Vi har varit i Västanå....

Publicerad 2009-10-28 15:56:34 i Allmänt,

som ligger i gränsmarkerna mellan Skåne o Blekinge.. Där bor nämligen en gammal kompis till mig så när hela byn var indränkt i brandrök så flydde engelsson sambon o barnbarnet till den friska luften o de djupa skogarna i Västanå..
O där var himmelskt vackert..tänk att få bo så fint..vilken lycka..
Ja det var skönt att komma ifrån en stund o andas frisk höstluft..vi e lyckligt lottade som har så nära tll en massa fin natur..
Idag så e det mesta av branden släckt men fortfarande ryker det o de eftersläcker bland ruinerna..för allt som återstår av 2000 kvm e just ruiner..sorglig syn. Många som miste sina  arbeten i branden..det lär inte gå o hitta nya lokaler till så många företag i en handvändning..
Nu ska engelsson sitta o vila en stund innan det e dax o dra igång matlagningen..ha en fin eftermiddag..


Postat av: Ingrid

Publicerad 2009-10-28 21:47:57

De eldfängda höstbilderna var klart bättre än förra inläggets rökiga historier.. otäckt med bränder och när det kryper på en så nära. Kram o ha det gott

Postat av: Puff som alltid blir glad av att komma hit.

Publicerad 2009-10-29 09:21:35

Hej finaste Engelsson!!Är så trött nu för jämnan

men blev så glad och pigg av att komma hit.Du är en sådan människa gumman..

En som man blir glad av...

Tack för att just du finns!!Isot Lämpimät Halit!

Postat av: Daniel

Publicerad 2009-10-29 11:48:09

Ja om man ändå kunde få bo där!!!

Postat av: Cicki

Publicerad 2009-10-29 15:05:36

Man riktigt kan höra prasslet i löven och känna känslan av att gå på en matta av gula höstlöv.Här brann ju Willys och en ICA-butik ner i våras plus att en massa andra butiker rök-och vattenskadades i samma köpcentrum. Den ursprungliga byggnaden var gammal så man rev det mesta. Många blev även här arbetslösa. Willys tog ansvar för sin personal och omplacerade dem på andra butiker. Värre var det för de små företagen. Men nu håller det på att byggas upp igen och ska vara klart någon gång i mars om planerna stämmer.Det är hemskt att några inte kan hålla fingrarna och tändstickorna i styr utan måste förstöra för så många.

Postat av: Christina

Publicerad 2009-10-29 17:11:25

Du är en enastående fotograf , ser inbjudande ut att slänga sej i löven o rulla omkring hihi... ne de e inte passande för en dam mitt i livet Kramisar /STINA

Postat av: Koola Viola

Publicerad 2009-10-29 18:37:51

Fantastiska bilder, har bläddrat och beundrat en lång stund nu. Vackert!

Postat av: Annica

Publicerad 2009-10-29 18:45:12

Ja att krypa undan och hämta ny energi är ett måste ibland. Det är så jobbigt bara när omvärlden inte har någon förståelse för det. I mitt fall är det Försäkringskassan som bråkar. Att de orkar!

Håller med övriga talare. Dina bilder är fantastiska!

Bilden du hade tidigare på vattendroppen på lövet. Älskar det! Men hur bär du dig åt? Har du ett speciellt objektiv för dessa bilder?

Ha en skön kväll!

KRAM!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej