Vilken mysig valborg vi haft..

Publicerad 2012-04-30 22:21:17 i Allmänt,

Även om vi helt struntade i valborgselden.. Vi valde att vara hemma istället.. Men den var väldigt vacker..det har jag sett otaliga bevis på. Folk har nämligen lagt upp bilder i parti o minut på facebook på nämnda eld..så den har jag sett ur alla tänkbara vinklar..  Naturligtvis är det inte samma sak som att se den på riktigt..men det duger gott åt mig..
.
Jag o käre maken har haft det bra i våra soffhörn.. Tidigare åt vi kvällsmat tillsammans allihop..ja inte Isabelle då som drog på egna äventyr..de skulle ha grillkväll. Men vi andra åt en gratäng som var riktigt god..vi hade pasta och köttfärssås kvar i kylen.. Så jag fyllde en ugnsform med pasta o sås o den andra med broccoli morötter o sparris o sås..sen ost ovanpå bägge formarna  o in i ugnen. Mumsigt..
.
I förmiddags så var vi i Karlshamn en runda,,handlade blomjord o annat viktigt..träffade en god vän o fikade sen vid Näsviken.. Jag prövade mitt teleobjektiv för första gången..o zoomade in på svanarna...måste säga att jag är mer än nöjd med objektivet..
.
.
Lite ovan är jag med att jobba med det..så jag missade en bit av svanen..hihi..
.
Sen har jag lekt lite i ett bildprogram med diverse bilder..riktigt roligt måste jag säga..
.
.
.
.
.
.
Makens bild..omgjort.
.
Åter makens bild.
.
.
Dett är otroligt kul..jag bara älskar en del av de här effekterna..
.
Nog om detta..jag hoppas ni haft en bra valborg..kram o gonatt

Valborgsmässoafton var det visst idag

Publicerad 2012-04-30 10:43:53 i Allmänt,

kom jag på sent igårkväll..  Ingen skola att tänka på..ätteläggen sover av ren princip..är man ledig så är man.  Ja då är ju även jag och käre maken lediga..och även vi har sovit längre än vanligt..  Men solen sken så vackert ute och petade oss vakna..  Det är underbart väder ute..det verkar bli en vacker dag.. Nu börjar det grönska.
.

Jag ser björkarna här från mitt fönster..och de börjar bli gröna på allvar nu.. Man kan ju undra om fröna vi satte i förra veckan kanske har satt fart nu av värmen.  Jag ska nog greppa mig en kopp kaffe och tassa mig ut i trädgården om en liten stund.   Jag önskar jag varit i bättre skick idag för då hade jag fortsatt jobba i trädgården..men tyvärr så har de senaste dagarnas utflykter satt sig ondsint i alla leder och muskelfästen.. Jag har vidrigt ont idag och måste hejda takten nån dag nu..  Så är det tyvärr..det ena utesluter det andra..har man haft ett par roliga utflykter så måste den notan betalas först innan man kan ge sig på nästa rolighet..ja allt har sitt pris . Jag har faktiskt kommit så långt nu i min smärtförståelse att jag inte ens blir ledsen längre. Låter kanske konstigt..men har man haft smärtor i stort sett hela sitt liv så blir det något naturligt..  Det jag haft svårast är ju den tydliga försämring som pågått under några år nu.. Den har jag gråtit och rasat över i min frustration ett par ggr. Och det har jag gjort av ren och skär rädsla, jag vill naturligtvis inte bli sämre. Jag vill inte behöva bli sittande..utan jag vill kunna gå ut och röra på mig..ut i naturen famför allt..
.
Ute i naturen var vi igår..jag och maken..vi åkte till vår lilla dal..och där satt jag på ett fallet träd, behändigt klätt med mossa o bara njöt av livet.. Solen sken o fåglarna kvittrade och for runt i träden och buskagen runt mig.. Där satt jag med fötterna nedsjunkna i en matta av vitsippor..med vitsippsdoft i näsan. Kameran i näven men tog inte så många kort..för det var så skönt att bara sitta där ..just då..
.
.
Maken däremot tog desto mer foton..jag tycker det är så roligt att han börjar våga mer då det gäller fotograferandet.. Han prövar sina vingar nu testar nya saker..heja på honom.
Makens bild på vattenliljorna
.
.
Från dalen for vi vidare,,tog en väg som går rakt över Ryssberget..en lång ås som sträcker sig från Blekinge och långt in i skåne.. Där är det obeskrivligt vackert när träden börjar grönska..den är nämligen täckt med lövskog..bok mest.. Nu hade bara nån enstaka björk slagit ut igår så den skönhetsupplevelsen blev vi utan..men om ett par dagar åker vi tillbaka .  Sen åkte vi till Östafors gamla kraftverk som ligger så fint vid Holjeån..  Där har vi ofta vandrat längs åkanten och fotograferat.. Så även igår men vi hade tagit med en picknickkorg.. Så på en liten ö ute i forsen satt vi med vårt kaffe och våra mackor av LCHF-bröd..
.
.
Makens bild
.
...
Vi har det bra förspännt där vi bor..en massa fina utflyktsmål inom räckhåll..oftast bara några minuter med bilen.
.
.
En bit från picknickbordet växte en grupp lila vitsippor..jag har funderat på varför en del av dem skiftar färg..enligt Wikipedia ska alla vitsippr anta den tonen på utsidan innan kronbladen faller av..men det kan jag inte hålla med om..nog är de flesta vitsippor vita när de vissnar.
.
.
.
Ja det var allt för idag..nu e kaffet slut inlägget klart o jag har hunnit passa barnbarn emellan här..nu ska jag ut i solen..ha en bra valborgsmässoafton..kram
.

Ett besök i en sagodal

Publicerad 2012-04-29 09:56:14 i Allmänt,

Ja maken och jag hittade ju ett litet paradis i fredags..en liten floddal där våren hade kommit lite längre än annars. Vi stannade bilen o gick nerför en liten sluttning..överallt täcktes marken av en vitskimrande matta av vitsippor.. Här o där fanns det stråk av gult där svalörten blommade..  Precis vid strandkanten hade kabbelekorna börjat blomma..Det fanns små vattensamlingar här o där o där växte vattenliljorna i stora mängder..bladen stack upp sina vårgröna små spjut ur vattnet..men de hade ännu inte börjat blomma. Precis här i dalen slingrade sig floden fram i ett charmigt meanderlopp.. Blommattorna växte ända fram till strandkanten och alarna sträckte sig ut över vattnet..  Det var ljuvligt vackert..och så rofyllt..det ända som hördes var fåglarnas jubellåt tilll våren--överallt såg man dem flaxa runt i sina bestyr..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ja en ny favoritplats har vi hittat oss..idag är tanken att en fikakorg ska packas och vi ska fara på utflykt..både åter till vår vackra lilla dal, men även till Östafors kraftverk..där finns en liten ö mitt ute i vattnet..där kan man sitta vid ett litet bord o fika..nästan som om man satt ute i forsen..vidunderligt fint...

Kvällen är här..

Publicerad 2012-04-27 22:15:41 i Allmänt,

med vila och en underbar stiihet som sakta sprider sig över huset..jag har aldrig bott i ett hus med sån harmonisk stämning som här.. Vi är tre generationer som huserar här..med spädbarn o förskolekille o två tjejer som snart båda lämnat tonåren..och alla samsas vidunderligt bra..
.
Idag har vi ju varit i Ronneby..vi hamstrade en försvarlig hög med LCHF-bröd..passade även på att köpa en massa gott pålägg från den manuella charkdisken på Ica-Maxi..  Rostbiff och annat gott..rostbiffen var till kära svärsonen..det råkar nämligen vara hans favoritpålägg..  Av det andra plockade vi till oss lite smått och gott och med några skivor av det inköpta brödet och varsin mineralvattenflaska så blev det en jättefin picknick i brunnsparken.  Det var fint väder när vi satt där..lite småkallt i skuggan men inte så vi frös..  Precis bredvid bordet växte ett japanskt körsbärsträd..jag tror det var ett sådant..rätta mig om jag har fel..vackert  som en dröm var det i allafall.
.
.
.
.
Stadsvandringen i de gamla kvarteren fick vi tyvärr hoppa..både maken och jag hade alldeles för ont för att orka steppa runt bland kullerstenarna..  Däremot så hamnade vi mitt i en sagovärld längs vägen..en floddal full av vitsippr svalört kabbelekor o vattenliljor som visserligen inte blommade än..men stack upp sina gröna spjut ur vattnet..de bilderna sparar jag dock till i morgon..jag är alldeles för trött ikväll..jag behöver vila och i morgon får vi ju gäster..då vill jag vara pigg..  Ha det fint..kram
.

Det ser lovande ut

Publicerad 2012-04-27 08:38:23 i Allmänt,

på väderfronten, måste jag säga. Ingen sol ännu men det ser ut som om den skulle orka sig igenom det massiva gråväderstäcket som legat över oss i flera dagar.  Och det känns riktigt bra för idag ska maken och jag på äventyr till Ronneby.   Vi ska gå på loppis..ta en tur till brunnsparken samt gå en liten stadsvandring bland  de gamla träkåkarna..naturligtvis med kameran i högsta hugg.  Sen ska vi inhandla en massa LCHF-bröd.. Det finns nämligen bara att få tag på i Ronneby.
.
Vi fortsätter i vårt LCHF-spår..med lite segt resultat..vikten går inte ner med nån större fart..men välbefinnandet är på topp.. Så vi tycker ändå att det lönar sig.. Så här bra har varken han eller jag mått på länge..hade vi inte haft vår respektive värk så hade allt varit underbart..  Det bästa av allt är att sötsuget är helt borta..jag har inte ens ont av att se andra proppa i sig godis eller bakelser. Det är som om kroppen helt enkelt släppt alla sådana begär.  Jag äter inte ens frukt längre..däremot färska bär..jordgubbar och hallon kan vi ha som godis..ja och nötter såklart.  Häromdagen gjorde jag en egen musli..på en massa nötter och frön som jag rostade i ugnen..den äter jag till frukost ihop med naturell youghurt.. Vi har helt kommit in i LCHF-tänket vad det gäller livsmedel..kikar automatiskt på kolhydratinnehållet innan något hamnar i varukorgen.  Ungdomarna våra hänger faktiskt på detta av helt egna beslut.. Michelle äter både pasta och potatis men inga stora mängder och Isabelle väldigt lite.. Jag försöker se till att de har av livets goda här hemma men det förblir oftast orört.. På helgerna ordnar vi ofta en ostbricka..med mycket grönsaker istället för kex..det finns några kex med ok kolhydratinnehåll som vi kan ha till..men en bit paprika med vitlöksost är en smaksensation jag gärna rekommenderar... Sen har vi ju tappat i vikt..jag har tappat över sju kg o maken lika mycket..så att visst har det gått neråt..men jag vet ju att vissa tappar i rasande fart med hjälp av den här kosten..men det är kanske så att de har möjlighet att motionera och röra på sig på ett annat sätt än vad vår värk tillåter oss att göra..
.
Nehe..nu är det dax för kaffe och sen duschen..så vi kommer iväg nångång.. Ha nu en bra dag alla..och var rädda om er..det är jag..  Jag lägger ut några bilder på ett regnigt Ronneby från vårt senaste besök..vi var då och besökte Heliga kors kyrka som ligger i Ronneby..
.
.
.
.
.
.
.
Kyrkans äldsta delar är från 1100-talet..den färdigställdes på 1400-talet..det lär finnas yxhugg i en ekport som är från Ronneby blodbad år1564.. Kyrkan ligger i det äldsta bevarade området i staden

Godmorgon i gråvädret.

Publicerad 2012-04-26 10:06:44 i Allmänt,

Ja åtminstone i vår krok av Blekinge så är det riktigt grått och trist idag..inte en solglimt så här långt.  Men vi får väl se dagen an..vem vet det kanske vänder..  Idag tänkte jag ta o göra undan städningen inför helgen..så är det gjort..
.
Jag har suttit och lyssnat på musik här på morgonen..finsk musik.. En av mina favoritartister Kari Tapio gick bort här för ett tag sedan..så det är med vemod man hör hans röst  När jag lyssnar på finsk musik så blir jag alltid väldigt finskt sentimental...vi är ett väldigt sentimentalt folk vi finnar..  Min far var en man fylld med mycket vemod..han hade ofta en väldigt fjärran blick o kunde sitta tyst och fundera långa stunder.  När man då frågade vad han tänkte på så log han o rufsade till en i håret med sin varma hand.  Livet sa han alltid..bara på livet..livet tar och livet ger.. Min far var krigsveteran..en av de som faktiskt kom hem igen..på gott och ont. Vad han tvingades genomlida under kriget formade honom för livet..ibland tänker jag på hurdan han varit som människa om han aldrig behövt ge sig iväg ut i strid..  Jag tror att han kanske inte hade varit så insiktsfull och empatisk..kanske..ja jag vet inte..
.
Det var hemska saker han fick uppleva..och till skillnad mot många andra så berättade han för mig om det..  En sak som jag förstått först som vuxen är att han faktiskt bara berättade för mig..mina syskon som är mycket äldre än jag fick aldrig höra dessa berättelser..  Jag har funderat på varför..jag tror att det var för nära inpå, för färskt när de andra var små..han förmådde inte berätta då..  När jag föddes var han en bra bit över fyrtio..allt hade landat då..och tålde att föras fram i ljuset.  Det får mig att inse att jag och mina syskon inte hade samma far..jag kan ibland undra hur det hade varit att växa upp i den stora syskonskaran med relativt unga föräldrar..istället för som jag växa upp ensam med föräldrar som båda var till åren redan då jag föddes.
.
Nå jag hade det ändå bra..jag hade den bästa av fäder..och jag är tacksam för hans berättelser.. Jag har en bild av min far som nog ingen annan har..det är min bild..formad under många många skogspromenader..under vintereftermiddagar vid köksbordet då han hade jobbat förmiddag och väntade hemma med maten färdig åt mig när jag kom från skolan..under söndagsutflykterna då vi åkte genom Blekinges bokskogar i hans stora Opel Kapitän.. Alla timmar i snickarboa där han tålmodigt lärde mig att snida eller göra näverarbeten.. Alla timmar i trädgårdslandet då vi lukade och pratade ..fisketurerna då jag fick lära mig att då man fiskar pratar man inte..det var inte lätt alla gånger.
.
Ja isä-pappa..den bästa av dem alla..vila i frid..jag älskar dig
.
Min far som ung soldat på stora bilden..min morfar Victor Ruuska på den andra

Jaha ja...

Publicerad 2012-04-24 23:06:45 i Allmänt,

så länge gick det.. Vad? Jo att låta bli o blogga.. Jag har funderat fram och tillbaka o åt alla möjliga håll.. O jag vet inte hur jag vill ha det..  Jag älskar min blogg..jag älskar bloggandet..jag älskar er läsare. Så vad ska jag göra..låta de negativa känslorna pga oönskade besökare ta överhanden...eller bortse från det. Jag vet helt ärligt inte.  Jag känner att detta är MIN plats..här har jag bott i flera år nu.. Här finns mina bilder mina tankar och ord..min glädje frustration och oro.. Mina fantastiska stunder blandade med de mer smärtsamma.. På dessa sidor har jag skrivit av mig så mycket genom åren. Här har jag mött människor, fantastiska människor..människor som jag idag inte vill vara utan. Människor vars liv jag följt..händelser i deras liv som jag kommenterat. Tankar de haft som gett mig nya tankar och infallsvinklar.
.
.
Jag ska fundera vidare..jag har fått kommentarer här på bloggen som värmer och även så på facebook.. Jag gläder mig åt att ni uppskattar min blogg och mina foton. Det har ju varit tanken med bloggen..att dela med mig av mitt liv..mina tankar och förmedla känslor och intryck via  mina bilder..
.
.
Nå nog om detta..livet här hemma har snurrat på medan jag har funderat..
.
.
Idag har jag haft en stillsam dag..en oerhört stillsam dag tillomed.. Nu är det så att jag tål inte vissa mediciner så bra..tyvärr måste jag ibland ta dessa pga att min sjukdom går i skov.. Ibland är inflammationerna i lederna så kraftiga att jag helt enkelt måste behandla dem med medicin.. Idag var en sådan dag  att jag tvingades ta till tabletter..jag har under ett par dagar kännt en försämring i min högra axel o idag var den nästan omöjlig att röra..därav tabletterna. Ja och reaktionen lät inte vänta på sig..jag blir helt utslagen av den här medicinen..hela kroppen känns som om den var fylld med mjölksyra och jag orkar absolut ingenting.  Egentligen borde jag äta denna medicin dagligen..ja åtminstone om min läkare finge bestämma..nå det får hon inte alltid..ibland bestämmer jag..jag har hellre ont än känner mig som en zombie..så därför åker den tablettburken endast fram i rena akutfall..
.
.
Ute framskrider våren sakteliga..nu till helgen skulle vi tydligen få det riktigt varmt och gott..  Det låter riktigt lovande för då får vi kärt besök..en gammal vän till mig och barnen kommer med fru och barn.  Detta ser jag verkligen fram emot o har så sakteliga börjat planera dagen..Om vädrets makter tillåter så ska vi grilla. Vi har inhandlat en massa fläskytterfile så den ska vi bjuda på samt lite korv till dem som föredrar det..  Sen tänkte jag göra den där citronpotatissalladen som vi alltid har till grillat..kanske lite coleslaw samt en stor grönsallad naturligtvis.
.
Vitsipporna har kommit på allvar nu..o jag har travat runt med barnvagn innehållandet ett styck ljuvligt barnbarn o med kameran i högsta hugg..lite bilder på det kommer nedan.
.
.
.
.
.
.
.
Så mina goa bloggvänner..ha det bra..o du Janne..nu har du lyckats reta upp engelsson så hon bloggar igen..kram på dig

Det här med o blogga

Publicerad 2012-04-17 14:41:59 i Allmänt,

ja det e nog engelsson hjärtligt trött på för tillfället..  Jag orkar inte ens logga in dagligen längre.. Det e som om det inte ger mig något längre.. Mina allra käraste bloggvänner har jag på facebook..o kan där ha kontakt samt kolla upp deras göranden o låtanden..  Så jag behöver inte ens gå bloggpromenadwr för o vara uppdaterad om vad som sker i deras liv.. Lite känns det som om många bloggar går på sparlåga just nu..  När jag loggar in o kollar besöksfrekvensen så ser jag ju att jag har över tjugo besök dagliigen..ibland mer..så uppenbarligen har jag läsare..eller vad jag har.. Jag får lika kommentaer som jag lämnar känns det som..folk kikar in men säger inget..o det gör väl oxå att motivationen att skriva sjunker.. Nu vet jag ju att det e ett givande och tagande..jag orkar inte kommentera hos folk jag heller..
.
.Nå saknar jag det då? det intensiva bloggandet..både ja och nej.. Jag kan sakna vissa av er som jag inte har på facebook.. Vissa gamla bloggvänner saknar jag..som lagt ner sina bloggar för länge sedan..
.
.
Så nu siter jag här o funderar..ska jag sluta blogga..ska jag radera min blogg..ska jag starta upp på nytt i en anna form kanske..ev en ren fotoblogg.. Jag tror nog inte jag vill radera den..även om jag hållt fingret över den knappen många gånger när jag mått som sämst av anonyma kommentarer o annat..  Men jag tror ändå jag vill ha den kvar..den e som en dagbok..över både gott o ont..ibland går jag tillbaka i tiden o kikar på bilderna o läser mina tankar o era kommentarer..o minns..
.
Så bloggen som sådan ska nog få vara kvar..men engelsson kommer troligtvis inte o vara kvar här mer..  Utan jag bloggar nog vidare nån annanstans..på ett annat vis..om jag nu bloggar alls.. Men troligtvis blir det en fotoblogg..för jag känner hur det intresset bara ökar hos mig.. Jag har en massa ideer om vinklar o ljus o annat som jag vill börja experimenera med så sakteliga..
.
Så jag säger farväl o tack för den här tiden..  Vi kanske ses igen..nån annastans i bloggvärlden..o vissa av er..ja er lämnar jag så hjärtinnerligt gärna kvar här..

Kvällen har installerat sig..

Publicerad 2012-04-15 21:36:41 i Allmänt,

nu råder det frid o ro här hemma.. En underbar dag har vi haft..strålande sol o sådär vårvarmt som får alla engelssons leder att shaka loss..  Nu kan det gärna få fortsätta på detta vis framöver. Mera sol o värme o så får det börja grönska på allvar..  Nu har ju allt liksom hejdats av det griniga vädret vi haft under ett par veckors tid.. Den första omgången vitsippor togs av kylan men nu kommer nästa våg..det e helt vitt ute i markerna..vackert.. O idag tyckte sig engelsson se den första skälvande skiftningen av lila i björkarna..den som förebådar lövsprickningen.  O det säger jag bara..nåt vackrare än Blekinges bok o björkskogar i vårskrud finns bara inte..

.
.
Mitt o makens LCHF-ätande framskrider alldeles smärtfritt..det går som på räls..maken har tappat ett antal kilon..engelsson likaså..  O det som e den stora stora vinsten e måendet..fy bubblan så bra vi mår av detta.. LCHF kanske inte passar alla..men oss passar det ypperligt..o den maten e så lätt att kombinera med kolhydrater för de i familjen som äter sånt..så det e inte alls besvärligt på något sätt.
.
I veckan var vi i Karlshamn..o då var vi nere vid Näsviken o fotade lite fåglar..
.
.
.
.
.
.
Ja Näsviken e en ypperlig plats om man vill fota fåglar..det kryllar av dem nämligen..
.
Här hemma har vi plockat bort påsken för i år..
.
Så här såg bordet ut innan
Och så här befolkat av allt påskpynt..som nu e kärleksfullt nerpackat tills nästa år..
Dessa fina måste jag bara få visa upp..vår samling av gamla påsktuppar o ägggömmor.
.
Med detta säger engelsson godnatt..sov gott alla fina..kram

Påsklovet framskrider..

Publicerad 2012-04-04 15:37:23 i Allmänt,

i lite lagoma takt här hemma hos oss. Bara tisdag ännu o veckan känns lång och löftesrik. Det som engelsson mest önskar sig e ju värme o sol.. ja framför allt värmen.. Nu har det varit lite si o så påmden fronten, isande kalla vindar o upp till tio minus på nätterna..inte så kul precis. Arbetet i trädgården har avstannat för engelssons del..jag fixar inte kylan..att ta en promenad e en sak men att ligga o krypa i rabatterna i denna snålblåsten..nä tack..
.
.
Bägge ätteläggen e ju hemma från respektive skolor denna veckan..mysigt att ha dem hemma..  Isa o jag har ju gått våra promenader o kämpat på med LCHF-ätandet..o käre maken o yngste dottern har oxå hakat på..Mikko mådde dock inte så bra av det utan blev yr o trött..så hon får nog återgå till att äta kolhydrater. Jag har ju provat detta tidigare men då har det kännts motigt..nu går det dock mycket lättare,,fortfarande vet jag inte hur mycket jag minskat i vikt..men kläderna sitter lösare..
.
.
Onsdag hann det bli innan detta inlägg lyckades bli klart.. engelsson e rätt värkbruten idag o allt går i väldans sakta mak.. Käre maken kokar köttsoppa..premiär för hans del..men eftersom jag inte klarar av något arbete som e knutet till axelpartiet så blev han så illa tvungen idag..o det doftar ljuvligt vill jag bara meddela..
.
.
All påskstädning ligger nere just nu..jag får ta tjejerna till hjälp i morgon..idag orkar jag varken städa eler delegera.. inte för att det e så mycket att göra..går på en timme om vi hjälps åt..
.
.
Jag önskar eder alla en förträffligt trevlig påsk..det ska vi ha..på fredag ska vi på den årliga antik o samlarmässan som vi åker till varje påsk..ska bli trevligt..
rabarberknopp

En kall morgon..

Publicerad 2012-04-01 09:19:21 i Allmänt,

mötte engelsson vid sextiden i morse när jag kravlade mig upp ur sängvärmen...  Huuaa vad kallt..termometern visade 8 minusgrader..o enligt termometern så har det varit nästan tio grader som kallast inatt..  Nu undrar ju engelsson hur det står till i alla rabatter o skogsgläntor.. Kan just tro att eländesvädret tagit kål på allt som hade vågat sig upp..
.
.
Ja uscha..hoppas det vänder mot varmare väder fort..så jag o Isabelle kan fortsätta våra promenader..vi var igång så bra..hade börjat göra det till en riktigt bra vana.. När värmen kom så ökade engelssons rörelseförmåga på ett väldigt positivt vis..o det var så skönt att känna hur det liksom lossnade i kroppen..
.
.
Ja o sen har vi dragit igång en omgång med LCHF..o det ger bra resultat..visserligen vet jag inte hur många kilon..batterierna i den digitala vågen e döda o jag tänker medvetet ge tusan i o ersätta dem..  Jag märker på mina kläder att jag minskat i vikt..o nöjer mig med det.. Jag tänker inte falla i fällan o börja tillbe vågen..det e livsfarligt.. Man blir så lätt fixerad vi de där siffrorna på displayen istället för att koncentrera sig på det viktiga..nämligen hur man mår..  Jag mår bra av att äta såhär..jag minskar uppenbarlligen i vikt..o hur många kilon det handlar om kan kvitta fullständigt..  Då slipper jag oxå falla i förtvivlan när det plötsligt visar ett hekto plus..
.
.
Nu går vi ju in i påskveckan..o igår kom maken upp med påsklådan från källaren.. O engelsson upplevde samma glädje som alla tidigare år när alla tuppar o hönor o påskkärringar vecklades upp ur papperet..  Så nu e påskpyntandet igång..o det e så roligt.....
.
.
Nähä..nu ska det bli en påtår kaffe o sen ska jag sy lite..jag önskar er en trevlig söndag på alla vis..kram