God lördag på er.

Publicerad 2014-09-13 08:16:02 i Allmänt,

Lördagar är trevliga dagar, de kan man fylla med så mycket bra saker och upplevelser. Denna ska jag fylla med en skogstur och under den ska jag fylla nån korg med svamp troligtvis.  Sen ska jag fylla dagen med mjuka skosstigar genom mossiga skogar och lagom höga stenar att landa rumpan på för att vila.  En och annan kaffepaus får nog rum i dagen med och en macka med stekt ägg kanske. För att inte tala om klar krispig luft som man kan fylla lungorna med..  Ja en redigt välfylld dag blir det.  
 
 
.
.
 
Vet ni att det finns människor som inte trivs i skogen, det begriper inte jag.  Jag tycker synd om dom, de går ju miste om så mycket.  Hösten är min tid på året, då tankar jag massor av kraft både fysiskt och mentalt därute på skogsstigrna.  Sommaren går mig ofta förbi, den är bara en tid att försöka utstå värme och andra jobbigheter men på hösten lever jag.  Då vaknar något inom mig och ropar ut mig till skogs.  
.
.
På alla skogsturer är kameran med, och just nu fotar jag svamp..massor av svamp.  Svampar är fascinerande, Vet ni..ibland när jag fotat en ätlig sort så kan jag knappt förmå mig att plocka den sen..man blir ju nästan bekant med dom ju.. Inte kan man rycka loss en kompis längs med mycelet och skära opp..
 
 
Som tur är så fotar jag ju en massa oätligt med..sist blev det mycket röd flugsvamp, sagosvampen.
 
Röd flugsvamp (Amanita muscaria) och NEJ den är inte ätlig även om en del gamla svampböcker faktiskt säger det och en del tokiga människor berusar sig med den.. LÅT STÅ !!!!!!
.
.
Karl Johan verkar ha tagit slut för i år i mina skogar , men strävsopp finns det ännu gott om.
 
 
 
 
 
 
 
 Tegelröd björksopp (Leccinum versipelle) är en bra matsvamp. Den ska man dock tillaga ordentligt, minst 20 minuter annars kan man få magproblem.
Nehe, nu vill jag ha kaffe, ha en fin lördag..fyll den med bra saker <3
 


Kommentera inlägget här
Publiceras ej