Stressig onsdag avklarad..

Publicerad 2011-11-30 21:19:37 i Allmänt,

ja huua,,denna dagen har gått i hundranittio..  Ännu en tripp till storstaden gjorde vi idag..ännu mera papper inlämnade..o golvet till vinden inhandlat..det blev ett ekgolv..vackert som bara den..blir nog fint till de vita väggarna o taket däruppe....
.
-
Köttgryta på nötkött med en rejäl dutt rödvin förgyllde kvällen här..o i samma veva så kokade sambon o jag en omgång kalops.. Vi hittade nämligen en rejäl bit högrev för en billig peng..så nu har vi mat tills i morgon oxå färdigt..smidigt o bra. ..
Trevligt kaffebesök fick vi oxå..en god vän som kom på besök o medförde nybakade bullar som han stått o trollat fram idag..Det var riktigt mumsigt..o trevligt att prata bort en stund..
.
Imorgon ska engelsson putsa vidare på sina fönster..o släktforska lite..o pyssla med annat trevligt mest hela dagen... Jag säger gonatt o önskar er en trevlig torsdag..kram
.
.

Kväll har det blivit..

Publicerad 2011-11-29 18:05:04 i Allmänt,

dagen ramlade undan fort.. Inte så väldans mycket blev det gjort..några fönster putsade och ännu en stjärna uppe i vardagsrummet..  Allt måste gå i sakta mak när man har värk..det går inte o stressa undan med nåt inte..  För då blir priset för högt....
Ute har solen skinit glatt på förmiddagen..kallt har det dock varit..huuua.. engelsson o sambon har skrotat runt i stugvärmen i sakta  mak hela dagen..  Mest funnits till..
Nåt som irriterar mig e att den där attans stormen smutsat ner alla fönster nåt så enormt..o naturligtvis även de som jag putsade i helgen..jättekul verkligen..bara o börja om.. Förutom skitiga fönster så e skaderapporten här hemma lika med noll--  Vi klarade oss galant..inget på tomten som blåste sönder..
.
.
Zac har stekt pannkakor..o det fixade den lille mannen med bravur..  Hanterade stekspaden som ett riktigt proffs enligt Petra.. Under tiden han stekte så vände han sig plötsligt mot Petra o konstaterade att det nog skulle bli jättekul o bli storebror..men sen vände han sig mot bebismagen o sa strängt..men du ska veta att det e jag som bestämmer.... Haha..vi får väl se hur det blir med det... Små syrror har en förmåga o regera rätt bra med äldre bröder..
.
.
Huuaa..nu e jag trött..så ini vassen..det blir nog o krypa ihop under fleecefilten o inte göra så väldans mycket mer..
.
engelsson önskar er en trevlig kväll..kram

Tystnaden

Publicerad 2011-11-28 11:51:55 i Allmänt,

efter Berit känns nästan konstig..  Allt e väldigt stilla o lugnt..solen skiner vänligt över nejderna o ute i trädgårdarna går folk o plockar grenar o annat som blåst runt.. engelsson har vilat sig mest hela förmiddagen..o nu strax ska vi fara till Karlshamn till FK..o lämna in papper.. Det e en evig korrespondens man har med den myndigheten..nu e det nästyngsta dotterns förlängda underhållsstöd som vi måste ansöka om.. Men en biltur till storstan en sån här fin dag e ju inte fy skam..man kanske kan gå o kika lite i affärer samtidigt..
Jag hoppas ni får en fin dag..kram på er

Berit var mig en --

Publicerad 2011-11-27 22:46:14 i Allmänt,

attans tant o leva om..  Hon har levt rövare mest hela dagen..det har skallrat i taket o vint runt knutarna o björkarna har nästan böjt sig dubbla.. Nere i byn så blåste taket till vårdcentralen av o lade sig tvärs över vägen..det sorgliga e ju att det taket inte e året gammalt..de byggde precis om allt för dyra pengar....Nå ingen verkar ha blivit skadad i allafall..det e ju ändå det viktigaste..
.
.
Lördagen kom o gick o en underbar dag var det.. Redan vid niotiden på morgonen så for jag o sambon till skogs..vi ville samla ihop lite mossa till lite arrangemang..vi brukar hämta mossa varje år..  Det var grådisigt o isande kallt ute..  Vi for längs regnvåta grusvägar som slingrade sig som silverband framför bilen.. Här o där stannade vi o samlade mossa o fotade lite..
På ett ställe så hade solen letat sig igenom den täta skogen o bildade en ljusgata i mossan..ett smalt gyllenen band där allt plötsligt såg gladare ut..
.
..På kvällen hade vi  våra goda vänner på besök o vi åt kycklingpaj o sallad..o senare så dukade vi fram glögg o mjuk pepparkaka.. O vi pratade o pratade o skrattade,,o hade riktigt genomgemytligt.. En varm vänlig dag att minnas länge
.
Idag har vi mest kurat inomhus..lyssnat på Berit o umgåtts.. Bakat bröd o vaktat söndagssteken..lyssnat på Berit o tittat på film o druckit glögg o lyssnat ännu mera på Berit..bitvis så har nästan tänderna skallrat i mun på en när hon ruskat om huset..en elak kärring det där..
,
.
O nu e dagen snart till ända..i morgon drar en ny vecka igång.. Imorgon måndag så tänker engelsson ta det väldans varligt med alla leder o muskelfästen..de har tagit mer stryk på sistone än vad som e klokt..så det får bli en vilodag..
I denna jätteapotekarflaska hamnade en del av mossan vi tog hem från skogen.. Den rymmer tio liter o ett av mina käraste loppisfynd.. Den har använts varje år till att skapa ett jullandskap..i år blev det småtomtar o svampar samt ett lussetåg i miniatyr..det ska ner en batteriljusslinga oxå..
Men nu e minsann Berit nästan tyst..kan det verkligen vara över nu..hmm  tror inte riktigt på det..hon tar säkert ny fart framåt natten satkärringen...
Nähä--gonatt på er..kram

engelsson e totalt..

Publicerad 2011-11-25 22:21:19 i Allmänt,

slut överallt..ja allt som kan ta slut i kroppen e slut..bläääähhh..  Det e ju attan oxå att man ska vara en sån skröppelhög att man inget klarar utan o klappa ihop.. Jag e så fördömt trött på denna evigt strejkande lekamen..  Igår hade vi ju en sån jättemysig dag o idag har vi julpyntat o fikat med en go vän..o nu tyar engelsson inget mera.. Så det blir o ta en dos meducin innan sänggåendet o förlita sig på läkarvetenskapens trolleri..för i morgon ska jag ha gäster hemma o det tänker jag INTE ställa in..
.
.
Nu har jag min vana trogen förberett det mesta så det kommer nog att flyta på mest av sig själv..  O jag vill så gärna ha mina vänner här..vi har så kul så en kväll med dem  vill jag inte missa..
.
.
Idag regnade det o ruskade så till den milda grad att vi fick avbryta fönsterputsningen halvvägs..men i kök o matrum blev det putsat o fejat o julagardiner o blommor kom upp,,ja o julstjärna o adventsjulstake med..
engelssons köksfönster..utanför regnar det för fullt på de nyputsade rutorna.,suck
Dessa fina nickelstakar hittade jag på loppis..de passar fint nu till jul tycker jag..
Tomtarna övervakar vardagsrummet från spiselkransen
Ja julen smyger sig in i engelssons tillvaro..mysfaktorn börjar bli hög här hemma..jag brukar låta julen liksom sakta ta över huset dag för dag.. När barnen var små så älskade de o vakna på morgonen o se vad för nytt som kommit upp under natten..idag e det Zac som noga övervakar julstämningen i huset..han hejar ivrigt på sin mummi o noterar direkt alla nya saker.. O än så länge verkar den lille mannen vara nöjd..mummi har fått godkänt..
Det e kväll nu..kvällsron har inställt sig... Mikko har borrat hål i sina byrålådor..runda hål istället för knoppar..fint som bara den blev det..den ungen e verkligen inte född med tummen mitt i handen..hon hanterar borrmaskin o hammare som den värsta yrkesman..o inte e hon rädd för o testa heller..
Ungfolket har kommit till ro..Zac har tassat upp o sagt gonatt o det e tyst o stilla på nedervåningen..Petra e trött..graviditeten ger sig till känna mer o mer..  O idag har hon haft mamma-Zac-dag.. De har bakat fantastiska muffins o kärleksmums med kokos o strössel i knallblått.. Det var en stolt Zac som kilade uppför trapporna föro bjuda mummi o alla andra häroppe på fika stund..  Isabelle e ute på äventyr med kompisar o lär väl ringa framåt midnatt o be om o bli hämtad--
.
.
Nee nu vill inte mina fummelfingrar mer..gonatt på er..kram
En sista bild på köksfönstret..nu e det mörkt som attan ute..det blåser o viner därute..  sov gott

engelsson

Publicerad 2011-11-24 21:24:38 i Allmänt,

kikar bara in o säger gonatt mina vänner..jag e helt slut.. Vi har haft en toppendag sambon o jag tillsammans med våra fantastiska vänner..  Vi har vispat o knådat o rullat lussebullar o fnissat o släng käft en hel dag.. Resultatet var en fyrdubbel sats med lussebullar..fyra mjuka pepparkakor o två långpannor med kärleksmums.. O ett varmt underbart minne av en dag som kommer att värma hjärtat i all evighet.. O vi hann med o julpynta en hel lägenhet mellan varven..  Julgardiner.. julblommor ...tomtar o pynt inkl en färdigklädd gran...
.
Så nu kryper engelsson till kojs..gonatt

Onsdagen avklarad..

Publicerad 2011-11-23 16:47:28 i Allmänt,

veckan snurrar på mot helgen..   Ja hehej på er..engelsson sitter här o funderar på om det inte fattas en dag denna veckan..för i morgon ska det tydligen vara torsdag..o det e jag inte riktigt med på..  Ja ibland så kilar veckorna verkligen undan.. Man hinner inte med ett dugg...
.
.
Idag har vi klarat av besök på försäkringskassan o lämnat papper..O sen har vi inhandlat en ny bänkskiva till klöket..en lååång rackare som går från vägg till vägg..oooo engelsson ska få massor av arbetsyta o bre ut sig på..underbart  underbart..  Igår satte käre sambon upp en ny hylla i köket..en enkel furuhylla som vi fyndade på en loppis för en tia o som han målat vit.. O det blev verkligen bra..där stoppade engelsson raskt in alla sina älskade kryddburkar o flaskor o all torkad svamp o annat som behövs i matlagningen...  Sen tänkte jag be honom sätta upp krokar både på sidan av skåpet o under..så jag kan hänga sax o annat oumbärligt där...
En aningen suddig bild..ljuset var inte det bästa.. Den svalde verkligen mycket..kanonbra..o sen på väggen intill så ska det upp magnetlister till alla mina knivar..
.
.
Jag lovade ju bild på mina julfynd från Netto,,
Kuddöverdrag..39 spänn..
Brödkorg o grytlappar i glatt prickigt..minns inte vad de kostade..men det var inga stora pengar..
-
-
Nu sitter engelsson o bara myser..brasan sprakar hemtrevligt..tonåringarna sysslar med sitt o nere  i ungfolkets kök håller Petra o hennes kompis Sandra på o lagar en thaigryta till kvällsmat..vilket innebär att engelsson e befriad från all kökstjänstgöring ikväll..
.
.
Imorgon e det stora bakaredagen hos goda vänner..då ska vi trolla ihop lussebullar o mjuk pepparkaka..o annat gott.... Det ska bli kul---det ser jag verkligen fram emot..
.
-
En spindelorkide
o en fjärilsorkide
Fotade mina vackra orkideer som vissserligen inte e direkt julaktiga..men fina ändå..o de blommmar o blommar troget..
.
Nu ska jag kura ihop mig i mitt soffhörn med fleecefilten uppdragen till nästippen o lyssna på brasans sprakande..o bara varva ner o njuta av de goda matdofterna som börjat sprida sig i huset.-.kram på er..

Så kom kvällen..

Publicerad 2011-11-21 23:03:19 i Allmänt,

o snart ska engelsson krypa ner i sin världsbästa säng o läsa en stund..o sen sova..  Jösses så trött jag e.. Brasan håller på o brinner ned ..ljusen likaså ute regnar det stilla o en kopp te står här o väntar på engelsson...
.
.
Vi har gått igenom alla julgardiner o dukar o sånt nu ikväll.. Oj vad det e svårt o välja vad man ska använda denna julen..jag älskar dem alla ju.. Men tror jag har en plan för vad som ska upp i vilket fönster.. Fönster ja..de ska väl putsas först kanske..hrrmmm..  Ja det får allt bli lite halvhjärtat i år det.. engelsson e inte i skick för några fönsterputsningsäventyr inte..
.
.
Nu klipper det ordentligt i ögonlocken..Dax o stänga ner cybervärlden för ikväll..ha det gott därute..sov gott

Hehej....vinkelivink

Publicerad 2011-11-21 16:18:32 i Allmänt,

på er.. E inte livet en underbar plats så säg..engelsson går här o bara kvittrar..nåja haltar runt o kvittrar..  Jag har haft en sån där hjärtevärmande dag som lindar sig bommulsmjukt i minnet..  Jag älskar mina vänner..ja jisses ..ni e bara bäst.. Idag har vi haft fikastund o planerat en bakdag o den kommande helgen..ska bli härligt o baka ihop o sen träffas o äta gott.. Det e fantastiskt att ha vänner som verkligen e vänner..att slippa all bitterhet o annat tråkigt.. ..
Efter fikan så åkte sambon o jag o storhandlade..hämtade upp Mikkan vid bussen. Hon var hemma redan vid tolv eftersom hon har kort dag på måndagar o sen åkte vi hem o packade upp allt..fyllde kyl o frys o skafferi o sen kraschlandade vi vid köksbordet med varsin fikakopp..jösses Det e hårt jobb att storhandla när man har värk..som tur e så bar Mikkan upp alla kassarna o hjälpte oss o packa upp..annars hade vi nog hållt på ännu..
.
.När vi var inne på Netto så kikade vi igenom deras julavdelning..o hittade lite fint..jag ska fota det i morgon o visa er..har ni Netto i närheten så kika in..det finns mycket fint till en billig peng där..
.
.
Jag hade en attans tur idag på Willys o hittade massor av billigt kött..både kycklingfile o grytbitar o kotletter o sen på Lidl så fyndade jag hel karrekotlett som ska få bli en bra söndagsstek.. Sen köpte jag en massa köttfärs så nu puttrar en tioliters kastrull till två tredjedelar fylld med pastasås.. Det blir en bra middag o resten hamnar i frysen....
.
.
Nu har vi en sån där stillsam eftermiddagsstund..tonåringarna o barnbarnet e hemma från förskola gymnasium resp folkhögskola..sambon o jag sitter o småmyser o Petra pluggar som vanligt.. Hela huset varvar ner en stund innan svärsonen kommer hem vid fem..  Då är hela huset samlat o maten dukas fram.. Sen så strömmar alla till o runt bordet nere hos ungfolket blir det plötsligt fullt..  Där har Petra annars presiderat ensam hela dagen med sina skolböcker..
.
Det mörknar på ordentligt nu..kvällen e på väg..  Tror jag ska flirta lite med sambon så han tänder en brasa i öppna spisen.. O sen lite ljuslyktor o annat ljusmys så mår man riktigt bra..  Kanske kan jag lura ungarna o se den sista Harry Potter-filmen ikväll..sambon köpte den i helgen som en överraskning men vi har inte hunnit se den ännu..
.
I morgon ska vi ut i trädgården o hänga upp lite fågelmatare o ställa upp fågelbordet..  Till min enorma glädje såg jag inte mindre än fyra koltrastar i trädet utanför köksfönstret nu i förmiddags...så jag har köpt en påse röda äpplen till dem idag.. Koltrastarna e mina favoriter,,så jag tänker verkligen se till att få behålla dem i trädgården över vintern..
.
.
Nehe..om man skulle gå o kolla pastasåsen kanske..  Ha det gott..kram

engelsson ville bara..

Publicerad 2011-11-20 20:43:06 i Allmänt,

säga gonatt ..... Nu närmar sig ju natten..tassar fram med lätta steg o gör engelssons ögonlock väldans tunga..   Det e lugnt o stilla i huset.. Micko pysslar hos sig..Issa e ute på egna äventyr hos kompisar..ungfolket har kommit till kvällsro nere hos sig o jag o käre sambon har sjunkit ner i varsitt soffhörn o bara summerar dagen..
.
.
Idag har vinden åter kommit ett bra steg framå to nu i veckan ska engelsson handla in golvet....sen så e det inflyttningsklart..helt fantastiskt..
.
.
engelsson har inte fått så mycket gjort idag..smärtan i rygg o höft gör att jag blir rätt orörlig tyvärr.. Men det ska väl ge sig såsmåningom..jag hoppas innerligen den ger sig innan helgen för då ska vi ha gäster här hemma för adventsmys..  Glögg o julkakor men även en god kycklingpaj tänkte jag bjuda på..  Så nu får ryggen skärpa till sig innan dess..
Gonatt på er..kram

Julen tassar fram..

Publicerad 2011-11-20 14:04:25 i Allmänt,

hemma hos engelsson..  Hej på er..söndagen e här,,denna veckan e strax slut o nästa träder in på arenan..  Så får vi se hur den blir.. Ryggen e inte tillnärmelsevis så bra som den borde.. Men vet ni vad..det får bli som det blir.. Igår så köpte jag lite nya blommor till matrummet..julblommor..  O fixade o donade lite i sakta mak..o utan att ens snegla  åt de oputsade rutorna..de får helt enkelt vänta tills jag orkar eller någon kan hjälpa mig..  O det känns bra som attan att kunna vända ryggen åt måsten.....
.
.
.
En jättefin orkide med inte mindre än fyra blomstänglar står främst ..sen en novemberkaktus i rödaste rött..efter den en cyklamen med väldigt fina vita blommor..o därefter så står där två vita novemberkatusar..
.
.
Där syns mina fina vita tulpaner som jag fick av sambon..gulle han.. Här var det mysigt att förmiddagsfika idag..
.
Här ser ni nu min nymålade kökssoffa..nu har den bara ett provisoriskt överdrag.. Den ska få en riktig dyna sen..bara jag hittar nåt som passar..  Kuddarna e fyndade på loppis..jag tycker de e fantastiskt fina.. De bruna köksstolarna ska även de målas vita med tiden..
.
.
Mera loppisfynd..den här nalleskaran väntar på o slås in i paket o bli julklappar.. En hel hög med helt nya nallar..med etiketterna kvar..här kan man prata om fynd eftersom hela gänget inte kostade en hundring ihop.. Två av dem var dessutom Bukowskinallar..o engelsson älskar hennes nallar.. http://www.bukowski.se/www/
Nehe..det får bli ett kort inlägg känner jag..ryggen vill att jag kommer i rörelse..men innan jag slutar så ska ni få se en bild från igår..  Då hade vi finbesök av svärsonens föräldrar o Petra o Totte dukade upp en så här fint.
.
Ser det inte underbart ut säg..  Saffranslängd o nån annan vaniljlängd längst upp..sen jordgubbswienerbröd o nån annan form av dito med vaniljkräm i samt kokostoppar med choklad....längst ner en massa pecanwienerbrön..mums
Nu önskar engelsson er en riktigt bra söndag..kram kram

Värkigt värre ...

Publicerad 2011-11-17 05:59:51 i Allmänt,

idag..   Min glada sinnesstämning från igår krackelerade på en sekund via en olycklig vridning av ryggen..  Jag har ju tre st diskbråck i ryggen som turas om att gå upp..o igår ja då sprack det ena av dem.. O det e ernormt retfullt eftersom de hållit sig relativt lugna bra länge nu o då vaggas man in i en falsk trygghet..blir oförsiktig o så e skadan ett faktum..igen..  Ja jag vet inte för vilken gång i ordningen..Mitt första diskbråck fick jag för 26 år sedan när jag väntade Petra..sen har de varit en del av min tillvaro..
.
.
Så i dag gäller vila o starka värktabletter o en kur antinflammatoriska meduciner..  Bara o bita ihop o gilla läget..o sluta noja över stundande adventsstider o annat stressfullt.. Fast,,julen kommer ju..vare sig jag stressar runt eller inte..   Något har jag ju ändå stillnat vad det gåller måsten..hade detta hänt för nåt år sedan så hade jag fått panik med tanke på adventsstöket .. Men nu bekommer det mig faktiskt inte så mycket..
.
Ne mina vänner..jag klarar inte o skriva mer..jag måste upp o röra på mig..vila o sen upp o gå så gott det går..det e det som bäst hjälper mot diskbråck..Ha en bra dag..må värken hålla sig ifrån er..kram

Onsdag????????????

Publicerad 2011-11-16 07:54:39 i Allmänt,

Jomenvisst tusan e det onsdag väl.. Jag e fullkomligt dagavill o vill på alla andra vis därtill..   Uschana mig..ja hehej på er..  engelsson vimlar runt i tillvaron på ett fullständigt förvirrat men nog så charmigt vis..det sista ett önsketänkande dock..  Jag har haft en smärtattack i alla mina leder som totalt knockat mig..lägg därtill ett par ömmande bihålor o en smärtande hals o så huvudvärk så beskriver det nog rätt bra engelssons fysiska tillstånd de senaste dagarna..  Det har varit genomjobbigt..  Men nu har jag fått nästippen ovan ytan i allefall o trevar runt lite ..  .
.
Resten av gänget härhemma e i bättre skick..speciellet Isabelle som kvitttrar runt o trivs utomordentligt på sin nya skola..hon jobbar med sina projekt o allt verkar flyta otroligt bra..något som gläder engelssons mammahjärta.. Micko börjar landa med sin nya medicin..hon har bara haft ett par mindre migränattacker de senaste veckorna..så det verkar som om hon blir hjälpt av detta.,. Hon har även fått en remiss till neurologen o ska få träffa en läkare där o så ska de ta en masssa prover där..det känns jätteskönt att få henne ordentligt utredd.. Käre sambon racklar runt med sin värk..han har mer ont han oxå nu när kylan tagit grepp.. Sen så avskyr han vintern o det gör ju inte värken lättare o uthärda..  Äldsta dottern pluggar på i en hiskelig takt o avverkar det ena ämnet efter det andra..engelsson har tappat räkning på hur många poäng hon läst de senaste månaderna men det e många..  Svärsonen jobbar på o snickrar uppe på vinden på helgerna..det e inte så många moment kvar nu innan det e helt klart..  Lille barnbarnet går på förskola o trivs alldeles förträffligt..om det inte vore för en sak..  O det e dessa eländiga flickor som gör livet surt för honom.. Att det e ett problem framkom igår kväll då hans mor frågade hur han trivdes i skolan o vilka han lekte med..varvid han räknar upp en hel lång radda pojknamn..  Men tjejerna då undrar hans mamma..leker du inte med dem.. Näää fräste han.. men varför då frågar hans mamma..  Varvid han suckar tungt himlar med ögonen o utbrister....Pussiga små rackare.. .....Att Petra hade all möda i världen att hålla sig för skratt behöver väl inte sägas..  Nå nu hör jag honom därnere..i full fart med att klä på sig för o fara till en ny dag i förskola..o tampas med dessa pussiga rackarna..o han verkar inte direkt motsträvig..
.
.
engelsson ska röja lite här hemma o sen fara en liten runda med sambon till grannbyn o gå på loppis o även passa på o handla lite mat.....  Sen har jag ett par julklappar jag sett ut i en affär där som jag ska passa på o kila in o köpa.. Ja nu raskar det på ordentligt mot jul..   Nån snö har det inte synts till ännu..o jag måste ju säga att jag tycker det e rätt skönt.. Finns inget värre än o behöva vara ute på vägarna när det e vinterföre..o nu innan jul kommer det att bli en massa farande åt en massa håll..  Växjö hade jag gärna åkt till innan jul o gjort undan en del av julklappsinhandlandet. Där var jag o sambon förra året o det var en jättetrevlig shoppingstad..lagom stor o där fanns verkligen ALLT..
.
.
En bild från förra året..då var det snö..barnbarnets retrokälke o vår stiliga snögubbe..
Detta e december förra året..  bilderna tagna i småland..
Nehe..om man skulle kicka igång dagen..hög tid o komma igång..ha en bra dag..kram

Att få tänka en tanke till slut..

Publicerad 2011-11-12 17:16:02 i Allmänt,

ja visst e det en av medelåldersn små glädjeämnen säg.. Att inte alltid behöva vara på språng..både i tanke o handling..utan få stillna över en viktig fundering eller ha möjligheten att faktiskt färda något man har för händer..  Jag tycker att jag... sedan den dagen jag fick mitt första barn... hela tiden varit i rörelse,,både mentalt o fysiskt.. Allt har snurrat på i vansinnig fart o man hade aldrig vett att stanna tiden o bara vara...  Visst fanns det även då stillsammare skeden i livet men inte som nu..  Nu kan jag verkligen greppa livet varifrån jag står..jag kan leva i nuet o inte ångra gårdagen eller gruva mig för morgondagen..  O framför allt kan jag radera bort oönskade människor o deras tankar o åsikter från min tillvaro..   Jag har lagt så många timmar av mitt liv på att fundera på vad jag gjort för fel.. Men det spelar ingen roll längre.... Jag e jag..o jag måste få duga som jag e..med de fel o brister jag har..kan man inte ta mina brister så får man inte heller fördelarna..   Jag duger åt mig själv o de mina o de människor jag valt att ha kvar i mitt liv..o det räcker så..
.
.
Idag vaknade vi av en eldröd sol som kravlade sig över trädtopparna o kastade hej vilt med strålarna .. En av dem knäppte till engelsson över näsan o fick mig genast på bra humör.. Tänk vad solen har kraft att glädja en... Gråväder däremot drar ner humöret direkt..  En underbar morgon...en god frukost unnade vi oss..innan vi kev in i bilen o for till skogs..
.
.
Vi åkte till vår favoritskog utanför byn..o där stannade vi på ett par ställen och fotograferade innan vi åkte hemåt igen...Det var friskt ute..sådär höstkrispigt o soligt o klart.. Över hela skogen låg löven som en roströd matta.. Mossan lyste smaragdgrön o en o annan båklocka klingade ljudlösa sommarminnen..  Det doftade jordigt mustigt av multnande löv o på avstånd hördes en kråkfågels långa utläggning om nåt.. Där gick engelsson o småfilosoferade för sig själv..stannade här o där o tog en o annan bild..  Det var inte så viktigt med fotograferandet idag kände jag..det var skönt att bara vistas utomhus..
Väl hemma fixade sambon o jag varsin kopp te o åt lite..o sen kom Lie..en ungdomsvän till mig.. Vi har kännt varann sen gymnasietiden så vi tillbringade några timmar med att sörpla kaffe o avhandla alla minnen o fnissa åt allt tokigt vi hittade på..då för sååå länge sedan..eller var det rent av igår allt detta hände..ja när jag träffar Lie så åker jag alltid tillbaka till den tiden..
.
.
.
.
.
.
Nu e kvällen här,,den kom  svepande medan engelsson satt här o knåpade ihop det här inlägget..  Nu har det mörknat ordentligt ute,,i köksfönstret lyser en av mina finska ljuslyktor..en Apollo från Riihimäen Lasi.. I ugnen steks ett lass kyckling o strax ska jag koka lite ris o choppa ihop en sallad.. O sen e kvällen här för gott denna dagen..ännu en dag läggs till handlingarna..En bra dag har det varit.. Det e så innerligt skönt att kunna gå till ro på kvällen utan en massa ledsamheter som mal inombords.. Inga elaka onda ord som åker omkring o ekar runt..bara fina minnen av en bra dag..
.
Jag hoppas ni oxå haft en bra dag som lett mot er..kram

Ännu en vecka..

Publicerad 2011-11-11 22:09:58 i Allmänt,

passerade förbi..  En attans intensiv vecka har det varit..  Allt har gått i hundranittio..dagarna har bara rusat iväg..nästan snubblat över varandra o gjort engelsson helt dagavill.. Knappt hade måndagen gått till vila innan vi vaknade av att det var fredagsmorgon.. Nu e det oerhört underbart att det e  fredagskväll o det kan det gott få vara ett tag till..engelsson känner sig helt tillfreds med soffhörn tevetittande o kanske en kopp te..
.
.
Idag har vi städat o röjt..engelsson har lagat en fiskgratäng o käre sambon har målat en massa ramar vita till ett pysselprojekt som engelsson har planerat.. Jag har en del  fina tapetbitar över..en hel massa fina spetsar o hjärtat fullt av fina ordspråk o citat som jag skulle vilja göra tavlor av.. Så vi får vä se om det blir så fint som jag funderat ut..isåfall så ska ni få se bild på det hela sen.. Jag måste bara inhandla lite tuschpennor i fina färger..inkl guld o silver då..
.
.
I morgon efter en lång sovmorgon o en ännu längre frukost så tänkte sig engelsson ut på en fotopromenad.. Om vädret e på min sida såklart.. Idag har det varit soligt men med en envis blåst som dansat runt med björkarna utanför köksfönstret.. Där satt engelsson idag uppkrupen i sin nymålade kökssoffa o fikade med lillsyrran..Hon kikade in en stund på förmiddagen o vi hade en riktigt bra stund..
.
.
Såhär såg björkarna ut i början på veckan..nu e de helt avlövade.. Ja hösten kom o gick..o vintern ja den kommer visst inte..  Kan man ha sån tur att det blir en mild vinter i år..en sån välsignelse i så fall..engelsson tycker inte om kyla.. Det gör man inte om man har ledvärk..för kylan-..ja den parkerar sig ögonaböj i alla onda leder..o där sitter den sen benhårt fast ända fram till våren..  Just nu känns dock våren extremt långt borta.. Ja allting känns långt borta..som om naturen befinner sig i ett vacum...
.
Jag önskar er en riktigt bra helg..det har engelsson alla planer på o ha..kram

Vintern hallåå hallåå..

Publicerad 2011-11-09 17:06:25 i Allmänt,

ja vart dröjer den..inte för att engelson saknar snö o kyla det minstaste..jag e bara fundersam..  Borde det inte vara vinter nu säg?? Tydligen har vi inte haft det så fattigt på snö i landet sen nittonhundradefemtionågot.. Här nere i Blekinge e det väl ingen direkt källa till oro om det inte finns nån snö såhär års..men när man kikar på webbkameran från Kiruna o där e snöfritt så e det nästintill kusligt..  Nå...den kommer väl..ja sådär lagom nån dag innan jul när man julshoppat färdigt så kan det börja snöa så smått.. Stora fluffiga snöflingor som sakta singlar ner o gör hela tilvaron gnistrande vit..
-
Ja mina vänner nu raskar det på mot julen..bara nån vecka kvar till första advent..engelsson hickade till igår när någon påpekade det..helt förunderligt hur tiden har bläddrat undan i almenackan.. Så i år..då tänkte engelsson knipa svansen av julstressen..stöka undan allt i god tid så man bara kan sitta o njuta av advent o jul..  Japp..jag har en noga uttänkt plan..i morgon redan ska jag dyka ner i jullådorna o dela upp allt i etapper..  Första omgången saker o ting ska fram till första advent ju..nå de ska få komma i egen låda tänkte jag..   Jaja planera kan man ju..sen får vi se hur fint de spricker..de däringa planerna..
.
.
Annars så har vi mest haft det lugnt o skönt.. Igår var vi i Ronneby på minstingens skola o hade ett möte om hur skolan på bästa vis ska handskas o hjälpa henne med hennes migrän..  O det måste jag säga att det var ett fantastiskt gäng som mötte oss .. Ett mycket bra o konstruktivt möte.. Bra beslut o en bra plan värmde oss när vi åkte hem..
.
.
Idag fyller älskade svärsonen år..  Tårta o paket har det varit för o fira honom..
Förövrigt en stillsam dag..sambon målade sista lagret vit färg på kökssoffan så imorgon kan jag nog klä den..jippii
.
.
I morgon ska engelsson städa o feja..på fredag får jag besök..o då vill jag ha sånt gjort så man kan ta det  lugnt
O sen e det helg..alla redan..veckorna kilar undan i förfärande fart..  Det gäller o ta vara på dem..
.
.
Kvällen har tassat fram nu...alldeles mörkt ute.. Vi har ätit kalops o potatismos..svärsonenes favoritmat..nå ett av de..  Nu väntar några timmars soffmys o tevekikande..  Tända ljus o e kanna te--o en o annan pepparkaka..  Ha en bra kväll ni oxå..

Fy vad trist..

Publicerad 2011-11-06 20:22:51 i Allmänt,

det e med detta eviga gråväder..  engelsson vill ha sol o värme.. Ja åtminstone sol då..jag vill gå långpromenad genom hösten o rassla igenom löven..dra långa friska krispiga andetag o känna solen mot kinderna.. Nu vill man inte gå nånstans..bara grått o trist o disigt hela dagarna..  bläää
.
Nu har hösten nästan sprakat färdigt här i Blekinge..träden står o småsteppar förläget med sina kala grenar hängande av snopenhet..avslöjade i all sin nakenhet o med löven i drivor runt tårna..
Allt rasslade ner på bara ett par dagar.. O denna delen av hösten försätter alltid engelsson i ett tillstånd av tjurig melankoli..jag blir alltid överrumpad av övergången mellan höst o vinter.. Jag hann  inte med i år heller..
.
Ja nu e höstlovet över för i år,,nu e det en lång raksträcka av skola o jobb fram till jul..  Av tidiga morgnar o tjat om läxor plugg inför prov o matsäckar o matlådor o gympakläder o tandläkartider... Men ett bra o vilsamt höstlov har vi haft.. Samtidigt har vi stökat undan en hel del..o det känns skönt.. Trädgården e snart klar inför vintern o det e en stor lättnad..   Vinden e nu snart färdigspacklad.. Min kökssoffa e slipad o grundad o har fått första lagret vit färg.. Så det har varit en produktiv vecka..  Min migrändrabbade dotter har under lovet provat ut en ny  medicin som verkar ge bra effekt.. Så nu håller jag tummar o tår för att det ska bli en stadigvarande effekt så att hon ska kunna få ett drägligare liv....
.
.
I lördags så upptäckte sambon att spacklet började ta slut så hux flux så befann sig engelsson i Karlshamn o Bygg Netto..efter inhandlandet av 10 kg spackel så överraskade sambon mig med en tur ut till Boön.. Det var blåsigt ute vid havet..men vinden var inte alls kall..så det var ändå en behaglig liten promenad ute på klipporna..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ja det e vackert på boön..o dit kommer engelsson absolut o återvända i vinter..  När vinterstormarna ylar så e det mäktigt ute på klipporna..
.
.
Söndagen har rusat iväg..efter frukosten kom en god vän på kaffe o sen åkte vi tillsamman o hälsade på andra vänner..så kaffe på tre ställen har det blivit idag.. O en massa pratande o skrattande.. Ja en bra dag..
O nu e engelsson helt slut..så det e skönt o bara sitta här..med ännu en kopp kaffe o lyssna på spraket från brasan.. I morgon tar vardagen vid..o det e gott så.. Jag hoppas ni haft en bra helg..kram

Hehej mina vänner....

Publicerad 2011-11-04 20:41:50 i Allmänt,

nu e det bara o inse faktum.. Hösten e här..japp..  Kylan har hittat engelssons leder o gjort dem alldeles omöjliga till humöret..så nu e sommaren officiellt över..   Jag stapplar runt som en sprattelgubbe här..ingen styrsel över stela värkande leder kan jag uppbringa..att gå i trappor e ett äventyr o skogsrundor kan jag glömma..   Ja det e roligt nästan jämt..
.
.
Men enligt vädergubbarna så skulle helgen bli så fin så..så engelsson sätter sitt hopp till att de vet vad de talar om...  För stunden förlitar jag mig på min fleecefilt o en sprakande brasa o lite kardemummakaffe för o hålla kylan i kroppen stången....   Idag har engelsson ändå trots smärtorna haft en fantastiskt trevlig dag.. Dagen började på ett förträffligt vis när jag upptäckte att goaste Issa städat hela badrummet åt mig..o sorterat sitt o syrrans smink..   Så nu e det jätteprydligt därinne.. Sen fortsatte det med en skön fridfull frukost o sen fick engelsson finbesök av goa vänner..Det blev en lång lång fikastund..skratt o fniss o prat..
Bästa medicinen e bra vänner..
En av tjejerna hade med sig fantastiskt fina kläder till lilla Zelda..en underbar klänning..pyjamasar o ett par manchesterjeans..  Tack goa du som köpt så fint till lilltjejen..  Ja som vi längtar nu.. Januari kan inte komma fort nog..engelsson e så nyfiken på tösen.. En livlig krabat e det i allafall..full rulle i magen.. Zac e betydligt mer sansad än sin mummi.. Han tar detta med o snart bli storebrorsa med knusende ro.. Han ler lite överseende mot sin stjärnögda mummi som kvittrar om bebisar..  Men idag kom han ändå på en fördel med det hela..han kom på att när mamma låg på BB med nyfödda lillasyster så kan ju en nybliven storebror inte gå till förskolan.. Så hokus pokus hade han utverkat en liten minisemester åt sig själv i januari..
.
.
.
.
I morgon ska engelsson ha sovmorgon..ja att jag ska ha..har inte sovit mer än någon timme i natt.. Så nåde den som väcker mig i morgon..
Sen ska jag ut i trädgården på förmiddagen...tonåringarna kan känna sig officiellt straffkommenderade.. De sista löven behöver komma i sopsäck o lite krukor bäras in i skjulet..sen kan allt få gå till vintervila där ute..
På eftermiddagen får jag en kaffegäst..det ska bli kul..länge sedan jag träffade denna vännen..
.
Men nu vill inte fummelfingrarna mer..så jag sätter punkt o önskar er en förträfflig helg..