Godeftermiddag bloggvärlden...

Publicerad 2011-06-26 16:31:48 i Allmänt,

engelsson e på rymmen..  Ända till norra Sverige har käre sambon o engelsson tagit sig lite sådär diskret..
Vi e just nu i Gällivare..har avverkat Tornedalen o i morgon kör vi till Finland..    Till engelssons älskade hemland..o denna gången inte bara över Torne-älv för o nosa på landet o handla lite..utan i år får jag äntligen komma hem på riktigt.. Hem till Raudanjoki..min hemby där jag e född o bodde de första fem åren av mitt liv..dit jag återvänt varenda sommar under barnaåren o långt upp i tonåren..
Den byn e den bästa av byar..naturligtvis..där finns barndomens dofter o färger o minnen av allehanda slag.. Där finns småstigarna som fjädrar sig in i skogarna..där finns flodstränderna med båtbryggor o doften av skvattram o pors o där kabbelekan lyste gul på våren..där finns insjöarna med lena sandstränder med skogen skyddande runt.. Där växer gran o tall o där finns fjällen i fjärran.. Där finns allt engelsson älskar o har saknat
O där finns två systrar som väntar..två älskade människor som jag saknat så..den ena av dem har jag inte träffat på tio år..så gissa om jag längtar
Allt detta imorgon..må det gå fort tills dess..
I går var vi uppe på Dundret.. Det var underbart att komma upp i fjällvärlden o lämna tillvaron bakom sig..där uppe e allt så enkelt..
Ja lite udda var det..o trampa    runt i snö vid denna tid på året..
Vassara älv...
Vassara älv.. sambons bilder
Harrträsk en sjö utanför Gällivare
Lite av floran uppe på Dundret
Min älskade sambo..här har det precis börjat regna lite..  Det kom ett par korta skurar men solen var snabbt framme igen..
O i solsken e fjällvärlden så här vackker..
Nu ska engelsson ta o varva ner innan det e dax o packa allt klart inför imorgon
Jag hoppas ni har det fantastiskt fint på alla vis där ni befinner er..varm kram o var rädda om er...

engelsson har vilodag...

Publicerad 2011-06-05 12:31:31 i Allmänt,

idag..   Igår var vi iväg käre sambon o jag med goda vänner..en heldagsutflykt till en bilträff utanför Ronneby.. En liten idyllisk folkpark..ni vet av den gamla sorten..med port o staket runt o scen o korvstånd..
Klockan sex på morgonen for vi hemifrån o körde igenom ett yrvaket Blekinge..fortfarande  höljt i nattdimmor..klockan sju var vi framme hos vännerna o där klev vi alla in i deras Ford Thunderbird -64..  O sen blev det åka av..vilken underbar känsla..doften av läderklädsel o V-åttans dova muller..
Vid åttasnåret åkte vi in genom grindarna o ställde upp bilen på plats.. O herrejisses vad bilar..det glittrade av krom o välputsad lack överallt..den ena bilen finare än den andra..
Vi hade bord o stolar o parasoll med oss o satt o fikade o bara njöt av bilarna.. Det var fascinerande att se..en del tidstypiska kläder fanns det..o brylcremesslickade frisyrer o lädervästar o boots.. O musik..gammal hederlig rockmusik..o country..
En Opel Kapitän...engelsson vill ha...
Ja det var en riktigt härlig dag..vid tretiden var prisutdelningaen klar o vi styrde hemåt..  Mullret från V-åttorna var bedövande när en hel konvoj bilar lämnade parken samtidigt..
På hemvägen åkte vi småvägar hem..smala slingrande backiga grusvägar..  Det var som att hamna på 1800-talet..små röda stugor tittade fram i gläntor o backkrön den ena charmigare än den andra..helt nya tassemarker för oss engelsson e fortfarande förundrad över att så mycket finns kvar att  se i lilla Blekinge.. Lite ovant att inte sitta i vår vanliga bil.. Den går så tyst jämfört med Thunderbirden..som kluckande spann i nedförsbackarna o mullrade dovt i uppförsluten... Det e nåt alldeles speciellt med en V-8
Ja fin dag hade vi..tack finaste Jana o Digge..
I morse när engelsson kravlade sig upp ur sängen o ner i tillvaron..så fick jag en hjärteknipande underbar överraskning..
Min gamla kaktus som levt ett smått anonymt liv på fönsterbrädan
stod i full blom..
Hur glad blir man inte av sånt...
Löjtnantshjärtat blommar om..första omgången tog frosten..
Svartroten blommar även den..
Likaså de små vallmorna
engelsson får egen potatis även i år..
Dill sallat o spenat..
Pumpa...
Nehepp..nu måste engelsson vila vidare..helalånga dagen..bara laga lite mat o rycka lite ogräs o beundra mina blommor..speciellt kaktusblomman..men inte ett dyft mer tänker jag göra..ev en liten fika då..men sen e det stopp..
O nu hoppas jag ni som kikar in e lika kloka..ha en bra dag alla fina..kram på er..

engelsson lever...

Publicerad 2011-06-03 21:22:35 i Allmänt,

o har det bra...riktigt hyfsat bra..lagom med värk o lagom med allt för tillfället..nå kanske lite för många människor och för intensivt..men jag jobbar på  det..jobbar på att lyssna på mig själv o sätta stopp inom mina begränsningar..o inte när det nått över dem..
Värme har vi haft idag alldeles kollossalt med värme..herreminje..jag trodde inte det kunde bli så här varmt i Blekinge..rena rivieran ju .  Solen e het..rent otroligt het..engelsson har inte vågat tassa utom skuggan på hele dagen.. Denna dagen har varit sådär underbart kravlös..inget vettigt har blivit gjort..nåt ogräs har engelsson avrättat här o där o tvättat lite kläder..men förövrigt så har jag tagit det alldeles förträffligt lugnt o fint..
I morgon ska engelsson o käre sambon ut på äventyr igen..till Ronneby med goda vänner..o titta på fina gamla veteranbilar.. Det blir en heldagsutflykt o det ser vi fram emot..
Igår var vi på storloppis i Osby..o fyndade.. Det e en rätt fascinerande syn..en hel hoper människor som står o köar o trängs o sen på slaget 1200 spränger de målsnöret o springer ner varann för o komma först till fynden.. Fast inte engelsson inte..jag sitter lugnt o väntar ut dem o lunkar sen in sist av alla..o det e så klokt o fridefullt så.. O fynden..ja de väntar nog på mig..om det e meningen att de ska med mig hem..
O lite följde med hem..inga storfynd men lite småtrevliga saker.. Sen var det auktion oxå..o det e kul o följa..rappkäftade auktionsutropare e en upplevelse..
Efter loppisen for vi till osbysjön o sambon o en vän till oss fiskade en stund..pån fisk fick de inte men engelsson fick myggbett så helt lottlösa blev vi inte..o de kliar än..
En liten flitig larv käkade sig igenom ett blad..
En liten röd rackare..ingen aning vilken sort..men fin var han
O så stod de där..engelssons älsklingar.. .skogsstjärnorna..skirare blomma finns inte..
Har ni sett en sån lustig maskros ..den har inga parasoll på fröna..hur den sprider dem kan man undra..bara släppr dem rätt ner..
Nu ikväll börjar det bli svalare..vi tog hämtmat idag för ingen kunde tänka tanken att knäppa på spis eller ugn..   Vi har ätit kinamaten på spisaribbtallrikar,,baraföratt..  O nu står tallrikarna i diskstället o solen silar genom björklöven o ritar fina mönster på dem..o engelsson..ja hon mår bara gott..