Det har regnat..precis halva dagen...

Publicerad 2010-09-13 20:17:25 i Allmänt,

ja förmiddagen gick i regnets tecken o eftermiddagen var solig o fin..  Så förmiddagen ägnade engelsson o sambon åt att storhandla o fylla på i matkällare o skafferi o kyl o frys.. De hade extrapris på kyckling..så två sådana blev omvandlade till dels en god kycklingsoppa som vi avnjöt till kvällsmat   o fileer o lår ligger nerkryddade o ska grillas i morgon..så två middagar på en gång..o blir det mycket grillad kyckling över så kan det bli en kycklingsallad oxå av det hela..
På eftermiddagen så åkte vi till en skog strax utanför samhället o gick en stillsam promenad utmed en skogsväg där det var relativt torrt o gå..  Så mycket svamp hittade vi nu inte..så här nära byn e det renrakat..men det var inte huvudsaken idag..det var skönt att bara ströva runt lite..... Ja oätliga rackare fanns det som vanligt gott om..
Röd o vit flugsvamp..vackra men farliga...precis som kloka mormormu påpekade i sin kommentar..o idag så stod det att läsa i tidningen igen..en man som avlidit efter att ha ätit vit flugsvamp..Destroying angel kallas den oxå..o det e ju inte konstigt när man tänker på vad giftet ställer till med giftet heter Amatoxin och angriper de inre organen o det kan sluta med döden eller att man blir beroende av dialys för resten ev livet..så AKTA er..ge fullständigt fasen i vita skivlingar.


Postat av: Christa

Publicerad 2010-09-13 20:34:43

Kul att du gillar idén. JA det är svindyrt att kakla om och det här är det ett mycket billigare alternativ. Dessutom finns dessa inte att få tag på någon annanstans hihi. Jag står ju för designen. Hhaah kram

Postat av: Christa

Publicerad 2010-09-13 21:21:57

Ja det kanske man har gjort, gått förbi. I vilken sorts skog växer den? Växer dom som trattisar? Hittar du ett ställe så hittar du massor av svamp i dess närhet. kram

Postat av: Ann Catrine

Publicerad 2010-09-13 21:52:39

Passa dig för vita giftiga svampar du!

Läste nyss på Aftonbladet,eller om det var Expressens, nätupplaga att en man dött av en sån måltid...



Nattinatti & sovgott

Postat av: AprilSus

Publicerad 2010-09-14 09:17:59

Vi hade tydligen samma väder över oss igår och samma idé vad det gällde middagsmaten. Vi musade också i oss kycklingsoppa till middag igår och det finns så det räcker till dagens lunch.



Ha en fin tisdag!

Postat av: Daniel

Publicerad 2010-09-14 11:59:40

Åh bjud mej på middag!



E nojjig med svampar med litar på Doris som säljer färsk svamp i Doris kiosk i finnbyn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej