Det regnar...äntligen..

Publicerad 2010-07-25 00:23:22 i Allmänt,

Så kom då regnet o temperaturen dalade rejält..det har regnat nästan  i ett sen klocka åtta i morse...o det e underbart fantastiskt att få känna svalka igen..  Man blir som pånyttfödd..energin finns igen..

Just Singing in The Rain...
Idag har vi varit på en loppisrunda till Sölvesborg..vi for iväg i regnet o det var en ny upplevelse att slippa försmäktas av värme i bilen..  Lite fyndade vi ska ta bilder i morgon o visa..
Sen så e äldsta dottern o käre svärson ute på egna äventyr ikväll ..de firar årsdagen av sitt första möte så vi e barnvakter åt en liten Zac ikväll..just nu så sover han o snusar i vår dubbelsäng..tandborstad o pyjamasklädd o med kramisen i ett fast grepp..Mikko läste en godnattsaga o sen ringde vi mamma o pappa o sade gonatt o sen somnade han belåtet..
Käre sambon snarkar lika belåtet i soffan bredvid mig o jag har precis tittat på Twin Peaks..o ja den e precis lika knepig idag som när den visades för första gången.. Skådespelarna måtte antingen haft vansinnigt roligt under inspelningen eller blivit smått knäppa på kuppen det e engelssons diagnos av det hela..
Nee dax o slå igen datorn för ikväll..ha det gott..

Värmen ger sig inte..

Publicerad 2010-07-23 17:45:06 i Allmänt,

nej riktigt svalt blir det inte..visst blåser det o visst e det molnigt av o till men lik förbannat lyckas luften stå stilla..inatt var det nog värst hittills..totalt superkvavt..
I skogen växa blåbär..ja faktiskt..trots torkan så finns det lite bär o fynda för den som ids leta sig ut i den knastertorra skogen...
Svamp däremot..ja där e det värre..en handfull kantareller vid två tillfällen e allt vi lyckats skrapa ihop..men de var desto godare..de vi fann
Nu får vi hoppas på ett riktigt regnväder som blöter ner skogen ordentligt så mer svamp kikar fram..
Ett litet löv som dinglade i en spindeltråd fångade engelssons öga..trots torkan e det vackert i skogen..o skönt att leta sig ut för att få andas lite skogsluft o ladda batterierna..  På grund av flytt o renovering så har vi inte hunnit oss ut så mycket som vi brukar..
Renoveringen ja..det har gått bra o nu e det ett varv färg i badrumstaket, tapeter i matrummet o golven i mat o kök som står på tur..  Tack vare hettan så har allt arbete gått på halvfart..man har inte orkat med just någonting känns det som.. Idag så sitter jag o käre sambon helt allena här hemma..resten av husfolket har dragit på marknad..väl bekomme dem suckar engelsson belåtet o kurar ner sig djupare i soffhörnet..  För marknader har jag fått precis nog av..huuua ja.. Vi har lagat god mat o ätit den i lugn o ro..o nu ska vi kanske se på en bra film..om vi kan enas om nåt..

Nu får det räcka med värme..

Publicerad 2010-07-14 16:50:59 i Allmänt,

menar engelsson o tycker faktiskt att soldyrkarna o värmefantasterna borde fått sitt nu..med råge.. Neee mycket längre klarar jag inte..kroppen tar ju slut...man dricker o försöker ta det lugnt men svetten rinner i strida strömmar från engelssons trinda lekamen..som ju krympt ett antal kilo nu faktiskt.. O inte konstigt..man orkar ju knappt äta..bara pimpla vatten..
På tal om o pimpla..engelsson har bryggt Sima..för er som inte vet det så e det en finsk dryck gjord på citron o socker som får jäsa till en bubblig dryck..närmast kanske jämförbar med Mjöd..dock finns det ingen honung i sima..
Såhär ser drycken ut färdigjäst..gudagott i värmen
Denna värmen ska visst hålla i sig om man får tro vädergubbarna..  I förra veckan så hade engelsson o käre sambon en picknick vid havet o växtligheten där var en sorglig syn..allt slokade o höll på o dö...ett litet körsbärsträd förde en hopplös kamp mot både torkan o ett gäng energiska myror som invaderat det..men det blev några fina bilder i alla fall
Rallarrosorna hängde bokstavligt talat med huvena..
Dessa blommade däremot vackert..vad det nu var för nåt..nån som vet?
Även rosorna var vid liv...
Nu skall jag ta en liten siesta..o fundera på vad man ska laga till kvällsmat..det e ju som sagt egentligen för varmt för lagad mat..men ja vi får se vad det blir..en sallad kanske..
Ha det bra i värmen..drick mycket o vila under den varmaste tiden..kram

Blixtar o dunder..

Publicerad 2010-07-12 12:15:09 i Allmänt,

drabbade Blekinge i natt..skådespelet var helt otroligt..det mullrade ur djupet av moder naturs överhettade bröstkorg o blixtarna for som spjut över himlen..  Det var underbart befriande att uppleva..hela naturen öppnade upp o vaknade till..
Nu på förmiddagen så regnar det återigen o det behövs verkligen..det har varit snustorrt överallt o det har nästan kännts som om allt skulle självantända..  Blommor o grönsaker har nödtorftigt hållts vid liv med kvällsvattningar men nu har allt fått en ordentlig rotblöta..
Vi har nu fått vardagsrum o sovrummen i ordning o sorterat undan en massa onödor.. Något som känns som en enorm lättnad..jag orkar inte ha det belamrat runt mig just nu..det räcker med det kaos som FK ställt till i mitt arma huvud.. Jag väntar nu på beslut om de anser mig vara berättigad till något överhuvudtaget..
Nu ska jag tassa ner till äldsta dotterns domäner o ta mig en kaffe..o sen får vi väl ge oss ut o inhandla lite till livets nödtorft i form av bröd o mjölk o sånt som sinar efter helgen..må ni alla ha en underbar måndag o må det regna på er..i allafall  lite grann

engelsson e färdigflyttad..nästintill iallefall

Publicerad 2010-07-02 16:58:32 i Allmänt,

Bara saker kvar i garaget på gamla stället..idag så pantade käre sambon o ene svärsonen undan det berg av pantflaskesäckar som effektivt barrikerat allt intrång i nämnda lokal..kvittot slutade på strax över tusenlappen så då kan ni förstå vilka mängder det var....
Inne i huset tornar bergen av flyttlådor upp sig o vi travar runt i trånga korridorer mellan dessa..planeringen runt flytten har kraschlandat lite ja..  Men renoveringen e i allfall  gjord planeligt..nu ska vi bara komma i ordning oxå..
Nu ska engelsson verkligen välja o vraka noga bland alla finheter o fynd o kära saker innan något får komma på plats.. Känner hur min smak börjar gå åt det sparsmakade o framförallt lättstädade hållet.. Behöver luft o space runt mig just nu,,det känner jag ända in i själen..
Förutom flytten så fortsätter engelssons äventyr på arbetsmarknaden..nu e det konstaterat från AF håll att de inget har o erbjuda..så jag e sjukskriven från o med i går..ja eller i allafall sjukanmäld..o sjukintyg har jag oxå..sen ska de ju de små raringarna på FK godkänna det oxå..det ska bli oerhört intressant detta känner jag.. Lär bli en fattig tid framöver..för nån ersättning e ju inte o vänta i brådrasket inte..haha tur man har pantkvittot
Neeeeee ischa en sån jämmerdal vi hamnade i med ens..huua..ska vi kika lite blommor för o muntra opp oss??
Ekan flyter fortfarande
En liten skalbagge på äventyr i libbstickan
O myror i en utblommad svartrotblomma