Vissa nätter..

Publicerad 2014-10-09 12:33:24 i Allmänt,

ar bara så extremt onödiga.  När man ändå inte får sova så borde de inte få finnas anser jag.   Hela långa hemskenatten har jag bara legat och vridit mig och snurrat runt som en propeller i sängen.  Ute vräkte regnet ner och piskade och droppade och smattrade och bar sig gräsligt illa åt timmar i sträck och vinden inte att förglömma som skakade runt huset så tänderna skallrade på en där man låg och inte sov.  Att man sen blev hungrig mitt i allt annat elände gjorde ju inte saken bättre för äta fick man ju inte då man skulle till diabetessköterskan på morron..  Vilket inte blev av eftersom man tydligen bara mumlade nåt om inte sovit på hela natten till Peter som försökte få liv i en kl 7.. Så på morgonen gick det visst bra att sova och nu har jag det eländesbesöket kvar då med andra ord eftersom jag inte gick och väcka enligt honom..  Min teori är att han är rakt för snäll..han borde ryckt av mig täcket eller nåt.. Kl 9 kravlade jag mig upp i allafall så den här dagen ska icke sovas bort är min bestämda mening..men nog klipper det bra i ögonlocken och gäspningarna lurar i käkarna.men jag ska inte ge efter...
 
 
Ja så där var det igår..men idag har jag vaknat i vettig tid efter en god natts sömn..och nu har jag fullt upp så jag hinner bara skriva färdigt detta sen måste jag fortsätta..
 
.
.
Jag roar mig med att leka med min symaskin..detta ska med tiden bli ett kuddöverdrag till vardagsrumssoffan..
 
Ha en fin dag kram kram
 

Måndag efter en fin helg.

Publicerad 2014-10-06 10:00:18 i Allmänt,

Måndagar brukar vara sega dagar, så verkar även denna bli.  Lite stelt och knakigt går min vandring mellan kaffebryggare och soffehörn. Ute viner vinden smått vildsint och försöker kanske berätta något för mig, väldigt enträgen är den i allafall.  Kylig  och ruggig känns morgonen så här långt men det blir nog varmare framåt förmiddagen och då så tar vi oss nog en skogsrunda.    Vi har inte alls varit ute denna helgen, dels har vi städat och dels har vio haft besök..så vi har hållt oss hemmavid.
.
.
Om en vecka drygt börjar älgjakten, så vill man ha nån mer svamp så får man passa på denna veckan och det är just vad vi ska göra.   Trattisar behöver vi få ihop lite mer av, så vi ska fara ut och söka oss nån ny skog att plocka i. De gamla har någon länsat ner till minsta pyttetrattis..folk bär sig verkligen illa ut i skogen.. Förklara för mig vad man  har för glädje av en svamp som är stor som en knappenål..  Kan man inte låta den stå och växa till sig.. Men näääädå, de rafsar ner allt de ser bara för att hinna före.  Den aktuella skogen hade jag och maken skördat ur flera ggr och alltid bara tagit de plockstora..en dag när vi kommer så är hela skogen dammsugen in till minsta bebissvamp. Någon hade systematiskt  plockat rent..överallt.
 
Här nedan så ser ni lite mer bilder ur Zeldas julklapp, fotoboken om svamp..
.
.
De sista små rackarna är slemmurklingar..en oätlig svamp som ibland misstas för små trattisar eller rödgula trumpetsvampar..  Lite synd om den faktiskt, den kämpar så hårt varje år för att likna en trattis..  
 
Nu lite kaffe och sen startar jag nog em maskin tvätt och pysslar omkring lite här innan skogsrundan..  Ha en fin måndag..kram