter som in i varandra....
Nå idag så tog jag mig i kragen o travade ner till öppna mottagningen..men fick omedelbart bums en läkartid de gjorde ett EKG o  tog blodtrycket vid tre olika tillfällen o det var lika otäckt högt vareviga gång..suck  Så nu får jag knapra piller mot det o imorgon bitti ska jag ner o ta en massa prover på fastande mage....
Nu tycker jag ioförsig att alla eländes sjukdomar jag hade sen innan väl fyllt min kvot..men trodde nån det..näää
Mutter o morr..nåja..det e bara o ta till sig o göra som de säger..haha nu har jag ju en anledning o lägga om kosten o ta de där förbaskade promenaderna som  aldrig tycks bli av..
Guess who??
Ha en bra dag därute..ät vettigt o promenera..för det ska engelsson..kram

PALTKOMA....

Publicerad 2011-02-05 17:20:33 i Allmänt,

befinner sig engelsson i....ööööööhhh vad mättande palt kan vara......
Ute blåser det mer o mer...det ylar i skorstenen o den stora dubbelbjörken utanför köksfönstret böjer sig oroväckande mycket..snälla gå inte av..
Ska tända en brasa o vira in mig i en fleecefilt o försöka återhämta mig från paltfrossandet...
Köpte två filmer igår..ytterligare två ur Damernas detektivbyrå..förlora mig en stund med Botswanas fantastiska natur o de underbara personporträtten..jag bara älskar Mma Ramotswe o Mma Makutsi.. Så kanske jag kan glömma blåsten för en stund...

Loppisfynd utvecklingssamtal stormvarning o paltkok

Publicerad 2011-02-05 14:27:11 i Allmänt,

ja det blåser över engelssons boning..det viner o susar o förebådar den kommande stormen..  Idag blir det o hålla sig inomhus..
Igår var vi på möte på minstingens skola..hennes migrän har ju tyvärr gett henne en del frånvaro o det fanns farhågor om att hon halkat efter i skolarbetet.. Så var nu inte fallet utan hon låg bra till i alla ämnen massor av VG i MVG i det hon lämnat in.. Några uppgifter har hon o ta igen men inget hon inte klarar de närmaste veckorna..  Strax innan jul fick hon den värsta migränattacken hittills o den varade i flera veckor..läkarbesök resulterade i en medicinering för att sänka hennes blodtryck o det hjälpte.. Vi bytte även hennes glasögon o såg till att hon fick sådana som mörknar i starkt ljus..vilken skillnad på ungen.. Så skönt att det ordnat sig för henne..migrän e ett hemskt gissel..
Efter mötet så gick vi på loppis på Röda Korset i Kristianstad o där gjorde engelsson ett fantastiskt fynd.. En av mina favoriter när det gäller finsk formgivning heter Timo Sarpaneva Oktober 31, 1926 - Oktober 6, 2006
Han designade otaliga fantastiska skapelser genom åren o ett av dem hittade engelsson igår..
Denna vas heter Hiidennyrkki Devils fist..djävulens knytnäve o tillverkades mellan 1952-60.. Jag gav 40 kr för den o värdet ligger på mellan 200-250 euro..så ja det var ett fynd även ekonomiskt..men det e inte det som gläder engelsson mest..för då hade jag sålt den...utan glädjen o finna nåt ovanligt o vackert.
Sen kilade jag in på Indiskan o inhandlade mig en ny kaffebalja..gillar dessa stora koppar som indiskan haft nu i många år..volymen o formen  e den samma men färg o motiv skiftar från år till år
Denna höll jag på o glömma i min glädje över Sarpaneva vasen..detta e en vas av Ulrika Hydman Vallien o heter Carmen..blir man inte glad av den o tanken på att Ulrika faktiskt e så mycket mer än de eviga tulpanerna
Dottern hade matchande nagellack..haha
Sen fotade jag mitt fugafynd från förra helgen.. de fyra rökgråa fugorna som passar o stapla i varandra..praktiska o otroligt fina
Ja så ska vi koka palt idag..riktig palt o det ska vara stekt fläsk till..jisses vad det e gott.. Hela gänget längtar
Ja passar bra så här en ovädersdag som detta ser ut att bli...det blåser bara mer o mer..men solen glimtar faktiskt till då o då..  Ha en bra dag där ute i landet håll i hatten o ta det lugnt i trafiken..se till att ha ljus  o extrakäk hemma om det skulle bli en ny Gudrun av detta..

Grå gråare gråast..

Publicerad 2011-02-03 14:32:05 i Allmänt,

e denna dagen..huuuuaa.. engelsson blir alldeles jämngrå av detta tristväder..  O idag som det e den varmaste dagen i mannaminne..över 5 grader varmt minsann...men det e så genommulet tvärgråttt ute att man inte har lust o sticka ut näsan.. Lite frukost har vi ju stoppat i oss..gott

Igår hade vi en bra dag...minstingen blev firad o en tårta  svepte vi minsann ihop oxå..för även om vårt lilla kärleksmums inte e  nån tårtmänniska så ville vi andra ha..
Men ojjjjjjjjjjjjjj nu kom solen..haha precis som man sitter o surar så glimtar det till i rummet o rummet flödade av ljus..tack för det...
Här hemma så har vi fortsatt med vårt inredande o möblerande..lite grann i taget o via mycket funderande o flyttande av saker.. Några nyinköp har vi oxå gjort..o ett av dem e jag nog extra nöjd med..  En dag då vi kom in på det lokala återbruket så stod den där..kärleken var omedelbar o den fick följa med hem..  Ett skåp..
Ett vitmålat väldans shabbychicigt skåp..in i skåpet hamnade allt linne o handdukarna o äntligen fick sambons båtar o samling av gamla barometrar en plats o vistas på.. Tavlan ovanför skåpet e målat på en gammal brädbit o fyndades på en loppis för många år sedan men har inte hittills hittat sin plats ..men nu fann den sig tillrätta..
Det e häftigt när  man hittar en möbel som liksom bara smälter in i sin omgivning..lycka
Men nu får man väl försöka få något gjort kanske..o inte bara sitta här...
Tror bestämt att man skulle våga sticka ut näsan o ta en  försiktig promenad har ju en del tårta o motionera bort hrrmmm  Nåja vi får se om jag tar mig ut..ni får alla ha en bra eftermiddag..var rädda om er o se upp med isfläckar..

engelssons minsting fyller 17....

Publicerad 2011-02-02 10:03:13 i Allmänt,

hur häftig e inte det...   Ja min yngsta dotter firar  vi idag...o hon har avböjt tårta o önskat sig kärleksmums istället..så det ska vi baka idag.. O jag kan inte låta bli o le för det e så typiskt den ungen...hon e ett stort kärleksmums hela hon..  En stark individ..ja just individ..hennes personlighet var kristallklar sen första andetaget..den här ungen har alltid gått sina egna vägar..klokt o stillsamt..o med ett inre lugn få förunnat.
Med en ängels tålamod betraktar hon sin något stirriga o röriga familj o med sin blotta närvaro kan hon stilla vågorna runt sig.  Med sin systerson har hon ett väldigt speciellt förhållande..hon blir aldrig arg på honom..det räcker att hon förvånat höjer ögonbrynen mot honom så faller han till föga o lugnar sig direkt..i timmar har hon tålamod att lyssna på hans pladder om allt möjligt..
Redan när hon gick i lekis så räddes hon varken fan eller de stora sjätteklassarna som regerade på skolgården.. Jag var där på besök en dag o stod o tittade på när hon o hennes bästis lekte med sina medhavda kramdjur, då en stor bjässig kille från sexan sprang förbi o gav bästisen en knuff så hon for omkull o började gråta..min lilla unge hjälper sin kompis upp borstar av henne ger henne kramisen o börjar sen med bister min scanna av skolgården efter marodören..  Sen stegade hon bestämt fram till honom o petade honom i magen..jag fick hjärtat i halsgropen o den stora killen glodde något förvånat på henne..
Då säger min lilla modiga unge...Duuu som e så STOR ska skämmas o knuffa en som e så liten..BE om ursäkt..  Killen glor helt förbluffat på henne o mumlar förlåt då för fan..innan han lommar iväg..
Några år senare så ringer hennes klassföreståndare o berättar att min lilla dotter varit i slagsmål... Ojdå säger jag..för det var verkligen inte likt henne.. Ja säger läraren med ett fniss..hon spöade alla killarna i klassen..Men herregud utbrister jag.. O då brister det för honom o mellan skrattsalvorna berättar han följande lilla historia..  Det hade varit rast o min dotter hade lekt med sin bästa kompis Viktor..de hade brottats o hon hade brottat  ner Viktor varvid alla killarna hade börjat reta honom.. Då brottade   min lilla dotter ned dem alla i tur o ordning för o bevisa att det inte var Viktor som var svag..det var hon som var STARK....o ja ingen retade Viktor mer

Tisdag morgon och plusgrader....

Publicerad 2011-02-01 08:50:11 i Allmänt,

ja här var det tvära kast på väderfronten..man blir alldeles virrig av dessa väderomslag o kroppen funkar om möjligt ännu sämre... Idag e det genommulet o helgrått ute..lite nysnö har fallit o lagt sig över alla grånande snöhögar för o glädja engelsson..tack tack för det..  För finns det nåt fulare än halvsmälta smutsiga snövallar..nee knappast...
Lite kaffe har jag fått o trösta mig med...gott  e det..lite frukost borde man nog försöka få i sig..
Har suttit och läst nyheterna o det e en livsfarlig syssla..e man inte deppad o nere sen innan så blir man garanterat det..  Det jäser i Tunisien o Egypten..i Yellowstone hotar en jättevulkan o ödelägga hela USA o förändra klimatet I stora delar av världen..  här i byn försökte nån eller några elda upp ishallen i går eftermidddag???????
Men engelsson ska trava iväg o fika idag med en god vän..o det e en otrolig prestation av mig minsann.. O nåt jag både fasar o ser framemot..men jag måste komma iväg lite..få sitta o prata o skratta o vara lite människa..glömma värk o elände ett tag...
Lite bilder från engelssons köksfönster..vita tulpaner som jag fått av käre sambon i en Cross vas från Gullaskruf formgiven av Bodil Kjaer
Ugglorna e salt o pepparkar..o ljuslyktan heter Apollo o e gjord av Nanny Still för Riihimäen lasi
Den lilla ampeln har min älskade faster Elsa Gustaava virkat..hon finns inte längre hos oss..men hennes flitiga fingrar skapade otaliga alster som nu lever vidare i många hem i släkten..
Tänk vad saker gjorda av älskade människor kan betyda mycket..eller sånt man ärvt av någon.. På tal om det så måste jag berätta historien om mammas skålar.. När vi flyttade från Finland o hit så fick vi inte så mycket med oss..men mamma hade två porslinskålar som tydligen var henne så kära att de packades med.. Dessa skålar serverades det ur under hela min barndom o ungdomstid..sen var de borta.. Jag var i ungdomen inte så väldigt intresserad av sånt o funderade väl inte så mycket på dem..  Till saken hör att i den ena skålen fanns en spricka på insidan..en spricka som jag som liten brukade följa med fingret..så den fanns som i fingrarna på mig..  Förra året var vi på loppis i byn..på ett bord stod två sådana skålar som mammas.. Jag blev jätteglad o köpte dem direkt..  Sen lyfte jag på den mindre skålen o hjärtat stannade o världen stod stilla...där var sprickan..det var mammas skålar.
Nu ska jag äta lite frukost..ha en bra dag..kör försiktigt om ni ska ut på vägarna..