Kom liljor och akvileja, kom rosor och salivia!

Publicerad 2010-04-25 15:10:59 i Allmänt,

Kom ljuva krusmynta, kom hjärtansfröjd! O flytta med engelsson till nya huset ...
Japp..det råder rena rama flyttfebern bland engelssons älsklingar..de nästan slåss om att tränga ner rötterna i flyttkrukorna..så de bara inte...ve o fasa..blir kvarglömda..överallt i trädgården niger o bugar de o fladdrar så förföriskt med sina vårgröna blad..  O engelsson tröstar o försäkrar o gräver så svetten lackar..för klart att de ska med..ALLIHOPA ..
Så idag har jag grävt upp libbsticka o gräslök o jordgubbar o smultron o humle o gultörel o daggkåpa o akvileja o kinesisk smörboll o malvor o mycket annat i en salig röra..så nu står en del av detta på bordet o bekantar sig med varandra medan engelsson har flytt till soffan för en vilopaus..
Igår var vi på runda till Karlshamn på 34-ans loppis..o fyndade en del..
Denna fina skålen e engelsson nästan säker tillhör serien Delphi som Lennart Andersson designat för Gullaskruvs glasbruk..underbart fin i alla fall
engelsson bara älskar vitt opalinglas..
Marmeladburk???
O har man som engelsson en lillsyrra som e galen i allt lila så var ju detta ett fynd
Vid hamnen i Karlshamn satt vi en stund vid Karl-Oskar o Kristina monumentet o bara fanns till
O till engelssons enorma glädje så såg jag att de planterat en astrakan vid monumentet..sånt här tycker engelsson mycket om..Kristinas astrakan
Sen åkte vi en tur längs Mörrumsån på nya okända vägar för oss..o det var så vackert..när träden slår ut så ska vi åka tillbaka för att fotografera där..
Några vitsippor i motljus tog jag bild på
Jag bara älskar vitsippan..fast det kanske blir lite tjatigt


Postat av: Janne Hood

Publicerad 2010-04-25 20:20:47

Hej Engeln!!!

Nu har sett runt och botaniserat. Några reflektioner. 1. Din sida lyser alltid så grannt, blåblommigt och grannt som header upptill 2. Dina bilder, du fångar allt så personligt nära och fint 3. Som du misstänkte, bilkyrkogården är kultur av högsta sort. Tror de visat den i TV, det är ju ett stycke levande (?) historia ;) Trevligt se dig igen på banan med dina skrivtankar. Kram, ha en bra veckostart! Hooden

Postat av: AnnaKK

Publicerad 2010-04-25 20:50:32

Hejsan!



Jag hade en del perenner i krukor (utomhus, alltså) över vintern, och särskilt två pioner var jag lite orolig för (de borde ju egentligen ha satts i jord redan i höstas...) - men nu har det tack och lov börjat spira i deras krukor, så de lever båda två. :-) Nu gäller det bara att hitta nånstans att sätta ut dem på - inte helt enkelt faktiskt... <:-)



Postat av: Ingrid

Publicerad 2010-04-26 10:19:36

Du är fullt upp i flyttbestyren förstår jag. Rolig tid att göra det på.. Här bara latar vi oss men det är vi välförtjänta av! När vi kommer hem landar x-antal tusen skogsplantor som ska ner i jorden.. inte lika kul.. Tar ju sina år innan man får skörda resultatet (blir väl Moltas o Adam som får göra..)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej