Berit var mig en --

Publicerad 2011-11-27 22:46:14 i Allmänt,

attans tant o leva om..  Hon har levt rövare mest hela dagen..det har skallrat i taket o vint runt knutarna o björkarna har nästan böjt sig dubbla.. Nere i byn så blåste taket till vårdcentralen av o lade sig tvärs över vägen..det sorgliga e ju att det taket inte e året gammalt..de byggde precis om allt för dyra pengar....Nå ingen verkar ha blivit skadad i allafall..det e ju ändå det viktigaste..
.
.
Lördagen kom o gick o en underbar dag var det.. Redan vid niotiden på morgonen så for jag o sambon till skogs..vi ville samla ihop lite mossa till lite arrangemang..vi brukar hämta mossa varje år..  Det var grådisigt o isande kallt ute..  Vi for längs regnvåta grusvägar som slingrade sig som silverband framför bilen.. Här o där stannade vi o samlade mossa o fotade lite..
På ett ställe så hade solen letat sig igenom den täta skogen o bildade en ljusgata i mossan..ett smalt gyllenen band där allt plötsligt såg gladare ut..
.
..På kvällen hade vi  våra goda vänner på besök o vi åt kycklingpaj o sallad..o senare så dukade vi fram glögg o mjuk pepparkaka.. O vi pratade o pratade o skrattade,,o hade riktigt genomgemytligt.. En varm vänlig dag att minnas länge
.
Idag har vi mest kurat inomhus..lyssnat på Berit o umgåtts.. Bakat bröd o vaktat söndagssteken..lyssnat på Berit o tittat på film o druckit glögg o lyssnat ännu mera på Berit..bitvis så har nästan tänderna skallrat i mun på en när hon ruskat om huset..en elak kärring det där..
,
.
O nu e dagen snart till ända..i morgon drar en ny vecka igång.. Imorgon måndag så tänker engelsson ta det väldans varligt med alla leder o muskelfästen..de har tagit mer stryk på sistone än vad som e klokt..så det får bli en vilodag..
I denna jätteapotekarflaska hamnade en del av mossan vi tog hem från skogen.. Den rymmer tio liter o ett av mina käraste loppisfynd.. Den har använts varje år till att skapa ett jullandskap..i år blev det småtomtar o svampar samt ett lussetåg i miniatyr..det ska ner en batteriljusslinga oxå..
Men nu e minsann Berit nästan tyst..kan det verkligen vara över nu..hmm  tror inte riktigt på det..hon tar säkert ny fart framåt natten satkärringen...
Nähä--gonatt på er..kram


Postat av: Janne

Publicerad 2011-11-28 07:57:09

Hej! Här har det blåst men jag tror det var mycket värre mot kusten och i södra delen av landet. Ha en fin dag !

Postat av: AprilSus

Publicerad 2011-11-28 08:54:09

Inte mycket till julkänsla utomhus, men dina foton är vackra. Och vilka fyndiga egna dekorationer du hittar på. Tänk om man kunde ha bara en liten bråk del av dina idèer?!Det har blåst på rätt duktigt även här, även om jag tror att de som bor närmare kusterna har haft det mycket värre. Den där Berit var inte bara en elak typ, utan väldigt stor, som bredde ut sig som hon gjorde över stora delar av landet.Även jag har gjort långt mer än jag borde under den senaste tiden, så nu blir det till att ta det lugnt och bara gosa med våran lilla valp Nala (som sover just nu). Ha en skön dag, vännen!Kramis!

Postat av: Svenne

Publicerad 2011-12-02 18:47:44

Hoppsan.. Jag läser bloggen bakvänt.. Du får gärna radera min förra kommentar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej