engelsson fick ett väldigt trevligt telefonsamtal idag...

Publicerad 2010-09-23 19:48:49 i Allmänt,

från Försäkringskassan.. Det e ju som så.. som de flesta av er vet..att engelsson blev utförsäkrad i våras..o sen var inskriven på AF under de tre månader som det e bestämt att man ska utredas.. O sen så har jag ju lämnat in nytt sjukintyg o alla andra papper ..b la en utvärdering från AF ang min arbetsförmåga.. O sen har det varit...tvärtyst......o då o då har jag ju ringt in o lite försynt förfrågat mig ang mitt ärende..men de har ju så mycket att göra så jag skulle ha tålamod..
O sen plötsligt så ringer en oerhört trevlig man o talar om att nu minsann har han fått mitt ärende på sitt bord så nu ska  det hända saker o  ting..o det gjorde det... uppenbarligen är detta en oerhört effektiv människa för det tog honom bara två dagar o fatta ett positivt beslut..idag så ringer han glatt o berättar att han skickat mina pengar o att jag har dem på kontot på måndag..
O neee jag har inte riktigt fattat det än..vi kom överens om att vi skulle ha ett möte o skicka in en ansökan om stadigvarande sjukersättning.. Han skulle hjälpa mig igenom pappersexercisen.. Äntligen, äntligen så känner man att man e hörd o sedd o lyssnad på..behöver jag säga att jag grät en bra stund efter det samtalet...
O herr Reinfeldt..dig vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om ännu..  För du har utsatt engelsson för en jäkla prövning o många sömnlösa nätter..o varför det?? för att pröva ett system du vill avveckla..  O ja jag förstår att det har sina brister..men så här hänsynlöst får du inte behandla människor..  Nu har engelsson ett stort o varmt nätverk runt sig i form av sin familj....men jag kunde lika gärna ha suttit där..ensam o övergiven o utan ett öre.. O ok..nu funkade systemet till engelssons fördel..men alla andra då..som ingen lyssnar på eller ser eller hör.. Jag måste säga herr Reinfeldt att mitt positiva besked har en bitter bismak...riktigt etterbitter..
Nu ska jag sätta mig en stund o försöka förstå vad som hänt..jag måste smälta det här..


Postat av: Ann Catrine

Publicerad 2010-09-23 20:57:20

Ååååhhh, vad glad jag är för din skull!!!!

Måste erkänna jag fick tårar av glädje, för jag kommer ihåg hur det kändes...

Besvären och värken kanske inte försvann, men all oro och förtvivlan...!!Superduper grattis min vän!!!!STORA GRATTISKRAMAR!!

Postat av: Christa

Publicerad 2010-09-23 21:21:06

Å så skönt för dig, vad glad jag blir. usch ja mår man inte redan dåligt för att Han ska göra det ännu sämre? han tycker jag inte om. Nu kan du sluta oroa dig och sova gott. Gratti grattis. Stor kram

Postat av: Cicki

Publicerad 2010-09-23 23:28:50

Å vad glad jag blir för din skull. Vore jag där eller du här skulle du få en stor kram. Äntligen.Nu får vi hoppas att även min kära gubbe kan få en effektiv handläggare så det händer något. För en vecka sedan skulle en handläggare utses inom 48 timmar. Det är som sagt en vecka sedan. Postgången måste vara seg.

Postat av: AprilSus

Publicerad 2010-09-24 00:10:43

Åhh vad glad jag blir för din skull!!! Vilken lättnad det måste vara...Det ger ju också hopp för oss andra utförsäkrade om att kunnna få positiva besked. Själv har jag gett upp, men nu tror jag att jag förstår varför min handläggare på AF sagt att det kanske kan vara bra om jag beställer tid hos min läkare? Ska genast göra det...Krämporna kanske inte försvinner, men oron inför framtiden minskar ju.Stor grattiskram! <3

Postat av: Sirpa

Publicerad 2010-09-24 10:14:38

GRATTIS! Vad glad jag är för din skull! Fattar exakt vad du menar! Jag gick igenom allt det där före 2002.

Hoppas du får en mycket skön helg!

Kram Sirpa

Postat av: Paula

Publicerad 2010-09-24 18:36:30

Grattis! Skönt att det löst sig på ett positivt sätt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej