Fyyyyy attan..

Publicerad 2013-04-30 16:12:41 i Allmänt,

så kallt och blåsigt det är, jag är så less detta nu. Det står fyra kassar uteblommor här o slokar i takt med mig..de vill ut och  jag vill ut men det går inte o vistas däute utan att flaxa iväg. Valborgselden får de nog tända utan vår medverkan..blotta tanken på att stå där o frysa gör mig stel och värkig ända in i själen..blööörkk för denna sk vår.
.
.
 Ja sorry..men jag är så  uttråkad och rastlös eftersom denna våren liksom aldrig kommer igång..det är bakslag efter bakslag..jag vill greja i trädgården o så och plantera fixa med växthuset och sitta ute och fika och grilla.
.
.Så nu har jag gnällt lite..nu ska jag se om köttsoppan är klar..

Tisdag va ?

Publicerad 2013-04-30 08:26:00 i Allmänt,

ja jo det är nog tisdag...jag har sovit så otroligt djupt och bra inatt att jag knappt vet vad jag heter. Det händer inte så ofta det nej, att jag får sova en hel natt. Så nu är tillvaron lite förvirrad och liksom suddig i kanterna. Men jag skulle tro att en jättebalja kaffe skulle rätta till det mesta. Maken är uppe och tassar han också så prognosen för att få kaffe snart är god. Ute är det fortsatt gtåväder och det blåser ännu. Så trist eftersom jag köpte en hel del växter igår som borde planteras ut. Men att vistas ute i blåst med ledvärk funkar inte alls..så det får bli inomhusaktiviteter idag. 
.
.
.
Idag ska jag koka oss en stor kastrull rejäl gammaldags köttsoppa. Visste ni förresten att en liten näve torkade trattkantareller i soppan ger en himmelsk smak. Det ger både färg och smak och man behöver inte använda buljong om man inte vill.
Lite bröd kanske jag ska försöka baka idag. 
.
.
 
Sen ska jag, om kroppen tillåter det, göra en serbisk variant av Kaiserschmarrn, där pannkakassmeten steks och rörs så länge att det blir som små små smulor..Kejsarsmulor. När man gör Kaiserscmarrn så delas ju pannkakan upp i strimlor, men detta är godare..sååå mycket godare men ack sån tid det tar.. 
 
Härovan har ni recept på Kaiserscmarrn men riktigt så görs det inte i   Serbien. 
.
.
Nehe..dags för frukost sen drar dagen igång med soppkokning och brödbak till att börja med. 
.
Ha en bra dag hörrni..kram på er
 

Med isande kalla vindar..

Publicerad 2013-04-29 18:52:09 i Allmänt,

virvlande runt oss åkte vi till Karlshamn . Vi stannade till vid vår dal och såg vitsippor och kabbelekor vinka retsamt till oss långt där nere..men ärligt talat kände vi ingen större lust att lämna bilen så vi får återkomma en varmare dag.
.
.
Innan Karlshamn så stanna de vi till vid Ljungsleds plantskola och där hittade vi stockros, aklejor, rosmarin, taklökar till trädgården samt två krukväxter som ska bo inomhus. Efter detta åkte vi till Vekerum där vi inhandlade lite kläder..de har så fina t-shirts och huvjackor i kanonkvalitet. Väl i stan så kikade vi in på en loppis men gick tomhänta ut..inget napp idag. Men nere på torget var växthandeln i full gång och där hittade vi mer kryddor och lite penseer. Efter det åkte vi ut ur stan och till ett litet samhälle som heter Gungvala..där finns en loppis som bara är öppen vissa dagar i veckan..där hittade jag en rosgömma och en stol till balkongen.. Alla som fött barn i Sverige har suttit i en sån stol..dessa högryggade stolar med bra armstöd som är så otroligt sköna att sitta i.. Den hade ett gräsligt fult tyg på dynorna..men tyger är ingen bristvara i det här huset..så det är snabbt åtgärdat.. Frågan är bara om jag ska måla själva stolen också..eller låta den vara träfärgad.. Nå ett kap för en femtiolapp i allafall..och jag får en verkligt bekväm stol att sitta i ute på balkongen.
.
-
Förra årets kabbelekor..

Nu rasslade det till i ..

Publicerad 2013-04-29 10:23:20 i Allmänt,

almanackan och en ny vecka gjorde entre. Den bara rusar iväg denna våren, kall och småruggig och inte så värst vårlik. Men efter en så kall vinter så tar det kanske tid för mder natur att tina upp. Jag känner av lederna lite mer idag igen, efter ett par bra dagar. Man bllir lika besviken varje gång smärtan återkommer med större kraft..för helt smärtfri blir jag ju aldrig, men vissa dagar är sådär nästan uthärdliga. De dagarna ger så mycket kraft och energi..att känna att man orkar och kan..det är underbart. Jag fick så mycket gjort under de här dagarna att det idag känns nästan overkligt. Ja eller..allt är ju relativt..på två dagar uträttade jag det som en fullt frisk kanske stökat undan under några timmar, men för mig var det massor, mitt liv går ju i ultrarapid till vardags. Ingen med fullt fungerande leder och muskulatur kan föreställa sig hur enerverande det är attt aldrig orka till slutet, att allt som oftast tvingas lägga ifrån sig det som man har för händer,. Bara att hålla i en bok kan vissa dagar vara övermäktigt.. Jag har så många hinder hela tiden som begränsar mig så därför känns en mindre smärtfull och stel dag som en högvinst. Sen faller man ju snabbt ner i en svacka när smärtan klubbar en igen..
 
.
.
 
 
 Men idag ska den inte vinna..engelsson ska trotsa värk och stelhet och bege sig till torget i Karlshamn för det årliga kryddplanteinköpet. Sen hade käre maken planer på nån loppis tydligen som ska vara öppen måndagar och ligger längs vägen..så den slipper jag nog inte undan.
.
.
HÄR hade jag velat ligga idag och filosofera lite..
Dessa bilder är från förra våren, tagna i en liten dalsänka där en liten å slingrar i ett vackert meanderlopp..rena sagoskogen..underbar plats. Där blommar svalört och vitsippa i en salig röra..kabbelekan trängs vid åkanten och vattenliljorna står som gröna spjut ur vattnet. Där stillnar tillvaron och man hör bara vattnets brus och fågelsången..dit återkommer jag och maken varje år.
Idag kör vi förbi där..och stannar nog till och ser hur långt våren kommit i vår dal.  Ha en bra dag alla..kram på er

Solig söndagsmorgon..

Publicerad 2013-04-28 09:26:00 i Allmänt,

frukosten är avklarad och engelsson har inte speciellt ont idag.. Kan man ha det bättre? Nää knappast. Svärson och barnbarn åt frukost med oss, dottern har sovmorgon. 
.
.
Igår var vi i Kristianstad på loppis och shoppingrunda, engelsson fyndade tyger och käre maken en motorsåg--så båda två¨är så nöjda så.  Vi var på dels Erikshjälpen dels Kupan och det är två väldigt bra loppisar, båda har det rent och fräscht i lokalerna och fina cafeer med god och billig fika. Sen for vi runt lite i affärerna, maken var lycklig när han fick trava runt på både Rusta och Ö B.
.
.
Idag ska vi städa lite och sen plantera blommor och så lite fröer...laga goda mat och bara njuta av söndagen.
.
I  fredags stod himlen bokstavligt i brand, denna bild tog svärsonen från köksfönstret. Igår var det en lika vacker solnedgång.
.
Här en bild från kryddlandet, Libbstickan har bråttom nu, bredvid skymtar salvian som nog inte överlevde denna kalla vinter vi hade. De spretiga bladen på både sidor om libbstickan är svartrotsplantor..så tacksamma och fina. Bara köp en svartrot med blasten kvar upptill och plantera, så har du en planta som blommar med stora fibbleliknande gula blommor varje år.
.
.
Ha en fin söndag...kram

En dimmig morgon..

Publicerad 2013-04-26 07:50:27 i Allmänt,

mötte engelsson kl sju när jag steg upp. Alldeles grått och dant ute..huuua så trist igår var det så soligt och fint hela dagen.  Men det har regnat och plaskat halva natten  så dimman är väl inte oväntad. Maken sover och snusar ännu, han steg upp tidigt och körde äldsta dottern till bussen. Hon går ju på läkarutbildningen nere i Lund och det är tidiga morgnar och långa resor för henne varje dag. 
.
.
En kopp kaffe och en macka hägrar allt lite nu..det börjar bli dags för frukost. Sen ska jag städa lite och plantera mina pelargoner i krukorna på balkongen. För nu är det ju alldeles strax helg. denna veckan har faktiskt gått hysteriskt fort, inte begriper jag varför tiden ska rusa iväg så hemskt.. 
.
.
Något engelsson funderat över på sistone är detta med köttkonsumtionen. Är det bara jag som reagerat på att köttet blivit så billigt. Samtidigt tycker jag det blivit sämre, köttfärsen släpper vatten, kycklingfileerna är alldeles geggiga, ja listan kan göras lång på dåliga charkprodukter. Vi stoppar i oss mer av detta dåliga kött för varje år och är det rena köttet så undermåligt hur ska inte korv och annan halvfabrikatsmat vara.  Sen var det ju  det stora köttfusket då nötkött var häst o allt annat som rapporterades..Jag såg en bild på facebook igår på en bit kött med en stor varböld i, bilden var tagen på ett slakteri och texten lät antyda att sådant kött bara renskärs och sen hamnar den på vårt midagsbord. Sen har vi rättviseaspekten, hur schysst är det att vi i västvärlden föräter oss på detta kött som kräver så mycket resurser att producera när så många andra svälter, Jag personligen och mina barn likaså, hade nog lätt kunnat äta mindre kött och vi gör så mer och mer. Däremot maken stretar norrländskt envist emot, han älskar kött och charkprodukter och avskyr svamp och rotfrukter och de flesta grönsaker. Han äter gurka tomat och morot punkt. Så det är liksom aningen besvärligt när man själv har det här tänket runt kött och chark. Men han får nog finna sig i det med tiden, för jag kommer att laga mindre kött i fortsättningen punkt.
.
.
Nehe..nu har jag filosoferat klart..nu blir det frukost..ha en fin dag mina vänner..kram
.
.
.
.

Livskvalitet...

Publicerad 2013-04-25 19:08:00 i Allmänt,

ja vad är det då.. För mig kan det vara de enklaste ting. Att hitta en ny författare som fängslar mitt sinne och föder min fantasi. Det kan vara att vakna en morgon och kunna sträcka ut kroppen utan att alla leder skriker vilt av smärta. Det kan vara solens glitter över fjärden en sommarmorgon när man sitter på en brygga och doppar fötterna i vattnet. Det kan vara stunden då bilen kör över gränsbron över Torneälv och hjulen börjar rulla i hemlandet. Det kan vara barnbarnsfnitter, en liten ettårs kvitterröst eller en åttaåringss funderingar. Det kan vara att lyssna på sina barn som kivas som syskon ska. Det är att se hurdana fantastiska individer mina fyra ungar är..  begåvade och kreativa. Det är min mans hand som alltid greppar min när än jag sträcker mig efter honom. Det kan vara att endast ha de människor i sitt liv som fyller det med bra saker.  Ja det finns många ting som är just livskvalitet.
.
.
.
Idag var det en stund i en solig backe där jag låg på mage med min kamera i ett blått svallande hav av blåsippor.
.
.


.
.
Sen så var det lite kul att komma hem till mitt likaledes blåa kök.
.
Och kika på sina loppisfynd.

Det här är gardiner, vete tusan om det inte är femtiotalare..det känns så på tyg och sömmar.
.
Vi har haft en fantastisk dag..vi for på loppisrunda med äldsta dottern med familj.. Vi fyndade lite åt glass i solskenet..Zelda med hela ansiktet. Vi besökte vår favoritkinarestaurang och åt gott..o nu ska vi bara ta det väldigt lugnt.. Jag hoppas er dag varit lika brta..kram på er
 
 

Torsdag.....

Publicerad 2013-04-25 09:08:00 i Allmänt,

jaha så for denna veckan också iväg i raketfart. Att det går undan så, man hinner ju inget.. Nu tycker jag att projekten hopar sig, har en massa att sy och en massa att röja o dona med. Jag får ta till mina gamla trix med listor, det är vansinnigt effektivt med en lista med saker att göra..man får överblick och man får tillfredsställelsen att stryka över det som är klart med feta svarta streck.  
.
.
Idag ska vi fara till Sölvesborg, det ser jag fram emot. Inte själva staden, hur vacker den än är så är mina minnen därifrån allt annat än bra. Har ju bott i de trakterna i 14 år,  det var inte alltid så goda år nej. Huuaa, men nu måste vi dit och på vägen finns ett par bra loppisar. Så man får ta det onda med det goda.
MEN Sölvesborg ÄR en vacker stad..o därför bjuder jag er på en bildsvit därifrån som jag tog förra sommaren.. 
 
..
.
 Uppdate.. Det blev ingen sölvesborgstur idag..inställt pga sjukdom.. Så då hann vi med en massa här hemma istället.. Lika bra det..det behövde göras--  Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och styra kosan mot min nystädade balkong..sedan en liten biltur kanske..ha en bra dag allihop..kram på er..
 

Minestronesoppa, loppisrunda och vackert väder..

Publicerad 2013-04-24 15:55:00 i Allmänt,

därtill,kan det bli bättre. Ja vi hann med ett gäng loppisar under gårdagens rundtur i Karlshamn men omnejd. Vi plöjde igenom sju loppisar..två var inget vidare ärligt talat så de lämnade vi tomhänta..men de andra leverade rejält.  Vi fann drivor med Gefleporslin till äldsta dotterns växande samling, däribland ett stort ugnsfat i nyskick. Jag hittade åtta tallrikar ur serien Coq av Stig Lindberg för Gistavsberg. Dessa har jag länge önskat mig..inte hela serien utan just mattallrikar, jag tycker de är så otroligt fina. Att sen hitta åtta stycken i nyskick för en femtiolapp gladde mig verkligen. Maken fyndade sex stycken likadana Höganäsmuggar i en härligt mörkbrun färg..så idag rensade han muggskåpet o packade ner en massa uddamuggar..de hamnar nere på återbruket under veckan. Vi hittade även en Isi-vas från Gullaskruf till samlingen. Makens uggelflock ökades med ett par keramikugglor samt en karaff i turkosfärgat glas i form av en uggla. En häftig plastkanna med ett mönster av blå äpplen samt en orange bakbunke. Klockan som syns till vänster är en japansk historia som jag gillade skarpt. Den lilla  trasdockan lade Zelda tassarna på direkt och helt rätt för visst var den till henne.. En gammal Transformersgubbe blev Zac glad över.Sen hamnade nån duk och gardin och tygbit i korgen också. På det stora hela en fantastiskt bra runda...
.
.
Idag så har vi lunkat på i lite sakta mak härhemma..möra efter gårdagen så tar vi det lilla lugna. Ute har det varit soligt men blåsigt idag så nån större längtan efter uteliv har vi inte haft. En liten runda till affären hann vi med för en stund sedan..inhandlade det sista jag behöver för att koka  soppa. Jag har en soppbas i kylen som jag kokade i måndags..så den ska bli middag idag ihop med pasta rotfruker persilja kyckling och tortellini = minestronesoppa.
.
.
Jag fyndade faktiskt lite pelargoner idag..de hade ett bra pris nere på Willys så jag köpte ett gäng knallröda och två vita. Jag brukar fylla balkongen med just pelargoner..visst är det ett pyssel med dem..men de håller ju hela sommaren o bara blommar och blommar..inte har jag haft bekymmer med ohyra på dem heller .
.
Nu ska jag rocka igång i köket..ha en bra kväll..kram

Det här med sömn...

Publicerad 2013-04-23 09:09:00 i Allmänt,

det är helt klart en bristvara i engelssons tillvaro. Maken är ju av den snarkande sorten. vilket sjukvården åtgärdat md en c-papmaskin. Den förser honom med syre under natten och meningen är att han ska andas bättre och snarka mindre o alla ska vara lyckliga och glada. Ja maken är lycklig och glad, han sover sött och belåtet, lyckligt snarkande. medan hans maskin jobbar och piper och låter och pustar och allt vad den gör. Den enda som inte sover är ju då engelsson, nää precis inte ett dugg sover jag. Nu igår efter endast tre timmars sömn på morgonkvisten, efter att maken stigit upp så var jag inte direkt nåt charmtroll på morgon neee. Så nu har jag vidtagit åtgärder, maken och hans infernaliske maskin hamnade på soffan i natt..och engelsson sov som en stock. I går ringde han dessutom till sjukhuset där de försett honom med helvetesmaskinen och påtalade att den nog behöver justeras eller nåt..för  tydligen låter den påstår hans fru.. Jag svär vid gud att jag ska filma spektaklet nån natt..så får han själv se..mutter morr.
.
.
Men trots sömnbristen hann vi nog ändå med en del igår.  Jag fick en crock-pot i present av min goa svägerska när jag fyllde år.. Det är en slowcooker som en lergryta typ..men denna är eldriven. Maten blir fantastiskt god i den och igår lät vi en karrestek sakta tillagas i den..nypotatis och sås till så himmelskt gott var det. Sen gjorde jag en ugnspanna full med musli också..stoppade i en massa gott.. 
.
.
.
.Ja och nu skriver vi ju tisdag allaredan. Veckan steppar iväg under fötterna på oss.. Idag ska jag ta det lugnt..sy lite släktforska. En rolig grej hände häromdagen..en mycket god vän jag kännt i en himla massa år visade sig ha sitt ursprung i samma lilla by i Finland som jag..världen är bra liten...tänk om vi är släkt..det ska vi ta reda på ni..så häftigt.
Men nu doftar  kaffet alldeles för gott från köket..dessutom kom ett litet barnbarn travande uppför trapporna till mummi..nåja det är en sanning med modifikation..det är maken som är den stora idolen..
Ha en bra dag..kram på er
Klockan är ett gammalt fynd men Uppsala-Ekeby-burken fyndades i helgen.
John Blund med ett gäng finska Faunitroll.
Zeldas docksamling.
 
 
 

Solig söndag

Publicerad 2013-04-21 10:21:55 i Allmänt,

har vi..nu är våren här. Jag såg vitsipporna skymta i skogen igår när vi åkte förbi..så idag ska jag nog trava mig till skogs och fota lite. Igår hade vi en fullspäckad dag..klockan var över fyra innan vi äntligen landade här hemma. Vi var bjudna på dop i vackra Ivetofta kyrka. Det var ett vackert dop, som jag kommer att minnas länge. 
Efteråt var vi bjudna på mat och kaffe och doptårta och ett trevligt umgänge.  Att sen solen sken precis hela dagen var ju inte fel det heller. 
.
Idag ska vi ut en runda i trädgården och dona hade vi tänkt..nu när frukost är avklarad så får vi börja röra på oss..ha en bra söndag

Soligt men blåsigt ...

Publicerad 2013-04-19 09:02:47 i Allmänt,

har vi det denna fredagsmorgon. Igår blåste det o ylade och hade sig så jag trodde huset skulle åka till väders..det skramlade i verandataket och ven runt knutarna. Jag avskyr verkligen blåst, det stressar upp mig nåt enormt..
.
.
Igår så hittade jag en cykel jag ville ha..äntligen..jag har letat länge efter en bra cykel med human prislapp.  Jag har en teori om att cykling vore bra för mig..jag har ju svårt att gå långa sträckor eftersom lederna blir så belastade. En cykel skunna innebära rörelsefrihet för mig..att inte alltid behöva förlita mig på maken och bilen om något ska uträttas. Sen återstår att se om jag vågar mig upp på den..
.
.
Här kommer våren med stormsteg nu..igår var det 19 grader varmt under eftermiddagen..vårblommorna blommar i trädgården och vi ska stanna till längs vägen idag och söka vitsippor..se hur långt de kommit.
 
Tills dess visar jag er förra årets vårblommor och önskar er en bra fredag..kram
 
 

Hoppsan..när blev det

Publicerad 2013-04-17 09:18:02 i Allmänt,

onsdag???  Vissa veckor får verkligen vingar från start o bara flaxar iväg.  Nå inte ska jag klaga, vi har en fulltecknad dag idag, först ska vi städa och sen fara på en loppisrunda. I grannbyn har de tre bra loppisar som vi brukar besöka varje vecka, en av dem är endast öppen från ons till fre så därför blir våra besöki den byn alltid förlagda till nån av de dagarna. Sen har det öppnat en fantastisk affär som drivs av ekotänkande människor. Där finns mängder av varor med Fairtrademärkning. De har ris och gryn o bönor och linser och torkad frukt och teer bl a Pukka och Yogiteerna, de har mängder av konserver och påsar och förpackningar och vad man kan önska sig och lite till. En fantastiskt affär. 
.
.
Jag skulle bara önska mig en gnutta mer energi,för den verkar inte gå o rafsa ihop nånstans ifrån denna morgonen. Ni vet när tillvaron känns klisterseg o inte ens ögonlocken riktigt vill samarbeta. Misstänker att frukost och en jättebalja kaffe kanske skulle kunna hjälpa något..  Sen såg jag att krokusen blommar för fullt bredvid våra  tvillingbjörkar ute vid infarten. Så en tur med kameran ut på gården ska jag försöka orka med också idag.
.
En liten smörblomma från förra sommaren för att pigga upp er..ha en bra dag
 
.
 

Det här med inredning då..

Publicerad 2013-04-16 19:52:00 i Allmänt,

är inte det knepigt säg.. Ja det tycker nog många att det är,men jag håller inte med. Allt handlar om sämja och harmoni,.det som bråkar med de andra åker ut..pronto.  Vi har ju hemskt mycket retrogrejer hemma..alltså ting från femtio-sextio-o sjuttiotalen--samt faktiskt även lite åttiotalsting  Jaha tänker ni..hur går detta ihop..jo ser ni det gör ju det..som sagt det som bråkar åker ut.
.
.
Jag och maken har kamperat ihop i tio år snart..vi har levt igenom vissa faser milt sagt vad gäller inredning..  Vi började vårt gemensamma liv från scratch i stort sett. Jag var rätt nyseparerad när vi träffades och hade en rätt spartanskt inredd tillvaro och han hade så mycket som fick plats i en skåpbil och fick följa med honom från Norrland när han flyttade ner till mig.  Sådär stod vi..jag med min halvmöblerade trea och han med en miljon flyttkartonger o några få möbler och skulle liksom pussla ihop ett hem..  Neeejj det gick INTE alls.. Vi insåg rätt fort att vi måste bestämma oss för vilken inriktning vi skulle åt vad gällde hemmet. Det tog några års kaos o utmynnade till slut i en tids stilrent och bara ekmöbler o svart och vitt och grått era. Nå den lessnade vi hjärtligt på och nu har vi hittat hem..till oss..
.
.

Godmorgon så seeeeg...

Publicerad 2013-04-16 08:40:00 i Allmänt,

jag är. Jag befinner mig i nåt mellanting mellan vaken och sött sovande ännu, kaffe är nog vad som behövs.  Jag har kikat runt lite hos er igår och det var skönt att se att många bloggar fortfarande rulllar på.  Vissa har klappat igen för gott verkar det som, sen ser ut som om det kan vara lite bloggtorka här o där, av och till. Nå jag hoppas de bloggarna vaknar till liv igen nu under våren. 
.
.
Idag har vi gråväder men ändå rätt vårvarmt. Hela vardagsrumsbordet är smockfullt av tomat och paparikaplantor, de står där och återhämtar sig från den skarpa solen i lördags. Jag hade glömt att lägga dit solskydden och de höll på att stryka med allihop. Så idag får jag ägna dem lite omsorg och tid. Sen ska de få bo i växthuset som vi inhandlade förra sommaren. Må vi få en varm och härlig sommar nu bara, förra sommaren var ju helt miserabel.. 
.
.Men nu hägrar allt kaffet nåt enormt känner jag..
.
.
Köket efter att vi  målat väggarna och satt upp nytt tak. Äntligen är väggarna i mörggrått och djuprött borta, de färgerna slukade allt ljus i rummet. Egentligen hade jag helst haft en fondtapet på bakre väggen, men vi hittade ingen vi kunde ha till alla färger. Vårt kök ändrar ju färgskala efter årstid.
,
.
Ja som ni ser så kan färgskalan skifta väldigt.så det är svårt att hitta en tapet som inte skär sig.
Kaffe var det ja. Ha en bra dag allihop <3

Mittinatta..

Publicerad 2013-04-15 23:42:56 i Allmänt,

har det visst hunnit bli... Jag har suttit och funderat över hur jag känner inför att skaka liv i bloggen igen..det känns faktiskt riktigt bra. Bloggen har gett mig så många fina människor..som jag nu har som en del av mitt liv..jag älskar er alla.. Även om bloggen har slumrat så har inte kontakten med er brutits eftersom ni ju finns på min vänlista på facebook..
.
.
Sitter här och känner mig totalt klarvaken..huset sover och snusar runt mig..alla utom jag har gått till sängs. Jag kan inte sova eftersom jag lyckades att glömma ta min medicin i morse,,det är en medicin som håller ordning på hjärtrytmen och tar jag den inte så blir jag extremt trött..vilken också hände idag..med följden att jag sov en timme på eftermiddagen.. Så därför sitter jag och ugglar nu..
.
.
I morgon får jag väl sy på  mina projekt då..eftersom denna dagen blev som den blev.. Näää om man skulle försöka sova ändå..sov gott därute..kram
 

Då skriver vi måndag..

Publicerad 2013-04-15 12:06:09 i Allmänt,

och ännu en ny vecka väntar på sitt innehåll. Så härligt det känns, med en radda dagar framför sig att få fylla med upplevelser och umgänge. Idag har vi hunnit handla och besöka det lokala återbruket där dottern hittade ett kanonfint arbetsbord med en skiva som går att vinkla, perfekt när man tecknar mycket. Jag hittade lite böcker och ett knallrött durkslag i emalj. 
.
.
Nu har vi åter landat hemma och hunnit fika med dotter svärson o minsta barnbarnet. En stunds vila och sen plocka lite härhemma, sedan knäpper jag på symaskinen o grejar lite med några projekt som inbegriper gamla retropåslakan.
.
Här ett färdigställt projekt, två omklädda pallar.

Ett annat projekt, en liten klänning till Zelda.
Denna måste jag ju bara visa,  hur glad blir man inte.. En plåtburk från danska IRA. Det brukar ju vara blommor och blader och allsköns psykedeliska mönster på IRA-burkarna men vete tusan om inte denna var finare. 
.
.
.
Ni får ha en bra dag..ute i bloggvärlden..det tänker jag ha..

engelsson goes retro

Publicerad 2013-04-14 21:25:45 i Allmänt,

  Heiiiii..jag är tillbaka..nu slipper ni mig inte.  Jag fick en ny bloggdesign av min fantastiskt duktiga dotter Isa..och den gav mig en sån adrenalinkick så det kan ni inte ana.
.
.
 Kanske kommer bloggen att svänga mer åt retrofynd och inredning nu..det är där jag befinner mig i livet.. Detta med retrogrejer upptar det mesta av min tillvaro..  Så jag kommer att visa bilder på fynd och på hur de används här hemma..kanske lite info om designers och formgivare.
.
.
 Men sen kommer ju våren..och med den lär kameran dammas av ordentligt så ni lär översvämmas  av en hoper blombilder också. På talom det så hade vi nog den första riktiga vårdagen här hemma i trädgården idag.  Jag satt en stund bredvis mitt kryddland och bara fanns till..kikade på vilka plantor som vågat sig fram..och det var en hel del modiga rackare som trotsat de kalla nätter vi haft.
..
.
I tisdags var maken och jag i Karlshamn..där finns tre bra loppisar  Pilen ute i Vägga..Kupan och 34 :an inne i stan.  Vi plöjde igenom alla tre och hittade fantastiska fynd.
.
De blommiga tallrikarna blev jag nog allra lyckligast över. De är finska..från Arabia och formgivna av Esteri Tomula. Dessa var helt nya för mig så det var extra kul. Den enorma knottriga glaskannan i klarglas är ett monstrum..rymmer över tvåliter och är från engelska Ravenhead..vi har ett gäng glas i samma serie. Duken var en höjdare..så lycklig jag blev över den..i perfekt skick och kostade 15 kr. Den lilla uppkäftiga ekorren längst ner ville damerna på Kupan ha en tia för..det fick de..  Ja detta var en runda Peter och jag sent ska glömma.. 
.
.
Såååååå där..mitt första blogginlägg med nya designen avklarad..o det känns så jäkla bra..