"livet är en egendomlig plats, full av egendomliga människor som gör egendomliga saker o den egendomligaste av dem alla e nog jag..."

Att få tänka en tanke till slut..

ja visst e det en av medelåldersn små glädjeämnen säg.. Att inte alltid behöva vara på språng..både i tanke o handling..utan få stillna över en viktig fundering eller ha möjligheten att faktiskt färda något man har för händer..  Jag tycker att jag... sedan den dagen jag fick mitt första barn... hela tiden varit i rörelse,,både mentalt o fysiskt.. Allt har snurrat på i vansinnig fart o man hade aldrig vett att stanna tiden o bara vara...  Visst fanns det även då stillsammare skeden i livet men inte som nu..  Nu kan jag verkligen greppa livet varifrån jag står..jag kan leva i nuet o inte ångra gårdagen eller gruva mig för morgondagen..  O framför allt kan jag radera bort oönskade människor o deras tankar o åsikter från min tillvaro..   Jag har lagt så många timmar av mitt liv på att fundera på vad jag gjort för fel.. Men det spelar ingen roll längre.... Jag e jag..o jag måste få duga som jag e..med de fel o brister jag har..kan man inte ta mina brister så får man inte heller fördelarna..   Jag duger åt mig själv o de mina o de människor jag valt att ha kvar i mitt liv..o det räcker så..
.
.
Idag vaknade vi av en eldröd sol som kravlade sig över trädtopparna o kastade hej vilt med strålarna .. En av dem knäppte till engelsson över näsan o fick mig genast på bra humör.. Tänk vad solen har kraft att glädja en... Gråväder däremot drar ner humöret direkt..  En underbar morgon...en god frukost unnade vi oss..innan vi kev in i bilen o for till skogs..
.
.
Vi åkte till vår favoritskog utanför byn..o där stannade vi på ett par ställen och fotograferade innan vi åkte hemåt igen...Det var friskt ute..sådär höstkrispigt o soligt o klart.. Över hela skogen låg löven som en roströd matta.. Mossan lyste smaragdgrön o en o annan båklocka klingade ljudlösa sommarminnen..  Det doftade jordigt mustigt av multnande löv o på avstånd hördes en kråkfågels långa utläggning om nåt.. Där gick engelsson o småfilosoferade för sig själv..stannade här o där o tog en o annan bild..  Det var inte så viktigt med fotograferandet idag kände jag..det var skönt att bara vistas utomhus..
Väl hemma fixade sambon o jag varsin kopp te o åt lite..o sen kom Lie..en ungdomsvän till mig.. Vi har kännt varann sen gymnasietiden så vi tillbringade några timmar med att sörpla kaffe o avhandla alla minnen o fnissa åt allt tokigt vi hittade på..då för sååå länge sedan..eller var det rent av igår allt detta hände..ja när jag träffar Lie så åker jag alltid tillbaka till den tiden..
.
.
.
.
.
.
Nu e kvällen här,,den kom  svepande medan engelsson satt här o knåpade ihop det här inlägget..  Nu har det mötknat ordentligt ute,,i köksfönstret lyser en av mina finska ljuslyktor..en Apollo från Riihimäen Lasi.. I ugnen steks ett lass kyckling o strax ska jag koka lite ris o choppa ihop en sallad.. O sen e kvällen här för gott denna dagen..ännu en dag läggs till handlingarna..En bra dag har det varit.. Det e så innerligt skönt att kunna gå till ro på kvällen utan en massa ledsamheter som mal inombords.. Inga elaka onda ord som åker omkring o ekar runt..bara fina minnen av en bra dag..
.
Jag hoppas ni oxå haft en bra dag som lett mot er..kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0