engelsson e tebax efter datakaos
- arkiv
- Oktober 2014
- September 2014
- Augusti 2014
- December 2013
- Juni 2013
- Maj 2013
- April 2013
- December 2012
- Juli 2012
- Juni 2012
- Maj 2012
- April 2012
- Mars 2012
- Februari 2012
- Januari 2012
- December 2011
- November 2011
- Oktober 2011
- September 2011
- Augusti 2011
- Juli 2011
- Juni 2011
- Maj 2011
- April 2011
- Mars 2011
- Februari 2011
- Januari 2011
- November 2010
- Oktober 2010
- September 2010
- Augusti 2010
- Juli 2010
- Juni 2010
- Maj 2010
- April 2010
- Mars 2010
- Februari 2010
- Januari 2010
- December 2009
- November 2009
- Oktober 2009
- September 2009
- Augusti 2009
- Juli 2009
- Juni 2009
- Maj 2009
engelsson har blivit med en...
Dag 2-3
Rör om några gånger per dag
Dag 4
Tillsätt:
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl sockerDag 5-8
Rör om några gånger per dag
Dag 9
Som dag 4, dela sedan i 4 delar (c:a 3 dl), baka en del och ge bort tre delar.
För den del som bakas:
Dag 10
Rör i:
1,5 dl olja
3 st ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanelTillsätt om så önskas: 200 g hackade nötter eller russin eller hälften av varje
Smeten hälles i 1,5-2 liter smörad & bröad form
Dag 10
Rör ner i Herman:
2 dl olja
1 dl mjölk
3 ägg
1 tsk vaniljsockerBlanda i separat skål:
4 dl mjöl
2 dl socker
5 msk vaniljkrämspulver
2 tsk kanel
1½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonatRör ner blandningen i Herman
Tillsätt om så önskas: 2 dl mandel/russin/nötter
Smörj in en 1,5-2 liter form med smör och ströa med socker och kanel
Häll i smeten
Grädda i 175o C drygt en timme
En dag som gick i ÄPPLETS tecken...
Jag lever.....o mår rätt ok...