Sedärja.....

Publicerad 2011-09-30 18:32:03 i Allmänt,

ännu en dag har tuffat runt med engelsson..  En riktigt vilsam dag har det varit.. Passat barnbarn har sambon o jag gjort medan dottern gjorde provet..men det som skulle ta 5 timmar tog en halvtimme.. Så det var inte så väldans mycket vi passade den lille mannen..  Som e förkyld som attan..han snörvlar o hostar o står i... Inget som hindrar honom på något vis i hans dagliga förehavanden..  Det pladdras o funderas o ritas o byggs lego med oförminskad energi..det enda man märker av hans förkylning förutom hostandet då..e väl lite kortare stubin o tålamod med tillvaron..
.
.
Sen har engelsson rotat vidare i sin alltmer fascinerande släkthistoria.. Ja du milde vilka roliga figurer det göms där.. Jag har ju alltid varit väldigt nyfiken på min släkt..o historia e ju engelssons älsklingsämne alla kategorier.. O nu får jag utlopp för mina skills att rota o leta..o dra slutsatser o rota vidare från dessa tills man hittar rätt.. O nog har jag hittat spännande saker alltid... en hel del totalt oväntade vändningar har historien tagit.. Många långa samtal med syskonen har det blivit o lär bli framöver..för de e ju lika nyfikna som jag..
.
.
Något riktigt roligt har jag att förtälja..  Min vikt har vänt neråt igen..efter att ha stått blickstilla i flera månader så dalar det igen...Minus två kg på en vecka.. Jag har strypt kolhydratintaget till ett minimum o ökat på promenaderna..o det ger resultat.. Mina yngsta döttrar e bra promenadpartners..idag var jag o Isabelle ute o gick en runda mitt på dan o nu om en stund så ska vi ut igen..  Det var nästan för varmt att gå på dagen..vi har haft en otroligt fin höstdag idag..ja mer som en sommardag faktiskt..  engelssson travade runt i bara t-shirt utan o frysa ett dugg.. Tvärtom var jag helt slut när vi kom hem o fick tanka en massa vatten..
.
.
Nu ska jag strax trava ut..ha en fin kväll alla fina..kram

Räkna de lyckliga stunderna blott....

Publicerad 2011-09-29 20:01:12 i Allmänt,

ja det övar sig engelsson sig i..att bejaka livet o allt som e bra i det o   inte fundera eller dröja sig kvar i allt det dåliga som bara drar ner en..
O vet ni vad..det går alldeles förbaskat bra.....
Det har varit kanonfint väder..solen har mer eller mindra gassat över engelssons leverne i flera dagar nu.. Jag o sambon har gått skogsrundor...umgåtts med goda vänner o planerat inför stundande helg..
.
Fredagen ska vi ha hand om lille barnbarnet  eftersom hans mamma ska sitta och göra prov hela dagen.. Hon pluggar duktiga tjejen..läkarutbildningen e snart inom räckhåll för henne..bara lite kvar på gymnasienivå.. Jag e helt otroligt imponerad över den tjejen.. Bara för några år sedan var hon en rätt nybliven mamma som pga en plötslig ryggmärgsblödning hamnade i rullstol.. Något av det hemskaske engelsson någonsin upplevt i sitt mammaliv..
.
Därifrån har hon kämpat sig på fötter..fortsatt sin utbildning skrivit 2,0 på högskoleprovet o e därmed garanterad en plats på läkarlinjen.. Nu pluggar hon trots sin graviditet och kroniska smärtor  för att bli klar på gymnasiet.. engelssons mammahjärta e fyllt av kärlek till min kämpe..  Jag har fantastiskt fina ungar..alla fyra..  Begåvade..konstnärliga fina ungdomar..kärleksfulla individer..som jag e oerhört stolt över
.
.
Idag var jag o sambon ute på en liten runda nära byn..två korgar med svamp..ca 5 liter..blev fångsten idag..  Hösten tassar framåt därute..löven börjar om inte rassla ner så smått singla ner i allafall..  Det e  svårare att se svampen i bokskogarna nu...eftersom det ligger så mycket löv på marken ..i barrskogarna går det fortfarande bra o det var i en sådan vi traskade runt idag..
Vid vägen växte några  bokar som jag fotade...
En destroying Angel..vit flugsvamp...
engelssons gamle vän flyter ännu..fast bara nätt o jämt..
Nu sitter engelsson i sitt soffhörn o myser över denna dagen..som avslutades med kalops o en långpromenad med de yngsta döttrarna.. Jätteskönt o friskt var det ute..
Imorgon som sagt barnbarnspassning..han o jag ska ner på byn o fika med en av mina goda vänner..  På lördag ska engelsson på tjejkväll..mysigt ....O söndagen får bli vilodag..
Nu ska jag se vad ni sysslat med..kram

En liten ...

Publicerad 2011-09-27 21:56:35 i Allmänt,

Zelda-tös e det som ligger i magen..En liten flicka som ska födas i slutet på januari.. engelsson blev inte förvånad.. O Zacs min var obeskrivlig... Med ögon stora som tefat utbrister han..en lillasyster..  Jag tror dock han var rätt nöjd med beskedet.. Senare när vi var o snurrade i byn så tog han upp ämnet några ggr..när han inte var fullt upptagen med att läsa alla skyltar vi körde förbi.. Ja han läser nu..o fort går det.. Under en tripp genom by låter det konstant från baksätet..Pressnytt Liljas Hörnan Idoffs Netto Kapp Ahl hör man honom mumla.. Han e en stor pojke nu..mummis lille kille..  Går i lekis eller sexårsgruppen som det heter nuförtiden.  O efter jul så ska han alltså bli storebror..  Jag tror han ser fram emot det..
.

engelsson gör det i allafall..  En liten tulta att gosa med o skämma bort..få gå på barnvagnspromenad igen..o sy en massa sött..  Jag hittade en bok på loppis häromveckan..  Som handlade om hur man syr sk Tildadockor..så det ska jag försöka mig på ..nu kommer jag ju snart o ha en liten dockmamma i huset igen..Yngsta dottern e snart 18..så det var ett tag sedan.. Jag gläds alldeles otroligt över att ha förmånen att få leva så nära mina barn o barnbarn..  Att ha Zac o snart den lilla en trappa ner.. Dessa små tassande steg som hörs i trappan varje kväll när han kommer för att säga godnatt.. Söndagsfrukostarna som vi äter tillsammans ja o kvällsmaten oxå..varje kväll äter vi alla tillsammans.. Hur många e förunnat att få leva såhär..
.
Idag har engelsson varit riktigt duktig..det blev en promenad o en bra mathållning..så idag har jag gjort allt rätt..haha--  Ja det e ju inte så självklart att få det o funka jämt..även om det gör det nästan alla dagar.. Jag har haft besök av en mycket god vän..o vi har pratat o fikat o sen promenerat runt i villakvarteret här..  Kanonfint väder var det..lite höstkyligt men strålande solsken..
.
.
I morgon ska jag o en av tonåringarna..eller båda om de vill..ut o kolla lite i klädbutiker..  Lite behöver fyllas på i garderoberna  inför hösten..
Men nu känner jag stora elaka tröttheten komma..så jag får stänga ner för ikväll..ha det fint..kram

Ännu en ny dag har startat..

Publicerad 2011-09-27 08:24:45 i Allmänt,

i engelssons liv..  O bra start på den e det..kaffet e strax klart o ägg kokar..så frukost står på programmet.. Sen ska engelsson röja lite o vänta in en jättego vän som kommer på fika..vi ska dricka kaffe o fnissa bort några timmar..  Lille barnbarnet ska hämtas på fritids efter tolv o sen får vi hitta på äventyr med honom.. Ungfolket ska ju på ultraljusd idag..jisses så spännande det ska bli o få besked..
Igår var vi ute i svampskogen o hämtade hem två korgar med trattisar o gul trumpetsvamp..
Vi hamnade i en lövskog med nästan uteslutande bok..  O där kändes det inte riktigt som höst för grönskan var fortfarande väldigt skir..  Boken e ett vackert träd..stammarna i  sig e ofta väldigt vackra o skiftar i en massa nyanser..
En liten knallgrön larv roade sig engelsson med att fota..han var dock inte så road så jag lät honom krypa iväg..
Nähä..frukost..

Gomorron...ojjj vad jag har.

Publicerad 2011-09-26 09:54:00 i Allmänt,

sovit jättegott inatt..  Blir nog så när man mår bra.. Det känns som om jag landat i mycket just nu..mycket känslor o tankar som liksom hittat rätt..  Jag räknar de bra sakerna endast o lägger elände bakom mig.. Det har   stillnat i bröstet på engelsson..de där som skapade ångest och oro når inte fram längre..  Jag gläds otroligt över er som jag hittat via min blogg.. Många av er har jag på facebook..en del av er talar jag i telefon med och några andra sk nätvänner som jag träffat på olika forum umgås jag med idag.. En lång rad människor som bara tillför bra saker i mitt liv.. Tack för att ni finns i mitt liv..
.
.
Idag skiner solen återigen..o det ser ut som om den skulle fortsätta att göra så.. Vi har funderingar på en längre skogsrunda idag..med matsäck o kameror i bagaget..
Vilken fin vecka detta lovar att bli..jag bara myser över vad den kan ha med sig..  Besked om vad för sorts barnbarn vi alla väntar på..skogsrundor..en hel dag med barnbarnet då vi ska hitta på massor av kul.. Sen ska jag prova några nya recept..återkommer med det om det blir bra..
.
Men nu ska jag äta färdigt min frukost..vaknade så sent att jag halkat efter i mina matrutiner.. Annars så funkar ätandet riktigt bra tycker jag..sockervärdena e helt normala o jag mår bra på den fronten..Hjärtat verkar svara bra på medicinen,,det enda som retar mig lite e att jag fortfarande e väldigt trött..  Orken e knapp..så allt går i sakta mak..men..å andra sidan..engelsson har inte bråttom..
Ha nu en riktigt bra dag där ute i landet..kram på er...

Vilken fantastisk helg ..

Publicerad 2011-09-25 20:09:17 i Allmänt,

engelsson har haft.. Bara idel mysigheter o fantastiska intryck.. Mycket vila o god mat..jag kan inte önska mig en bättre helg.   Vädret har verkligen varit helt underbart fint..o de lovar lika fint väder nu i veckan...   Tänk o vi får en kanonhöst..Det tycker jag verkligen vi kan vara värda allihop efter denna värdelösa sommar..
Idag så åkte jag o sambon till Karlshamn..jag köpte en Mariskål från Marimekko via en loppissajt o den fanns i stan.. Efter att vi hämtat upp skålen så åkte vi ner till hamnen för att fota lite..  O hamnade mitt i en dimbank som precis höll på att lätta över havet..så fabulöst vackert det var..
,
.
Kastellet syntes knappt i dimman...
.
Från Karlshamn så körde vi så sakteliga på småvägar hemåt....
.
Ett litet samhälle en bit utanför Karlshamn heter Elleholm..ett väldigt pittoreskt ställe där Mörrumsån delar sig o flyter via två fåror genom samhället..
I Elleholm finns en kyrka som har en fantastiskt fin park utanför..  Där strosade jag runt en stund bland majestätiska ekar o kastanjeträn..
.
Väl hemma så fixade vi mat o herrarna bankade vidare på vinden..det går fort framåt däruppe nu..så skönt..
.
Veckan som kommer vet engelsson inte mer om än att hon ska passa barnbarn hela tisdagen då ungfolket ska iväg på ultraljud..Ända ner till Malmö ska de åka på ett sk könsultraljud..  Så från o med tisdag så kommer vi att veta om det e en kille eller tjej..det nya lilla barnbarnet som väntas i januari--
Det kan ju vara praktiskt med tanke på att vi har en miljon plagg till en liten pojke men inte mycket i rosa eller med rysch o pysch.. engelsson hade tänkt sy sängkläder..o det kan ju vara mysigt att veta könet då..så man kan köpa tyg därefter.. Sen e ju hela familjen ruskigt nyfikna oxå..sådeså..
Nu har  jag avverkat halva min bloggpromenad hos er..så andra halvan ska jag ge mig i kast med nu..jag önskar er en trevlig kväll..kram på er

Även den bästa av dagar har..

Publicerad 2011-09-24 20:35:12 i Allmänt,

ett slut.. Kvällen e kommen o engelsson mår förträffligt..  Käre sambon o jag har haft en fantastisk dag..  En ensamdag för bara oss två.. Vi har haft en sån underbar dag..full av intryck o fina upplevelser att jag gärna bjuder med er på en tur runt i Blekinge..
.
Vi har åkt längs nya slingrande mysvägar långt inne i de djupa blekingska trollskogarna..  Vi har strövat runt i fantastiska lövsalar av gamla ståtliga bokar..
Vi har sett en björkskog som hisnande fortsatte sin pelarsal så långt ögat kunde se..
.
Vi har stått på en klippbrant högt över kungsforsen i Mörrumsån o sett vattnets lek   långt därnere.
.
.
Vi har stått vid grinden till en gammal hage o kikat på de enorma gamla bokar som säkert växt där i hundra år..
.
.
O vi har mått så bra av allt detta..Jag hoppas även ni njöt av turen..
.
.
Vår matsäck åt vi vid mörrumsån..  Det var så rofyllt att sitta där o se ån makligt leta sig fram i sin fåra... Mörrumsån e ju mest känd för sitt laxfiske.. man tänker inte på hur vacker den e.. Vi stöter ju på den rätt ofta på våra rundresor i Blekinge..fast bara de sista åren har vi börjat följa den lite mer.. Vi har hittat några små grusvägar som följer ån ett långt stycke..o där far vi gärna vår och höst.. På våren e det alldeles otroligt fint vid lövsprickningen o när kabbelekan blommar längs stränderna.. O på hösten kantas ån av en kaskad av färger då lövträden ändrar färg..
Väl hemma så vilade vi en stund o sen beställde vi hem mat... O nu väntar svampskörden på rensning....
Minns ni den här lille filuren förresten..han gästspelade i bloggen förra hösten..
O idag fick han följa med till skogs..  Stiliga trattisar har han hittat
Nähä..nu säger engelsson gokväll.. Ha en bra kväll--i morgon ska jag gå min bloggrunda hos er ..

engelsson känner sig tvungen att..

Publicerad 2011-09-23 22:00:43 i Allmänt,

förtydliga lite ang sitt tidigare inlägg.. Jag tänker INTE låsa hela bloggen..den kommer att fortsätta ungefär som nu..  Mina skogspromenader o foton bjuder jag gärna även mina oönskade läsare på...  De får så hjärtans gärna trava med på svamprundor..det mår de säkert bara bra av tänker engelsson..promenader motion o frisk luft istället för o sitta i unkna rum o tänka ut elakheter..

.
Däremot så tillkommer en sk underblogg..dit bara valda läsare har tillgång via ett lösenord.. O där kommer engelsson att känna sig fri att dela med sig av sina tankar o funderingar,,sorger o glädjeämnen.. Denna underblogg e under konstruktion nu av älskade dottern min..Så i nästa vecka nångång drar den igång..  Tills dess kör vi på som vanligt...  O nu önskar jag er en riktigt bra fredagskväll..även otäckingarna..ja för tusan...engelsson e generös ikväll..

Godmorgon på er..

Publicerad 2011-09-23 11:15:26 i Allmänt,

engelsson sitter o funderar över sin blogg.. Den funkar inte som det e tänkt just nu..  Den ska ju vara min säkerhetsventil..min chans att skriva av mig..mitt forum helt enkelt.. Men jag känner att jag blir oerhört hämmad i mitt bloggande av de molnskuggor till människor som ruvar i utkanten av min tillvaro..
.
Det händer en massa saker i engelssons liv som jag känner att jag egentligen väldigt gärna delar med mig av till mina äldsta bloggvänner.. Det finns ju några här som följt mig under hela min bloggresa..  Men sen har vi de otäckstyg till människor som smyger runt härinne objudna.. O de finns inte i engelssons liv längre..kommer aldrig in dit mera heller för den delen. De har gjort bort sig inte bara en gång för mycket.. O nu känns de bara som ruvande jäkelskap som hovrar över mig o har insyn i mitt liv genom det jag skriver här..  O jag vill inte..många många ggr då det hänt saker..bra eller dåliga..så sitter jag vid tangentbordet med alla orden inom  mig..men sen kommer ångesten.. För jag vet ju hur de läser..lägger till o drar ifrån o bygger egna sjuka historier om det jag skrivit o sen får jag stå o försvara mig inför mina vänner som fått historierna till livs.. Om ni bara visste hur otäcka en del människor kan vara,,o hur de sliter sönder andra människor. Visst förstår jag att de egentligen mår fruktansvärt dåligt..deras liv blev inte som de önskat..men måste det gå ut över mig..

.
.
Varför kan jag bara inte få vara ifred..jag lämnar dem ifred..jag vill inte mer..  Jag vill leva mitt liv som jag tycker passar mig bäst..jag behöver få göra det.. Jag har fått kämpa väldigt länge efter min skilsmässa för att få min tillvaro i balans igen..O jag har det egentligen väldigt bra nu..äntligen har jag det bra.. Visst har jag min värk..men den kan jag leva med..  Jag har min familj omkring mig..jag har den bästa sambo någon kan be om.. Vi bor oerhört bra..  Jag har skalat bort alla energitjyvar från mitt liv..försöker undvika människor som bara river sönder o förstör.... Jag vet att jag tagit upp detta tidigare o jag vet ju att det finns en lösning..o jag behöver nog ta till den nu.. Jag kommer troligtvis göra så att jag låser vissa inlägg..sådana av mer privat natur.. Och naturligtvis så kommer de av er som vill få lösenordet.. Jag ska be min oerhört datakunniga dotter hjälpa mg med detta..  Detta kan nog vara den lösning som fungerar bäst för mig.. För jag vill ju kunna skriva om det jag funderar på--utan att hemska människor vrider till o omformar allt efter deras egna sjuka fantasi..
.
.
Så nu e det beslutet taget..o det känns oerhört befriande...  Ni som jag har på facebook kommer att få ett meddelande där med lösenordet ni andra får ge er till känna så löser vi det..o vissa individer..gör er inte ens besvär.

Hehejsan....

Publicerad 2011-09-22 20:41:16 i Allmänt,

hur mår ni ikväll..engelsson e belåten med livet..  Värken har varit uthärdlig nästan hela dagen..jag har haft trevligt besök..vi har varit på en svamprunda...det har varit relativt fint väder idag..o sambon serverade palt o stekt fläsk till kvällsmat..ja så livet e gott..
Ja i morse så började dagen genast bra..eftersom jag kunde krångla mig  ur sängen med ett minimum av smärta..  Efter frukost kom en jättego vän traskande för en fika..  Vi satt i köket o drack vårt kaffe medan regnet strilade ner där ute..det kom ett par snabba skurar med strålande solsken däremellan..
engelssons pelargoner e inflyttade från balkongen o blommar såhär fint..
På eftermiddagen så åkte vi till svampskogen..det blev några små korgar med trattisar..men ingen Karl-Johan fortfarande..det blir nog inga sådana för engelsson i år..
Sen hittade engelsson ett häxägg..  Det såg roligt ut som ett stort gåsägg nedgrävt till hälften i marken..
Ur detta häxägg växer det fram en Stinksvamp med tiden..en  Phallus impudicus..passande namn verkligen...
O en bit bort så fanns det faktiskt ett ståtligt exemplar..nåja ståtligt e väl o ta i..skumt snarare..o stanken e vidrig
Den nedersta fulingen hittade jag för ett tag sedan..samma familj men annan färg på denna
Sen går äckelsaken tydligen att äta oxå..i allafall en del av det sk ägget..blööörrkkk
http://svampklubben.org/aug2004.html Njaee men där har ni länken om ni vill testa..
Ja huua..konstiga saker det finns i vår herres hage..
Här e sambon i full fart med att plocka betydligt trevligare saker..trattisar..
Nehe..nu ska engelsson kura i soffan..ha det bra alla fina..kram

Hehej i stugorna..

Publicerad 2011-09-21 18:55:26 i Allmänt,

engelsson e på spaning efter den ork som flytt..   Ja jag e   som en urvriden disktrasa nuförtiden tycker jag.. Ingen som helst energi verkar jag kunna uppbringa..fattar inte detta..Sambon tittar bara rart på mig o mumlar nåt om att jag nog fortfarande har en infektion i kroppen.. O det e nog så..eller om det e pumpen min som bråkar..för jag blir andfådd av det minsta lilla..orkar knappt  ens mina dagliga promenader..  Nå nå..det går väl över..  Nångång..engelsson får ge sig till tåls helt enkelt o puttra runt i lagoma fart tills orken hinner ikapp mig.....
Idag har jag ändå försökt att aktivera mig..varit på en liten promenad med en god vän o fikat o pratat o skrattat en stund.. Det var skönt att komma hemifrån o skönt att återvända hem efteråt..
Efter en vilostund så har jag nu svept ihop en kålpudding som står i ugnen o förgyller tillvaron..
engelsson sitter vid sitt köksbord o kikar ut på eftermiddagen..o tycker nog den ser rätt kall o ruggig ut..nog inget väder att vara i skogen i..intalar jag mig i allafall
Jag har suttit o funderat på vårt lilla matrum..av någon helt obegriplig anledning så målade de förra ägarna väggarna i matt grått och mörkrött.. Väldigt dova färger som  äter upp minsta gnutta solljus som dristar sig in..  Här e det alltid en konstig stämning..trist o tryckande.. Inne i köksdelen har vi tapetserat om..o det blev riktigt bra..så nu får vi hitta nåt som matchar någorlunda in hit..  Vill nog ändå inte ha samma tapet i båda rummen..  Nå det e ju ett angenämt problem..så till helgen far vi nog på tapetjakt sambon o jag...
.
.
Taklöken blommade än såg jag idag..så här vacker var den i somras.. Men nu går den snart till vila.. Usch engelsson e inte färdig för höst o vinter än...jag vill ha sommar igen..värme o sol..  Ute mörknar det nu..alldeles grått disigt e det.. E det bara jag som tycker denna sommaren smet undan på något sätt..inget har man hunnit med..den bara rann undan..   ...Näääääee nu ska jag be sambon tända en brasa..koka lite te..o krypa upp i soffan med en filt..  Ha en bra kväll alla fina..

engelsson bjuder in..

Publicerad 2011-09-20 18:18:22 i Allmänt,

till en mycket fiktiv skogspromenad..  Ja jag får ta till gamla bilder för något besök i skogen har det inte blivit idag..  Jag har för ont helt enkelt..men som jag längtar..  Jag vill sitta på en mossig sten djupt inne i trollskogen o höra korpens hesa rop...se ekorren kila runt i sin iver att fylla vinterförråden o följa småkrypens beskäftiga bestyr.. Just korpen har vi fått höra många ggr sista tiden..o man brukar ju säga att olyckskorpen kraxar..men i norr där jag o sambon har våra rötter talar vi om korpen som en lyckofågel.. När vi var i Lappland så fick vi se många korpar.. De e så fina..det ilar alltid till i engelssons bröst när jag lyckas få syn på en..
.
.
Här tänkte jag vi skulle trava in i skogen..
Man känner hur skogen tätnar runt en..
Här kan man ta av längre in i skogen...
Här dominerar boken..se en sån underbar lövsal...
Naturligtvis hittar vi svamp..
Oätliga???
Och ätliga...
En präktig skörd...
Dax att vända hemåt igen...
Vål hemma återstår bara att rensa svampen -

Hej på er...

Publicerad 2011-09-19 17:51:32 i Allmänt,

hur har ni haft det..denna i allafall i Blekinge..fantastiska septemberdag.. Solen har lyst av och an o det har varit milt o ljummet väder.. Sånt där perfekt septemberväder..
.
Jag har lekt lite med bilder här i min ensamhet..sambon har varit ute på egna äventyr o inhandlat ny bilstereo..nån fullständigt spejsad historia som engelsson troligtvis inte ens vågar peta på....
.
.
I förmiddags så dristade vi oss ut en liten runda till ett skogsområde strax utanför byn.. Där e det relativt lätt-tassat för engelssons leder så jag trodde jag skulle klara det..
Ja ni ser ju..bara mjuka mossmattor överallt o inte mycket ris eller sly nånstans..o en himlans massa fina stenar utplacerade överallt man kan slå sig ner på när orken tryter..
O där satt engelsson mesta tiden får jag nog erkänna..energin fanns inte o värken regerade fortfarande envist..
Ja det gick ingen nöd på engelsson där på stenen..kamerorna o matsäcken inom räckhåll så hade jag det riktigt mysigt där jag satt ..
Nån längre stund var vi inte ute o när vi kom hem så kollapsade engelsson o sov en timme..o det var välbehövligt kan jag lova..
.
.
Så imorgon får jag helt enkelt o simpelt hålla mig hemma..  Annars så vet man inte hur värken utvecklar sig...
Lite svampbilder efterlyste aprilsus..  O det ska hon få..men jag förbarmar mig över er som e trötta på dem o lägger dem längst ner i inlägget..så ni som inte vill se mer svamp..till er säger jag hehej..o ha en riktigt bra måndagskväll..kram på er
Denna bilden e tagen med nya kameran.. O visst e det jättesmart med den vinklingsbara skärmen..men det e ett trixande o få motivet i bild.. Haha..som jag fick vrida o vända o greja innan det blev en bild..
Inte underligt att denna kremlan höll på o "ta slut" en hungrig snigel som smaskade så det nästan hördes..
Här hittade jag en liten akrobat under svampen..
Svampar kan verkligen vara underliga..
Inte mycket kvar av denna fransiga historia..
En liten  taggig "Globen" mittiskogen...
O den här..om inte han har attityd..så har ingen svamp det..ler
Nehe..nu får det räcka för denna gången..jag måste upp ur stolen med omedelbar verkan o röra på mig..kram på er..

Kvällsrapport från...

Publicerad 2011-09-18 20:56:02 i Allmänt,

soffhörnet..hej hej..engelsson vinkar lite halvhjärtat.. Hela tillvaron går på halvfart just nu.. Hemskevärken e tillbaka..med full kraft blev engelsson totalgolvad i morse..   Så fort jag vaknade o försökte mig på att vifta lite på tårna så insåg jag att det var kört.. Värken sitter som ett band runt hela kroppen..alla lederna e hopplöst inflammerade o engelsson haltar inte fram i många knop inte.. O när det blir såhär så finns orken inte  där..inte för någonting..knappt man orkar existera...
.
Därför har det inte hänt mycket av intresse i engelssons tillvaro idag..  Äldstadottern bakade scones till frukost o ett jättelass me kanelbullar till fika idag..Doften letade sig upp genom trappan som en smekning o fick engelsson o le..brett.. Kanelbullar och kall mjölk..precis vad en värkbruten moder behöver..
.
Uppe på vinden har gipsplattorna nu börjat komma på plats..så det går framåt..  Ute i trädgården har det däremot inte hänt så mycket under denna helgen.. Idag har regnet dessutom formligen vräkt ner..  Det regnar ännu..otroliga mängder.. Käre sambon har trollat fram en brasa i öppna spisen o det värmer gott i engelssons onda leder.. Lille barnbarnet sitter på golvet framför brasan o leker..o småsjunger så det kvillrar i bröstet på engelsson
.
Ut i skogen har vi ju inte kunnat ta oss idag..av förklarliga skäl..men som jag längtar..det kliar i hela mig av längtan att få ströva runt där med mina kameror..  Snart kommer kylan o med den ökar värken än mer o stänger inne engelsson.. Så hösten för mig är det sista skälvande andetaget av frihet...
.
.
I fredags var vi ute en runda med barnbarn o svärson...  En förskräcklig mängd svamp hade vi med oss hem..o som tur e har det mesta nu torkat...  Mitt inne i skogen där engelsson strövade runt..så stod denna skönhet..livsfarlig men vacker..
Nu vill inte engelssons fingrar skriva en endaste bokstav mer..kram på er..

Kärleken till ett skåp..

Publicerad 2011-09-17 10:07:59 i Allmänt,

ja engelsson äger ett högt älskat skåp..  Ett gammalt läkarskåp som jag en gång fann i en skrotbod hos en pryläskande farbror vid namn  Bertil..Bertil har nog mycket skuld i engelssons kärlek för gamla ting..För från  hans lilla bod har jag burit hem saker o ting från ca 12 års ålder..  Där i boden stod en dag ett skåp..ett vitmålat vitrinskåp med två luckor längst ner..Kärleken var omedelbar..
.
Skåpet blev  mitt för den facila summan  av femtio svenska riksdaler..   Sen så skulle den ju lutas av..för detta var i början på åttiotalet o då lutade man av alla trämöbler.. Ja idag ryser jag över hur vi for fram med gamla fina möbler..men så tänkte vi då..det var bara fint om det var trärent..  Ja huua ja..det fanns något på den tiden som hette Bums,.,ett gräsligt hemskt medel som liksom krullade av all färg...engelsson vågar inte riktigt ens fundera på vad det innehöll..
Nå engelsson bumsade o bumsade o bumsade av alla 17 lager vit färg i olika kulörer av vitt..ända ner till träet..
.
.
O sen blev skåpet sådant ända till  på 90-talet..då det var populärt med mörkare dova färger..ja då gick olycksalige engelsson bärsärkargång igen med sitt arma skåp..o laserade det mörkblått..Ja faktiskt..mörkblått...
.
Men nu ska en äldre o klokare engelsson måla det vitt igen,..den ska få återgå till sin forna prakt e det tänkt...
.
Just nu står det i vårt lilla matrum o e fyllt med sambons o mina loppisfynd..
Där står en Ali-servis från Arabia..en Lisa Larsson ägghöna... en Arabia-kanna... Boda glas av Höglund.. Snoddasglas från Gullaskruvs glasbruk..där finns opalinglas o gammalt pressglas o annat fint som engelsson e rädd om..
Ja då har ni fått en rapport från mitt läkarskåp.. Fick en önskan av goa Rankan..att hon ville se det..
Idag har det visst hunnit bli lördag..engelsson e lite lätt yrvaken..har inte druckit mitt älskade kaffe än.. Det står visserligen upphällt här bredvid datorn..
Idag ska vi åka en liten skogsrunda med en go vän..o sen ska vi hem till honom o hans fina sambo o laga mat ihop.. Varma mackor med svampstuvning tänkte jag mig.. Svamp har vi ju väldans gott omm..hihi.
.
Så jag önskar er alla som kikar in..en riktigt fin lördag..

Nämen oj...

Publicerad 2011-09-16 09:55:12 i Allmänt,

engelsson sov länge idag..vaknade först runt niosnåret..  Sambon hade tassat upp o väckt skolbarn o låtit mig sova ut.. O det erkännes att det nog behövdes.-.jag har sovit som en kratta i en hel vecka tack vare mitt diskbråck..
.
.
Ute skiner solen så fint..silar genom björklöven som om det vore sommar rentav..Hade inte bladen på björken varit så gulnade så hade man för ett ögonblick kunnat lura sig..  Ute i engelssons älskade trädgård har pumporna växt sig stora o fina.. Löken o potatisen e uppe nu..de sista tomaterna lär vi få plocka gröna med grenar o allt o hänga upp..så får de mogna inomhus.. Allt som frodats i krukor ska jordas inför vintern..nästan lite sent för det egentligen..men detta hemska regnande har förskjutit en massa projekt för mig..
Nu ska engelsson svepa det sista kaffet o sen få fart på den här fina dagen som ligger framför oss..

engelsson har gjort kväll...

Publicerad 2011-09-15 20:06:23 i Allmänt,

o förankrat sig i soffhörnan..  Köttsoppan e kokt o serverad åt en hungrig familj..allt e undanplockat..dagens skörd av svamp e färdigrensad..kaffegäster har vi haft o en riktigt riktigt bra dag tassar mot sitt slut..
.
.
Vi for  den sedvanliga skogsrundan idag sambon o jag.. Bara en liten bit utanför samhället åkte vi.. In på en liten traktorväg o in i höstskogen..  En regntung skog..med glitterdroppar överallt som gnistrade i solen..  Svamp fanns det naturligtvis..mest trattkantareller åter igen..var i himlens namn finns alla soppar..???
.
Stämningen i skogen var lite trolsk..solen kom o gick o regnet hotade hela tiden i luften..en o annan snabb skur kom det oxå..
Jag hade med mig min nya kamera o tog några bilder..jag saknar ett macroobjektiv till den kameran.. engelsson e ju van o krypa nära motiven..o det känns konstigt att behöva hålla avståndet..
.
.
Så för macrofotograferingen får jag fortfarande förlita mig på min gamla trotjänare..
Ja det droppade o drippade överallt i skogen..så efter att ha fyllt våra korgar med trattisar så åkte vi hem... Ordentligt blöta men nöjda o glada o fulltankade med upplevelser o frisk luft..
.
.
I morgon e de fredag..då ska engelsson städa..o åka till skogen såklart..o sen ha en mysig fredagskväll med nån film o nåt gott att äta...  På lördag ska vi hem till goda vänner o äta gott o umgås..o på söndag e det den årliga Vikingamarknaden.. Dit ska nog engelsson fara med kamerorna i högsta hugg..det blir tredje året i rad.. Så helgen e fullplanerad..sen får vi ju se hur långt orken räcker..
Nu ska jag kika lite teve..ha en bra kväll alla..kram

engelsson säger godmorgon..

Publicerad 2011-09-15 06:39:11 i Allmänt,

i detta huset e vi uppe med tuppen de flesta vardagar då vi har ungar som pluggar långt hemifrån o åker buss..
Sambon o jag sitter o dricker påtår vid köksbordet o beundrar vårt verk från igår..  Vi har ju haft en liten köpmansdisk med två vitrinskåp hängande ovanför på en av väggarna .. O nu bytte vi ut den konstellationen mot engelssons älskade läkarskåp som stått på vinden o samlat damm sen vi flyttade in.. O det blev så mycket bättre..
.
.
Ute blåser det..kallt o ruggigt o höstdunkelt.. Vi får se vad dagen bär med sig.. Lite småplock här hemma kan man ju roa sig med..det tar ju liksom aldrig slut det där plocket..konstigt nog..man tycker man borde bli färdig nån gång..men engelsson skulle nog inte ens trivas i nåt helt färdigt o tillrättalagt.. Näää lite kreativt kaos måste jag nog ha..för o inte bli rastlös..en känsla av förändring..projekt o se fram emot..
.
.
Nu rodnar himlen så fint..kanske kan det ändå bli en fin dag..en utedag en svampdag eventuellt.. Ja svampen ja..engelsson har tappat räkningen på hur mycket svamp vi dragit hem hittills..men det e mycket..speciellt trattisar kryllar det av i skogarna just nu..så ut o plocka..
.
.
.
.
Lycka..på hög nivå..all denna svamp ska ner till kompisarna i matkällaren..o sen kommer burk efter burk vandra upp igen under vintern..för o användas i matlagningen..  Visste ni att torkad svamp i köttsoppan ger en fantastisk touch till soppan..
O köttsoppa e just vad engelsson skaputtra ihop idag..hittade en fin bit högrev igår... Så om en stund så ska den få börja dofta ner huset..
Nu tror jag faktiskt att solen så smått börjar kika fram..Jag önskar er en fantastiskt fin dag..kram

engelsson säger....

Publicerad 2011-09-14 09:46:28 i Allmänt,

goder morgon alla fina..nya o gamla bloggläsare..alla ni som ger er till känna får en kram o ni "hemliga" ja man kan undra vilka ni e.. Några ovälkomna läsare har jag ju.. det vet jag..er hade jag gärna med varm hand blockat helt från denna blogg..men vad sjutton..engelsson mår så bra att jag inte orkar bry mig om er längre.. Hej hej på er..må ni få ut något litet positivt av att snoka runt här hos mig..  Om inte annat så har ni ju ytterligare saker att reta er på..det ger ju innehåll i ert liv..o då har ju engelsson varit till nån nytta..
.
.
Ute blåser det fortfarande..björkarna utanför engelssons köksfönster viftar vilt med bladen..blad som fått en touch av höstfärg..lite gulnade e de allt i topparna nu.. Nu kommer hösten snart marscherande..kommer med frostiga morgnar o kristallklar luft..med sprakande färger o lite vemod..ja lite höstsonater sådär som spelar över nejderna.. Prassel av löv som virvlar runt fötterna på engelsson då hon tassar på sina skogstigar.. Lite mysigt e det att åka o köpa nya höstskor o kläder oxå..nu e engelsson ingen klädfantast men i takt med att vikten dalat så har det blivit roligare med kläder..  Så en tripp till shoppingmekkat Kristianstad en helg framöver får det nog bli..
.
.
Idag så blir det återigen en lugn dag..en brasa i öppna spisen o en god bok kan nog vara en vettig plan..engelssons rygg e inte bättre så jag e mer eller mindre tvingad att hålla mig lugn.. Men en liten promenad ska jag försöka mig på i allafall..för helt stilla kan man inte vara med ett diskbråck..det e nåt folk inte fattat märker jag. De får lite ont o bara sätter sig ner..o blir genast värre..men kopplar inte sammanhanget.. Man SKA vila o vara försiktig..men inte sluta röra sig..
.
.
Idag ska engelsson få hjälp att plocka ner två vitrinskåp i köket.. De funkar inte som jag hade tänkt mig så nu ska jag damma av mitt gamla läkarskåp o ersätta vitrinerna med det istället..  Nån som bor nära o vill ha vitrinerna så hojta..annars så far de till röda korset...
.
.
O bara för att jag längtar till skogs så får ni några skogsbilder..
.
.
.
.
Så mina vänner..nu ska engelsson putta fart på dagen..inget kickande idag..bara ett försiktigt puffande..kram på er

På tal om..

Publicerad 2011-09-13 21:44:52 i Allmänt,

svamp..  Att jag o käre sambon hittat svamp har väl inte undgått någon som kikat för bi här..men jag kom på att jag inte visat vårt i särklass häftigaste fynd..  En jätte-trattis..  En trattkantarell ska bli cirkus 5 cm över hatten o 12 cm hög..Vårat monstrum mätte 10 cm tvärs över i tillknycklad form o var 16 cm hög

Nu kan det blåsa....

Publicerad 2011-09-13 12:57:49 i Allmänt,

skorstenen e fejad..brasan e tänd..raggsockorna sitter på o en tekopp o en bra bok har engelsson till hands..ha det fint ute i landet..blås inte bort..kram
.
.

Stormigt värre....

Publicerad 2011-09-13 09:30:02 i Allmänt,

utomhus idag..rätt skönt eftersom engelsson nog måste befinna sig i stillhet idag.. Ryggen bråkar..ja diskbråcket i ländryggen hotar att gå upp..  O när diskbråcken talar ..då lysssnar engelsson..väldigt noga..  Det e absolut smartast så..det vet jag av en nästan livslång erfarenhet..mina ryggproblem har jag ju haft sen barnaåren..o diskbråcken började ramla in i tillvaron från de sena tonåren..  Så vi e gamla kompisar..
Ja ute blåser det..inomhus e det mysigt o varmt..en brasa ska vi tända så fort sotarmurrarna varit här på sin årliga kontroll..  Lite överallt ligger det trattisar på tork..o nere i matkällaren ökar samlingen av burkar.. Vi har trattisar för ett par år framåt nu..  Däremot så verkar vartendaste en Karl Johan-svamp ha flyttat över länsgränsen eller nåt..Hur engelsson än letar o ropar så finns de  ingenstans.. Mycket märkligt..förra året fanns de ju i tusental överallt.. En o annan Tegelröd Björksopp har vi hittat o torkat..men inga kallar ..
Blekinge e vackert..sommar..vår..vinter eller höst..
En glad svärson ute i bokskogen
Hans jättefynd..en tegelröd rackare i toppskick..de brukar vara rätt mjuka o oaptitliga när de når den här storleken..men denna var perfekt..o minspelet var som vanligt på plats..en riktig pajas så fort kameran kommer fram..
Trattisar i höstsol...ja så här vacker var dagen igår..idag e det bara regn o rusk
Stinksvamp..som dock inte stank nåt nämnvärt..som tur var..
Trattisar, gulakantareller, svart trumpetsvamp, tegelröd björksopp samt taggsvamp blev det igår...
Nu ska engelsson halta vidare i tillvaron här hemma..ha en bra dag alla fina..var rädda om er...

Söndag eftermiddag..

Publicerad 2011-09-11 12:31:15 i Allmänt,

o gråväder ute..  engelsson har nu ätit sin nya hjärtmedicin ett par dagar..och mår utmärkt..tröttheten har planat ut och jag mår riktigt bra av medicinen..  Den har till uppgift att stabilisera engelssons hjärta som ju betett sig lite som den vill på sistone..  O det verkar som sagt som att det funkar.. Så nu känns det som om jag kan lägga den oron bakom mig...
.
.
Förövrigt så har vi det hyfsat bra här hemma..en hemsk förkylning dröjer kvar hos delar av familjen med en envis rethosta som följd.. Så snart e det dax för ett läkarbesök om det inte släpper..
.
.
Igår tog jag o käre sambon e liten skogsrunda..vi var ute en dryg timme o hittade ett par liter fina gula kantareller..
Egentligen så glömmer man vilken vacker svamp kantarellen e.. Här får jag lite Elsa Beskow-känsla..
Rönnbären hade ramlat ner o lagt sig till rätta i mossan..
Jag har inte den blekaste aning om vad detta var för svamp..ovanifrån var den väldigt oansenlig..men ack så vacker om man kikade in under hatten..
Undrar just..om de skvallrar eller grälar..eller boxas eller vad..nyfiken blir man..
Vi hamnade på ett gammalt välkänt ställe utanför byn..o där brukar det myllra av Karl-Johan o annan sopp..men nu fanns det inte en enda.. Konstigt..dåligt med sopp i år verkar det som..
.
.
Men gott om små fina skogsvägar där det e lätt för en värkbruten engelsson o tassa fram..
.
.
.
.
.
.
Så nu ska engelsson kika till maten..söndagssteken ligger i ugnen bland en massa lök vitlök palsternacka morötter o annat gott..där får den smälta sakta för o sen serveras med ugnsstekt potatis o kantarellsås..
Jag önskar er alla en bra söndag..var rädda om er o era nära o kära..

God eftermiddag på er....

Publicerad 2011-09-07 18:28:10 i Allmänt,

engelsson har haft en attans tur med vädret idag..   Efter den blåsigaste o regnigaste natten i mannaminne så kravlade sig en mycket misstänksam engelsson upp ur sängen o kikade ut. O grått o trist o regntungt såg det ut..o blåste gjorde det fortfaranade.. Så vi skrinlade alla planer på att ta os till skogs idag.. O ställde in oss på en innedag..  Men sen så klarnade det upp o vi tänkte att en liten liten runda kan vi väl snika till oss.. Sagt o gjort vi rafsade ihop kameror o svampkorgar o for iväg..

Vi åkte på slingerikrokvägar genom hösten o solen kikade till oss utmed vägen så vi vågade oss på att stanna till o ge oss ut i skogen..

O visst var det blött i markerna o visst hotade väl regnet stundvis..men vi vågade oss på en promenad.. O överallt växte det svamp..i alla former o färger..smala, tjocka, rangliga,  stadiga, färgsprakande eller intetsägande..o vissa helt enkelt bara underliga..
Vi plockade en korg kantareller o några soppar o lite citrongul slemskivling..
O engelsson fotade som vanligt en massa..
Efter en timme ungefär så klarnade vädret upp o solen sken o blåsten mojnade av..o då blev det riktigt skönt..
I sluttningen på väg ner till bilen upptäckte vi plötsligt enorma kolonier med trattkantarell..
O vi behövde inte ta många steg för att få ihop en åtta liter trattisar...
Så mycket nöjda med vår skogstur så åkte vi hem..
O nu har engelsson landat i soffhörnet..o där tänker hon stanna kvällen ut..o inte göra ett endaste dugg mer..

Gomorron..

Publicerad 2011-09-06 09:08:32 i Allmänt,

en fantastisk morgon har vi här i Blekinge.. Gårdagen regnade bort för engelsson..jag hade fullt bestyr med svampen..Mycket e redan torrt o ska in i glasburkar o ner i matkällaren.. Sen har engelsson nåt att stoppa in i grytor o soppor hele långa vintern.. Man känner sig rätt rik när man ser raderna av burkar där nere..
.
.
O sen har jag fortsatt med min släktforskning.. O det e ett äventyr..för av två personer blir det fyra blir det åtta blir det sexton..ja fruktansvärt intressant e detta o nu e engelsson nere på 1400-talet o snokar efter sina anor..  O där finns det idel spännande individer..  Nu har jag defenitivt fått blodad tand... O alla dessa städer o byar o sjöar o älvar som jag passerat o vistats kring..får nu en ny innebörd..  Här har jag avlägsna rottrådar..härifrån kommer mina förfäder..här levde o verkade de ända sen 1400-talet..hur mäktigt känns inte det..
.
.
.
Idag hoppas jag att jag e så bra från min förkylning att jag får lite mer gjort här hemma oxå..det behövs nog..  Har ju en unge till nere för räkning med flunssan nu..hon sitter o snörvlar o hostar o sörplar kycklingsoppa..det e mitt botemedel mot allt vad förkylningar heter.. Så fort de börjar bli sjuka så ber de om den soppan..o engelsson kokar den mer än gärna åt dem.. Då vet jag att de får i sig näring o inte tynar bort från mig..
.
.
O sen vill jag nog ut en liten runda till skogs..fast jag får förhärda mig o inte dra hem mer svamp nu..det får torka färdigt det jag har först..  Men titta kan man ju göra..o fotografera..ler
Nä skämt åtsido..jag behöver bara komma ifrån en stund o sitta på en stubbe o andas skogsluft..o känna stillheten från skogen.. Det finns inget mer rogivande än o sjunka ner en stund med en kaffekopp o en macka o bara vara..andas o känna hur kroppen o sinnet stillnar..
.
.Nehe..lite kaffe kanske.. O ett ordspråk..kram på er
.

engelsson säger....

Publicerad 2011-09-04 11:45:01 i Allmänt,

o har haft en något förvirrande morgon..vaknat o somnat om o vaknat igen o virrat till tillvaron fullständigt för både kropp o själ..  Det absolut värsta engelsson kan göra  sig själv nämligen e o somna om på morgonen..för då kommer hela metabolismen totalt ur led..  Nää upp ska jag när jag vaknar o kicka igång dagen o få i mig mediciner o frukost..  Nu har mitt ätande förskjutists rejält eftersom jag vaknade först vid tiosnåret..    Nå mitt älskade kaffe har jag slurpat i mig o macka likaså..så nu får dagen rulla på från här..
.
Sitter o klurar på vad jag ska fylla denna dagen med..en bit oxkött står o tinar o ska förvandlas till en köttgryta senare..en massa svamp o paprika o lök o morötter ska puttra med..o tomater o kryddor o det kommer att vara en pina o vistas i huset för inget gör en så hungrig som doften av en mustig gryta..  Till den ska jag göra hemmagjord pasta..en variant som görs i Ungern o Österrike..ungrarna kallar det nockedli o österikarna spätzle..  Vansinnigt gott till grytor o även som en ensamrätt med riven ost på o gratinerad i ugnen..
http://www.tasteline.com/Recept/spatzle
.
Jag skulle gärna ta en skogsrunda oxå men har en rannsakan med mig själv om det..jag borde ransonera krafterna bättre just nu..så jag får nog hejda mig eller hiiia mig som vi säger i Blekinge..
Det kan räcka med o gå en runda i trädgården o greja lite med rabatterna.. Jag har ju hemskehäcken mot vägen som retar gallfeber på mig..det bor en koloni med Mjölkört i den så motstår engelssons alla försök till utrotning..jag rycker o sliter o rensar o tar folk till hjälp..men de sticker upp nya skott hela tiden..sega som kristidens glycerinkakor e de..
.
.
O kanske borde jag städa lite oxå..inte för att det egentligen behövs..men rastlösheten kanske dämpas lite då o jag kan hålla mig på hemmaplan o inte galoppera till skogs..
Ett litet ordspråk idag igen..   Tycker om att använda mina bilder på detta sättet.. Denna korgen med sten o snäckor har engelsson haft ett tag..o lille barnbarnet älskar o sitta o plocka med dem när han e uppe hos mig..där finns lena stenar o drivvedsbitar fyndade vid östersjön o stenar från Lappland från våra resor där..nu har vi fyllt på den ytterligare med sten från fjällen o strandfynd från Enare Träsk..den jättestora sjön i norra Finland som vi besökte i somras..
Här vid denna sjön bodde  min farfars bror  Alfred..här hade han en liten liten stuga o en desto större fiskebåt som han tuffade ut på sjön med.. Här levde han i många år o blev över nittio år gammal..
En annan släkting till mig har en fantastisk affär i Ivalo ett samhälle långt uppe i norra Lappland..o den var det otroligt intresssant att besöka..  De har drivit affären sen 50-talet o i butiken finns kläder o skor från alla decennier sen dess..  Ett paradis för alla Retrovänner med andra ord..
Här e syrran på väg mot affären.
Skyltningen..bara retrokläder
En något suddig syrra har hittat sig en mössa..men kolla in de blommiga jeansen i vagnen..
Hur mycket som helst..man skulle behöva ett par dagar här inne..
En lite suddig bild..men ljuset var inte det bästa o jag ville inte använda blixt..
Det e en fantastisk affär..med en så autentisk känsla att man åker rutschkana tillbaka till barndomen..där hittade engelsson likadana strumpebyxor o knästrumpor o jeans som hon haft som barn..ribbade t-shirtar med snörning i halslinningen o gympadojor o klackeskor o ja t om en sån vinterjacka med pälskrage som jag hade som sjuåring..
O att få prata bort en stund med släktingar var inte fel det heller.....
Nehe..om man skulle starta dagen då--äntligen..kram o ha en fin fin söndag..

God eftermiddag snart kväller ...

Publicerad 2011-09-03 17:18:07 i Allmänt,

kraxar engelsson hest från soffhörnet...  Här e det förkylt men inte speciellt eländigt för det..   Tvärtom mår jag faktiskt oförskämt bra.. min hesa hals o droppande näsa till trots..   Det var nog attans nyttigt att vara obstinat o göra som man känner..sånt borde engelsson ägna sig mer åt..
.
.
Så engelsson har alltså vilat o bara varit engelsson ända sen igår eftermiddag..o det var alltsåprecis vad jag behövde..
Vi har t om hunnit en snabbrunda till skogs..ja bara en liten bit bort o ingen lång runda..men ändå gav det ett par liter trattkantareller..  Såå mina vänner..på med stövlar o greppa korgar o ge er ut för bövelen..det finns massor av svamp..  O mycket mycket småttingar som står på tillväxt..så om ett par dagar e det dax o trava ut igen..
.
.
O bara för att jag e sååå glad över att ÄNTLIGEN hitta trattisar så ska jag plåga er med fler svampbilder..
Så idag har vi ätit varma mackor med trattkantarellstuvning till lunch..o snart ska vi steka kotletter göra mos o puttra ihop en svampsås till det..  Så det e då rakt inte synd om engelsson inte..flinar brett
.
.
Sen så har jag ägnat mig åt lite släktforskning..o det blev intressantare än jag räknat med..  För det visade sig att en av mina förfäder kom från samma by i Norrbotten där sambon släkt har sin gård..  Ja precis där engelsson varit på besök ett antal gånger de sista åren..inte undra på att jag kände mig så hemma där..  O tanken svindlar ju lite..av alla tusentals byar i hela norra Sverige så fann jag mig en karl från just den byn.. Inte konstigt vi trivs så bra ihop..
Detta blev så otroligt intressant att det snart kan vara värt o betala avgiften till släktforskningscentrat för o komma vidare..visserligen e engelsson rätt bra på o snoka på egen hand,..men vissa register kommer jag inte åt..
.
.
Nähä--kotletterr var det visst..dax o sätta fart..ha en underbart fin lördagkväll alla fina..kram på er..

Gokväll..

Publicerad 2011-09-02 21:02:28 i Allmänt,

engelsson har förankrat sig i soffhörnet..o där hade jag helst stannat hela helgen.. Jag känner mig oförklarligt stressad av hela tillvaron just nu..  Jag har sagt ifrån till höger o vänster att jag vill ha en stillsam helg..jag mår inte bra..trött o ont i kroppen o en envis förkylning som jäklas..  Men det e som om ingen riktigt lyssnar..det kommer förslag o antydningar från alla håll om hur engelsson borde tillbringa denna helgen..  O jag vill bara slå  vilt omkring mig o boa in mig i mitt soffhörn..
.
.
Det gick inte så bra hos läkaren idag..jo sockervärdena var jättebra..så dem har engelsson fått ordning på Men mitt blodtryck var alldeles för högt o nu e ytterligare en medicin tillagd i listan.. Sen var återigen mitt ekg oroande...hur kunde min läkare inte riktigt redogöra för men engelssons hjärta mår inte bra..  Nu e jag väl inte så väldigt överraskad över det..detta med hjärtsjukdomar e nåt som finns i min familj o drabbar då engelsson i rakt nedstigande led ett antal generationer tebax..Men det känns ändå tufft.. Så jag vill o behöver få vara hemma o smälta detta..i lugn o ro..
.
.
Vi var in till storstaden o lämnade in papper till Fk..det finns visserligen en filial i byn oxå..men den e inte öppen alltför ofta.  O detta var papper som engelsson mår bäst av att få lämna ifrån sig så fort som möjligt..så e det gjort o ökar inte min stress.. På hemvägen stannade vi till o kikade efter svamp.. Blev inga ätbara fynd..men som fotoobjekt dög de
.
.
.
.
.
.
.
.
Nu ska jag kika runt hos er..

Gomorron i gråvädret...

Publicerad 2011-09-02 09:07:40 i Allmänt,

eller vad ni nu har för väder..  Här e det genomgrått i allafall..ett tjockt molntäcke hindrar effektivt solens alla försök o lysa upp engelssons tillvaro..
Annars mår jag faktiskt bättre i kropp o själ..  Jag hade ett möte med min läkare o min handläggare för FK i går..  O det var ett bra möte...ett mycket bra möte..där fanns bara insikt o förståelse för engelssons situation..o det var en otrolig befrielse..
.
.
.
Nu ska jag strax iväg o träffa min läkare igen..jag var ju på årskontroll ang min diabetes för någon dag sedan o nu ska jag dit o få resultaten av blodprover o ekg.. Så jag hoppas ju att allt e bra..men diabetes e en lurig sjukdom..som kan ha snabba förlopp..så det känns skönt att de håller koll på engelsson..
Sen stundar helgen..o den ska gå lugnt o stillsamt till..engelsson ska parkera här hemma o bara gå o trivas..greja här i lägenheten o ute i trädgården..
Fast en liten liten skogsrunda ska jag nog försöka få till..med matsäck o kamera..
.
.
Förresten..igår kikade vi in på en lokal loppis..o gick därifrån med en Viola Gråstenfilt i blått..det ni..hehe
.
.
Nehe..nu får jag masa mig iväg..jag önskar er en bra dag o jag kikar in till er i eftermiddag..kram

engelsson har en ond dag...

Publicerad 2011-09-01 08:42:27 i Allmänt,

hemskevärken från helvetet e på hemmabesök.. O så här e det..har man en värkproblematik så ska man inte för ett ögonblick tro att man e något.. Får då blir man genast nerbankad ända ner till fotknölarna i verkligheten igen..  engelsson bli vid dina sinnens fulla bruk..tro inte att du kan ränna i skogen som en vanlig människa..förmanar värken..  Men nu e det så med engelsson att hon e en obstinat jävel..hon VILL göra saker..speciellt saker man mår bra av..o skogsturerna ger mig så mycket..samvaron med sambon fotograferandet o svampplockningen..den friska luften o ron i själ o hjärta..så jag VILL jag vill jag vill
Men idag hjälper det inte vad engelsson villl..värken vill annat..o det e bara o foga sig..
Så denna dagen kommer att bli lugn o stillsam..fast inombords vill engelsson inte alls vara stillsam..när jag tänker på alla dessa trattisar som väntar på o plockas så blir jag helt sjuk i själen av längtan ut...
Men men..jag får väl gå o pyssla om de jag redan plockat..de behöver en ömsint hand som vänder dem då o då så de torkar bättre.. O när jag tänker på en rad med glasburkar fyllda av torkade trattisar så känner jag leendet skutta till i mungipan...
Nu vill engelssons lekamen inte sitta här mer..ha det bäst..vi hörs snart igen..kram