Måndag efter en fin helg.

Publicerad 2014-10-06 10:00:18 i Allmänt,

Måndagar brukar vara sega dagar, så verkar även denna bli.  Lite stelt och knakigt går min vandring mellan kaffebryggare och soffehörn. Ute viner vinden smått vildsint och försöker kanske berätta något för mig, väldigt enträgen är den i allafall.  Kylig  och ruggig känns morgonen så här långt men det blir nog varmare framåt förmiddagen och då så tar vi oss nog en skogsrunda.    Vi har inte alls varit ute denna helgen, dels har vi städat och dels har vio haft besök..så vi har hållt oss hemmavid.
.
.
Om en vecka drygt börjar älgjakten, så vill man ha nån mer svamp så får man passa på denna veckan och det är just vad vi ska göra.   Trattisar behöver vi få ihop lite mer av, så vi ska fara ut och söka oss nån ny skog att plocka i. De gamla har någon länsat ner till minsta pyttetrattis..folk bär sig verkligen illa ut i skogen.. Förklara för mig vad man  har för glädje av en svamp som är stor som en knappenål..  Kan man inte låta den stå och växa till sig.. Men näääädå, de rafsar ner allt de ser bara för att hinna före.  Den aktuella skogen hade jag och maken skördat ur flera ggr och alltid bara tagit de plockstora..en dag när vi kommer så är hela skogen dammsugen in till minsta bebissvamp. Någon hade systematiskt  plockat rent..överallt.
 
Här nedan så ser ni lite mer bilder ur Zeldas julklapp, fotoboken om svamp..
.
.
De sista små rackarna är slemmurklingar..en oätlig svamp som ibland misstas för små trattisar eller rödgula trumpetsvampar..  Lite synd om den faktiskt, den kämpar så hårt varje år för att likna en trattis..  
 
Nu lite kaffe och sen startar jag nog em maskin tvätt och pysslar omkring lite här innan skogsrundan..  Ha en fin måndag..kram
 


Postat av: Hannele på Hisingen

Publicerad 2014-10-06 14:36:38

ät inte allt du ser :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej