Det e synd o klaga

Publicerad 2009-05-31 17:56:17 i Allmänt,

Idag har solen lyst glatt o givmilt över både engelsson kära familjen o alla blommor.. Jag har planterat blommor o druckit kaffe med de andra tanterna..barnbarnet har kutat glatt i vattenspridaren o blivit genomblöt o vi har grillat massor av gott . Mysigt har det varit med värmen, men det kan bli för mycket av det goda..  Inte tusan e man van så framåt femtiden så kollapsade denna tanten totalt av värmen..  Det var bara o erkänna sig besegrad o dra sig inomhus... Men det har ju ändå hunnits med massor av blompyssel o socialt umgänge i kollektivet  idag så jag ligger här o känner mig nöjd..  Ligger o funderar på det här med bloggandet...jag var väldigt tveksam från början vad det skulle komma ur detta med bloggen..  Men måste säga att det e riktigt givande..tack  alla ni som kikat in o lämnat avtryck..

Bloggen har fått ny svid

Publicerad 2009-05-30 15:25:27 i Allmänt,

engelssons blogg har stajlat till sig..tack vare älskade nästäldstadotter..hon gjorde om bloggen som en present åt sin gamla moder..engelsson e alldeles till sig av förtjusning..tack så mycket älsklingsunge..

Morsdag i förväg

Publicerad 2009-05-28 22:05:31 i Allmänt,

engelssons stora dotter o älskade svärsonen firade mor o svärmor i förväg idag med denna underbara passionsblomma..älsklingsungen ska ju inte vara hemma på söndag..fantastisk blomma o fantastisk unge o svärson jag har  En vacker morgon

Publicerad 2009-05-28 08:50:42 i Allmänt,

Godmorgon vilken vacker dag..engelsson känner sig kvittrigt glad idag..fast blåsten har rumlat o partajat i trädgården o lämnat förödelse efter sig o fast det ylar i alla arma muskler..men jag ska njuta lite frukost o sen ska jag ut i trädgården o tassa runt bland mina älsklingar o räta upp dem o klappa om dem på alla vis..kanske ta en o annan bild oxå..   t  

Det blåser över engelssons hus

Publicerad 2009-05-27 17:53:40 i Allmänt,

Ute blåser det o ställer till oreda bland engelssons skyddslingar..skaderapporten hittills är dyster..min fina fina röda pelargon e drabbad..flera blomstänglar brutna..en knäckt tomatplanta hittade jag samt flera stockrosbebisar som fått plikta med livet..ovanpå det så föll det ner en keramikkruka från grannens balkong o vispade runt bland kryddorna på kökstrappan på sin väg ner.. splitter överallt..ajaj det svider i engelssons hjärta vid åsynen.  Underligt väder överhuvudtaget, molnskyar som jagar hysteriskt över himlavalvet o en tapper sol som envist segar sig över sorgkanterna på molnen o  denna envisa, envisa, elaka blåst...  Nu ska en tjurigt  sörjande engelsson koka sig en stoor ångande kopp pepparmyntste o vända ryggen mot fönstret tills vädret sansar sig 

Mitt färggladaste loppisfynd

Publicerad 2009-05-27 15:37:57 i Allmänt,

Dessa glasen hittade jag o käre sambon för ett tag sedan..jag e inte 100% säker på ursprung..men tror att det e s k Snoddas-glas från Gullaskruf ..men visst blir man GLAD av dem?

Varför varför varför ska tonåringar vara smartare än oss??

Publicerad 2009-05-26 17:44:16 i Allmänt,

Arme engelsson längtar till sommarlovet..men tanter har väl inte sommarlov?? jooohoooodå..det har tanter som e begåvade med morrontrötta  tonåringar..dessutom tonåringar som e enormt rappa i käften o har sin gamla moder lindad runt de små lillfingrarna..argumenten haglar över denna arme moder som ömsom bönar, ber, argumenterar, fjäskar o ryter besinningslöst i sina försök o få ätteläggen till skolan... så engelsson  längtar väääldigt mycket efter sitt sommarlov jajamensan det gör hon visst

Okänd raring?????

Publicerad 2009-05-26 08:48:44 i Allmänt,

Denna köpte jag på marknaden..säljaren visste inte vad det var..jag känner igen den men minns inte namnet..någon som vet???

Tänkvärt..

Publicerad 2009-05-26 08:42:37 i Allmänt,

En tänkvärd historia av okänd författare

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe: 

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. 

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja". 

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. 

Studenterna skrattade.

"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar de andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, "går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. 

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand." 

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."      Inte ny men värd att läsa om igen

 

Bettans blomsterboning

Publicerad 2009-05-25 22:57:34 i Allmänt,

Inte bara engelsson som har gröna fingrar i detta kollektivet..får jag presentera Bettans imponerande odling..o även på kusinens balkong växer det så det knakar..får väl opp o fota där oxå

Vårminnen..

Publicerad 2009-05-25 11:56:01 i Allmänt,

Så här vackert blommade våran Mirabelle för bara någon vecka seda. Tänk vad fort tiden går o vad mycket som händer i en trädgård. Nu hoppas jag det blir mycket frukt på den..

Långlång långehelg

Publicerad 2009-05-24 22:40:13 i Allmänt,

Det har varit långhelg eller har det??  Fattar rakt inte vart den tog vägen? Den kom o gick o engelsson hann inte med som hon tänkt  Jag skulle ju pysslat om blommor o örter o allsköns grönfoder i trädgården var det planerat.. Längst ner i trädgården ska det vara fyra pallkragar med glasrutor över o i den ska alla gurkor o meloner o Bettans  spagettipumor bo. Nå de kom på plats o glas fick vi dit över den ena o Bettans pumpor flyttade in  men resten av  projektet får vänta till i veckan..  Det e hårt jobb det här med trädgård..en eviger kamp mot ogräs o sniglar..de sistnämnda har jag förklarat krig mot..bara jag slapp o ha ihjäl dem så vore jag lycklig..käre sambon hyser dock inga såna betänkligheter, utan krossar dem skoningslöst..iiissccchhh.  På tal om trädgård så e ju lille barnbarnet under utbildning angående trädgård o passionen för blommor o allt annat grönt..o jag anser mig ha lyckats..härom dagen kommer han bekymrat springande o viftar med ett blad  som lossnat från en änglatrumpet..jag förklarar att  så är det, ibland ramlar bladen av..han ser fortfarande lite bekymrad ut o senare ser jag hur bladet sticker ut ur en kruka..han hade planterat den. O mummi engelsson log stort brett o lyckligt.           Vart resten av helgen smet iväg vet jag inte riktigt..fast vi var ju på loppis igen på lördagen engelsson, käre sambon o Bettan.  O jag fyndade massor av krukboningar till älskade blommorna o en Vicke Lindstrand vas. Käre sambon hittade glas åt sin syster o Bettan inhandlade under muntert fniss ett par aningen ekivoka (nu rodnar engelsson) salt o pepparströare åt käre kusin på övervåningen... 

Rocken Roll barnbarn

Publicerad 2009-05-23 19:38:29 i Allmänt,

Barnbarnet har varit på marknad o inhandlat elgitarr. Så nu e det rocken roll som ljuder i engelssons öron...den lille mannen rockar loss i mummis kök så gardinerna fladdrar o trasmattorna snurrar ihop sig av förskräckelse.  Mowsen sitter som en smäck, det syns att det e en garvad rockräv som  uppträder. Solglasögonen döljer en koncentrerad blick medan han jämfotahoppar över golvet.  Mummi engelsson e otroligt imponerad  naturligtvis..fattas bara annat..  Efter uppträdandet inkasserar han gaget..en isglass

Marknadsfundereringar.....

Publicerad 2009-05-22 20:21:14 i Allmänt,

Så for vi på marknad då..engelsson, käre sambon, Bettan o hennes son... Stora dotter, käre svärson, barnbarn samt tonåringarna for i förväg..  Trängsel var det ju som det ska på marknad..sockervadd o ballonger o piroger o sillamackor o foppatofflor o godis o allsköns krimskrams o så regnade det naturligtvis lite oxå..   O efter  tre varv bland allt detta så hade engelsson fått vad hon tålde..under en blixtvisit i blomsterståndet inhandlades två fuchsior o med dem i högsta hugg siktade jag på utgången..käre sambon o Bettan var rörande överens om att det räckte tack o lov, så vi for hem. Resten av husinvånarna blev dock kvar.  Tack gode gud att man har så stora barn att de inte behöver vallas på dylika tillställningar mer..o lille barnbarnet har alldeles egna föräldrar som kan roa honom.. 

Loppishysteri..

Publicerad 2009-05-21 17:41:38 i Allmänt,

Käre sambon o jag for iväg på loppis idag.. Inte första gången det händer så man borde ju inte vara förvånad över att detta med loppis får hornen att växa fram på gemene man...det var som vanligt fullsmockat  med hysteriska människor som slet o drog o knuffade sig fram..det trampades på tår som blev allt ömmare o kördes armbågar i sidan o trängdes o  blängdes o  skälldes..  VAD e det med sådana tillställningar som får människor att förfalla till ap-stadiet??  Jag hann sätta handen på ett trädgårdsmöblemang sekunden innan en ilsken dam..medan jag gör en försäljare uppmärksam på att jag vill ha möblerna travar hon iväg o hämtar en annan försäljare.  Min försäljare stod på sig o jag fick möblerna för den överenskomma summan fast hon står bredvid o erbjuder mer.   Då blev engelsson tvärilsk o det uppfattade madammen o dröp iväg ..jag fattar inte vart vanligt normalt hyfs tagit  vägen???   

Sambons min när han insåg att jag köpt ett enormt stort bord o fyra väl tilltagna fåtöljer som han skulle trolla in i bilen kan vi tala tyst om..o jag erkänner glatt att nog fasen växte det ut horn i pannan på mig oxå när det gällde de där möblerna*L* Annars blev det inga mängder med fynd förutom den sedvanliga boktraven förstås ..har ju en titel som boknörd att försvara*S*   Två gamla pressglastallrikar hittade jag till min samling samt naturligtvis krukor till alla mina blommor...bilen var ändå fullastad på hemvägen, men det var ju möbler*L* 

Spike våran nyblivne gotlänning

Publicerad 2009-05-19 22:20:40 i Allmänt,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Våran lille kämpe följde med lill-husse till Gotland ...sååå vi saknar dem både..

Legitimerad boknörd!!!!!!!!!!!

Publicerad 2009-05-19 21:54:12 i Allmänt,

Jaha så nu e det alltså officiellt då...jag e en boknörd...fast om någon nu tror att jag e ledsen över det så..... icke....jag e omåttligt stolt...jag har ju för tusan övat i 46 år..så jag ser detta som en utmärkelse..   I våran släkt har böcker alltid varit en självklarhet..    I huset här så vandrar det böcker friskt mellan våningarna, de travar glatt ut o in ur lägenheterna*S* Jag har nog aldrig lyckats lämna en enda loppis utan minst en trave om inte två--kusin vitamin e  inte sämre hon o damen i lägenheten bredvis likaså..mina barn har jag drillat sen tidig ålder..stoppat böcker under näsan nästan redan på BB.. Sambon är likadan fast han bara fick 64% på boknördstestet*S*

Uggelungar!!!

Publicerad 2009-05-19 18:00:46 i Allmänt,

Jag har under den senaste månaden haft ett lite udda fritidsintresse..jag har med stor förtjusning spionerat på ugglor..jo faktiskt..en webcam inmonterad i ett ugglebo i en mosse i Estland.. Nu har de små liven flugit ut o jag har en enorm  separatonsångest.. För hur ska fyra små uggelungar klara sig ute i stora vilda världen utan morsan engelsson som håller koll?? 
    080617aa045

Bloggfunderingar

Publicerad 2009-05-15 22:14:15 i Allmänt,

Nu har jag haft blogg i en vecka o bara skrivit tre inlägg...detta kanske inte riktigt e min grej??   Allvarligt talat var detta svårare än jag trodde..kallprat e ju inte riktigt jag utan jag skulle vilja skriva om djupare saker....men samtidigt hur mycket av mig själv e jag beredd att slunga ut i cyberrymden??  Jag har hoppat runt på diverse bloggar o insett att de flesta av er som bloggarn e ena modiga jävlar..hatten av..jag bockar mig för er o ert mod att våga lämna ut er själva o era innersta tankar, rena o orena, vackra o fula. Mycket av det jag har läst har varit bra..jag har skrattat o gråtit o blivit illa berörd men även glad ini hjärterötterna.  

En vemodsdag.....

Publicerad 2009-05-08 15:46:44 i Allmänt,

Fredag eftermiddag o fortfarande grått o mulet..  Ikväll kommer min son hem..saknar honom så det ser jag verkligen fram emot..visserligen kommer han hem bara för o packa allt han äger..han har fått arbete o lägenhet på Gotland....vemodigt värre detta med ungar som blir vuxna o flaxar ur boet för gott..  Jag har i nuläget två utflyttade o två hemmavarande..den ena utflyttade bor visserligen i lägenheten vägg i vägg med min..  Men tänk en dag när den sista packar o flyttar..det e ju tingens ordning..men jag är för mycket hönsmamma för o gilla tanken...Vill ha alla mina hos mig  jämt..    Det kommer att kännas tungt o vinka adjö åt honom denna gången..hittills har han ju haft sin lägenhet kvar, men nu blir allt så definitivt..  Men det e ju en lycklig o tillfreds kille..flickvän, arbete o en fin lägenhet..så jag e ju samtidigt oerhört glad för hans skull o omåttligt stolt över honom.. 

Andra inlägget*S*

Publicerad 2009-05-07 16:39:07 i Allmänt,

Jaha bloggägare engelsson infinner sig..fortfarande lite klurande över vad detta skola bliva..men börjar kanske tycka att det kan bli roligt att få skriva av sig..    Idag är det urbota trist väder ute..det regnar o gråa skyar hotar med mer, mer o mer regn. Mitt lilla barnbarn e här o förgyller min tillvaro med en aldrig sinande ström av pladder..han e fyra år o fullständigt fantastisk*S* Uppe i köket kokar en stor kastrull med soppa..soppa ska man äta när det regnar o e grått o trist.... Jag o barnbarnet sitter i soffan o kikar på Saludos Amigos..en Disney-film..

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2009-05-06 19:51:49 i Allmänt,

Heeii..så nu har jag blivit med blogg..vad sjutton gör jag med den då??  Har väl ingen direkt plan.....    Varför heter den engelssons egendomligheter???   Jaaa kanske för att jag tycker att livet är en egendomlig plats, full av egendomliga människor som gör egendomliga saker o den egendomligaste av dem alla e nog jag...