engelsson funderar

Publicerad 2009-09-28 15:37:24 i Allmänt,

på det här med o vara mamma..finns det nåt större storverk en människa kan åstadkomma än ett barn..o jag som lyckats med konststycket att sätta fyra fantastiska människor till världen..en älskad äldstadotter en älskad ende son..en älskad mellandotter o en älskad minstunge..
Fyra sprakande individer o personligheter filurer o banditer....mina älskade små..  Jag har varit hopplöst o innerligt förälskad i dem alla fyra från den första lilla sekundsnabba rörelse, knappt förnimbar, som var deras första  lilla spark inuti mig.. Då blev de individer för mig..för redan i magen var de annorlunda....redan där var deras personligheter skönjbara..
Det är  en fantastisk resa att vara mamma..att se dem födas o öppna sina ögon mot världen..hur de börjar ta för sig av livet redan från det allra första hisnande andetaget.. Att sedan se dem ta sig igenom livet o vemodigt se år läggas till år.... hur babyhullet försvinner o en knotig förskoleunge vecklas ut o plötsligt utan förvarning så står man öga mot öga med en tonåring..
Nu e engelssons minstunge 15 långa år..o snart alltför snart  e hon oxå flygfärdig o ger sig av..o engelsson VILLLL inte nej minsann..men nånstans e det livets gång..de ska växa upp o ge sig ut i livet..vare sig en mamma vill eller inte..


Postat av: Cina

Publicerad 2009-09-28 17:05:55

Visst är det härligt och stort att vara mamma! Har ju fyra jag också och jag håller med, redan i magen kunde jag ana personligheterna och de håller i sig. Store Bror har löst boendefrågan inför vuxenvärlden och tycker att vi ska köpa ett STOOOORT hus med en ingång från baksidan, där kan han bo....

Min minsting, snart 12, har ramlat in i ngn förpubertet tror jag. Hon gick uppför trappen en kväll som ljuvliga, väna Lilla Syster och kom ned som en Tonårsdrake dagen därpå! Man hukar sig!

Fina höstbilder!!!!

Varm kram!

Postat av: Cicki

Publicerad 2009-09-28 17:45:20

Håller med både dig och Cina även om jag bara lyckats få till två stycken. Som naturligtvis även de är väldigt olika personligheter. Än idag så är de på sätt och vis mina två små krumelurer även om de hunnit passera trettioårsstrecket. Det har varit både jobbigt och roligt och aldrig någonsin tråkigt, att se dem växa upp.Den översta höstbilden är bara så underbar. Önskar jag kunde måla och få till något liknande. Helt fantastiskt vilka färger naturen har.

Postat av: Kusinen

Publicerad 2009-09-28 17:57:19

Javisst är de härliga våra små liv...vet vad du menar fast jag "bara" har Emma...:)

Kramen

Postat av: Ännelaij

Publicerad 2009-09-28 18:20:34

Ja, barnen växer alldeles för fort.

Ofta önska man att de var ungefär 7år alltid.

Samtidigt så är det skönt när de är så stora att man kan prata allvar med dem.

Och att de lyssnar och förstår att man nog inte bara är en dum mamma.

Postat av: Christa

Publicerad 2009-09-28 18:21:53

Hej! tack vännen! Ja du det finns nog inget större en det, att åstadkomma ett liv som växer inom en så länge! Som blir som ja ett mirakel!! Finns inget större en det! OCH TÄNK!!! VI, vi mammor får uppleva så mycket mer en papporna! Synd med sant. ha en fin kväll kram

Postat av: ingrid

Publicerad 2009-09-28 19:01:50

Märkligt vi jobbar för att få våra barn nyfikna och självständiga, sen när dagen är kommen o sista ungen flyger ur boet gråter vi tyst inombords...

Postat av: Puff som blir så glad över att Engelsson ofta strör hjärtan i sina fina inlägg

Publicerad 2009-09-28 20:05:07Jomen det är ju stort... större än alltet

Det är livet att ha den förmånen att bli mamma.

En har flugit ur boet... fyra kvar

Så ännu finns det gott om tid att förbereda sig

Tja... förhoppningsvis en 20 år =)Tyvärr så är det inte alla förunnat att bli mamma

Kan förstå hur stor deras sorg är:(Isot Halit till Världens bästa Engelssonmamma =)

Postat av: Katta

Publicerad 2009-09-28 22:40:54

Sv;Det gick ju bra, du får läsa om det i ett inlägg..kram

Postat av: mormor Hannele

Publicerad 2009-09-29 08:14:36

Vackra bilder, visst är det kul med barn och häftigt, hur olika de är, man funderar vad den 5:e skulle ha blivit... :) Men varje sak har sin tid och jag tycker det är skönt, att de är vuxna och lämnar boet. Ha en skön dag, kram.

Postat av: Christa

Publicerad 2009-09-29 11:20:48

Ja fyyy vad skitiga fönster jag hade alltså! Jag bor ju rätt nära en stor rondell med mycket trafik o alla fönster ser ut därefter också! Fyy. Ja du ljus, lyktor mm är det som gäller nu för att få upp mys faktorn. Ha en fin dag kram

Postat av: Katta

Publicerad 2009-09-29 12:28:09

sv:Jo jag aktade mig för honom och jag fattar heller inte varför han fastnade för mig så himlars då jag var så asocial mot honom, jämfört med hur trevlig jag kan vara annars mot folk.

Postat av: Speja

Publicerad 2009-09-29 15:57:26

Så är det, och så måste det vara. Förstår att det måste vara knepigt att släppa taget - men till dig kommer de ju alltid tillbaka...

Kram

Speja

Postat av: Ninni

Publicerad 2009-09-29 15:57:39

Va fint du skriver om dina barn..jag har ju "bara" lyckats få ett barn, men han är mig så kär så kär!Kramen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej