engelsson har fått en allvarlig glädjechock idag...

Publicerad 2009-11-30 18:53:31 i Allmänt,

ja så till den milda grad att jag lipat en rejäl skvätt..min underbara familj överraskade mig med en tidig julklapp nu ikväll..ja meningen var väl att den skulle ha gömts undan till julafton..men de tyckte jag varit så hängig o nere ett tag så att jag tydligen behövde muntras upp..hmm engelsson misstänker starkt att de inte kunde vänta..
så vad fick jag då..jooooo en sprillans ny kamera..precis en sådan jag önskat mig..med en massa pixlar o en bra närgräns o en zoom som tillåter engelsson o plocka ner pippina från träden..ja eller åtminstone krypa nära dem
Olympus SP-590 UZ Digital Camera
Herredumilde vad lycklig jag e..o tur var kanske att jag fick den nu så slapp jag lipa bort julaftonen..ja vad har man gjort för att förtjäna en sån familj..tack älskade alla ni..ni kan aldrig ana hur lycklig jag  skriver arme engelsson med tårarna droppande ner i tangentbordet..så nu slutar jag o fördjupar mig i den smått obegripliga instruktionsboken till kameran..för i morron e det engelsson som siktar mot skogen..med kameran i högsta hugg

engelsson önskar er alla....

Publicerad 2009-11-29 12:08:55 i Allmänt,

en stillsam o vilsam första advent med doft av glögg o pepparkakor o lussebullar..må ni få en mysig julskyltningspromenad utan regn o rusk..  Här ska vi laga lite festmat idag..fläskfile har käre sambon fiskat upp ur frysen o den ska få puttra i trattkantarellsås..sen sambons fantastiska potismos till o hemmagjord rönnbärsgele..
O sen ser engelsson fram emot att första adventsljuset ska tändas...det e alltid en andaktsfylld känsla..

engelsson har hamnat i julstämning

Publicerad 2009-11-27 09:50:37 i Allmänt,

jajamen..den e så obeveklig den kära julen o låter sig inte motarbetas så engelsson har gjort enad front med den o hälsar den välkommen..smart va..istället för o noja ihjäl sig..vissa förbehåll har jag visserligen..varken Lucia eller Tomtefar får titta för noga i hörnen hos engelsson..för städa hysteriskt..det kan jag inte i år..o inte tror jag att jag ids heller..de e välkomna ändå..både Santa Lucia o Tomtefar
Tomten
Japp det du inte kan besegra..ta det till dig ska numera vara mitt motto..ja som ni märker så har kamplusten vaknat hos engelsson..här ska det bli jul minsann..o jag mår bättre i ryggen..mycket bättre..några dagars vila har gjort sitt..
Idag ska jag handla lite inför första advent..o bara gå runt o må bra..  Jag tackar så hjärtligt för alla kommentarer..o den som gjorde mig  så hjärtinnerligt glad var den från goa Rankan..hon har legat sjuk o jag har oroat mig väldigt för henne..men nu e hon lite bättre o orkar skriva..o det var en fantastisk lättnad..
Ute skiner solen så glatt på omgivningarna o engelsson längtar ut till den...
Så jag önskar eder en underbar dag o må ni även få en fin första advent..med ljusmys o pepparkakor..glögg o lussebullar o en regnfri julskyltning på söndag..

engelsson e lite under isen

Publicerad 2009-11-24 22:51:37 i Allmänt,

o orkar just ingenting..ryggen bråkar ordentligt med mig o humöret har dalat..ryggen gör infernaliskt ont o jag känner ingenting i högra foten..det e som o trampa runt med en tvättsvamp istället för fot..
Så min blogg e inte så aktiv nu inte..o inte orkar jag kravla runt till er heller...jag hoppas ni alla har det riktigt fint o tack så mycket för goa kommentarer....de värmer en ynklig själ...men detta ska väl rätta till sig snart..hoppas jag..
Första advent närmar sig med sorglösa steg o bryr sig inte om att engelsson gärna skjutit fram allt en vecka..eller två..eller rent av en månad..kära ni..inser ni att det e julafton om en månad..herredumildetid..vart tog hösten vägen??
Ja engelsson tillbringade ju i o för sig sin höst kravlande runt bland mossor o lavar o svamp i skogen..
För o lätta upp tillvaron så petar jag in några bilder som e tagna nu under hösten...
Så här precis som en fjäder skulle jag vilja sväva runt på mina älskade skogsstigar just nu
O det hade väl inte varit engelsson om ni inte blivit förärade några droppar*S*

God måndag på er....

Publicerad 2009-11-23 12:54:36 i Allmänt,

hälsar engelsson från sitt soffhörn..ja jag e mer eller mindre förpassad dit idag då min rygg lämnat in sin avskedsansökan..den vill inte vara med mer..nej minsann vill den det..o utan den så e engelsson inte så rörlig nej..
Ute regnar det lite smått..tillvaron e grå..o inomhus så ropar adventsstädningen enträget på engelsson..men det får nog skjutas fram nu e jag rädd..  Grrrr så frustrerande det e o vara så skör i kroppen..inget kan man planera o allt måste gå i smärtans takt..
Men igår så var vi iväg en runda i allafall..bara en tur till den lilla gröna sjön..som var allt annat än grön igår..grått i alla möjliga nyanser talar vi om här..men vackert det med..
Blommade gjorde det fortfarande..
Det småduggade konstant så efter bara ett par minuter så fick vi ge oss o fara hem igen...inte så roligt att trava runt i regn med kameran..o blöt om fötterna blev jag oxå*S*
Hemma på gården så tog jag bild på ett gammalt nät vi haft över jordgubbslandet..det hade fångat upp droppar så fint...
ila lite
Det e så härligt att ha alla mina foton o gå in i sådana här dagar då jag inte orkar någonting..en stor skatt att ösa ur..hoppas ni alla har en riktigt bra dag idag..jag ska trava runt hos er lite senare idag..nu måste jag vila en stund..kram

Söndagsvila..

Publicerad 2009-11-22 10:49:12 i Allmänt,

det e ett underskattat nöje det..men faktiskt så har engelsson  på sistone börjat helga vilodagen..jajamen..  Tidigare har jag inte haft vett till det..men man blir faktiskt äldre o klokare sådeså..
I fredags så var vi på vift sambon o jag..till Osby i nordöstra Skåne for vi..  Ett lagom stort samhälle o strosa runt i..lagom många trevliga affärer..vi köpte the o lite julklappar på Tetrollet..lite fina ljus o enorma julgranskulor på en outlet för just ljus..o små underbara tomtar i en presentaffär..vi fikade på Börjes konditori..vi åkte ut till Filippos loppis i Marklunda strax utanför byn..kilade in på Hyllan..ännu en loppis..  O sen åt vi gott på mysiga Vingården..en heldag med andra ord...
Så väldans mycket fotande blev det nu inte i Osby denna gången..men på vägen dit så stannade vi vid Rönnebodaån o sträckte på oss o då såg engelsson något glittra i gräset..
Det var daggdroppar i miljoner som samlats i håren på dessa underliga växter..ingen aning vad de heter..men det var så vackert..att få se solglittret i alla dropparna efter alla dessa dagar av gråväder...det gjorde gott i själen..
När vi for hemåt i mörkret o bilen slukade vägen under oss så lekte engelsson lite med kameran..o det blev lite kul bilder..
Sista bilden e nästan fall för det okända..för det stod ingen på trottoaren..ingen som engelsson såg i allafall..men kameran såg...spoooky...
Så önskar jag er en bra o vilsam söndag..kram

Godmorgon..

Publicerad 2009-11-20 08:12:20 i Allmänt,

så blev det fredag återigen..o engelsson vaknade o skuttade som  Rönnerdahl ut ur sin säng..nåja skuttade e väl o ta i..men utvilad o på strålande humör..det e lite skuttaktigt det..i allafall  med engelssons mått mätt..
Jajamen det e en bra dag idag...engelsson har fått 5 timmars ostörd sömn..o det mina vänner..det e mycket det..
Idag så har jag tvättstugan o sen ska jag städa o röja undan..för sen så rymmer jag o käre sambon fältet.. Vi ska åka till en kompis i Osby o gå på shoppingtur o loppisrunda..strosa runt..fika o äta gott..bara vara för någon timma..ungarna e mutade o nöjda..de har fått pizzapengar..det fungerar alltid..
Japp så ser engelssons fredag ut,..nu ska jag trava runt o se vad ni hittar på..kram

engelsson har lekt fågelspanare*S*

Publicerad 2009-11-18 17:59:59 i Allmänt,

När vi var på visit i Karlshamn o då bl a träffade Karl-Oskar o hans Kristina..ja då upptäckte engelsson hur mycket fåglar det fanns i hamnen..o de blevo förevigade..de med..
Nån form av måsfågel..det vete fåglarna vilken
Gråsparven satte sig precis i närheten av engelsson o kameran..en liten linslus..
Svan..e den inte otroligt fin??
Kråkfarfar som satt o lurade på en gren...
Här han gömt sig med sitt byte..
Ännu fler måsar
En stilig anddrake..
Ja fina e dom o roligt hade jag..tyvärr så tillåter min kamera egentligen inte denna typen av fotografering då den har en nästintill obefintlig zoom..så bilderna blir ju därefter..men som sagt..roligt var det..

Stärnö o Boön utanför Karlshamn....

Publicerad 2009-11-17 13:33:13 i Allmänt,

Strax utanför Karlshamn finns denna vackra plats..dit for engelsson o käre sambon...
Vinden ven isande kall över klipphällarna o rufsade om i strandgräset...piskade till i de små vattensamlingarna bland klipporna o drev vågorna framåt så de nästan snubblade om varandra i ivern att hinna först till strands..det var vilt o vackert ..ödsligt o fullt av liv på samma gång..en sällsam stund tillbringade vi där..käre sambon o engelsson..bara stod stilla långa stunder o lät vinden blåsa oss rena från stress o jobbigheter..

Känner ni...

Publicerad 2009-11-16 17:57:53 i Allmänt,

Karl-Oskar o Kristina..ja det e klart ni gör..Vilhelm Mobergs utvandrarpar..de som for med briggen Charlotta från ..just det.. Karlshamn den 14 april 1850 med New York som destinationsort...
O i Karlshamn står de staty..den orubblige Karl-Oskar som förtröstansfullt blickar mot det framtida landet..o den ängsliga Kristina som sneglar bakåt mot hemlandet..o engelsson har varit o hälsat på dem..
Ja där står de i hamnen i Karlshamn, vända mot havet..o medan Karl-Oskar som sagt modigt blickar framåt går Kristinas blickar bakåt..till Småland..till Ljuders socken..  Konstnären Axel Olsson e det som skapat monumentet...det stod klart o avtäcktes i juni 1959 under högtidliga former med självaste Vilhelm Moberg som höll tal..o engelsson tycker det e fantastiskt..o nu har ni oxå fått se det..

Goder måndag på er..

Publicerad 2009-11-16 14:27:44 i Allmänt,

ja nu var det visst en dag till som smet iväg för engelsson??? för det måste ju ha varit söndag..eller..hmm dagarna har flutit på o ihop för mig på sistone..e så fördömt trött att jag bara existerar just nu..
Nåväl..lite bilder på loppisfynd har jag att visa..tack vare käre sambon som var snäll o fotograferade dem..själv orkade jag inte fibbla med kameran idag..
Nu e ju engelsson o käre sambon Iiittalafantaster..så två Verna vinglas av Kerttu Nurminen för 20 kr satt jättefint o sen fyra värmetåliga dricksglas Hotcool av Björn Dahlström  oxå Iittala även de 20 kr..mumma..den blå vasen gillade jag oxå, vet dock inget om ursprunget..
Gröna skålen på fot???? Honungspastillburk från forna tider..samt Sticka från Elme glasbruk till vänster
o till höger en supercharmig sparbössa som slog an en sträng av nostalgi hos engelsson..mamma hade en sån
En brevpress..en glaskula full i bubblor..
O gammalt pressglas..ja det e nu så att det e engelssons svaga punkt..6 stycken små assietter
En orm att ha värmeljus i från Gabriel keramik
Ja detta var lite fynd..en trevlig loppisrunda var det..att få fynda sex Iiittala glas för sammanlagt 40 kr..det e lycka det....nu ska jag ta o vila mig en stund innan det e dax att sätta igång o laga mat..grillad kyckling o potatismos..

Lördag o en härlig dag har vi haft...

Publicerad 2009-11-14 20:16:29 i Allmänt,

Goder kväll bloggvänner..nu e det kväll o engelsson har passat in sig o datorn i älskade soffhörnet..  En lång dag har vi haft..mycket har vi gjort o upplevt.. Ett loppisbesök o sen flera fotostopp på nya ställen..sånt ger välmående o energi..  Vi fyndade nu inte så hemskt mycket..ska ta bild o visa i morgon..
Men fotostoppen var riktigt mysiga..ska ladda in de bilderna o sätta in även dem i morgon..  Nu tänkte jag visa lösningen på fotogåtan..  O en av er gissade alldeles rätt...nämligen Boman..
För visst e det ett troligt svampangrepp på murket trä..riktigt kusligt såg det ut där i skogen..huuua..grattis Boman..o Rantalicious får ett halvt rätt för trädstam o Kusin ett halvt för svamp...
Men nu lämnar vi otäckheterna o kikar på lite vackert istället..följ med så ska jag visa vad jag oxå fotade samma dag..
Någon som ser vad detta e!!
Så nu har jag kompenserat er för chocken med otäckahemskebilden*L*
Ha en underbar lördagkväll..kram

Torsdagen försvann o det blev...

Publicerad 2009-11-13 16:10:43 i Allmänt,

fredag...o engelsson upptäckte att jag nog varit tröttare än jag trott..som inte gjort något blogginlägg alls på hele långa torsdagen..så vart den dagen smet iväg kan jag inte riktigt redogöra för..   Utvecklingssamtal med yngsta dottern var jag på i allafall..så de så..o det gick bra..hon sköter sig..
Sen vet jag med bestämdhet att jag varit till skogs igår..det påstår i allafall min kamera då det finns foton från igår..
O titta vem som gästspelade en stund o lekte tittut mellan granarna..allas vår älskade efterlängtade sol..
O fortfarande går de o plocka..trattkantarellerna
O detta e väl vanlig gul kantarell?? Sådana fanns det massor av..många i dåligt skick tyvärr..
Droppar e engelsson svag för..väldigt svag..
O nu varnar jag känsliga tittare på det bestämdaste för o fortsätta att kika nedåt sidan..jag har nämligen en fotogåta åt er..o det e en lite otäck bild..sååå mina vänner, vaaad e det engelsson fotat???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nååå någon som kan gissa..

Onsdagen kom o gick...

Publicerad 2009-11-11 22:02:50 i Allmänt,

o lämnade inte så väldans mycket intryck...en lång lång dag har det varit..  Nu börjar i allafall engelsson längta rent hysteriskt efter en endaste solglimt..en timme sol o jag tror att mina livsandar skulle skutta av förtjusning..
Sånt här gediget gråväder e inte bra för människan..
Idag så tog vi en liiiten liten runda precis utanför samhället..ljuset fanns där bara en kort stund..sen blev det grått igen..men jag hann ta några bilder
Trattisar..vad glad jag blev
O nu tror jag att det e läge för engelsson o krypa till kojs..tröttheten sitter som hinna över ögonen..
Ha det gott alla..kram

engelsson e seg idag..

Publicerad 2009-11-10 21:38:24 i Allmänt,

ja segare än kristidens glycerinkola e jag..det måste var gråvädret..det smyger sig på o ligger som en regnvåt yllefilt över tillvaron..  Det e så grått o trist o inte en endaste liten nyckelpiga har jag o fotografera..så döm om  min lycka när jag såg vad älskade dottern stoppat in på bloggen..en liten piga som en början på varje nytt inlägg..hihi...hon känner sin moder hon..
Annars så e ju tillvaron riktigt glad o trevlig egentligen..min älskade son avancerade på sitt arbete idag o kan nu titulera sig  redaktör..o engelsson e så mallig att hon närapå spricker..grattis grattis älskade son..jag e så stolt över dig..duktiga unge
Så nu har jag skrutit färdigt..men ni vet..en stolt moder*L*
Nu ska jag trava runt lite på era bloggar för o se vad som e på gång..kram

engelsson blogg e under förändring

Publicerad 2009-11-09 21:29:55 i Allmänt,

o det e älskade nästäldstadotter som fixar o donar..jag e så oerhört kass på o göra sånt själv så hon ryckte in..o det tackar mamma för..  nu ska jag äntligen få en blogglista oxå..o den e inte på något vis komplett..eftersom jag inte kan göra det själv så var det bara de som kommenterat sista dagarna som hamnade där..jag ska få hjälp o komplettera den efterhand..

Måndag o mörkaste november..

Publicerad 2009-11-09 18:33:36 i Allmänt,

befinner vi oss i..mörkt kallt o regnigt har det varit idag..engelsson har kurat skymning hele långa dagen..nu e hösten definitivt slut..träden e kala..helt avlövade..så nu skriver vi väl vinter..
Det går lite sakta här hemma idag..yngsta dottern o barnbarnet fick sina  sprutor mot svinifluensan i fredags..barnbarnet klarade sig utan några biverkningar alls men min älskade lillunge e inte alls kry..hon mår illa o e yr o orkeslös..ja vanliga biverkningar men man blir nojig i allafall..hönsmamma som man e.. Det e stort manfall på hennes skola efter vacinationerna i slutet på förra veckan..en hel hoper ungar som ligger pall..så hon har fått vara hemma idag..så jag kan kolla till henne..
Men lite har vi väl ändå fått ur händer idag..käre svärsonen fyller ju år idag..grattis älskade gubben..så vi har lagat extra god mat o bakat vaniljbullar till hans ära..
Sen skulle jag ju förevisa resten av loppisfynden idag..så dem har jag ju fotat o här får ni nu se vad vi hittat..
Gamla flaskor i en underbar blågrön färg..bilden gör inte färgen rättvisa
Keramikskylt till badrumsdörren...från Ifö-verken Bromölla..lokalhistoria
Dansk skål i porslin av Björn Wiinbladh.... Salute
Ljuslyktan Apollo2 från Riihimäen Lasi av Nanny Still e ett underbart fynd..ovanlig färg dessutom
Kan man få för många fugor..neeee inte engelsson i alla fall--o min favoritfärg dessutom.. Fuga av Sven Palmqvist
Så det var våra fynd..engelsson älskar loppisar..  Ha nu en skön kväll..ta det lugnt o hämta kraft så ni står emot den gråa trista vintern vi har nu..kram

Gooooder söndag..

Publicerad 2009-11-08 21:14:18 i Allmänt,

alla kära bloggare..hoppas ni haft en fantastiskt helg..eller åtminstone en väldans vilsam o trevlig sådan..  Det har vi här i kollektivet haft..  Här har vilats o  fikats o lagats god mat.. en liten loppisrunda o fotorunda hann vi med idag jag käre sambon o Bettan..  Vi for till Bromölla o köpte små glasburkar till rönnbärsgelen jag tänker koka imorgon..  Sen for vi över Ryssberget o hittade en liten gårdsloppis..o där fyndade vi riktigt bra.. Har bara  bild på några av fynden ska fota resten i morgon..men de jag har bild på kan ni får se..
Denna jumbomuggen e från Gefle o heter Gripsholm..någon som vet något om den så e jag tacksam
Sen en stooor skål ur serien Vineta av Kjell Blomberg för Gullaskruf..lycka lycka lycka..
O denna??? ja jag vet inte riktigt vad jag skulle med denna till..men det ger sig nog..
Resten av fynden får ni se i morgon..
Efter loppisbesöket så körde vi runt lite o stannade o fotograferade..inget bra väder för det..för grått..men nån bild blev det..
Denna lilla koloni av minisvampar fångade engelssons öga
En gammal bok som sett bättre ståtligare dagar
Visst ser det ut som om bokollonen ligger i mossan o garvar*L*
Nästan självlysande var den  här svamparna

När herr Brakel INTE ville bli vaccinerad..

Publicerad 2009-11-07 13:39:40 i Allmänt,

nehejdå..det ville unge herrn då rakt inte veta av..den där hemskesprutan..   Kollektivtes  yngste medlem satte sig till totalt motvärn när vaccinationen kom på tal..    Neeeee han var INTE sjuk ett dugg o inga sår hade han nånstans..... så nån otäck doktor tänkte  han minsann inte alls åka o träffa..

Låååånga förhandlingar inleddes o de varade från torsdag förmiddag till fredag morron..  Då var han någorlunda med på noterna o kunde väl kanske tänkas o fara dit då..
Så nu gällde det att vara smart o försöka göra detta så smidigt o smärtfritt som möjligt....Emlaplåster inhandlades men de fick inte användas när man vaccinerade med levande vaccin...jahaja..vad nu.Alvedon då..unge herr Brakel e en övertygad motståndare till flytande Alvedon..så kanske kunde han svälja en tablett då.. Spott o fräs o harkel o panik..ungen bet såklart i tabletten.. Jaha vi stoppade in den i en bit marshmallow då..nehedå..ungen bet till o ny omgång spott o fräs o harkel..  Där nånstans gav vi upp..det fick bära eller brista..
Lite skakiga i knäna så forslade vi snabbt unge herr Brakel till vårdcentralen.. Det myllrade av andra små telningar..alla dämpade o bleka om nosen..det hölls krampaktigt i mamma-o pappa-händer överallt..
Då hör o häpna så slappnar våran Brakel av totalt..lugnt o säkert står han kavat i kön o travar förtröstansfullt in till doktorn..  Efter tio minuter så sladdar han glatt in i väntrummet..  Mummi mummi ropar han..det kliar i armen..o det gjorde INTE ont..jo säger han sen fundersamt..jag sa ju AJJJ

Goder afton...

Publicerad 2009-11-05 22:38:52 i Allmänt,

Hur har ni det i stugorna..engelsson sitter o snurrar runt på nätet kikar på än det ena än det andra..tycker om o göra sådana planlösa rundvandringar ibland..  Det e så vilsamt att inte söka nåt speciellt o alltid hittar man något som fångar intresset för en stund..  Något smått chockerat konstaterade jag nyss att allas vår kosmiske fredspredikant Tomas di Leva tydligen tappat humöret..o misshandlat sin flickvän...hmmm underliga saker hända verkligen..


i de lugnaste vatten eller vad de nu säger..Tomas själv förnekar det skedda o skriver i ett öppet brev  att allt var ett påhitt av flickvännen..hmmmmmNåja..detta e nu inte något engelsson har lust o fördjupa sig i...

Jag ska däremot göra tidig kväll o försöka sova för omväxlings skull..det behöver jag..e så förbaskat trött..kram på er..o ha en bra kväll ni som tänker hålla er uppe...

Godkväll i vinterlandet..

Publicerad 2009-11-05 19:29:48 i Allmänt,

Ja jag har ju förstått genom att läsa bloggar att det snöar i en stor del av Sverige... Här i vår del av Blekinge så har vi inte fått några större mängder snö..faktiskt bara lite lite grann i går eftermiddag..o inget som blev liggande..
Däremot har vi haft ett envist regnande i flera dagar nu..ett fint mjukt duggregn som knappt märks..men allt e naturligtvis blött o i trädgården hänger det droppar från varje gren..vackert..
Men nån längre stund gick det inte att vara utomhus..fingrarna frös fast i kameran....*L*  Idag har inte engelsson tuffat fram i många knop inte...jag e så vidunderligt trött..begriper inte vad det e med mig..hela kroppen e som full av mjölksyra..får inget ur händer..orkar absolut ingenting..
Vi får hoppas morrondagen kommer med lite mer energi åt engelsson..för det e inte roligt att vara så här trött..  Ha en underbar kväll alla..kramar om

Vinden viner vildsint över..

Publicerad 2009-11-04 09:14:06 i Allmänt,

engelssons hem idag..det e kallt o ruggigt mina vänner..o engelsson kurar under en filt i soffan o har belåtna planer att tillbringa dagen under stillsamma former..   Koka lite gele o ev köra lite tvättmaskin..inget mer ansträngande än så ska stå på programmet..   För tittar man ut så har man då ingen större lust att sticka ut näsan..det e grått o trist o som sagt kallt o blåsigt..vinden ruskar ondsint i de sista löven på träden..
All färgprakt e nästan avsliten redan o hösten e här på riktigt..eller ok..vintern då..för nog har kung Bore segrat nu..det måste medges..han står inte längre vid grinden utan residerar i hela trädgården o styr o ställer..allt ska vissna ner o läggas under hans frostiga täcke verkar han resonera..
O väl e väl det ..får då får man äntligen tid till alla de små projekt som hägrat inomhus..för sånt har man ju inte haft tid till när det varit så vackert ute..då har engelsson varit på språng med kameran i högsta hugg..
Nu retar vi kung Bore med lite blombilder..ha en fin dag alla..hoppas solen lyser på er..här e den då helt gömd..kram

Sådärja..nu har demonerna

Publicerad 2009-11-02 13:58:05 i Allmänt,

kommit över engelsson oxå minsann..eller ska vi kalla det klimakteriet..  Jag tror jag fick min första försmak av vad som komma ska igår kväll.. Plötsligt av var det i allafall outhärdligt varmt i rummet o arme engelsson höll på o smälta bort..de andra tittar helt oförstående på filtar o strumpor som slits av o seglar genom rummet....o en illröd engelsson som störtat mor svalare nejder..  Jag höll på o få en total härdsmälta o humöret var även det på kokpunkten..  O det säger jag bara att ska det vara på detta jäkla viset så e det nog läge för en madrasserad cell i källaren där min stackars familj kan låsa in mig medan anfallen pågår..naturligtvis en luftkonditionerad sådan utrustad med en stor frys för glass..jamen där kan jag ligga o fördriva tiden o smaska glass o kyla ner   humöret mitt.. Ja huua vad hemskt..vi får hoppas jag får en lika lätt klimakterietid som kära mor o syrrorna..de seglade bara igenom de..
Nå det var värst vad engelsson var deprimerande..idag e det verkligen höst både ute o inne..det e kallt o ruggigt utomhus o lite grått o småtrist rent allmänt tyckr jag.. Det känns lite kulet inomhus oxå..man går o småfryser o huttrar lite..raggsockorna har åkt på o åtminstone engelssons tår e varma o goa o kryllar sig av förtjusning
Idag så har vi plockat mer rönnbär o skall koka gele i eftermiddag.. O i kylen har engelsson ett par färska kycklingar som väntar på o delas o tas tillvara..jag ska koka kycklingfond på skrovet..o till middag ska vi ha grillad kyckling o ris..så jag har lite o pyssla med..
När vi plockat rönnbären så tog jag några steg in i skogen o hittade lite svampar som stod o kråmade sig o ville bli fotograferade..  Ang mina foton så vill jag att  ni ska veta hur oerhört glad o stolt jag e över era fina kommentarer..tack o bock för det..det e roligt att ni tycker om att titta på mina bilder eftersom jag tycker så mycket om att fotografera så känns det bra att kunna förmedla lite av den känslan vidare..