Godförmiddag..engelsson har sovit förmiddag.

Publicerad 2013-05-16 11:00:00 i Allmänt,

 ja minsann det har jag.. Jag skulle ju bara läsa en stund förstås, men trodde nån det..nä precis vaknade nyss, tämligen yr i mössan.  Det var säkert alldeles förskräckligt välbehövligt och riktigt skönt var det också, så jag klagar då rakt inte, är bara lite förvånad...
 
.
.
Vi åkte iväg på en alldeles spontan biltur igår, det var väl den jag behövde vila ut efter kan jag tro.  Vi körde mellanungen till hennes skola och det var vackert väder så vi bestämde oss för att stanna till vid ICA och inhandla en lunch..  Det blev lite bröd och pålägg och frukt, precis lagom lunch.
Sen åkte vi mot Skåne via småvägar och det var gladgrönt precis överallt, vitsippsmattorna fanns kvar men slokade allt lite med kronbladen nu. Ute i hagarna böjde gullvivorna blygt på sina vaniljgula huvuden och häggen sken som nyvispad grädde vid hagkanterna. Ovanför de smaragdgröna fälten ryttlade hökarna skarpögt spanande.Holjeån skyndade fram i glad brådska inbäddad i ny grönska. Ute på den dovt blåa Ivösjön skred svanparet värdigt fram medan Levrasjöns turkosfärgade yta lyftes i små glittertoppar. I bokskogarna kilade solen ner genom det nya lövtäcket gled fnissande ner längs stammarna och dansade sedan lätt över marken. Vi log åt nyfödda lamm och ett rangligt föl som mötte våren för första gången.
Så här vackra vägar åkte vi längs med..
Här glittrar det i Holjeån..
.
.
 
Vitsipporna är snart ett minne blott...
Här satt vi och åt vår lilla lunch...avslutad med varsin chokladbit..
.
.
En härlig dag..sen hamnade vi händelsevis på loppis också då..  Två Geflekoppar Majlis tiil dotterns ständigt växande samling dock med fel fat.  Sen hittade jag två koppar Anemone Rörstrand också. Vad roligt tänkte jag,de gillar hon ju, väl hemma upptäcker vi att det var Anemonekoppar, men de stod på Emma-fat. Blommor och samma färgställninge så på loppisen hade de helt enkelt byggt ihop två set. Så summan av kardemumman är ju följande. Nu behöver dottern jaga fatt på två Majlisfat, samt två Anemonefat, samt två Emmakoppar.. Ja som det kan bli, men jag har en glad dotter.
.
.
Sen hittade jag ett gammalt blyglaserat Vallåkrakrus för femton pix. Nån gång för länge sedan hade öronen slagits av, men det hade skickligt lagats, förr slängdes minsann ingenting. Vi har en gammal soppskål här hemma som lagats med nitar..så häftigt.
.
.
En liten ljuslykta att hänga opp i äpplaträdet fann vi också samt en enoooorm duk i blått och grått till sommarens grillkvällar. Idel bra och ha saker med andra ord.
.
.
.
Solen skiner glatt även idag, så man skulle kanske bege sig ut i trädgården och se vad som hittat upp i odlingslådorna.  
Jag önskar er som kikar in en trevlig dag, på alla vis..kram på er..


Postat av: Janne

Publicerad 2013-05-16 12:41:00

God Morgon Engelsson ! Yr i mössan He he he he he ???!!!! Ha det bra !

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2013-05-16 17:10:45

Din blogg vill inte komma ihåg mig, klickar varje gång i rutan men icke sa Nicke! Jag skulle behövt sova middag idag efter en tidig väckning till tvättstugan. Men det är så in i baljan varmt så jag storknar. Tänk jag kan sakna de ljusa bokskogarna, vi har ju mest mörka barrskogar häruppe. Det är kul att se hur det gröna kommer att se ut hos oss om några veckor. Värmerekordet slogs idag så nu kommer det att gå undan.
Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-05-17 09:21:50

Ett så rart inlägg och lite kärt besvär blev det med ;)
Önskar en härlig fredag och helg,
Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej