Solen skiner

Publicerad 2012-06-29 08:54:13 i Allmänt,

två dagar i rad har dagen börjat med sol..hur underbart.. Imorgon döper vi lilla Zelda Aurora Amira..släkt och vänner ca 60 stycken sådana dyker upp.. Vi ska samlas allihop och se vår lilla prinsessa få sina namn.. Sen ska vi fika, två trevåningstårtor är beställda..jag är så nyfiken på hur de kommer att se ut..en väldigt duktig tjej från trakten som ska göra dem åt oss.. Kaffe bullar och kakor är fixat så att det räcker åt alla..svärsonens superduktiga pappa har bakat kanelbullar i flera omgångar som nu ligger i frysen.. På kvällen så har vi sen en grillfest för de närmaste..vilket visade sig vara en himla många det..så vi har detaljplanerat trädgården så att alla ska få plats.. Det ska bli roligt att se trädgården vimla av barn o vuxna..nära och kära..älskade människor att snubbla på överallt..kan man ha det bättre..
 
.
.
Efter dopet ligger hela sommaren framför oss..bara en massa möjligheter..en tripp till Hanö har vi bestämt redan..med mig o maken Michelle svärson och Zac..  Isabelle var inte så road..hon umgås hellre med pojkvännen..och Petra och Zelda stannar oxå hemma..  Men vi andra ser fram emot detta..jag har aldrig varit ute på Hanö..en ö med mycket historia..dit man kommer med båt..o där bilar är bannlysta..  Vi ska vandra runt, ha en skattjakt för Zac..som han inget vet om så schhhh  Vi ska äta gott o se alla spännande ställen som finns på ön. Även Ivö ska få ett besök i sommar..dit ska Zac få komma o leta fossiler..Kjugekull står oxå på programmet vad gäller den lille mannen.. Vi får agera lite rolighetsministrar åt vår lille prins i sommar..mamma och pappa har fullt upp med lillasyster..men det har vi inget emot..
.
.
Och överallt ska min älskade kamera med..jag måste erkänna att det blir bara roligare och roligare detta med fotografering..nu har jag vant mig vid min nya systemkamera..jag är fortfarande lika lycklig över den som när jag köpte den.. Fotograferandet har ju alltid varit en del av mitt liv..jag ledsnar aldrig..o hur skulle jag kunna det..världen kryllar av motiv..massor av spännande människor att porträttera..alla dessa blommor som lockar..vyer städer o små kryp..ja det tar ju aldrig slut..
 
Igår lekte jag lite i ett bildprogram..det var kul..så det kommer jag att göra om..här två bilder som jag roade mig med..
Nu väntar frukostfix..kaffekokning och så..ha en fin dag mina vänner..kram på er..

Godmorgon solen skiner

Publicerad 2012-06-28 10:49:05 i Allmänt,

Äntligen känns det som om vi skulle få en solig dag..inte bara en retsam glimt av solen.. Idag ska jag försöka ge mig ner till nån klädaffär o finna mig nåt nytt i klädväg..urrkk..jag avskyr att handla i allmännhet o kläder i synnerhet.. Men jag vill ha något nytt att ta på mig till dopet..så det är bara o bita ihop..  
.
.
Igårkväll så tog vi en biltur på kvällen..ner till havet o sen hem på slingrande småvägar..solens sken skar skarpa skuggor i vetefälten och på en äng så såg vi en flock dovhjortar..  En hel flock med hägrar seglade småklumpigt högt däruppe..svalorna flög lågt över vägen och i trädtopparna samlades kråkfåglarna inför natten..  

Tråkonsdag..

Publicerad 2012-06-27 17:45:39 i Allmänt,

Tja dagen började ju lika genomgrått som alla andra dagar på sistone..frukost o annat nödvändigt klarade vi av innan det var dags att veckohandla..tre affärer avklarade på en dryg timme..det var snyggt jobbat måste jag säga.. Nu finns det mat hemma så ingen behöver gå hungrig.. Idag så fixar ungfolket tacos..det ska bli gott o sätta sig till dukat bord..

Vi har haft släktbesök idag oxå..en mycket välkommen kaffegäst som även ska äta tacos med oss senare.. Annars har dagen mest varit fylld med huvudvärk för min del..en tredagars sådan som först nu börjat lätta något..det är nog vädret som påverkar mig...har känts lite åskmolnstungt ett par dagar nu..
.
Igår när vi var i stan så lät jag kameran gå lite av sig själv..tryckte bara av då o då när något kul dök upp..idag satt jag och lekte i ett bildprogram med bilderna..o det blev rätt kul tycker jag..jag stoppar in några här..ni som har mig på facebook kan se alla bilderna i ett album där..

.
.

Inställd sommar

Publicerad 2012-06-26 10:25:16 i Allmänt,

Juni är inställt pga tekniska problem, vi sänder därför repris på februari tills vi löst problemet.
Pressmeddelande från skitväder.se Ja så är det nog..det börjar kännas som om Juni aldrig riktigt blev till nån juni..kanske en september..eller oktober. O nu har jag bitit ihop så¨det gnisslat om mig..jag har mumlat mantran som det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder så det snurrar i huvet.. Men det hjälper då inte ett dugg..jag är skitsur på det här vädret..så är det..
Varenda dag så kommer det minst en regnskur..de soliga dagarna i juni är lätträknade..o värmen den har visst blåst bort nånstans.. Inget växer..vare sig bär eller svamp eller nåt annat..inte ens ogräset ids anstränga sig..o då är det baske mig illa. Så juni kan vi alltså räkna bort helt..så nu får vi sikta in oss på juli..som ni ser så är jag ändå smått optimistisk..ja det måste man ju vara.. I juni kommer nog sommaren..det tror vi på.. Ja här har då inte hänt så mycket..en väldigt efterlängtad släkting på sverigebesök har vi haft här..o det har ju lättat upp tillvaron nåt enormt.. Så underbart att få träffas o sitta och prata på riktigt,,,inte bara över nätet..


Lilla Zelda ska döpas..
Det blir en efterlängtad tillställning med släkt och vänner och vår lilla prinsessa i huvudrollen...tårtor är beställda lokal fixad..dopklänningen är hemma..ja allt småplock som dukar o sånt är ordnat. Så nu ska vi bara njuta av den dagen som kommer att bli ett fint minne för oss alla..

.
.
.
Här får ni en liten glimt av sessans dopklänning..ljuvliga unge..så söt hon var i den..
 
 
Förutom dopplanering och släktbesök så har vi inte mycket vettigt gjort..de sedvanliga kaffebesöken har vi ju såklart haft..o midsommmar hade vi besök varje dag av de tre..så då var det ruljangs..en rolig midsommar med familj släkt o vänner..o massor av god mat..precis som det ska vara.. 
.
.
Igår var jag och maken i Karlshamn och lämnade papper igen..till försäkringskassan..för vilken gång i ordningen vet jag icke..de är omättliga de jäklarna..mer o mer o mer o mer papper glufsar de i sig..  Efter det så åkte vi ner till Näsviken och fotograferade fåglar..
 
Svanungar..ljuvliga små dunbollar
Mås av något slag..den jazzade runt på lyktstolpen..
 
 
 
 

Jag lever..o mår bra..

Publicerad 2012-06-16 21:01:43 i Allmänt,

insåg när jag kollade in i dag att ni är många som troget kikar in här dagligen o checkar läget..då för er skull så skriver jag några rader..
Inget utöver det vanliga har hänt som hållt mig fån bloggen..skulle vara mina infernaliskt värkande axlar då.  Det är lite besvärligt att sitta och skriva nå¨gra längre epistlar med den värk jag haft sista månaden...  Jag tror personligen det beror på vädre..det är helt enkelt för kallt o rått väder..  Inte för att jag är någon värmeälskare..men kroppen längtar efter värmen..
Jag och käre maken har mestadels hållt oss hemmavid..bara en o annan fotorunda har det blivit.. Vi har haft kärkommet besök av en släkting till mig och barnen..det var underbart att träffas efter lång tid--  Sen har vi haft ett och annat kaffebesök..några ggr per vecka så dimper det ner nån kaffesugen kompis..  Lagom mycket besök det..
.
.
Lille Zac har haft avslutning från lekis..nästa höst börjar allvaret med den riktiga skolan..  Tänk att han är så stor mummis lille plutt.. Zelda växer alldeles otroligt...en osedvanligt glad o energisk liten dam..
.
.
Tjejerna har sommarlov..o då har jag det oxå..i morse sov jag o maken till nio..gud så skönt det var.¨
Tänkte ge er lite bilder från våra fotorundor..ni som har mig på facebook kan ju blunda..ni har ju redan sett dessa bilder..  njut och jag önskar er en ytrevlig lördagskväll..kram
.
.
.
.
.