Våren kommer, våren går..

Publicerad 2012-03-29 09:55:11 i Allmänt,

ja lite så känns det nog just nu i bröstet på engelsson..hopp o förtvivlan om vartannat..  Ett par dagar med underbar vårvärme..med vitsippor blåsippor o krokusar som poppat upp lite varstans..ska nu tydligen bytas mot SNÖ..  Nee detta känns inte rättvist.. Fast idag e det då fortfarande lite vårvarning..o den där snön..den kan glömma av Blekinge när den ska till o vräka ner tycker jag..  I veckan har vi faktiskt hunnit med lite vårstädning i trädgården..kryddlandet fick sig en omgång..allt envist ogräs avlägsnades o gamla torra grenar o kvistar klipptes bort..salvian skar jag till lite grann..den var inte vacker nej.. Men det var roligt att se hur allt skjutit fart..libbstickan svartrötterna o cikorian hade redan kommit långt..men även de andra visade livstecken..bara nu inte snön fördärvar allt..får kanske täcka över allt innan helgen..för säkerhets skull..
.
.
.
Ni därute i vårt avlånga land som inte fått uppleva vårblommorna ännu..här kommer en liten kavalkad med vårfägring.
.
.
.
.
.
O med detta önskar jag er en bra torsdag o ilar vidare i mitt..kram

Blåsippsfynd o loppisrunda

Publicerad 2012-03-22 17:59:26 i Allmänt,

har vi upplevt idag..maken o jag..
Tyvärr hade jag jag inte med kameran med det bra macrot..så bilderna blev inte så jättebra..men blåsipporna har defacto tittat upp..en södersluttning som lyste blått mötte oss när vi klev ur bilen..
.
.
Ja nu e våren här..o dessa små sippor ska definitivt få besök av engelsson igen..denna gången med ett bra macroobjektiv i packningen..
.
.
På loppisrundan så fyndade vi en stor påse lego till Zac..med en massa fina delar till riddarlego.. Allt från en hiskelig drake till delar till riddarborgar o riddare o hästar o ett hiskeligt skelett..Han var helt salig den lille mannen..  Sen fyndade jag lite tyger o ett par böcker o en Royal Crona ljusstake som jag letat länge efter.. Maken hittade ett gäng gamla läskbackar från Pripps..de där gröna som fanns förr..de lade han raskt beslag på för o ha i källaren..
.
Vackert väder har vi haft hela dagen..solen har skinit o det e varmt o gott ute.. I trädgårdarna jobbar folk med att röja o greja..trädgårdsmöblerna börjar komma fram lite här o där... Så nu tänker då åtminstone engelsson tro på våren...
.
Nu värken kroppen o säger ifrån på skarpen..så nu blir det soffhörnan resten av kvällen.. I morgon så far vi till Ronneby..o sen stundar helgen..det ska bli så inner ligt skönt o få ta det lugnt ett par dagar..  Denna veckan har varit otroligt intensiv på många vis..  Nå..nu tar engelsson kväll..ha det fint..

Gomorron....

Publicerad 2012-03-22 10:46:20 i Allmänt,

allihop..uschanamig vad seg engelsson e idag..  Blääää..jag har gjort tappra försök o komma igång o lite har väl blivit gjort..men långt ifrån det jag avsatt förmiddagen till..  Jag har hunnit med o prata med min goa läkare i telefon o ordnat allehanda ting ..   Men det sitter som en seghet i hela kroppen..bara o lyfta armen tar en evighet tycker jag.. Konstig känsla som mjölksyra i alla muskler..ja ni med fibro vet ju precis vad jag pratar om..  Det värsta e att segheten sätter sig i själva själen efter ett tag..så man blir alldeles handlingsförlamad..  Därför tänker engelsson sätta in en motattack på stört nu..detta inlägg e första steget..sen tänker jag kommendera upp mig från soffhörnet o bädda o plocka..o sen lura med maken på en liten tripp nånstans.. Ja kära vänner..anfall e bästa försvar..annars e faran att jag segar ihop totalt..o så jäkla roligt ska ionte fibron få ha..icke då
.
.
Så jag önskar er en bra torsdag..värkfri o trevlig på alla vis..kram..
.
.

Soligt o varmt

Publicerad 2012-03-21 15:54:30 i Allmänt,

hela dagen mest har vi haft här i byn..fortfarande blåser det rätt mycket men det känns inte kallt..så nu kan vi kanske tro på våren..
.
Idag har lille Zelda varit på tvåmånaderskontroll..o nog hade hon växt alltid..lilltjejen våran e 58 cm lång nu..o väger 5,8 kilogram..mot de 50 cm o 3,5 kg som hon vägde vid födseln..en rejäl bit kärlek
.
.Jag o Zac har tillbringat eftermiddagen ihop häruppe hos mig..o det har varit väldigt mysigt...mycket klokheter kommer ur den lille mannen..han har filosoferat om det mesta o döpt om sin mummi..jag heter numera mormor månsken.. Gullungen..
.
.

Värmen sprider sig

Publicerad 2012-03-21 09:22:21 i Allmänt,

sammetslent runt tillvaron hemma hos engelsson..elementen e varma..varmvatten har vi i överflöd.. Vvs-gubben var precis här o kollade läget o kunde nöjt konstatera att allt funkar perfekt..han fick t om sänka temperaturen på pannan..det var lite väl hög temp på vattnet..  Underbart verkligen att få en ny panna..den gamla var nog sämre än vi trott..
.
.
Idag så skulle det bli vårväder ute..det hoppas engelsson verkligen..för jag vill ut o gå med lilla Zelda.. Just nu e det lite småmulet ute men vi beställer väl en omgång soligt väder lagom tills i eftermiddag..
.
Jag sitter o funderar på detta med mitt bloggande..  Jag saknar det ibland..det intensiva blogglivet..men jag orkar inte riktigt att gå på bloggpromenader..vissa av er har jag dock stenkoll på..även om jag sällan orkar kommentera.. Det tar energi och ett engagemang som jag inte riktigt mäktar med just nu.. Sen känner jag fortfarande att jag inte VILL skriva om mitt och familjens liv som jag gjorde förr..  Tyvärr har jag fortfarande bloggbesökare som inte e önskvärda..det ser jag om jag kollar IP-adresserna.. Och de har inte med mig o mitt att göra .. Ja jag vet..detta e en blogg o på ett sätt en offentlig plats..men det tar ändå emot.. Jag rotar inte i deras liv så jag kan för mitt liv inte förstå varför de ränner på min blogg.. Men men.. En tröskel som jag försöker komma över..
.
.
Funderar på o baka idag..sugen på att göra lite surdegsbröd..
.
Nehe..om man skulle masa sig upp o kicka igång dagen..jag har många projekt som väntar..får väl se om jag kan lyckas avsluta nåt av dem..ha en bra dag
.

Hehej alla fina..

Publicerad 2012-03-20 14:21:24 i Allmänt,

hur har ni det..här i byn så vaknade vi till en aningen kylslagen grådaskig dag.. Lite smådugg har det kommit o våren känns långt långt borta just nu.. Vi har källaren full med vvs o elgubbar som installerar nya pannan.. Så för tillfället så e vi utan värme i huset o bägge eldstäderna går för fullt..  Michelle sitter o kurar framför öppna spisen här uppe o därnere håller sig Zac gärna nära braskaminen..  Men just nu kom maken o sade att de håller på att fylla upp systemet nu med vatten så att snart så ska det bli varmt igen..  Ska bli skönt merd en ny panna..den gamla var väldans trött o seg nu på slutet..så den hade nog inte orkat mycket längre..
.
.
Vi har inte gjort speciellt mycket denna helgen som var,.mest varit hemma..  En liten utflykt gjorde vi i fredags maken o jag..till Karlshamn o inhandlade mer stickringar o garn.. Tyvärr hade de bara små ringar o inte de fyrpacken med stora ringar som jag var på jakt efter..  Ni som undrat vad det e för ringar som engelsson pratar om så heter de Knitting Looms på engelska..det finns massor av filmer på Youtube om dessa ringa o hur man använder dem..  Jag har ju stickat massor förr om åren..speciellt när mina äldsta var små..men med åren har värk o stelhet effektivt satt stopp för det..  För några år sedan så lyckades jag sticka med rundstickor men nu kan jag inte ens det längre.. Därför e jag så lycklig över att jag hittat dessa ringar..för med dem kan jag sticka o sticka o sticka utan att få det minsta ont..underbart..
.
I Karlshamn så åkte vi till Näsviken o fotade o fikade..massor av fåglar hade samlats runt viken..
.
.
.
.
.
.
På vägen hem från Karlshamn så gjorde vi en avstickare över Mörrum o Elleholm.. När vi kom körande på en av små¨vägarna så dök Mörrums massafabrik upp ur dimman.. Det var jag ju tvungen o fota..o sen har jag lekt med bilderna i ett bildprogram..
.
.
.
.
Lite småkusliga bilder blev det..
.
.
Sen åkte vi till Elleholms badplats..o där fotade vi en hel massa..
.
Det glittrade över havet..
.
.
En otroligt maffig ek..
Men nu sätter värken stopp för detta inlägget..jag önskar er en riktigt bra tisdag..kram på er..

Ok, engelsson erkänner...

Publicerad 2012-03-14 11:31:57 i Allmänt,

jag har totalt snöat in på detta med stickning..o vet ni vad..jag har skitskoj...
.
.
.
.
Ha en underbar dag därute i våren..engelsson o maken ska passa på o åka lite på loppis idag..imorgon ska gå i pannbytets tecken..den gamla e gammal o trött.. Så därför åker vi iväg idag..o njuter av vårvädret..men först ska vi hälsa på goda vänner en stund..  kram på er

Godmorgon..

Publicerad 2012-03-13 09:55:46 i Allmänt,

hälsar engelsson från soffhörnan..dit jag tagit mig efter en fantastisk sovmorgon..tack min käre make för den.. Jag sitter här o försöker leda upp min lekamen så jag ska komma igång med nånting vettigt idag..  Som att sitta i en skogsglänta med en kaffemugg o höra korpen ropa.. Eller trava runt på snödroppssafari kanske..ja för vitsipporna har nog inte vågat sig fram ännu..även om det inte hade varit speciellt förvånande..för nu e det väldigt milt ute.. Men svalörten o scillan kommer nog snart..o påskliljorna..oooo vad härligt det ska bli att gå stigen längs med ån med kameran o föreviga ännu en vår.. Med min sjukdom så e jag så otroligt lycklig för varje ny vår som kommer o jag kan möta den på egna ben..visserligen blir de stelare o ostadigare för varje år..men ännu håller de..
.
.
Idag e det tillräckligt varmt för en barnvagnspromenad tror jag..  Så idag ska Zelda o hennes mummi ut i våren..åtminstone en sväng runt kvarteret..  Detta ljuvliga lilla barn..engelsson hade gärna visat bilder på henne..ja på båda barnbarnen..men jag har lovat föräldrrna att inte sätta ut några bilder.. De anser att barnen ska få bestämma själva i vuxen ålder om de vill finnas på bild ute på nätet..o det respekterar jag.. Men lite gruffar det i det stolta mormorshjärtat förstås..att inte få visa hela världen mina fina barnbarn.. Ja för några finare har då aldrig funnit s..o det e inte förhandlingsbart..
.
.Lite vårstädning skulle förstås oxå behövas måste engelsson erkänna om jag kikar mig omkring...vardagsrummet svämmar över av garnnystan.. Ja för de däringa stickringarna som jag gruffade över i ett tidigare inlägg..de var inte så knepiga när allt kom omkring..  Tack vare finaste goaste Eva-vännen som pedagogiskt visade en något förvirrad engelsson tillrätta..så flyter det på jättefint nu.. Jag har knåpat ihop mössor till hela familjen nu..plus några som ska skickas iväg..långt upp i landet..  O det bästa av allt..jag kan sticka utan att få ont det minsta..det behöves inga yviga rörelser,..inga axelrörelser framför allt..utan allt sker inom en väldigt liten radie..  Så ni som har värk o e stela i axlar o nacke..prova en sån här ring.. De finns i välsorterade hobbyaffärer..eller på Panduro såklart..men Panduro e onödigt dyra med dem anser jag..
.
Förresten..e det någon som har erfarenhet av o tukta en Monstrera..våran håller på o växer oss ur huset..o engelsson befarar att den snart kommer o sjasa ut oss andra för o få plats..som en annan gökunge..  Den inhandlades för en fyra år sedan,,då hade den summa summarum fyra blad..små ynka sådana.. Nu upptar den glatt två kvadrat av vardagsrummet, i uppbundet tillstånd, hade vi släppt efter så hade den genast tagit fyra kvadrat i besittning..  Så vad göra..skänka bort den..eller kan man beskära den..toppa den?? någon som vet..engelsson tar gärna emot konstruktiva förslag.. Tills dess så håller jag konstant ett getöga på den..utifall att den skulle börja vifta hotfullt med bladen..jag e övertygad om att det ligger nån dold sanning i dess namn..MONSTRERA.
.
.
.
Nähe..nu sjunker nivån i kaffekoppen o mina leder vill upp o röra på sig..  Jag önskar er alla en underbar vårdag..för det planerar engelsson o ha..  kramen o var för bövelen rädda om er..
.

Jösses..våren e nog kommen

Publicerad 2012-03-12 13:06:03 i Allmänt,

märkte engelsson när hon traskade ut på yttertrappan..det e ju för bövelen VARMT ute..nästan sommarvarning..underbart..må nu alla eländes kalla vindar o snöotäckheter hålla sig undan tills nästa december..
.

.
Tänk vad lite sol o värme kan göra med en människa..jag mår plötsligt så mycket bättre på alla vis.. Nu längtar jag enormt till skogs..en liten skogsglänta o en kopp kaffe det hade varit underbart..kanske locka med sig maken ut på lite äventyr..
.
.
Innan dess så ska jag passa på o visa några loppisfynd från förra veckan..
Min mamma hade en Finelkastrull från Arabia som tyvärr försvunnit åt något annat håll än engelssons.. O jag har suttit o sneglat på de där kastrullerna på diverse auktionssajter..men de har alltid gått för hiskeliga summor.. så det har fått förbli en dröm.. Tills förra veckan då..för då stod den så fint på hyllan i grannbyns loppis o väntade på engelsson..o nu e den MIN.
Den här kastrullen formgavs av Kaj Franck och Esteri Tomula..o den finns i ett stort antal färger o mönster..men denna tycker jag e finast
.
Mera Kaj Franck..de här skålarna heter Luna..o Franck formgav dem 1971 för Nuutajärvis glasbruk..vi har ett gäng av dem sen tidigare..trevliga små skålar..
.
En helt fantastisk gammal köksklocka..
.
Blåa glas..de översta ger mig Åfors-vibbar..har inte hunnit forska ännu dock..
Avslutar med en bild av vårt vårfönster i köket..när julen e över o våren börjar tassa framåt så kommer vårfärger o blommor in i bilden..  det roliga med denna bilden e hörlurarna ovanpå Isas dator som e färgmatchade med köket..gröna..  Här sitter Isa helst uppkrupen i soffan o med datorn framför sig..inte bara engelsson som trivs i köket med andra ord..

engelsson tassar lite

Publicerad 2012-03-12 09:56:40 i Allmänt,

småförsiktigt runt i tillvaron..allt e lite stelt o knotigt o motigt för tillfället..det värker av befintliga krämpor o varnar för nya i engelssons lekamen just nu..  Denna blåsiga råkalla vinter har låst alla leder för mig..o det e otroligt svårt att komma igång med o röra sig..aldrig förr har det tagit emot såhär mycket- ...
.
.
Men det finns glädjeämnen oxå..sonen har varit hemma från Gotland på ett fyra dagar långt besök..o det har livat upp mig väldigt..   Igår körde vi honom till Kalrshamn varifrån han tog tåget för o fara hem till hund o flickvän igen..  Men de kommer alla tre till våren..när lilla Zelda ska döpas.. Lilla damen ja..hon växer så det knakar..växer ur sina kläder med oroväckande fart..undrar just hur lång hon planerar o bli..blir nog en lång ståtlig dam det där.. engelsson längtar efter barnvagnspromenaderna..det har inte blivit av än pga av diverse fökylningar o kalla vindar..men snart så..
.
.
När vi lämnat av sonen igår så tog vi en tripp till havet utanför Karlshamn.. Vi parkerade bilen o gick en lång promenad längs stranden..det blåste rejält men det var inga direkt kalla vindar utan bara friskt o skönt..
.
.
.
.
.
Sen for vi till Kofsa naturreservat ..o där finns den sk Kofsaeken.,.ett ENORMT träd..vad har inte den eken bevittnat genom åren..tanken hisnar
.
.
.
Mäktigt..en bit upp på stammen ser man hur de fyllt upp håligheter i trädet med cement..jag hoppas att den får stå kvar ännu i många år..
.
Nehe..nu ska engelsson tassa ner o ta hand om barnbarn en stund..sånt kärt besvär..att få gosa bebis..ha en bra dag alla..kram..