Fy vad trist..

Publicerad 2011-11-06 20:22:51 i Allmänt,

det e med detta eviga gråväder..  engelsson vill ha sol o värme.. Ja åtminstone sol då..jag vill gå långpromenad genom hösten o rassla igenom löven..dra långa friska krispiga andetag o känna solen mot kinderna.. Nu vill man inte gå nånstans..bara grått o trist o disigt hela dagarna..  bläää
.
Nu har hösten nästan sprakat färdigt här i Blekinge..träden står o småsteppar förläget med sina kala grenar hängande av snopenhet..avslöjade i all sin nakenhet o med löven i drivor runt tårna..
Allt rasslade ner på bara ett par dagar.. O denna delen av hösten försätter alltid engelsson i ett tillstånd av tjurig melankoli..jag blir alltid överrumpad av övergången mellan höst o vinter.. Jag hann  inte med i år heller..
.
Ja nu e höstlovet över för i år,,nu e det en lång raksträcka av skola o jobb fram till jul..  Av tidiga morgnar o tjat om läxor plugg inför prov o matsäckar o matlådor o gympakläder o tandläkartider... Men ett bra o vilsamt höstlov har vi haft.. Samtidigt har vi stökat undan en hel del..o det känns skönt.. Trädgården e snart klar inför vintern o det e en stor lättnad..   Vinden e nu snart färdigspacklad.. Min kökssoffa e slipad o grundad o har fått första lagret vit färg.. Så det har varit en produktiv vecka..  Min migrändrabbade dotter har under lovet provat ut en ny  medicin som verkar ge bra effekt.. Så nu håller jag tummar o tår för att det ska bli en stadigvarande effekt så att hon ska kunna få ett drägligare liv....
.
.
I lördags så upptäckte sambon att spacklet började ta slut så hux flux så befann sig engelsson i Karlshamn o Bygg Netto..efter inhandlandet av 10 kg spackel så överraskade sambon mig med en tur ut till Boön.. Det var blåsigt ute vid havet..men vinden var inte alls kall..så det var ändå en behaglig liten promenad ute på klipporna..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ja det e vackert på boön..o dit kommer engelsson absolut o återvända i vinter..  När vinterstormarna ylar så e det mäktigt ute på klipporna..
.
.
Söndagen har rusat iväg..efter frukosten kom en god vän på kaffe o sen åkte vi tillsamman o hälsade på andra vänner..så kaffe på tre ställen har det blivit idag.. O en massa pratande o skrattande.. Ja en bra dag..
O nu e engelsson helt slut..så det e skönt o bara sitta här..med ännu en kopp kaffe o lyssna på spraket från brasan.. I morgon tar vardagen vid..o det e gott så.. Jag hoppas ni haft en bra helg..kram


Postat av: AprilSus

Publicerad 2011-11-06 23:58:40

Vad mysigt det låter med kaffe vid en sprakande brasa. :)Helgen har känts rätt seg, men kanske beror det på att den varat ända sedan förra helgen, eftersom tjejerna varit hemma en hel vecka? Mathilda har haft en hel del att roa sig med medans Julia fått hålla till goda med mamma. ;) Känns bra att vardagen kommer igång igen.Idag har vi tjejer hjälpts åt att rensa skafferiet på en massa onyttigheter, så från och med nu ska jag dra in på kolhydraterna, lägga mer fokus på proteinerna (som min dietist vill), men fettet får vara kvar som det är, för ökar jag på det mår jag bara dåligt. Håll tummarna för att jag ska klara av att bemästra mitt sockerberoende. Du och Sirpa är mina förebilder. :)Ha en fin måndag, vännen. Kramisar!

Postat av: Janne

Publicerad 2011-11-07 08:26:17

Hej! Henriksson hoppas att Engelsson snart får se solen och den blåa himlen som är bakom dom gråa molnen. Ha en fin dag !

Postat av: Svenne

Publicerad 2011-11-09 10:38:50

På Boön har jag aldrig varit, det ser ut som ett perfekt fiskeställe för havsöring.Hoppas allt är bra med dig vännen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej