Juli har vi hunnit trava in i..

Publicerad 2012-07-15 14:27:35 i Allmänt,

men nån överdriven sommarkänsla har inte infunnit sig..  Livet tassar på här hemma..vi gör inga storverk..lite småplock små utflykter grillar då o då när vädret tillåter o umgås med familj o goda vänner.. Det händer inte så mycket..så min blogg har väl inte varit så aktiv..  Har inte haft så mycket att förtälja..  Sonen var hemma på ett par dagar det är väl det bästa hittills i sommar..i augusti far jag o maken o yngsta döttrarna o hälsar på honom o hans sambo o vovven ett par dagar..  Det blir första besöket på Gotland för oss alla fyra..  
.
.
Vi har som sagt gjort lite utflykter..i torsdags var vi på tidigt morgonbesök i Karlshamn..sonen behövde skjuts till bussen..så vi packade en fika korg o efter att vi avlämnat honom så for vi ner till hamnen o fotade o fikade.. 
.
  
Först var det helt tomt på fåglar..klockan var ju dock bara sex på morgonen..men efter en stund så kom de på att vi hade smörgåsar..o sen var matfriandet i full gång..många lystna blickar på vår matsäck..den fick de inte..men vi hade med oss bröd till dem..så de blev nöjda..tror jag 
.
Idag är det söndag..o jag känner inget enormt behov att att fylla den med något speciellt avancerat..  Den får rulla på i sakta mak bara..  Ha en bra söndag ni oxå...kram

Godmorgon, måndagmorgon..

Publicerad 2012-07-02 10:18:19 i Allmänt,

har vi kommit till..en solig sådan efter en lite småblåsig natt..  Helgen med dopet har varit helt underbar..en hjärtevärmare som kommat att pyra i bröstet i många år framåt..  En lokal fylld med glada älskade människor..vissa av dem som man inte sett på länge länge, ett ljuvligt flickebarn som förenade oss alla..alla hade något band till detta barn..släktband eller bara känslomässigt.
.
.
Det enda smolket i min bägare var att ljuset i lokalen var under all kritik..så bilderna blev urusla..Men jag ska klä upp vår lilla ljuvlighet i doklänningen en bra fotodag framöver o ta bilder..
.
.
Vi beställde tårtorna från en otroligt duktig tjej som levererade dem direkt till lokalen..två helt fantastiska skapelser,,så de ska jag visa bild på.. De var supergoda mennnn så mäktiga..man orkade bara en liten liten bit..så vi har desperat skänkt bort tårta till alla som velat ha.
 
 
Ja titta bara..hur underbar får en tårta vara..jag är så glad att vi anlitade den här tjejen..duktiga duktiga Jessica..
.
.
Dopklänningen var lite speciell..den har Petra beställt fån en sida på nätet som kryllar av vackra klänningar till dop o andra festligheter.. Den var inte lika lång som en ordinär dopklänning men så ljuvligt fin..och vår lilla prinsessa blev just som en prinsessa i den. 
.
På dopbordet så kom Zeldas finska ursprung fram..dopskålen var en skål  designad av Tauno Wirkkala..Revontulet..Norrsken heter den. Vi hade även en samling ljusstakar av Timo Sarpaneva, Festivo.. 
.
Duken och torkhanduken har mamma Petra sytt, tillbringaren till dopvattnet är en gammal  kanna från okänt glasbruk. En stor bukett jasminer plockade maken i trädgården på morgonen..o de tyckte vi passade så fint till.
Zac hade en viktig roll under dopet..det var han som hällde upp dopvattnet i skålen..o det klarade han nästan utan att spilla..
.
.
Ja denna dagen kommer jag att gömma i mitt hjärta..allt var så stämningsfullt o glädjefullt..alla människor som kom fyllde oss och lokalen med så mycket skratt och värme och gemenskap och kärlek..tack alla älskade ni.
Och ett speciellt tack till älskade Eva, som överkom sin rädsla för stora folksamlingar och kom..o inte bara kom utan satt kvar nästan till sist..tack vännen min..jag är så stolt över dig. 
.
.
Efter dopet så åkte vi hem lastade med tårta o presenter o alla dopattiraljerna..lastade av oss allt o började förbereda grillkvällen. Vi litade inte på vädret så vi stoppade i fileer o korv i ugnarna..  Det blev dock en fantastiskt fin kväll med sol och värme..  Vi var närmare 30 personer som vimlade runt på gården..åt o drack o pratade..9 kusiner som busade runt..letade kryp..hoppade studsmatta...åt o drack o blev ordentligt fotograferade av mig förstås.  Ja den enda som inte vimlade runt var väl lilla Zelda som nöjde sig med att sitta och vara ljuvlig i någons famn. Vår lilla huvudperson var mätt på intryck kan man tänka..alla dessa människor o den där konstiga farbrorn som hällde vatten på en..
.
En liten dam som vi inte får glömma är lilla Hulda..en liten valping som en av svärdöttrarna hade med sig till grillfesten..  En underbar liten personlighet.
 
.
   Ja med Hulda avslutar jag detta inlägg..jag hade gärna velat visa bilder på lilla Zelda o Zac o kusinerna..men jag vet att Petra inte vill ha bilder på sina barn ute på nätet..o då känns det konstigt att lägga ut på de andra ungarna o inte på Zc o Zelda..så ni får tro mig på mitt ord..de var jättesöta --alla