Godmorgon..

Publicerad 2012-05-23 10:22:43 i Allmänt,

i värmen..  Det har varit rent olidligt varmt o man ska inte klaga för nu har sommaren kommit ..jotack..men jag klagar ändå..bara så ni vet..för det går inte o existera i dylik värme.. Jag går o kippar efter andan o svetten bara rinner...yäkk..  Men men..alla sol o värmedyrkarna njuter ju..o visst kan jag unna dem detta..det har varit en hemsk ickevår..  Det enda positiva är ju att värken minskar..men sen så svullnar alla lederna av värmen så man e stel som en Michelingubbe..så vete tusan om vinsten är så stor egentligen.. Förkylda är vi oxå hele högen..inklusive liila Zelda..o hon tycker definitivt INTE om vare sig värmen eller sin snoriga näsa..  Ja jämmer och elände så man kan ha det minsann..  men det planar väl ut så småningom..man vänjer sig ju lite vid värmen..nu kom den så plötsligt att kroppen inte har hängt med alls..  Något som är hysteriskt svårt är ju detta med o komma på vad man ska laga för mat..allt känns för varmt och mastigt sådana här dagar.. Kanske en sallad av nåt slags..kycklingsallad låter ju faktiskt som en plan..
.
.
Jag sitter i mitt soffhörn o försöker hitta nåt sätt att sitta på som inte gör ont..jag har ett par axlar som mer eller mindre lagt in om avsked.. Det gör att jag inte orkar sitta vid datorn o skriva..så bloggen blir lidande och mina bloggrundor förblir utan kommentarer..jag får nöja mig med att kolla till er..  Så om ni inga kommentarer får så skyll på mina axlar..det är de som inte samarbetar..
.
.
Nu har maken öppnat för korsdrag,,så himmelskt skönt det var..nåstan så man står ut..  Nu grönskar hela Blekinge...utanför mitt köksfönster är björkarna fullt utslagna. I fågelholken utanför fönstret häckar ett par svarttvita flugsnappare.. Så roligt att se dem..och höra dem..vilket roligt läte de har..  Jag ska försöka lurpassa på dem o ta en bild..men hittills har vi inte lyckats..
.
.
De här bilderna tog maken för en vecka sedan..på nedersta bilden hans skötebarn...ett körsbärsträd han köpt och planterat..
Ute i trädgården blommar alla fruktträden..häggen har blommat ut..medan syrenen först nu kommit igång o fyller hela trädgården med sin väldoft.. Kryddorna har växt till tredubbla storleken på nån dag känns det som.. I blomrabatterna så blommar sipporna på sista varvet nu..löjtnanshjärtats blommor hänger som små blodsdroppar..karaganen är en gul sky av blommor och nävorna lyser blålila..  Alla bärbuskarna växer bra..så i år blir det både hallon,björnbär,boysenbär, krusbär och flera sorters vinbär..hur vindruvorna kommer igång får vi se..det har varit lite väl kallt för dem i vår.. Löken och potatisen har redan kommit långt..likaså sallad och spenat..ärtorna sticker uppkäftigt upp bredvid sina pinnar..snart skjuter de iväg..   Små skira bebisar av morot och dill fladdrar till vid jordytan..de har inte riktigt vågat dra iväg ännu..men gräslöken och persiljan är det fart i.
.
.
Till helgen ska vi grilla om vädret håller i sig..kvällarna är så varma att man säkert kan sitta ute länge..om inte myggen jagar in oss förstås..de har vaknat till liv..o efter denna regniga våren lär de komma i massor..huuua..
.
.
.
En liten gäst har vi i trädgården..vi får bara hoppas han trivs och stannar hos oss..
Men nu får jag ge mig signalerar axlarna..dags o vila en stund..ha det bäst mina vänner var rädda om er..kram


Postat av: Svenne

Publicerad 2012-05-24 10:20:30

Jag har alltid varit en människa som tål mängder med värme, och älskade basta & varma bad titt som tätt. Men någonting hände för några år sedan.. Jag tål nästan ingen värme längre.. all temperatur över 22° är en ren pina att vara i. Det är som varenda por öppnas på mig och jag svettas kopiösa mängder..Värt att notera att det är inte samma värme utomlands.. Jag tar hellre 25-27° grader nere i Grekland än att ta de där graderna i Sverige..

Postat av: Janne

Publicerad 2012-05-28 06:27:03

Hej! Här har helgen med Mors dag varit lugn och trevlig. Vi har planerat för semestern så nu vet vi vart vi ska åka. Ha en fin dag !

Postat av: Paula i pörtet

Publicerad 2012-05-30 13:36:51

Vädret har svängt och jag är nöjd!

Hej förresten!

Jag försöker låta bli att gnälla när det är varmt för jag unnar faktiskt alla hårt arbetande människor sol och värme när dom själva så önskar.

Men, jag har mycket mer energi när det är svalare och eftersom energinivån alltid är låg så är det en förutsättning för att jag ska få något gjort.

Trist med onda axlar, jag har valt en stationär dator just för att jag inte klarar av att skriva på en laptop. Vilken typ av dator använder du?

Nu ska jag ta lite gamla brödsmulor och traska över ängen och mata mina gässlingar. Försökte igår men de är så skygga fåglar här att de inte närmade sig maten ens. Så nu tänkte jag tämja dem genom att visa mig för dom lite varje dag

Kramen

Postat av: Janne

Publicerad 2012-06-01 08:56:59

Hej! Jag tar och inspekterar Engelssons trädgård med pincett och lupp för att se vad som döljer sig där.(Gapskratt) Ha en fin dag !

Postat av: ingrid

Publicerad 2012-06-01 09:48:54

Jag vill också ha en igelkott!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej