Det ser lovande ut

Publicerad 2012-04-27 08:38:23 i Allmänt,

på väderfronten, måste jag säga. Ingen sol ännu men det ser ut som om den skulle orka sig igenom det massiva gråväderstäcket som legat över oss i flera dagar.  Och det känns riktigt bra för idag ska maken och jag på äventyr till Ronneby.   Vi ska gå på loppis..ta en tur till brunnsparken samt gå en liten stadsvandring bland  de gamla träkåkarna..naturligtvis med kameran i högsta hugg.  Sen ska vi inhandla en massa LCHF-bröd.. Det finns nämligen bara att få tag på i Ronneby.
.
Vi fortsätter i vårt LCHF-spår..med lite segt resultat..vikten går inte ner med nån större fart..men välbefinnandet är på topp.. Så vi tycker ändå att det lönar sig.. Så här bra har varken han eller jag mått på länge..hade vi inte haft vår respektive värk så hade allt varit underbart..  Det bästa av allt är att sötsuget är helt borta..jag har inte ens ont av att se andra proppa i sig godis eller bakelser. Det är som om kroppen helt enkelt släppt alla sådana begär.  Jag äter inte ens frukt längre..däremot färska bär..jordgubbar och hallon kan vi ha som godis..ja och nötter såklart.  Häromdagen gjorde jag en egen musli..på en massa nötter och frön som jag rostade i ugnen..den äter jag till frukost ihop med naturell youghurt.. Vi har helt kommit in i LCHF-tänket vad det gäller livsmedel..kikar automatiskt på kolhydratinnehållet innan något hamnar i varukorgen.  Ungdomarna våra hänger faktiskt på detta av helt egna beslut.. Michelle äter både pasta och potatis men inga stora mängder och Isabelle väldigt lite.. Jag försöker se till att de har av livets goda här hemma men det förblir oftast orört.. På helgerna ordnar vi ofta en ostbricka..med mycket grönsaker istället för kex..det finns några kex med ok kolhydratinnehåll som vi kan ha till..men en bit paprika med vitlöksost är en smaksensation jag gärna rekommenderar... Sen har vi ju tappat i vikt..jag har tappat över sju kg o maken lika mycket..så att visst har det gått neråt..men jag vet ju att vissa tappar i rasande fart med hjälp av den här kosten..men det är kanske så att de har möjlighet att motionera och röra på sig på ett annat sätt än vad vår värk tillåter oss att göra..
.
Nehe..nu är det dax för kaffe och sen duschen..så vi kommer iväg nångång.. Ha nu en bra dag alla..och var rädda om er..det är jag..  Jag lägger ut några bilder på ett regnigt Ronneby från vårt senaste besök..vi var då och besökte Heliga kors kyrka som ligger i Ronneby..
.
.
.
.
.
.
.
Kyrkans äldsta delar är från 1100-talet..den färdigställdes på 1400-talet..det lär finnas yxhugg i en ekport som är från Ronneby blodbad år1564.. Kyrkan ligger i det äldsta bevarade området i staden


Postat av: Anonym

Publicerad 2012-04-27 15:57:12

Du får ha en trevlig helg gumman min så hörs vi kramis

Postat av: Svenne

Publicerad 2012-04-28 19:35:53

Den där kyrkan besökte vi när jag gick i mellanstadiet för massor av år sedan. Den är fortfarande lika intressant och vacker som första gången jag såg den.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej