engelsson..

Publicerad 2011-03-18 13:52:15 i Allmänt,


Installerar våren...
█░░░░░░░░░░
Installationen misslyckades.
Var god starta om vädret.


Var god starta om o starta om..ja precis så känns det..mutter morr.. Våren börjar på nytt om o om igen..o lika förbannat så vaknar man till en vit värld....

Nu e jag så förtvivlat trött o sur o grinig på snö o vinter att jag bara vill ruska ner snön från träden o sopa ner allt i närmaste dagvattenbrunn.. Maken till korkad varelse den där Kung Bore..fattar han inte att han inte e välkommen mer.....


.

Uffff vad det det e gnälligt i bröstet på engelsson idag..o trots att väderproblem e petitesser när man bor i ett varmt hus o har öppenspis o för övrigt varmt o trivsamt.. Ja ibland e det svårt o inte vara gnälllig o nere..fast man vet att man inte borde..med tanke på vad som händer där ute i världen..
Men nåja..nån gång måste ju våren komma tassande..o då ska engelsson ta sin kamera o följa den tätt i hälarna det e då säkert..  Jag kommer o vara där i södersluttningen när vårvinden mjukt blåser bort löven från vitsipporna o se när solen retfullt kittlar dem på rötterna så de bara måste vakna.. Jag kommer o sitta på en sten vid åkanten omgiven av påskliljor o himmelsblåa scillor o titta på  när vårsolen ljuter glitter över vattnet o ån liksom vaknar till liv o i ren vårglädje börjar skynda nedströms.. Jag kommer o stå långa stunder i trädgården o  se hur skatorna bygger sina bon..o jag kommer att njuta av varendaste sekund..


Idag så ska vi röja o städa lite...o sen handla inför helgen...laga lite mat o sen bara ta kväll o mysa..


Igår så firade vi käre sambon..med Mandeltårta o en stilig väderstation med en miljon knappar o funktioner..han blev väldigt glad kan jag meddela.. Nu kan han hålla koll vart vinden blåser hur mycket  det har regnat o den där mackapären kan t om ställa prognoser..


Väderstation. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)Väderstation. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)Väderstation. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)Väderstation. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)


Ja det e tätt med födelsedagar så här under våren..nu e det snart dax för mellandottern...Nee nu har inte engelsson tid o sitta här o knattra nåt mer..så jag önskar er alla en riktigt bra helg..må ni slippa snön..kram

f


Postat av: Ingrid

Publicerad 2011-03-18 18:15:10

Kan ni möjligen programera in lite vår i den nya makapären tack!!

Postat av: AprilSus

Publicerad 2011-03-18 18:46:30

Jag försökte låtsas att det var första snön, men det gick omöjligt att hitta den känslan. Nu är jag nästan lite tacksam för att vi har haft så pass kyligt trots sol, för jag har inte hunnit känna den där riktiga vårkänslan ännu.Jag kämpar på med en värkande kropp och min dotters lilla dator. Jag vill ju inte tappa kontakten med bloggvärden heller. Finns ju risk att det blir långdraget innan jag är på banan med egen dator igen?

Ha en fin helg, vännen. Kramisar!

Postat av: Ann Catrine

Publicerad 2011-03-18 22:04:38

Kan han möjligtvis knappa in bättre väder för

morgondagen över mitt område?!

Hade tänkt en dagstur till Vemdalen,

men troligen blir det inte av..

Bore själv sätter punkt för den trippen!Trevlig helg!!

Postat av: Cicki

Publicerad 2011-03-19 00:40:29

Går det att läsa av vilket humör Engelsson är på också. Är det gråmulet eller risk för orkan. Förhoppningsvis lite solsken i alla fall. När du skrev om vårtecken så såg jag framför mig vitsippsbilder som Engelsson visade förra våren. Nu längtar jag efter nya vårbilder. Helst blåsippor för det är nog mina favoriter bland vårblommorna.

Postat av: Ragnvi

Publicerad 2011-03-19 06:51:55

Morning! Undrar om din sambo o min make delar födelsedag...17:e.....och grattis i efterskott till ditt barnbarn Zac! Tänk när min Max blir sex...

För övrigt tror jag vi fick nästan 2 dm nysnö igår...

Kramen!

Ragnvi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej