Nu e hösten över oss..huuua

Publicerad 2010-09-16 11:59:09 i Allmänt,

Det har blåst o stormat o regnat över engelsson hem i natt..det ylade o ven runt knutarna o man började undra om huset skulle stå kvar..  Vad otroligt lycklig jag e över att sambon o jag tog oss till skogs alla de där underbara vackra höstdagarna som varit... Nu vill man bara sitta inne o kura o mysa med te o tända ljus..
Jag tänker på nåt mormormu skrev i ett inlägg..att det e lycka att vakna på morgonen o höra sitt barnbarn leka med lego.. Ja det en lycka..men det verkar vara en obegriplig lycka för många.. Vi bor ju ihop tre generationer i detta hus o folk verkar inte begripa hur vi får det att funka..  Både jag o dottern får en massa kommentarer om det.. Det skulle de aldrig klara av..herregud att bo ihop med sin morsa respektive vuxna dotter..  Ja inte vet jag hur vi får det att funka...för det funkar då alldeles utmärkt... O vi trivs..vi lagar maten ihop o sköter om hus o trädgård tillsammans..det finns fler vuxna människor för barnbarnet o tonåringarna att ty sig till.. Den lille mannen kommer upptraskande hit upp till oss när andan faller på o försummar aldrig att pyjamasklädd tassa uppför trapporna o säga godnatt.
Ja jag vet inte som sagt..men nog luktar det livskvalitet..eller vad säger ni..e vi helknäppa eller e vi nåt riktigt bra på spåren.
Nu ska jag kravla mig på fötter o försöka leda upp kroppen såpass att jag får lite gjort här hemma..inte blir det några storverk o inte går det i många knop o många värktabletter lär det bli idag..men något lite ska jag väl lyckas uträtta..
Jag önskar alla som kikar in en riktigt bra dag..vilka ni nu e..över trettio besök per dag har jag..men sorgligt nog så tassar de flesta obemärkt in o ut härifrån.. Skänk mig en kommentar så blir jag glad..
Mitt köksfönster med mina älskade Uppsala-Ekeby krukor


Postat av: Ann Catrine

Publicerad 2010-09-16 15:44:15

Eftersom jag själv är uppväxt med 3 generationer på gården förstår jag mycket väl att det kan funka,och mycket bra dessutom!

Minns när jag kom hemfrån skolan, alltid var någon hemma, oftast mormor. Morfar var ute och jobbade på gården och mina föräldrar var på sina arbeten.

Minns inte att det var några konflikter mellan de vuxna.Jag och ungarna pratar ibland om vad praktiskt det skulle vara om vi kunde ha det så också.

Och speciellt ett av barnbarnen frågar ofta om inte jag kan bo i deras källare... ;-)

Nu bor vi ju så pass nära ändå så man hjälpa till när barnen måste vara hemma från dagis tex.Hur som helst, jag tycker det ÄR livskvalitet!!

En förmån att få vara närvarande i varandras vardag!Så, du Engelsson, vi fortsätter allt att njuta av våra liv vi!

(men kunde ju få skippa skitvärken iallafall)Kramar!

Postat av: AprilSus

Publicerad 2010-09-16 18:08:17

Jag tycker att det låter helt underbart! Om flera hade möjlighet att leva på det sättet (som var helt naturligt förr) så skulle kanske många må mycket bättre?Idag är småbarnsföräldrarna många gånger helt slutkörda och stressade av alla "måsten". Och gamla människor är rädd för att bli ensamma och vara till belastning. Ett gemensamt boende skulle nog kunna råda bot på det problemet?Det krävs ju att det finna gott om kärlek och att man känner respekt för varandras integritet. Har man byggt upp det med sina barn redan när de var små, så borde det ju kunna fortsätta lika bra även när de blir vuxna.I dagens samhälle är det för mycket jag, jag , jag och alldeles förlite VI-mentalite. Ensam är nog inte så stark, trots allt? Håller med dig & mormormu, det är livskvalitet!Jätte kramis! <3

Postat av: Ingrid

Publicerad 2010-09-16 19:18:02

Jag har också bott så hela min uppväxt MEN skulle inte vilja göra det igen själv nu som vuxen. MEN bo nära på cykelavstånd är perfekt!! Ja, här har med knaprats värktabletter det sista, tungt med inskolningar och mycket bära. Hade gärna tagit lite ledigt nu, men först måste alla nya komma in i versamheten.

Postat av: Cicki

Publicerad 2010-09-17 16:41:06

Det låter helt fantastiskt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej