Zelda

Publicerad 2012-01-30 23:43:42 i Allmänt,

Du lilla efterlängtade önskade älskade lilla barn..så stilla blickar du mot livet..mörka ögon plirar mot oss..vad tänker du vad känner du..
.
I ditt blod trängs minnena av Balkans mörka berg av Donaus stilla flöde..där sorlar språken av många många folk..där susar furorna från finlands mörka lappmark flyter torneälvens minnen mäktigt fram..där grönskar bokarna i blekinges djupa skogar..ja mycket mycket trängs inom dig lilla barn..
.
.Nu ska du  snart  tassa fram på egna ben mot egna minnen egna intryck..må allt detta inom dig hjälpa dig på vägen..bära dig en stund när det behövs..
.
Må dina vägar kantas enbart av det goda..av fina minnen kärlek..allt det bästa önskar jag dig på din levnads stig..så länge jag förmår så ska jag finnas vid din sida..

God söndagskväll på er

Publicerad 2012-01-29 18:33:13 i Allmänt,

mina goa bloggvänner..  engelsson o maken o resten av familjen har låtit söndagen bara tuffa på..i sakta mak har den gjort så o nu e det kväll.. Lite tevetittande blir det väl av lite senare..spårlöst börjar ju kl 8..det e lite lagom småsnyftigt o sluta veckan med anser engelsson..    Annars så e det väl inte så mycket på teve nuförtiden..eller så har engelsson blivit kräsen..den står mest på av gammal vana..men inte tittar vi så mycket nuförtiden..
.
.
Idag så bakade maken o jag en omgång matpajer..en köttfärspaj en chilipaj o en kycklingpaj..o av bara farten blev det en plåt med piroger oxå.. Jag har ett supersäkert recept på pajdeg som jag skulle kunna dela med mig av..om intresse finns..  Degen blir otroligt lättjobbad..underbar o kavla o forma..o går inte sönder..god e den oxå..o av den så har det blivit en massa pajer på sistone..bra mat o ett utmärkt sätt att använda rster på..paj o en god sallad o en kall sås till...
.
.
Kylan håller i sig..det har blåst grinigt idag--maken o jag var o handlade lite smått o gott o det var inte roligt alls  o vistas utomhus..
.
.
Nu ska vi tydligen få efterätt så engelsson får avsluta här..ha en bra söndagskväll mina vänner..kram

Den här kylan...

Publicerad 2012-01-28 19:48:13 i Allmänt,

tar bokstavligt talat kål på engelsson..  Alla mina leder har gått i totalt baklås så jag vet knappt vad som e bak eller fram på mig längre.. Det gör infernaliskt ont att behöva bryta upp kroppen femtioelva ggr om dagen..allt stelnar o värker o moler o ilar..jag blir knäpp..  Jag har suttit i mitt soffhörn invirad i en snug-rug--alltså en filt med armar..en fleecefilt ovanpå detta..en värmekudde i det värst drabbade knävecket o jägarstrumpor på fötterna..o elden sprakande i öppna spisen... plus en mugg hett te..o nu har jag tinat upp såpass att jag kan skriva ett inlägg.. Nu vill engelsson ha vår..o det i rödaste rappet..jag struntar fullständigt i alla vinterälskare..de kan flytta till norrland...
.
.
Näää engelsson e inget vidare glad inte..jag avskyr kyla..blääääää.
.
.
Förutom smärta o kyla så e allt väldans bra..   Zelda växer o frodas..en sån ljuvlig liten tösabit vi fått in i familjen..hon e som en liten docka.. Liten o nätt o superfeminin..små smala händer o fötter ett litet hjärtformat ansikte med rosenknopps mun..o intensivt mörkblåa ögon.. Vi e alla hopplöst förälskade i detta lilla liv.. Zac e fortfarande väldigt stolt men kan nog stundvis tycka att lillsyrran tar liite väl mycket tid..men han e väldigt kärleksfull mot henne..så svartsjukan har inte blommat ut..vi får hoppas den inte gör det heller..
.
.
Idag var maken o jag iväg o köpte en soffa till Isas vind..en Klippansoffa med svart överdrag.. Så nu fattas lilla damen ett soffbord o kanske ett litet köksbord..så börjar hon ha färdigmöblerat....  Till Zac hittade vi en helt underbar gammal skolbänk på Lions loppis i Sölvesborg..  Den hade ett sk bänklock men istället för det vanliga förvaringsutrymmet under locket så hade denna skåp istället..svårt o förklara..jag får ta ett foto en dag..men jag har aldrig sett en liknande skolbänk..o Zac älskade den ögonblickligen..så nu får vi se om den ska målas i nån fräck färg eller om den lille mannen vill ha kvar den i originalskick..
.
.
Förutom shoppingrundan så har vi inte hunnit med så väldans mycket idag..två kycklingar har sakta stekts i ugnen idag..o med pommes o zsatziki o lök o tomatsallad blev de en furstlig måltid idag.. så till den milda grad gott att ingen orkade nån efterrätt..så den får vi ta imorgon istället..
.
.
Nu ska engelsson borra sig ner i soffhörnet o drömma om varma vårvindar o fröpåsar o grillkvällar o glömma den här eländiga vintern..

Babylycka, snö o lugna...

Publicerad 2012-01-23 21:05:57 i Allmänt,

stillsamma dagar har tillvaron bestått av på sistone..  Lilla Zelda fick komma hem med mamma o pappa i lördags allaredan..  Zac var salig av lycka..o vi andra oxå..engelsson drog en hemlig suck av lättnad när hon såg bilen med sina kära svänga in genom porten.. I det hemskaste av snöväder for de hem från BB.  Ja huua vad det har snöat o yrt..o snön ligger kvar..så vi kan väl säga att vintern har kommit till Blekinge..
.
Ja nu har vi bebismys i huset..en bedårande liten docka e det..liten o näpen o alldeles perfekt.. Hon sover o äter om vartannat o ligger väldigt gärna o myser i någons famn..o famnar har hon ju o välja på i huset.. Pappa Totte o Zac kommer o vara hemma från jobb o förskola i hela två veckor för o lära känna lilla sessan ordentligt... O för mummi e det ju svårt att hålla borta förstås..jag hade ju förstås helst suttit med lillan i famnen jämt
.
.
Ja huset e väldigt stillsamt just nu..tempot har avstannat till Zeldas nivå..o det tycker jag e väldigt skönt..den nivån passar även mig väldigt bra..
.
Just nu brinner det i öppna spisen--vi har haft mysfika med våfflor grädde o frukt..engelsson har en kopp kaffe inom räckhålll...livet e gott
.
.
Imorgon hoppas jag på lite lindrigare värk i axlar o armar..jag har en massa jag skulle vilja sy nämligen..jag o maken hittade en toppenbra tygaffär i veckan..o fyndade tyger till köket..
Färgerna e mer äppelgröna i verkligheten..bilden luras lite..av detta skalll det bli gardiner o sofföverdrag o kuddar o dukar till vår lilla matplats..
Men nu ska engelsson dricka sitt kaffe..o önskar er godnatt..kram

Zelda...

Publicerad 2012-01-20 08:35:13 i Allmänt,

föddes igår,,3,5 kg o 50 cm ren o skär kärlek..fantastiska lilla knyte välkommen till världen..

Onsdag allaredan..

Publicerad 2012-01-18 08:38:59 i Allmänt,

hur gick det till??  engelsson har tillbringat ett par dagar i ett aningen dvalliknande tillstånd..jag har så inihelsicke ont precis överallt.. Så just nu kan nog inte bara dagar passera förbi utan även veckor..jag mår verkligen inte bra..  Så ni kommer nog inte höra av mig med nån större regelbundenhet..det gör helt enkelt för ont att sitta vid datorn o skriva.. Jag har inte ens fotat något på sistone..om man inte räknar den lilla vivan som blommar så fint i rabatten..helt otroligt att den vågat sig fram..
Ett litet underverk som lyser upp tillvaron..  Jag önskar er en bra fortsättning på veckan..en bra helg... fin nästa vecka oxå om jag inte orkar sitta vid datorn..man vet aldrig..det kan ju vända o den värsta värken släpper..kram

Söndagen tassar runt med..

Publicerad 2012-01-15 14:46:56 i Allmänt,

engelsson o familjen..  Maken o jag har roat  oss med att arrangera om lite i köket..engelssons enorma kryddsamling behövde en genomgång..nu står allt i prydliga rader o framför allt..nu har man en bättre översikt.. Ungfolket donar med sitt inför Zeldas ankomst..de målar skötbord o tvättar alla babykläderna.. Isabelle grejar på sin vind o Mikko e på allmännt söndagslojt humör.. Ute e det kallt som attan men här inne sprakar elden i öppna spisen o engelsson dricker kopp femtioelva i raden med kaffe.. Nu e det allra allra mesta av julsakerna borta..vemodigt som attan..men nu ser vi fram emot våren.. Den har sina egna färger i prydnadssaker o gardiner här hos oss..  Nu åker det röda ner o istället kommer det vårgröna upp..


.
.
.
Idag ska vi bryta söndagstrenden o servera tacos som söndagsmiddag..alltså ingen stek med sås o potatis idag.. Blir nog bra det oxå misstänker engelsson..
.
Sitter o sneglar på min enorma monstrera..den borde allt tassa in i duschen..men hur det ska gå till får vi nog klura på..den e jättestor nu..i stort sett i takhöjd o bladen spretar åt alla håll o kanter..-..så det e väl tveksamt om vi får in den genom dörren till badrummet..
.
Här en bild från förra gången vi lyckades släpa in den i duschen..då var den en halvmeter kortare..
.
engelsson lyssnar till stillheten i huset..detta e det absolut mest harmoniska hus jag bott i någonsin..  Här kan man verkligen koppla av o få lugn o balans inombords,.. Här e det underbart att få bo.. När man kommer hem så e det som att kliva in i en varm öppen famn.. Nu längtar jag till våren..tills att det e dax o börja peta ner frön o lökar igen.. Jag hoppas på en tidig vår i år..men vi får väl se..detta skumma vädret ska man inte tro att man begriper sig på..kan ju bli snöstorm till midsommar
.
.
Nehe..ett nytt ryck i köket kanske..lite kvar o pyssla med innan vi e klara..trevlig söndag på er..var rädda om varann..kram

Brrrrr..det blev kallt..

Publicerad 2012-01-14 08:30:45 i Allmänt,

ja kan det vara vintern som kom nu... För hittills har det ju inte varit nån vinter direkt..mest som en lång lång höst har vi haft..  Ingen snö att tala om o i engelssons trädgård blommar vivorna..  gräsmattorna grönskar o det känns som om allt legat i startgroparna inför våren..  Men nu så kom då kylan..så kanske blir det nu vinter då..  Ja denna underliga vinter e inte lätt att begripa sig på..  engelsson kan ju tycka att det inte e helt nödvändigt med vinter alls..den kan vi hoppa över o få vår direkt..
.
.
Annars händer här inga direkta märkvärdigheter...maken o jag travar runt i vårt..ungarna går i skolan..Zac i förskola..svärsonen jobbar o äldsta dottern ska snart bli mamma..ja  nu e det inte många dagar kvar..engelsson längtar.. Säng o skötbord o vagn e fixat..sängkläder o kläder likaså..allt e ordnat o klart inför vår lilla prinsessas ankomst..
.
..
Idag ska maken o jag på loppis..när han vaknar vill säga..han sover så gott att jag inte vill väcka honom..han kan behöva en sovmorgon.. engelsson däremot har haft lite svårt med sömnen på sistone..sover dåligt gör jag o orken blir ju därefter..man gör inte många knop på dagarna när man inte får tillräckligt med sömn.. Värken har varit jobbig de sista månaderna..stelheten i alla leder har ökat på ett oroväckande sätt.. Jag försöker intala mig att det beror på väder o vind..o att våren kommer med sina milda vindar o blåser bort värk o elände..men just nu e det inget vidare roligt o vara engelsson..
.
.
Nå nog med pip o gnäll..det blir väl bättre..  Nu ska jag gå o pussa på min man..   Ha en bra dag alla..kram..

Vad säger ni om...

Publicerad 2012-01-10 16:56:36 i Allmänt,

vi skulle ställa in oss för ett riktigt toppenår i år?? Ett sådant där kanoår där allt flyter på o det enda som stör ordningen e en en massa ROLIGA överraskningar.. Där alla sköter sina åtaganden o låter bli o sticka näsan i andras o ska det var nåt umgänge år 2012 så ska det vara under civiliserade former.. De som inte känner för sånt kan ju stanna hemma o vänta in världens undergång kan engelsson tycka..
.
.
Japp leva som attan o låta andra leva sitt liv e engelssons motto för detta nya år..  O inte släppa orosmoment nånstans i närheten av min tillvaro.. Jag tänker njuta av detta året..snusa på nya barnbarnet o busa med Zac..fotografera o blogga o baka o laga en massa nya maträtter..sy en massa..klä om min soffa..måla o tapetsera klart i kök o matrum..  Japp en himla massa o göra..tur jag har ett helt år på mig då.. Däremellan så ska jag gå på loppisar..umgås med mina vänner..o trava en massa i skog o mark..o dricka ofantliga mängder kaffe såklart..
.
.
Japp,,engelsson har ett fantastiskt år framför sig..o hur nära var det att det inget år hade blivit..  Vi var på hemväg från Karlskrona igår..jag o maken o äldsta dotter o lille Zac..  Kör på E22 strax innan Karlshamn då en stor lastbil framför oss kränger till..o ett isflak som var mer än en meter långt o säkert 15 cm tjockt far ner från taket på släpet o kraschar två meter framför vår bil.. Det var fråga om sekunder mina vänner att vi inte fick den rakt igenom framrutan istället.. Fy attan vad otäckt o vad många tankar som hinner fara igenom en.. Man e väldigt tacksam efter en sån incident..förbannat jävla tacksam e man..  O mån om de sina..
.
.
Var rädda om er därute på vägarna..kram

Januari har tagit fart..

Publicerad 2012-01-05 19:39:17 i Allmänt,

o snurrar på i hiskelig fart..  Nu e snart alla helgerna över o vardagen tar vid..ja en unge e redan tillbaka i skollunken..  I morse bestämde sig julgranen för att den gjort sitt  ..o brakade helt sonika raklång i golvet..ja eller så långt som ståltråden som käre maken förankrat den med tillät..  Nå en del prydnader kraschade tyvärr o nu känns den allmänt opålitlig....så vi har rensat den på det mesta av kulor o pynt..  engelsson var nog inte riktigt redo o sluta ha jul kände jag..den var så vacker o hade gärna fått stå där ett bra tag till..
På tal om granen så vill jag visa er en bild på vår lille Spike o hans matte Linnea..min svärdotter..  De var ju här vid jul---ja sonen o Spke var hemma i flera veckor men Linnea fick vi bara ha här i tre dagar..
Sötnosarna..  O Spike lyckades oroa oss alla ordentligt genom att rymma till bys precis innan de skulle åka hem till Gotland igen..tio minuter innan så e han putsväck borta..hundrackaren....som vi letade o sprang..  Efter nästan en timme så hittade sonen sin rymling i en villaträdgård ett par hundra meter hemifrån.. Ja usch det var hemskt..mörkt o dimmigt var det o en massa bilar överallt..
En lite skamsen vovve får man hoppas..men söt e han ju..
.
.
Idag har maken o jag tagit oss en loppisrunda..lite fynd blev det..bl a rutiga dynor till köksstolarna o en massa böcker till Zac..sådana  där lättlästa böcker som passar bra nu när hans läsande verkligen tagit fart..   Sen lyckades hans mummi med konsstycket att hitta en legogrej han inte hade i sin samling..helt otroligt..ja lite smått o gott kom vi hem med..en rolig runda var det..fast det spöregnade hela tiden vi var iväg..
.
.
Sen så överaskade Peter mig med tulpaner igår..o de var så vackra att jag var tvungen att fota dem..
.
,
.
Jättevackra verkligen..men nu måste engelsson låta fingrarna vila..de e stela o värker mer än vanligt ikväll..hehej med er..ha det bra på alla vis..kram,