Tisdagslogistik....

Publicerad 2012-12-18 07:00:00 i Allmänt,

ja idag känns det som om jag hade behövt ett antal timmar till på denna dagen..för att få den och räcka till allt jag måste hinna med. Klockan var dock bara sex när jag steg in i duschen denna morgon..så prognosen är ju god.  Nu klockan halvnio ska jag frukostfika med goda vänner..sen ska jag hinna storhandla...sen upp till brorsan o fixa färdigt med julgardiner och adventsljustakar..sen ska jag göra julgodis med döttar och barnbarn,,
.
.
Vilken attans tur att man sovit gott inatt..så att kroppen är med på noterna..ikväll lär den ju vara ordentigt förbannad på mig ..men den diskussionen tar vi då.  Annars är jag attan så nöjd med att julastressen helt håller sig borta. Jag känner inget behov av att tokstäda eller pynta överallt..jag plockar fram mina favoritsaker i lugn takt under hela december..donar lite med blommor och mossarrangemang..bakar när ..om o vad jag har lust med.. Det är befriande att ha kommit därhän i livet att man inte behöver ha pyntat o fejat överallt för att det ska bli jul...
 
Såhär ser det ut ovanpå skänken på trappavsatsen mellan lägenheterna i huset..ett tomtelandskap för att skapa stämning och glädja barnbarnen..
Pärlanlyktor från Rejmyre,kanna av Signe Persson-Melin och tallrikar från Gullaskruf i fönstret en Apollo-lykta av Nanny Still..engelssons retrointresse har inte minskat som ni ser,,
Mina vackra rosor som maken köpte till vår bröllopsdag..
Vår älskade öppna spis..hur härligt är det inte o få tända en bra en kulen kväll..vi njuter i fulla drag av den..
Nu är klockan strac sju..kanske dax att väcka maken med lite nybryggt kaffe..  Ha en fin dag där ute överallt i landet..kram på er..

Ett inlägg i halvåret....

Publicerad 2012-12-17 11:08:20 i Allmänt,

det är värst en sån aktiv blogg jag har. Nå jag har haft annat för mig..sen är det ju så..att de allra flesta av er har jag ju på facebook..så vi har ju kontakt ändå. Bloggen har inte kännts lika angelägen för mig längre..har även funderat på att byta bloggportal..men har inte satt mig in i vad det finns för annat.
.
.
Härhemma så lunkar tillvaron på i lugn takt..  Alla mår bra...barnbarnen växer och Zac är ju största värsta skolkillen nu...han och jag var på shoppingäventyr i lördags..fräcka jeans o t-shirt o morronrock i form av ett monster åt honom o två ljuvlig klänningar åt lillasyster Zelda..som bubblar o babblar o far runt som ett jehu i hela jhuset nu.  Hon fyller ju snart ett helt år...tiden har verkligen rusat iväg.   
.
 
Mina fyra ungar är ju i stort sett vuxna nu..har bara minstingen hemma nu..mellandottern är utflugen o inflyttad med pojkvännen i egen lägenhet...sonen pluggar på högskola i Visby och äldsta dottern börjar på läkarutbildningen i  nere i Lund nu i Januari.   Stolt över dem..jajamen.bästa ungarna i världen..det är mina ungar det.
.
.
Själv mår jag bra..väldigt bra..av många orsaker och skäl.  Livet har landat..
.
.
Vädret idag är riktigt tjurigt..plusgrader och det rinner o droppar överallt..det blir kanske en grådassig jul av detta..  Tråkigt..hade varit mysigt med en vit jul... Så mycket foton har jag inte tagit..det har inte blivit av på sistone.. 
En bild från mitt kök..den tomten som står på bordet är en Lisa Larson-tomte  Jag fick en sådan av min mor för många år sedan..som tyvärr for i golvet för ca 20 år sedan och gick i bitar. Jag har saknat honom sen dess..denna fick jag i förstaadventsgåva av min dotter och svärson i år..tror ni jag blev lycklig.. Nu är jag så hysteriskt rädd om den att jag knappt vågar ha den framme.
 
 
 Mitt myshörn i vardagsrummet..denna underbara mormorsfilt köpte jag ganska nyligen. Den passar så fint över gungstolen. Som ni ser så har monstreran blivit ännu större..ändå har jag o maken beskurit den rejält..fyra stora skott tog vi bort o satte i kruka som vi nu skänkt bort.. Ser ni tomteparet i fönstret. tomtefar köpte jag den julen jag väntade mitt första barn..sen har han fått vara singel i många år..förra året hittade jag en fru åt honom.
 
Nu ska jag sätta lite fart här hemma..ha en bra dag..eller ett bra halvår om jag nu skulle dröja lika länge med nästa inlägg..bamsekram..
 
.