Det har varit KALLLLLLLLTTTT som tusan i södra Sverige...

Publicerad 2010-01-11 00:18:32 i Allmänt,

Ja så till den milda grad att tom sjöarna frusit till is..  Det blåser o viner om knutarna o speciellt kul tycker nog inte engelsson att den här vintern e längre..nej
Nu vill jag nog ha vår snart..huuuaa  vem skulle tro att engelsson e född ovan polcirkeln o faktiskt tillbringat de första fem vintrarna av sitt liv där oppe.. Idag e jag nog fullständigt bortklemad med varmt o gott väder o korta milda trevliga vintrar..
Inte bara engelsson som tycker att livet e tufft när kylan biter sig fast på detta vis..  Fåglarna har det tufft..dessa små äppelätarna hittade jag häromdagen...tyvärr klarade varken jag eller kameran av någon längre fotosession..

Ja o sen har vi ju fått celebert besök i byn...en Skarv som huserade på en sten i ån som rinner genom centrum..lite buttert poserade den en stund innan den tyckte att engelssons kamera vart lite för närgången
Gräsänderna kom hoppfullt flygande när vi parkera invid ån..hjärtskärande o se o behöver jag tillägga att engelsson samlat ihopa allt gammalt bröd som de fick idag...
Blåmesar har vi några stycken som flitigt uppsöker talgbollarna..tyvärr e de blixtesnabba o därför svåra att fota
Nu ska jag krypa till kojs..skolorna börjar i morron..tidig väckning i huset..

Så kom en liten Antoni till världen

Publicerad 2010-01-05 12:12:23 i Allmänt,

I går morse så föddes en liten babypojke..en liten Antoni..välkommen till världen du efterlängtade, älskade lilla barn...vikt o längd har jag ingen aning om..men det viktigaste e att han e alldeles frisk o fantastisk..  Grattis grattis Älskade Malin o Micke till ert lille underverk..

Tänk sån lycka ett litet barn ger...nu längtar jag bara efter att få se honom..men det får dröja ett tag så den lilla familjen får landa i sitt..men sen så styr vi kosan mot Karlskrona minsann..
Så engelsson sitter i sitt soffhörn o spinner av en sann babylycka*L* Ute snöar det o snart ska jag o Mikko baka..små små underbara petitchouer ska det bli..fyllda med vaniljgrädde o överströdda med florsocker o sen ska vi nog ringla lite chokladsås över dem oxå..   O sen ska jag laga köttfärssås..jag gjorde en hemmagjord tomatröra igår som jag ska passera o ha som bas i köttfärssåsen..o kanske lite hemmagjord pasta till..det e ett knep o knåp o göra men så infernaliskt gott att det e värt besväret..
Lite fotograferande hann vi med häromdagen..  lite macrobilder testade jag att ta....
O min älskade eka..fastfrusen i isen..
Följande bilder älskar jag..en al doppar en kvist i det isiga vattnet o resultatet blir ett konstverk..det för tankarna till Timo Sarpanevas o  Tapio Wirkkalas glaskonst
Helt otroligt vackert
Men nu får jag sätta fart.... ha en underbar dag....

God fortsättning på det nya året önskar engelsson eder...

Publicerad 2010-01-01 16:48:02 i Allmänt,

o må ni få vara friska o lyckliga o tillfreds i er tillvaro..   Här hemma hos oss så har vi haft en sällsynt harmonisk jul o nyår..mysigt o lugnt..inga stora krav på något har vi haft..bara umgåtts i familjen..
Ute så mörknar det nu..det e lugnt o stilla..inga smällare som hörs längre..annat var det igår..ett hejdundrande brakande o blixtrande över hela byn var det..   Vi stod på gården vi oxå..ungdomarna smällde av lite raketer o smällare även de...
Vi har varit ute i förrgår jag o käre sambon, käre svärsonen o lille barnbarnet..ute i skogen o fotograferat..vi hittade några små isbelagda sjöar som vi stannade vid.
Far o son på bryggan.....
Kallt som sjutton var det o snöade o blåste..men vackert..hisnande vackert..  Här nere så e vi inte borskämda med snö o is..så det e nästan lite exotiskt när det drabbar oss..  Vi var i väg nån timma o sen var det skönt o komma hem o dricka något varmt..
O nu sitter engelsson med en kopp te..o bara finns till i sin lilla tillvaro..